WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    sajgonara musisz dokupic adaptery do wózka i fotelika zeby dopasowac rozstaw wejsc. Ted dokupowalam to koszt okolo 50zł.
    ale generalnie można zamontować ten co mam w samochodzie?

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatu a daj znac jak,sie dowiesz,co z,koleżanka i co z dzidziusiem

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie maxi cosi bym chciała to do tego riko można? A skąd Wy to wiecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:50

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka. Szanse to są znikome ale urodziła się dziewczynka w 22tygodniu i przeżyła. Ważyła 350 g

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sajgonara ja z doswiadczenia:P:P:P:p dwojka dzieci w domu wiec cos tam sie nauczylam juz:P:P:P

izulka dam znac dzwonilam do niej ale nie odbiera sproboje pozniej do jej mamy sie dodzwonic bo teraz pewnie tam panika jest co oczywiscie jest zrozumiale

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    ale generalnie można zamontować ten co mam w samochodzie?

Tzn.chodzi Ci czy ten z zestawu z wozka (czesto no name) mozna zamontowac w samochodzie?
    Mozna, tylko racZej nie biora udzialu w testach zderzeniowych, wiec nie wiadomo jsk sie zachowaja w trakcie stluczki itd.
    W starszych modelach samochodu (tak jak my mamy) nie bedziemy przewozic z ptzodu, bo nie wyciagniemy poduszki powietrznej, a z tylu z kolei niestety bedzie bez iso fixa.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    właśnie maxi cosi bym chciała to do tego riko można? A skąd Wy to wiecie?

Z internetu:) no i ja od kolezanki, ktora kupila ten wozek (ona od razu kupila z Maxi Cosi), niecwiem czy juz kupiliscie czy nie, ale warto przejsc sie do jakiegos sklepu stacjonarnego i tam sprzedawca Wam powinien zaproponowac Oba foteliki (dla nich chyba lepiej Maxi Cosi, bo jest drozszy)

Sajgonara lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Tzn.chodzi Ci czy ten z zestawu z wozka (czesto no name) mozna zamontowac w samochodzie?
    Mozna, tylko racZej nie biora udzialu w testach zderzeniowych, wiec nie wiadomo jsk sie zachowaja w trakcie stluczki itd.
    W starszych modelach samochodu (tak jak my mamy) nie bedziemy przewozic z ptzodu, bo nie wyciagniemy poduszki powietrznej, a z tylu z kolei niestety bedzie bez iso fixa.
    aaaa kurde! toż to się znać na tym trzeba... ja to ciemna jestem. Wiem właśnie z Waszych rozmów tylko że te z zestawów 3 w 1 nie są bezpieczne. No to mam kupic adaptery i fotelik. I to mi ktoś doradzi w sklepie?
    My nie mamy tego fixa ;-) juz sobie sprawdziłam co to znaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:57

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sajgonara powinni zaproponowac maxi cosi odrazu do wózka zamiast tego standardowego z zestawu. JEsli wyrazisz taka chec to oczywiscie odrazu wcisna adaptery bo bez tego ani rusz no chyab ze rozstaw bedzie ten sam to wtedy nei beda potrzebne.

Ja wysprzatalam mieszkanko i teraz czas wybrac sie w droge po moje kochaniutkie materialki:):):):) Ahhhh jak ja to lubie :):):):)

MW26 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam pytanie w takim razie czy te bazę isofix to się raz kupuje a potem można następny fotelik w nią wpinac?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas fotelik pasuje idealnie do samochodu wiec isofix nei byl nam potrzebny. Wogole nie kupowalam nawet przy Oliwci tego pasy jak sie zapnie porzadnie to trzymaja idealnie i nie jest on potrzebny

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam bez adapterow i fixa :P ale kupiłam fotelik osobno a wózek osobno i nie będę ich laczyc ze sobą wiec nie mm problemu :P fotelik kupiłam jaki chciałam a wózek mam uzywke ale spacerówkę kupie za to wypasiona :P
    Tylko niech siedza w brzuszku póki co nasze dzieciaczki :)

Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wypatrzylam ze nasz samochód ma isofix. Wiec trzeba jakas bazę dokupować np do wózka? Wózek adamex a fotelik maxi cosi.

Aparatka jedna z październikowych mam leży bez wód płodowych w szpitalu od dwudziestego któregoś tygodnia, trzeba wierzyć ze będzie dobrze.

Mpja Laura w pierwszym foteliku jeździła rok

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala możesz dokupić ale nie musisz. Jak patrzymal ceny to kosztują tyle co nowy fotelik..wiec ja będę wozić tylem i zapinać pasami

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara, w sklepie powinni Ci doradzic co i jak z fotelikiem.
    One musza byc szkolone w tym kierunku po to wlasnie by moc doradzic odpowiednio.
    Mnie ostatnio jak babka dorwala to cala historie fotelika, testow i wszystkiego zdala az mialam dosc :O
    Nie ma sie co martwic,ze sie nie znamy od tego jest pomoc w sklepie ;)

Ginger Kochana, ciesze sie bardzo,ze wracasz do domku :)!
    Tak wgl to mi sie snilas dzisiaj,ale co dokladnie to Ci nie powiem.
    Za duzo o Tobie wczoraj myslalam az mi sie przysnilas ;)

Izulka, pewnie jak nic z posiewem sie nie dzieje (nie zaczyna pracowac) to jest szybciej,ale jak zaczyna cos rosnac to pewnie odpowiedni czas trzeba odczekac.

Co do boli to kichnelo mi sie z nienacka w pozycji siedzacej-wyprostowanej i myslalam,ze sie poplacze z bolu tak mnie scisnelo z lewej str.
    Kiedys juz tak mialam,ale lzej,a teraz to juz wgl wszystko ponapinane.

Dzisiaj na obiad sos z pieczarkami,papryka i piersia z kurczaka rozlane na blinach ;)
    Czekam az mieso sie rozmrozi i obiad bedzie z glowy.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, nie wiem czy Ty pisalas,ze nie wiesz jak adamexy sie na zywo prezentuja.
    A wiec ja ostatnio mialam okazje go prowadzic po sklepie i dosyc milo sie zaskoczylam,ze calkiem poreczny i skretny.
    Wczesniej myslalam o riko nano,ale jak mialam okazje zobaczyc adamexa to juz pojawil sie wiekszy dylemat,ktory bardziej sie wazy na strone adamexa :)

Jestes juz z nami :)
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no to teraz mam już mętlik w głowie, ładny ten wózek baby activ i ma dużą gondolę, hym :) myślałam, że mam to już wybrane i jeden temat z głowy, ale jednak nie
    aparatka mam nadzieje, że jakimś cudem uda się przeżyć dzidziusiowi, medycyna tak poszła do przodu, że chyba są w stanie uratować takiego maluszka?
    ja zaraz wybieram się na basen, ale taki otwarty, pożegnanie sezonu 2015, w 2016 mam nadzieje mieć już ładną sylwetkę i czadowy strój, a nie te ciążowe ;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brala ktoras fenoterol ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie rob smaków ! Ciekawe co pysznego zaserwuje szpitalna stołówka ;) hihi
    Ja tylko słyszę co chwile jakies bobaski krzyczą biedne.. :P ale juz bym chciała miec przy sobie swoja amelke, zdrowa chociaz w 37tc ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka ja bralam z Oliwka ten lek i bardzo wyciszyl mi skurcze

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ