X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj byla kulminacja.... tak sie zle czulam ze mialam problem zeby przejsc z kanapy do lozka i poszlam spac... tak sie nie da zyc...
    Niby sie niezle czulam w ciagu dnia. Wrocilam do domu i zjadlam chinszczyzne a w sumie tylko mieso z niej i odrobine ryzu bo nic innego nie moge. Po jedzeniu zrobilam sie zmeczona ale obiecalam kolezance ze odbiore ja ze sklepu z zakupami bo robi dla nas impreze pozegnalna. Co by nie zasnac szybciej wyszlam z domu zeby sie przewietrzyc. Przed wyjsciem lyknelam tabletki i one chyba wszystko spowodowaly bo jak dojechalam do sklepu to myslalam ze na srodku parkingu zaczne wymiotowac. Odstawilam kumpele do domu wcale sie do niej nie odzywajac bo sie balam ze jak otworze usta to nie tylko slowa wyleca i wrocilam prosto na kanape i umieralam na maxa.
    Mojego mialam odebrac z dworca to kazalam mu takse wziac bo sie balam kierowac w takim stanie. A najgorsze w tym wszystkim jest to ze nawet jakbym chciala zwymiotowac to nie moge. Ale az mnie rzuca od torsji...
    I dzis od rana to samo a musialam przyjsc do pracy bo jak na zlosc nasz CEO z Anglii przyjechal przezentacje nam robic. Caly rok nikt nie przyjezdzal a teraz jak sie zle czuje to jeden za drugim... a tam jeszcze nikt nie wie o ciazy... czekam do spotkania lekarza...
    Nie wiem jak ja sama w takim stanie dam rade :( a moj sie we wtorek wyprowadza :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) jade na pobranie krwi glukoza i morfologia i mocz oddaje poza tym wezme sobie wyniki zaległe do domu :) ale się słabo czuje

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wczoraj i dzisiaj znowu delikatne plamienie :( jadę do lekarza, nie wiem czy nie powinnam leżeć

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też... na szczęście kropelka ale mimo wszystko teraz sprawdzam co chwilę :(

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    U mnie wczoraj byla kulminacja.... tak sie zle czulam ze mialam problem zeby przejsc z kanapy do lozka i poszlam spac... tak sie nie da zyc...
    Niby sie niezle czulam w ciagu dnia. Wrocilam do domu i zjadlam chinszczyzne a w sumie tylko mieso z niej i odrobine ryzu bo nic innego nie moge. Po jedzeniu zrobilam sie zmeczona ale obiecalam kolezance ze odbiore ja ze sklepu z zakupami bo robi dla nas impreze pozegnalna. Co by nie zasnac szybciej wyszlam z domu zeby sie przewietrzyc. Przed wyjsciem lyknelam tabletki i one chyba wszystko spowodowaly bo jak dojechalam do sklepu to myslalam ze na srodku parkingu zaczne wymiotowac. Odstawilam kumpele do domu wcale sie do niej nie odzywajac bo sie balam ze jak otworze usta to nie tylko slowa wyleca i wrocilam prosto na kanape i umieralam na maxa.
    Mojego mialam odebrac z dworca to kazalam mu takse wziac bo sie balam kierowac w takim stanie. A najgorsze w tym wszystkim jest to ze nawet jakbym chciala zwymiotowac to nie moge. Ale az mnie rzuca od torsji...
    I dzis od rana to samo a musialam przyjsc do pracy bo jak na zlosc nasz CEO z Anglii przyjechal przezentacje nam robic. Caly rok nikt nie przyjezdzal a teraz jak sie zle czuje to jeden za drugim... a tam jeszcze nikt nie wie o ciazy... czekam do spotkania lekarza...
    Nie wiem jak ja sama w takim stanie dam rade :( a moj sie we wtorek wyprowadza :(
    Masakra.. aż zbladłam czytając to. Z tymi mdłościami to Cię rozumiem bo mam podobnie. Szarpie mnie tak jak na wymioty ale nie wymiotuje tylko najwyżej mi się odbije i jeszcze gorzej się czuje. Bardzo Ci współczuje tym bardziej, że do pracy musisz iść w takim stanie. Bądź dzielna i silna! <3 Myśl o tym, że za kilka miesięcy będziesz miała w ramionach dwa piękne maluszki :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z plamieniami zawsze warto podjechać do lekarza. Nawet jak to nic takiego to będziecie spokojniejsze.

• ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgorsze są wieczory :/ Mdli mnie strasznie, a głodna jestem i o... z resztą ciągle mnie ssie :/ może to urok mojej choroby (celiakia), ale gastrolog dopiero 22 czerwca :O Chyba poszukam jakiegoś prywtanie...

U mnie dziś szaro, buro i ponuro. Spać się chce, a do tego mam wrażenie jakby mi ktoś na klatkę piersiową usiadł :/

vhyHp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oddałam krew na badania : ogólne moczu, morfologia, toksoplazmoza, glukoza. A we wtorek kolejna wizyta, bo po poronieniu jestem,ale mam cudownego lekarza więc mogę do niego w każdej chwili przyjechać lub zadzwonić.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu nie dostane zwolnienia bo w szwecji ciaza to nie choroba. Gdyby nie ta dzisiejsza prezentacja to bym po prostu nie przyszla do pracy ale niekt mi wtedy nie zaplaci.
    Moj sie wyprowadza bo dostal awans ale zmienili mu miejsce pracy a ja zeby dostac kase na macierzynskim musze do konca pracowac :( tzn moge isc na zwolnienie 60 przez planowana data porodu co oznacza 5 wrzesnia czyli 5 miesiecy osobno. Pozniej mam nadzieje ze juz bedzie ok ale nie powiem teraz wolalabym miec kogos kto ogarnie wszystko wokol mnie jak ja sie ruszac nie moge.
    Niby na swita jade do niego ale nie wiiem czy przezyje lotnisko i samolot jak bede w takim stanie jak wczoraj :(

Izzy:[/QUOTE] Myśl o tym, że za kilka miesięcy będziesz miała w ramionach dwa piękne maluszki :)[/QUOTE] u mnie tylko jeden... mam nadzieje :P

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dolegliwości ciążowych póki co nie ma. Ale pewnie do czasu, ból spojenia łonowego z czasem przyjdzie i zgaga pewnie również.

Może dziewczyny napiszecie skąd jesteście i ile macie lat ? :)
    Na początek - jestem z Katowic lat 27 (jeszcze) :D

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj byłam na wizycie,lekarz stwierdził że pęcherzyk jest troszkę mały i musimy dać mu spokojnie urosnąć do 8 kwietnia, tak strasznie się martwię. zwolnienie dostałam do 21 kwietnia.

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Gdańska rocznikowo 38 lat:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:19

Miu95, Ona_89' lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 nic się nie martw, chyba jesteśmy w podobnej sytuacji, zrób sobie betę i zobacz czy jest przyrost. U mnie beta cały czas rośnie. Według OM 7t1d.c a według USG 5t. wczoraj miałam USG i nadal jest tylko pęcherzyk ma 22mm. czyli sporo większy niż Twój. Lekarz mnie też uspokaja i mówi, że mam za bardzo nie zwracać uwagi na ostatnią @ bo mogłam zajść dużo później, nie wtedy kiedy mi się zdaje, że zaszłam. Tym bardziej, że sama nie wiem kiedy to tak naprawdę było...;) głowa do góry ;)
    No a tak poza tym przyczepiłam się do tego wątku ale nie wiem czy wyrobię się w listopadzie... :P

Paulina, 25lat, Częstochowa. Pozdrawiam ;)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia jaki masz pęcherzyk?

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:

Mała Czarna słodkie to jak mąż brzusio tuli. U mnie jakoś się zmniejszył ostatnio. A jak Twój?
    rano mniejszy a w ciągu dnia balon. Wczoraj byli ładnie szlam z rozpięta kurtka i dziwnie się czułam..

ogarnelam trochę dom zaprowadzilam Laurę do szkoły i zasnęłam na całego. A teraz leze i myślę co muszę zrobić: umyć podłogi napalic w centralnym wstawić pranie zrobić pizzę odebrać tort zrobić małe zakupy odebrac Laure pojechać do bawilandii na Kinder bal uff mobilizuje siły. I leze dalej..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 26 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mieścina na Śląsku rocznikowo 26 :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 26 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka naskrobalysmy ci wczoraj troszkę. I jeszcze doczytałam ze wg mojego gina u mnie leci 9tc

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa 30 (juz niedlugo), pochodze z Kolobrzegu, pozniej mieszkalam 7 lat w Szczecinie, 2 w Västerås i ostatnie 3 w Malmö a niedlugo sie do Augsburga wyprowadzam

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 lat ;) Łódź :)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana męczę się z mdłościami. My na święta jedziemy do Austrii więc żadnych przygotowań :)

Kraków, 25 lat :)

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ