X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    sajgonara musisz dokupic adaptery do wózka i fotelika zeby dopasowac rozstaw wejsc. Ted dokupowalam to koszt okolo 50zł.
    ale generalnie można zamontować ten co mam w samochodzie?

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatu a daj znac jak,sie dowiesz,co z,koleżanka i co z dzidziusiem

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie maxi cosi bym chciała to do tego riko można? A skąd Wy to wiecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:50

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka. Szanse to są znikome ale urodziła się dziewczynka w 22tygodniu i przeżyła. Ważyła 350 g

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sajgonara ja z doswiadczenia:P:P:P:p dwojka dzieci w domu wiec cos tam sie nauczylam juz:P:P:P

izulka dam znac dzwonilam do niej ale nie odbiera sproboje pozniej do jej mamy sie dodzwonic bo teraz pewnie tam panika jest co oczywiscie jest zrozumiale

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    ale generalnie można zamontować ten co mam w samochodzie?

Tzn.chodzi Ci czy ten z zestawu z wozka (czesto no name) mozna zamontowac w samochodzie?
    Mozna, tylko racZej nie biora udzialu w testach zderzeniowych, wiec nie wiadomo jsk sie zachowaja w trakcie stluczki itd.
    W starszych modelach samochodu (tak jak my mamy) nie bedziemy przewozic z ptzodu, bo nie wyciagniemy poduszki powietrznej, a z tylu z kolei niestety bedzie bez iso fixa.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    właśnie maxi cosi bym chciała to do tego riko można? A skąd Wy to wiecie?

Z internetu:) no i ja od kolezanki, ktora kupila ten wozek (ona od razu kupila z Maxi Cosi), niecwiem czy juz kupiliscie czy nie, ale warto przejsc sie do jakiegos sklepu stacjonarnego i tam sprzedawca Wam powinien zaproponowac Oba foteliki (dla nich chyba lepiej Maxi Cosi, bo jest drozszy)

Sajgonara lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Tzn.chodzi Ci czy ten z zestawu z wozka (czesto no name) mozna zamontowac w samochodzie?
    Mozna, tylko racZej nie biora udzialu w testach zderzeniowych, wiec nie wiadomo jsk sie zachowaja w trakcie stluczki itd.
    W starszych modelach samochodu (tak jak my mamy) nie bedziemy przewozic z ptzodu, bo nie wyciagniemy poduszki powietrznej, a z tylu z kolei niestety bedzie bez iso fixa.
    aaaa kurde! toż to się znać na tym trzeba... ja to ciemna jestem. Wiem właśnie z Waszych rozmów tylko że te z zestawów 3 w 1 nie są bezpieczne. No to mam kupic adaptery i fotelik. I to mi ktoś doradzi w sklepie?
    My nie mamy tego fixa ;-) juz sobie sprawdziłam co to znaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:57

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sajgonara powinni zaproponowac maxi cosi odrazu do wózka zamiast tego standardowego z zestawu. JEsli wyrazisz taka chec to oczywiscie odrazu wcisna adaptery bo bez tego ani rusz no chyab ze rozstaw bedzie ten sam to wtedy nei beda potrzebne.

Ja wysprzatalam mieszkanko i teraz czas wybrac sie w droge po moje kochaniutkie materialki:):):):) Ahhhh jak ja to lubie :):):):)

MW26 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam pytanie w takim razie czy te bazę isofix to się raz kupuje a potem można następny fotelik w nią wpinac?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas fotelik pasuje idealnie do samochodu wiec isofix nei byl nam potrzebny. Wogole nie kupowalam nawet przy Oliwci tego pasy jak sie zapnie porzadnie to trzymaja idealnie i nie jest on potrzebny

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam bez adapterow i fixa :P ale kupiłam fotelik osobno a wózek osobno i nie będę ich laczyc ze sobą wiec nie mm problemu :P fotelik kupiłam jaki chciałam a wózek mam uzywke ale spacerówkę kupie za to wypasiona :P
    Tylko niech siedza w brzuszku póki co nasze dzieciaczki :)

Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wypatrzylam ze nasz samochód ma isofix. Wiec trzeba jakas bazę dokupować np do wózka? Wózek adamex a fotelik maxi cosi.

Aparatka jedna z październikowych mam leży bez wód płodowych w szpitalu od dwudziestego któregoś tygodnia, trzeba wierzyć ze będzie dobrze.

Mpja Laura w pierwszym foteliku jeździła rok

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala możesz dokupić ale nie musisz. Jak patrzymal ceny to kosztują tyle co nowy fotelik..wiec ja będę wozić tylem i zapinać pasami

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara, w sklepie powinni Ci doradzic co i jak z fotelikiem.
    One musza byc szkolone w tym kierunku po to wlasnie by moc doradzic odpowiednio.
    Mnie ostatnio jak babka dorwala to cala historie fotelika, testow i wszystkiego zdala az mialam dosc :O
    Nie ma sie co martwic,ze sie nie znamy od tego jest pomoc w sklepie ;)

Ginger Kochana, ciesze sie bardzo,ze wracasz do domku :)!
    Tak wgl to mi sie snilas dzisiaj,ale co dokladnie to Ci nie powiem.
    Za duzo o Tobie wczoraj myslalam az mi sie przysnilas ;)

Izulka, pewnie jak nic z posiewem sie nie dzieje (nie zaczyna pracowac) to jest szybciej,ale jak zaczyna cos rosnac to pewnie odpowiedni czas trzeba odczekac.

Co do boli to kichnelo mi sie z nienacka w pozycji siedzacej-wyprostowanej i myslalam,ze sie poplacze z bolu tak mnie scisnelo z lewej str.
    Kiedys juz tak mialam,ale lzej,a teraz to juz wgl wszystko ponapinane.

Dzisiaj na obiad sos z pieczarkami,papryka i piersia z kurczaka rozlane na blinach ;)
    Czekam az mieso sie rozmrozi i obiad bedzie z glowy.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, nie wiem czy Ty pisalas,ze nie wiesz jak adamexy sie na zywo prezentuja.
    A wiec ja ostatnio mialam okazje go prowadzic po sklepie i dosyc milo sie zaskoczylam,ze calkiem poreczny i skretny.
    Wczesniej myslalam o riko nano,ale jak mialam okazje zobaczyc adamexa to juz pojawil sie wiekszy dylemat,ktory bardziej sie wazy na strone adamexa :)

Jestes juz z nami :)
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no to teraz mam już mętlik w głowie, ładny ten wózek baby activ i ma dużą gondolę, hym :) myślałam, że mam to już wybrane i jeden temat z głowy, ale jednak nie
    aparatka mam nadzieje, że jakimś cudem uda się przeżyć dzidziusiowi, medycyna tak poszła do przodu, że chyba są w stanie uratować takiego maluszka?
    ja zaraz wybieram się na basen, ale taki otwarty, pożegnanie sezonu 2015, w 2016 mam nadzieje mieć już ładną sylwetkę i czadowy strój, a nie te ciążowe ;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brala ktoras fenoterol ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie rob smaków ! Ciekawe co pysznego zaserwuje szpitalna stołówka ;) hihi
    Ja tylko słyszę co chwile jakies bobaski krzyczą biedne.. :P ale juz bym chciała miec przy sobie swoja amelke, zdrowa chociaz w 37tc ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka ja bralam z Oliwka ten lek i bardzo wyciszyl mi skurcze

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ