X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że każdy robi jak uważa w wychowaniu. Ja jedynie wyraziłam swoje zdanie na podstawie moich doświadczeń ;)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy całkowicie się z tobą zgadzam, tylko u Aparatki jest kilka dodatkowych, komplikujacych elementów.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:25

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka gratuluje umowy! powiedz jak to zrobiłas bo na początku ciąży tak się martwiłaś o to?? mi mojej na zastepstwo raczej nie przedłużą co za los.. obym się załapała na zasiłek macierzyński.

Z wychowaniem Wam nie pomoge bo są różne szkoły ale uleganie nie jest dobrą sprawą.. sama się boje czy damy rade jako rodzice zeby dziecko wychować na porządnego człowieka..

Mój zaczał przebąkiwiać zebyśmy sie przenieśli do teściów moich na wieś na wiosnę.. a ja po ostatnim tygodniu tam mam serdecznie ich dość.. i nie wyobrażam sobie tego już tak różowo jak kiedyś myslalam że bedzie..

perelka89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim trzeba córce wytłumaczyć, że pewne jej zachowania są złe i musi nad soba popracować. Mówić jej, że się ją bardzo kocha żeby nie odczuła, że to z winy maluszka jest zmiana zachowania wobec niej a właśnie z powodu zachowania starszej córki, że sama sobie zapracowała na takie zachowanie. A jak zachowa się odpowiednio to trzeba chwalić, usmiechać się i dac jej odczuć, że jak jest grzeczna to jest po prostu super :) Zeby nie skupić się na karaniu jedynie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Cebulka mam to samo, żeby mi Antek nie wyjechał nigdy z argumentem, że Leona traktuję lepiej bo jest moim prawdziwym dzieckiem. No ale pocieszam się, że różnica 9 lat jednak zrobi swoje i sam dostrzeże różnice.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, ciesze sie,ze jestes w domu super wiesci :)
    Nie Kochana, nie boj nic z tego co mam przeblyski to nie zalazlas mi za skore ;)

Cebulka, domyslam sie i nie moge sie tego doczekac :)

Izulka, daj spokoj ja szpitalnego zarcia nie ruszalam bo bylo ochydne,a jeszcze jak polozna powiedziala,ze ona by tego zarcia nie ruszyla to mi dalo do myslenia :D

Cebulka, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Galaretka gratuluje umowy! powiedz jak to zrobiłas bo na początku ciąży tak się martwiłaś o to?? mi mojej na zastepstwo raczej nie przedłużą co za los.. obym się załapała na zasiłek macierzyński.

Ja miałam to szczęście ,ze dziewczyna którą zastępuję nie wraca i stwierdziły,że zus i tak mi bedzie płacił to mi przedłuża. Tu wielka zasługa pani kadrowej która szefostwu powiedziała ,ze wypada tak zrobić;D

moremi, olcia88, mikado, Molcia, Micia, Kitaja, Sajgonara lubią tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:54

moremi, Micia, Kitaja, Rozmarzona, MadaLena30 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi już z firmy przysłali papiery dotyczące macierzynskiego i rodzicielskiego...

perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dlatego " skosztowałam " jedynie :P
    Mężuś przyjedzie to pewnie przywiezie jakas wałówkę :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja nawet jadę bez robotek ręcznych.. I to od jakis 3 -4 miesięcy..
    Cos kosztem czegos.. Seksem sie zdążę nacieszyć jeszcze.. Teraz,sa inne priorytety :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka gdzie kupiłaś łóżeczko? Tez kupie podobne tylko chciałam z szuflada :P

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dobra, jak jest tu Was tyle to jeszcze raz wrzucę linki do darmowych warsztatów.

Warto
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

Na te nabór ruszy dopiero 15.08
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

To jest ankieta Chicco - można małą wyprawkę dostać. Trzeba wypełnić
    ją do 17.08.
    http://nadobrypoczatek.com.pl/

dziewczyny brałyscie udział w ankiecie chicco?? podniecam się jak głupia bo wygrałam, mąż mówi , że pewnie każda wygrała która się zgłosiła:)

perelka89, moremi, Sajgonara lubią tę wiadomość

3i49io4pumnm9gni.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka zamówiłam trzy komplety pościeli (poszewki na kolderke i poduszkę), jedna w szarosciach ze wzorem w sówki, drugą w kolorowe ptaszki, a trzecią białą w granatowe zygzaki, a podusia turkusowa. Oprócz tego zamówiłam ochraniacz, ale z tych bardziej klasycznych, nie poduszek; rożek pasujący do ochraniacza, przewijak... I to chyba wszystko. A Ty? :)

No i posprzątałam. Bez pośpiechu i nawet bezboleśnie przez to przeszłam. Teraz trochę odpoczywam, czekam aż podłogi wyschną i biorę się za naleśniki.

Malgo, a jakie badania masz na myśli?

perelka89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dobrze ze napisałyscie o tej ankiecie chicco bo wrzucilam meila do kosza teraz go dopiero przeczytałam ze mam odebrać mini wyprawkę;) małe cos a cieszy;)

Kolejny tekst Patryka: no to w końcu za 2 mc Marcel będzie na wolności Haha powala mnie tymi tekstami;)

moodliszka, Cebulka, perelka89, moremi, Kitaja, Rozmarzona, Shibuya, Sajgonara lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja ! Ja też wygrałam :) I też się jaram, a co ;)

Też wrzuciałam do kosza, dopiero jak Was przeczytałam to zobaczyłam :) Dzieki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:48

Ginger84, perelka89, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to Antek znowu mówi, że jak Leon się urodzi to wtedy zacznie tak naprawdę żyć :P albo że to fuuu ze Leon je przezute przeze mnie jedzenie :p

Ginger84, olcia88, Cebulka, perelka89 lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha buffy cudne są te dzieciaki;) a Antek ile ma lat?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 :) ale ostatnio w sklepie tez chciał mu juz gerberka wziąć to musiałam mu wytłumaczyć, że za wcześnie :p

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ