WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja czekam w szpitalu na wynik posiewu od środy. Czekam na decyzję o pesarze i w między czasie dostała uczulenia na luteine ciekawe co na to lekarz. Jaka decyzją to się dowiem po obchodzie ale dzisiaj im się nie spieszy.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Za dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki. Mnie myśl o pobycie w szpitalu w ogóle stresuje bo nigdy nie leżałam, tylko bywałam w odwiedziny u kogoś i ta atmosfera mnie przeraża więc tym bardziej współczuje. Choć z drugiej strony możecie być spokojniejsze że jesteście pod opieką. Co do wyprawki to ja też mówiłam że sie wstrzymam do wrzesnia ale wczoraj kupiliśmy wózek bo już nie wytrzymałam :-) i leżaczek bujaczek. Tak więc szaleje już na całego.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 6 rano chciałam wam napisać ze sny erotyczne bywają cudowne :D ale jakas taka zawstydzona byłam,zlana rumieńcem haha.

Ginger trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 09:01

haen, Kitaja, biedroneczka1910, Cebulka lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane.
    Dziewczyny, które są w szpitalu: ściskam Was mocno i całuję! Niech szybko każda z Was wraca do formy :*

My wczoraj wróciliśmy z Wrocławia. Niby było fajnie, choć momentami dostawałam kurwicy.
    Poza tym zauważyłam, że przy takich eskapadach czy aktywniejszych dniach Mały rzadziej o sobie daje znać, a to już za duży stres dla mnie. Teraz niby się rusza, co widać gołym okiem, ale nie są to takie ruchy jak były jeszcze tuż przed wyjazdem. Musi wrócić Młody znowu do formy chyba.

Wczoraj jak wracaliśmy, to czułam takie kłucia momentami, jakby Dzidzia się pchała na szyjkę normalnie... Coś chyba w tym stylu co Ty miałaś Mała. Tez się zaczęłam denerwować, ale żona kuzyna, u której byliśmy mówiła, że miała takie ciągnięcia na tym etapie ciąży, ale Kajtusia donosiła do końca. Także jak sobie przypomniałam, że o tym mówiła, to trochę się uspokoiłam. Zresztą jak juz się położyłam w domu, to te klucia się już nie powtórzyły.

Mam jednak jakieś takie przeczucia, że muszę skompletować przynajmniej to, co muszę zabrać do szpitala. Dla siebie właściwie mam wszystko, ale nie mam jeszcze w ogóle ciuszków dla Malucha w tych odpowiednich na początek rozmiarach. Nie pytajcie mnie skąd te przeczucia i jakiś taki wewnętrzny niepokój, bo nie wiem. Możliwe, że jest to spowodowane tym, że po prostu coraz bliżej wielki dzień, ale jeśli mam być szczera, to takie uczucia nie spotykają mnie często ;)

Chciałam dzisiaj posprzątać, bo w piątek nam się nie chciało, ale chyba zrezygnuję, nie będę robić z siebie bohaterki i poczekam na męża.

W ogóle ludzie mają zajebiste podejście, do niektórych spraw. Mianowicie mam na myśli kuzyna męża, który wyskoczył wczoraj do nas z propozycją, żeby we wrześniu jechać do Mielna na kilka dni (od nas nad może ponad 600 km). Mój oczywiście początkowo zachwycony, ale żona kuzyna na szczęście trzeźwo myśląca spojrzała na mnie, więc uprzedzając ją zaatakowałam dwóch zachwyconych pomysłem, że pierwsze dwa weekendy mamy zajęte, bo lekarz, bo wesele, a później przepraszam bardzo, ale będę się bała tak daleko jechać, bo będzie połowa września, na którą zaplanowaną mamy w ogóle resztę wyprawki i zwykły odpoczynek. Przecież to będzie taki czas, że odpukać naprawdę już w każdej chwili może zacząć się dziać, zwłaszcza przy takich eskapadach. Do mojego dotarło, bo sobie to szybko uświadomił, ale do tamtego jak do ściany normalnie. Olałam go i tyle. Nigdzie tak późno nie pojadę, bo nie jestem aż taka odważna. Sami widzieli, że ledwo zniosłam juz podróż do Wrocławia, gdzie jechaliśmy z dwie godzinki. To że dwa tygodnie temu bez żadnych kłopotów przeżyłam podróż znad morza, nie znaczy, że tak będzie za miesiąc.

W ogóle nie chce mi się wstać z łóżka. :D ale muszę, bo dzisiaj chyba do mnie paczka przyjdzie, a nie otworze kurierowi taka rozespana :P

W ogóle, która dziewczyna zamawiała ze strony mamo tato? Cebulka, Ty? Bo zamówiłam i chciałam zapytać jak u Ciebie było z czasem realizacji zamówienia? :)

Ginger, a co ciekawego czytasz? :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomnialo mi sie u mnie w biedronce są body 2sztuki za 15zł z kubusiem puchatkiem. Rozmiary 68, 74, 80 wczoraj sie tak zamotalam ze ich nei wzielam i dzisiaj ide po nie bo to fajna cena jak za takie bodziaki gatunek tez fajny grubsza bawełna.

MW26 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    Buuuu jakaś epidemia szpitalna u nas, trzymajcie się dziewczyny :) w list każda tam trafi :)
    co do wyprawki to jak was czytam to tez sobie uświadamiam, że ja nie mam nic, dostałam wyłącznie 2 worki ciuchów od siostry, ale jeszcze nic z nimi nie robię, bo nawet nie mam ich gdzie ułożyć, nie myśląc o porodzie to ja nawet dla siebie nic nie mam do szpitala, gdyby tfu tfu coś się zaczęło dziać
    Już mówiłam m ,że w sb jedziemy na sklepy i zaczynamy komptetować, nie ma na co czekać
    Modliszka ja raczej robię wszystko normalnie w tej ciąży, ale na jakiś dłuższy wyjazd też bym się już nie zdecydowała, jednak jazda autem już nie jest taka wygodna, a do tego niepotrzebny stres :/ Może twój nie pomyślał w pierwszej chwili, bo z facetami to jest troche inaczej :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzien dobry ;)

Juz dawno nie mialam tak nieprzespanej nocy.
    Nie wiem co jest grane,ale brzuszek w nocy zaczal mnie troszke bolec,wiec wzielam nospe.
    Potem mi sie chcialo siku i jak sie obudzilam to juz koniec..
    Tak sie wiercilam,ze biedny Maz przeniosl sie do drugiego pokoju widzac,ze mi niewygodnie,a mial na rano do pracy.
    W koncu jakos usnelam i przebrnelam przez noc.

Anet, do maja przyszlego roku,ale bedziemy musieli cos wczesniej myslec by nie na ost chwile.

Cebulka, Ciebie to wgl podziwiam,ze i tak sie mocno trzymasz psychicznie z tymi bolami.
    A coreczka wierze,ze podzialala kojaco na ten stan bo dzieci potrafia miloscia zdzialac cuda :)

Izulka, to dlugo bardzo czekasz na wyniki posiewu.
    Ja mialam dzien czekania i byly,ale pewnie to zalezy czy cos Ci wykryli i wtedy pewnie to musi sie rozwinac czy tam dojrzec ?

Ginger, i co wiesz juz cos czy Cie puszcza?
    Co do seksu to ja sie wczoraj pokusilam tylko na pieszczoty i pozniej odchorowalam caly dzien,wiec moze i lepiej w celibacie do konca byc z takimi bolami.

Madzia, przyjemnej wizyty zycze ;)

Molcia, witaj w 3 trymestrze :)

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara jaki wozek kupiliscie?

Goraczki nie mam, w nocy i nad ranem spalam glebokim snem, takze fajnie. Zoladas pobolewa, ale wrocilam do swiata zywych.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riko nano szary. Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Podobał mi się jeszcze junama ale cena dla nas zaporowa

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z was kupuje wózek bebbetto, lub marcelo?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetto holland jest fajny

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak aparatka mi prześle swoje rękodzieło do wózka to nie wiem jak ja się powstrzymam do listopada ze spacerami. Juz wczoraj Mój się śmiał czy zamierzam po osiedlu z pustym wózkiem spacerować. Tak się cieszyłam że już go mam

haen, Kitaja, Cebulka lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam bebetto z Lenka i powiem szczerze ze byłam zadowolona z niego. Leciutki i zwrotny. Teraz mam baby activ ale zmienilismy tylko ze wzgledu na to ze potrzebuje podwojnego

ug376iyelyb9zcc9.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o bebetto holand myślałam, ma sporą gondolę chya 84 z tego co pamiętam i jest w miarę lekki, choć teraz jeszcze ten marcelo mnie zainteresował

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały czas uzywalam butelek tommy tippy ale zaczela mnie kusic butlka lovi i teraz nei wiem czy zostac przy sprawdzonym czy kupic lovi na probe???

Wogoel tak siedze i uswiadomilam sobie ze przeciez ja nie powiadomilam jeszcze mojego ojca biologicznego ze bedzie dziadkiem po raz 3. Ale sie wscieknie ze bez slubu kolejne dziecko:/

izulkaa lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leżaczek kupiłam ten o którym pisała kiedyś Mała Czarna i on funkcjonuje u mnie w domu pod taką nazwą -leżaczek Małej Czarnej. I jak szukałam go w necie to mówiłam do Mojego ,,no wiesz znalazłam ten leżaczek Małej Czarnej za 230 zł" i on doskonale wiedział że chodzi o Tiny Love

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka no właśnie te kłucia w szyjce.. Zdazylam się zorientować ze to może być albo nacisk dzidzi na szyjkę (niegroźne) albo skracanie się szyjki. I chyba tylko indywidualna wizyta u lekarza może to wyjaśnić

Sajgonara też z początku byłam nastawiona na riko Nano i jak na żywo? :)

buffy znalazła leżaczek ja tylko ciągle o nim paplalam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 09:51

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam musze Wam napisac cos na temat pampersow kurcze ostatnio zauwazylam ze sie popsuly i to bardzo zaczely przeciekac i wygladac na pupie jak obwisły worek po jednym siusiu:( Troszke słabo bo uzywalam zawsze tylko tych ale ich jakosc zaczyna miec duzo do zyczenia za taka kase:(

Nie wiem czym to spowodowane jest ze jakosc sie zepsola i teraz zastanawiam sie czy nei kupic innych i nie zaczac probowac troszke.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet a widziałaś camarelo carera podobny do tego marcello trochę. Mnie nie podoba się w tym Marcello to łączenie na dole ale ja mam coś z detektywa Monka i lubię symetrie.
    Myślałam Mała Czarna że Ty jesteś fanka adamexa. Mój na żywo już dawno oglądałam a jak bedzie w praktyce to i tak dopiero z dzieckiem się przekonam.

perelka89 lubi tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

buffy znalazła leżaczek ja tylko ciągle o nim paplalam :P
    Buffy szacun ale zostanie lezaczkiem Małej Czarnej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:00

1usapx9ipf1hd7n0.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ