Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ps: Marta
Dzięki za odświeżenie cytatu Moremi bo jak wtedy wchodziłam to warsztaty bezpieczny maluch i mamo to ja były niedostepne w moim mieście. Teraz już się wpisałam na obydwa chociaż wątpie abym dotrwała. Jeden jest 1 października a drugi 20tegoByłam na mamo to ja "będę mamą" tydzień po tym jak się dowiedziałam o ciaży więc mam już trochę próbek, teraz wpisałam się na "jestem mamą" i znów się czaję na próbki hihi
polecam wymyślić wierszyk o macierzyństwie wczesniej - mała rymowanka a kobiety dostawały super nagrody !perelka89, moremi lubią tę wiadomość
-
hej dzuiewczyny potrzebuje waszej pomocy:) dzwonilam o szkole rodzenia do rydygiera tam gdzie chce rodzic i maja weekendowa ta sobota i neidziela od 9 do 14 i koszt az 500 zl ! co yscie zrobily na moim miejscu????? mam jechac z mezem jescze w czwartek do krynicy zdroj na wczasy do soboty ale nie iwem co robic... pomocy
)
-
Ja zamawiam: 3 el posciel w niebieską karteczkę z ochraniaczem,
Wypełnienie to większe,
Rożek w niebieska karteczkę,
Dwa prześcieradła frotte te większe mimo że materac 120x60.
Okrycie kąpielowe to za 29zl
Ochraniacz na materac i to chyba wszystko...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
szczesciara25 wrote:hej dzuiewczyny potrzebuje waszej pomocy:) dzwonilam o szkole rodzenia do rydygiera tam gdzie chce rodzic i maja weekendowa ta sobota i neidziela od 9 do 14 i koszt az 500 zl ! co yscie zrobily na moim miejscu????? mam jechac z mezem jescze w czwartek do krynicy zdroj na wczasy do soboty ale nie iwem co robic... pomocy
)
Ja bym opuściła...gdzie indziej za darmo a tu taka kasa...i jeszcze wyjazd trzeba by odwołać...moremi lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
malgo86 wrote:My już zakupiliśmy używany wózek baby-merc 2011 chyba q7x, w komisie zapłaciliśmy 600 zł za cały komplet. Stan wózka dobry, jedynie zmechacona tapicerka przy nosidełku i trochę na gondoli. I do obszycia spód materiałowy pod nóżki, bo jest przedarty i wychodzi karton. Trzeba też napompować kółka, a jak nie kupić nowe. Mamy już wszystko, oprócz koszul porodowych i biustonoszy do karmienia.
Kupiliśmy wanienkę, materacyk, ochraniacze, pościel z wypełnieniem (poduszka+kołdra), rękawiczki niedrapki, 2x czapeczki, buciki 2x, przewijak, cieplejszy kocyk. zapłaciliśmy za wszystko 850 zł, bo dostaliśmy rabat 50 zł.
Dziewczyny, czy Wy macie już wszystkie badania potrzebne do przyjęcia do szpitala? Ja mam jedynie 2 z 5. -
nick nieaktualny
-
MMartaa wrote:dziewczyny brałyscie udział w ankiecie chicco?? podniecam się jak głupia bo wygrałam, mąż mówi , że pewnie każda wygrała która się zgłosiła:)
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Cebulka wrote:Ja zamawiam: 3 el posciel w niebieską karteczkę z ochraniaczem,
Wypełnienie to większe,
Rożek w niebieska karteczkę,
Dwa prześcieradła frotte te większe mimo że materac 120x60.
Okrycie kąpielowe to za 29zl
Ochraniacz na materac i to chyba wszystko... -
szczesciara25 wrote:a jakie badania potrzeba??
GBS
HBS
HCV
Cytologia
i prócz tego, wszystkie badania jakie miałyście od początku ciąży wykonywane+ wyniki usg pierwszego i ostatniego
Do cesarki:
układ krzepnięcia krwi
morfologia
mocz
skierowanie do cięcia
elektrolity
i tyle chyba
Ja kupowałam nową pościel przecenioną z 140 na 100 złWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 14:57
-
Patrze na apteke Gemini i tak się zastanawiam czego mi jeszcze brakuje. To już mam w koszyku:
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk x3
Sudocrem, krem, 250g
Termometr bezdotykowy Rossmax, HA500
Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 100 + 30g
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
Nad tym się zastanawiam:
Frida do noska ale nei wiem jaka
Woda morska dla maluszka ale nei wiem czy jest sens skoro solą fizjologiczną można przepłukać a w razie kataru są dostepne w aptekach.
Krem na popękane brodawki ale nie wiem czy Bepanthen czy Madela Purelan czy jeszcze coś innego.
Podkłady podfoliowe po porodzie na łózko ale jakie duże?
Płyn do higieny intymnej lub inny do podmywania się po porodzie jaki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:00
-
wróciłam ze sklepu ale mam piękne materiały az sie jaram jak małe dziecko na lizaka:P:P:P:P:P
Rozmawialam z moim i stwierdzilismy ze pójdziemy prywatnie do psychologa z nia zeby wyciagnął co w niej siedzi moze to coś da bo juz mi ręce opadają. Zeby jeszcze wiedziała co jest przyczyną bo czasu naprawde jej duzo poświęcamy. Jak nie ja to mój i tak na zmiane. Jestem przerazona wiem ze są bunty bo bunt 2 latka tez przeszłam z nią.
Też dostalam meila z chicco ze wygralam szok!!!! Bo robiłam ta ankiete bez przekonania. No nic miłą niespodzianka
moremi, Sajgonara lubią tę wiadomość
-
mam dwa nowe wzorki:)
Ogoleni umówiłam sie z właścicielem ze bede zamawiala telefonicznie tkaniny i zeby wysyłała mi kurierem bo juz ciezko taki kawal jechac. Zgodzil sie bez problemu. Powiedzial ze takim klientka sie nei odmawia:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e77d99365038.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99a1f029e77d.jpg