WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro a jaka kupilas?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, dokładnie tą - http://www.cottonmoose.pl/akcesoria/poduszka93.htm
    Mąż mnie namówił. Ściągnął ja z półki i pokazał na obrazkach jak moze być wykorzystywana ;-) Już zaliczyła ze mną pierwszą drzemkę ;-)

Micia, pochwaliłam się,bo jeszcze laktator i stanik do karmienia muszę nabyć. Ale to juz na sam koniec odkładam. (jezeli chodzi o biustonosz, to jestem totalnie zielona i nie wiem jaki rozmiar kupic...)

Ja tak mam ze wszystkim- muszę ważne kwestie dopiąć na ostatni guzik i dopiero pozniej leżeć i pachnieć :-D Zmobilizowałam się do skompletowania wyprawki,bo przez tamte upały ledwo żyłam przez 3tygodnie i na nic siły nie miałam.

Micia lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Dziewczyny, które spodziewacie się wyjścia dziecka raczej pod koniec października/ początkiem listopada - kiedy pakujecie torbę do szpitala?

Ja mam termin na początek listopada. Myślę ze torbe bede pakować początkiem października.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladna;) to teraz mozesz prawie lezec i pachniec tak z 9 tygodni :D
    Ejj, tak okropnie publicznie sie spytam czy Ty jestes z Czestochowy?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tak - byle był donoszony :-D
    Niee, w Częstochowie byłam raz w życiu :-)

Jak się czujesz? Mam nadzieję,ze Ci przeszło i urządzasz teraz kurczakom jacuzzi? :-)

Iza, co Ci powiedzieli na ip? Odezwij się koniecznie do nas

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki witam sir z wami ze szpitala..
    Bylam Zorro na ip mnie zostawili..
    Ktg, ekg, kroplowka, leki na infekcje.. Ponoc jakas waginoza czy cos ale jutro maja robic posiew.. Eh.. Dobrze ze pojechalam ale nie spodziewałam sir ze mnie zostawia..moj pojechał po resztę rzeczy bo nie sądziłam ze zostanę po tym co pisaliście...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze Cie zostawili- po badaniach na pewno się uspokoisz. Kurczę, do tej pory trzyma Cię ta infekcja intymna? A moze to przez nią masz te skurcze? Ciekawe co w posiewach wyjdzie. KTG ok?
    Trzymajcie się dzielnie z Amelką!

izulkaa lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana :-*
    Niby dobrze alr ja tak nie lubię szpitali..:(
    Pojechalam w sumie do pobliskiego szpitala w ktorym i tak,nie chce rodzic bo myślałam ze mnie zbada i odeśle gin..
    Jak bym wiedziała to poechala bym do szpitala lepszego ,dalej ale tam gdzie docelowo chce rodzic...
    Mam nadziej ze dlugo trzymać mnie nie będą ...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja.
    Widze,ze malo naskrobalyscie podczas mojej nieobecnosci.
    Bylam u rodzicow i to chyba tylko z dwie godzinki..
    Brzuch mnie bolal jak cholera i nie mialam nastroju.
    Warunkow do odpoczynku tez nie za bardzo zaznalam bo byla mala chrzesnica latala,krzyczala i jeszcze niespodziewanie mi sie na brzuch rzucila co juz wgl bylo nie na moje nerwy,wiem straszna sie do dzieci zrobilam w ciazy,ale co jak mnie boli ;/
    Przed ciaza do dzieci lgnelam,ze szok i mogly mnie meczyc do woli,a teraz wymiekam w tym 3 trymestrze.
    Zabralismy sie i pojechalismy choc wszyscy byli zaskoczeni,ze tak szybko.
    W aucie poczulam sie taka bezsilna i bezuzyteczna w tej ciazy,ze sie poplakalam,ze musze na sierote pewnie wygladac,ze mnie boli.
    Na szczescie Maz zaczal mnie pocieszac bo byl wgl w szoku,ze tak nagle sie rozkleilam :O

Haen, wlasnie podczas ciazy nie widzi mi sie przeprowadzka..
    Po pierwsze trzeba odkazac cale mieszkanie nowe chemia itp,a ja znowu cierpie na odrzut zapachowy.
    Dwa, nie bede mogla przeprowadzic sie na ten czas do mamy bo jak pisalam tam nie ma warunkow przez remonty itp.
    Trzy nie mam sily na takie zmiany w ciazy :(
    Powiedz wlasnie jak sie czujesz lepiej?

Izulka, dobrze ze pojechalas bo tam Ci pomoga lacznie z infekcja,z ktora juz sobie tyle czasu nie radzisz.
    Wiem,ze w szpitalu nie chcesz lezec mam takie samo podejscie,ze tylko z musu,jednak pomysl ze to dla Dziecka.
    Tez to przechodzilam,ale uwierz bedziesz spokojniejsza jak Ci zrobia wszystkie badania i szybko Ci czas zleci :)

Ginger, jak Kochana z Toba?
    Melduj bo cos za cicho z Twojej strony.

Jakis ten dzien do dupy.
    Jak sie wczoraj zaczelo psuc tak dzisiaj ciag dalszy.
    Mam nadzieje,ze brzuszek przestanie bolec i teraz wiem na pewno,ze na seksy tez juz nie bedzie mnie kusilo bo cos slaby ten moj brzuch.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zamiast szamponu kupilam sierota odzywke -.-
    Nie wiem jak ja to patrzylam,ale moje mycie wlosow dzisiaj to jakas mieszanka wybuchowa tego co mialam :)

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzulka, dobrze, ze pojechalas, ta infekcja to juz w miesiacach moze byc leczona, a nie tygodniach. Pewnie na poczatek zatrzymaja Cie na 3 dni, ale dobrze, ze jestes pod opieka lekarza. A ktg cos wykazalo? Rozumiem Twoj strach o pobyt w szpitalu, ale bedzie dobrze:*

Rozmarzona, moze Ci ludzie nie wroca jednak do czasu wlasnego m.

U mnie tak: wymioty i biegunka sie skonczyly, caly dzien troche zdychalam, doslownie sie tak czulam, lezalam i z boku na bok przekrecalam, po 17 zmierzylam ot tak temp.37.3 (a ja zawsze przy infekchach mialam 36...), no slabizna ze mnie. Bylam po drzemce, to pomyslalam, ze to z rozgrzania itd., zmierze o 20. Wcisnelam w siebie kawalek banana i bulki, troche odzyskalam sily. Wkladam termometr i mam 38 (czego nie czuje), wiec mezu pobiegl po apap, bo jaK na zlosc mamy tylko ibuprom/nurofen.
    Czuje, ze zoladek nie doszedl jeszcze do siebie, dobrze, ze jutro mam wizyte u gin, bo boje sie, ze to nie jest zwykla jelitowka.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja też ostatnio w Rossmanie kupiłam odżywkę zamiast szamponu;) nie jesteś wiec sama;)
    A mnie jakoś w miarę lecą te dni. Mam nadzieje że jutro do domku ale zobaczymy. Brzuch znowu twardnieje wiec zakaz chodzenia mam wrr:/

Izulka mam nadzieje ze w końcu ci wylecza ta infekcje. Trzymaj się dzielnie damy rade :*

Coś zdecydowanie za dużo tego szpitala na naszym wątku:(
    Ale wierzę że każda z nas szczęśliwie dotrwa do terminu:) i za to mocno trzymam kciuki.

Lecę jeszcze sprawdzić tętno małego a potem mam nadzieję że zasnę.
    Na sali jestem sama wiec nawet nie ma z kim pogadać. Dzwonia moi chłopcy i godzinami wisimy na tel na głośnomówiącym i np jemy "razem" kolacje itp;) tęskno mi za nimi

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to całe szczęście że chociaż sama jesteś na sali, bo dla mnie to najgorzej z kimś być :-\ a tak, to masz trochę swobody jednak.

Rozmarzona, biednas :-( ja też czasem mam takie dni. Ale jutro jest nowy dzień i będzie lepiej :-)

Haen, dobrze że już chociaż nie wymiotujesz. A ten Twój zestaw : bułka i banan to mi się z Małyszem skojarzylo :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa trzymaj się i daj nam jutro znać jak tam z Wami i co mowia lekarze jak już zrobią posiew. Tulam :-) bo też nie cierpie być w szpitalu :-(

• haen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banan i bulka, to jedyne co bylam w stanie zjesc:)

Ginger a wspolna kolacja przes telefon rozczulajaca:) ktos z rodziny pewnie zostanie z Patrykiem, jak maz jutro w pracy bedzie?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger tez jestem,sama,:Pale póki co mi to nie przeszkadza :P
    Moze się wyspie :P

Nno dokladnie to ta infekcja juz ze 3 miesiace wiec nie zdziwiłabym się jakby przez to te skurcze...
    Nie cierpię szpiitali...:(
    Jutro posiew..

Ekg, ktg ok

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężu ma na drugą zmianę wiec mam nadzieję że do tego czasu będę w domku. A jak nie to będziemy kombinować bo teście tez maja druga zmianę. Ale wtedy moja mama zostanie nie ma takich upałów to nawet w miarę się czuje ok to myślę że da rade. Patryk juz duży nie trzeba się nim zajmować wiec myślę że będzie ok

haen lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka trzymaj się ciepło. Moze to i dobrze ze cię zostawili ktoś w końcu wyleczy cię z tego cholerstwa

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore w szpitalu trzymajcie sie cieplo i informujcie , ze wszystko jest ok :)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane nadrobiłam was, dziewczyny, które są w szpitalu bardzo mocno trzymam za was kciuki, mam nadzieje, że nie będziecie długo leżeć, najlepiej regeneruje się w domu, ale czasami nie ma wyjścia i nie ma co ryzykować
    Rozmarzona- ale lipa z tym mieszkaniem, współczuje :/ nie doczytałam tylko do kiedy macie czas na wyprowadzkę?
    Powiem wam, że ten 7 miesiąc i dla mnie jest jakiś gorszy, ogólnie się nic nie dzieje, ale jakoś na nic nie mam siły, na nic :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ