X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka a moze u Ciebie po prostu skonczyl sie juz czas gwaltownych ruchow i reraz jest mniej miejsca i zavxyns sie bardziej przeciaganie?
    Ja w ogole mam wrazenie, ze jak u mnie dziecko bylo w glowa w dol to te ruchy delikatniejsze byly, a jak ksiezna siadla na dupce, to ruchy sa intensywniejsze, wiec moze u Ciebie dziecko tez jakos fiknelo?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    ALe wstałam połamana dzisiaj normalnei nie moge ręką ruszac taka jakas dziwna jest.
    Skroiłam wczoraj wszystkie zamówienia:) Dzisiaj część sobie juz zszyje:)

Wczoraj Oliwia dostala pierwszy raz lekko w tyłek po całej akcji z obiadem wzieła szklanke z piciem i psozla do siebie do pokoju i wylala ja na lózko i woła patrz co Ci zrobiłam. Moj juz nei wytrzymał. Powiedzial dosc dostala klapsa i poszla do kata.
    MAsakra jakas :(

Jesli chodzi o ruchy to ja od poczatku słabo czuje mała co jest dziwne dla mnie bo z dziewczynami nie bylo ani chwili spokoju i wiecznie gdzies cos wypchane bylo.

Ładnie lecicie z wyprawkami. Ja daleko w tyle jestem. Własnie jesli chodzi o mleczko to bebilon jest ciezkim mlekiem i dzieci czesto kolki dostaja po nim. Ja z bebilonu przeszlam na NAN sama lekarka mówiła ze bebilon jest zbyt ciezkim mlekiem i mam małej nie faszerowac nim.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja tez czekam na informacje odnosnie witamin K i D bo nie mam pojęcia co kupić.

A to tamtum rosa jest niezbędne?

Ile kupujecie ampulek soli fizjologicznej i ile podkładów poporodowych?

A jeśli chodzi o sól morska to może być NoseFrida?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mlek podobno tez dobre jest hipp biocombotik, duzo osob pisalo gdzies na forum ze jak po bebilonie/bebiko byly kolki to przechodzily na hippa i jak reka odjal.
    nie polecam enfamilu - pierwszy skladnil syrop glukozowo-fruktozowy!!!! Pewnir ze dziecko sie tym zajada bo jest slodkie, ale po co...:/

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anet Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, wstałam i ja :) mega się wyspałam, m dziś w delegację pojechał, nie lubie sama siedzieć w domu :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona - Sol morska dp duzo mam chwali disnemar, ze ma najdelikatniejsza mgielke

jesli chodzi o wit d to patrz na sklad oby byla na oleju z oliwek (bobik) lub na slonecznikowym (tu jest sporo), unikac oleju mct bo to ten niedobry;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulaa ma racje disnemar jest duzo delikatniejszy dla małego dziecka. Nosefrida dopiero gdzies po roku polecam.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja soli morskiej nie mam tylko sol fizjologiczna w ammpulkach.. Mam ich chyba 9 na początek wystarczy.

Modliszka dzieki kochana. Pociesze cie ze ty sie martwisz o ruchy a ja mam co 2 godz mierzone tętno dziecka i to,chyba gorsze ,bo stresuje sie ze skacze,albo ze,za wysokie, albo za niskie.. Lepiej chyba nie wiedzieć..
    Wczoraj sir zestresowałam tak jak mierzyli ,bo nie mogli znaleźć ze w końcu tętno dziecko miało 170 a to za dużo.. Wiec juz w ogóle spanikowalam.
    Mowie wam ze osiwieje.. Ja tez za,bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzę, łatwo sir denerwuje ..np,jak mnie przyjmowali do szpitala to miałam 150/90.. Nerwowa jestem , nerwice mam nawet ale staram,sir jak mogę dla Amelki..wiecie z reszta jak ciężko olac niektóre rzeczy. Zwłaszcza z dzieckiem

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka nie możesz się denerwować bo to tylko szkodxi dziecku. Jesteś w szpitalu a wiec pod dobrą opieką i na pewno będzie wszystko dobrze.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) wyspałam się :)

Jej mam 3 z przodu coraz poważniej:)

Tantum rosa podmywalam się po porodzie wiec kilka saszetek kupie.
    Ampułki z solą mam bo używam do inhalatora.
    Sól morska chyba marimar wezmę.

Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dać znać co z tą moja kolezanka co odeszły jej wody. Niestety urodziła o 1:38 córeczke z wagą 405g. Mała żyła aż 1,5h:(:( Dostała skurczy mimo kroplówek i małej zaczeło spadac tętno, zaczęło się odklejać łożysko bardzo krwawiła i zabrali ją na cc żeby obie ratować. Tyle wiem od jej mamy która jest na lekach uspokajajaćych wiec jej wypowiedź była bardzo chaotyczna.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkładów mam dwa opakowania po 10szt

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do kina na malego księcia z koleżankami i ich dziećmi , tak sobie myślę czy synek coś z bajki usłyszy :) później was nadrobie.

A moje dziecko przynajmniej raz dziennie ma czakawke czy to na pewno ok?

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka próbowałas rozmawiać z córcia co ja gryzie

Kurcze współczuję rodzinie:( taka tragedia:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka wokół ciebie same tragedie ostatnio:(
    A jak tam synuś znajomych ? Kubuś tak? Mam nadzieje ze sytuacja lepiej już wygląda?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger próbowałam juz od kilku dni ale ona twierdzi tzn odpowiada "bo tak" i koniec jej wypowiedzi.

Dzisiaj mój ja zapisal do psychologa zobaczymy co po wizycie bedzie nie mam siły juz momentami. Ona nigdy taka nie była. Owszem była niegrzeczna i pyskata jak kazde dziecko ale teraz to juz przesadza i to bardzo.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam te body 2 pak z biedronki dla Lenki i dla tej mlodszej i powiem Wam fajne gatunkowo. Jak cos to polecam:)Są 100% bawełna.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, co za tragedia koleżanki :( nie potrafię sobie wyobrazić co musi czuć ona i cala rodzina, to straszne :( kurcze... Kilka tygodni więcej i Maleństwo miałoby większe szanse :(

Powiem Wam, że sama się już uspokoiłam. Chyba zwyczajnie myślenie w nocy mi nie służy. Napisałam Wam co mnie martwi, pocieszyłyście mnie, ogarnęłyście mi dupę, wiec przestałam srać ogniem i co? Mały zaczął fikać niemal jak zawsze. Aż Zasnęłam jeszcze uspokojona i obudziłam się teraz...z trudem. Bo głód mnie obudził. Także zajebiste jesteście cioteczki :*

Izulka Kochana, Ty to faktycznie masz stres :( aż mi głupio. Tylko tak jak piszą dziewczyny, staraj się nie denerwować, bo to tylko może zaszkodzić, sama już coś o tym wiem. Najważniejsze, że jesteś pod opieką ;*

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś jest po 2 operacjach powiem szczerze ze nie wiem co sie ostatnio u nich dzieje bo nie maja czasu telefonu odebrac ale to wiadome siedza calymi dniami i nocami przy małym. WIem ze zbieraja na kolejna operacje z fundacja.

jacyś obrazeni chyba są na nas ale dlaczego nikt nie wie. Pomogłysmy jak umiałysmy z dziewczynami.

No jakis taki pechowy ten rok jest w moim otoczeniu. Siotra mojego tez niby w szpitalu bo krwawi w 2 miesiacu ciazy ale jej jakos nei wspolczuje po tym co mi zrobila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:57

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). Ja dziś się obudziłam po 5 i jakaś pobudzona byłam Przemcio też nie mogłam spać, ale po godzinie na nowo zasnęłam. Wiem co było przyczyną pogoda się u nas zmieniła i zaczęło padać jak zasnęłam na nowo ;), niestety reaguję na zmiany pogody jestem chodzącym barometrem, przed ciążą brałam tabletki na ciśnienie, żeby nie mieć wahań ciśnienia.
    Izulkaa ja też jestem nerwowa zwłaszcza jak idę do lekarza, albo do szpitala to ciśnienie momentalnie mi skacze i puls. Piję codziennie melisę i jakoś jest lepiej ;). Też za bardzo się wszystkim przejmuję, pracuję nad sobą ale jakoś ciężko jest :P. Trzymaj się tam w szpitalu i szybko wracaj do domku.
    Tak Was podczytuję, a za dużo się nie udzielam bo też zapisuję cenne rady i robię listę na zakupy w tym tygodniu, może jak coś będę miała to będę spokojniejsza :D.
    Aparatka biedna ta Twoja koleżanka, taka tragedia :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:56

perelka89 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ