Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moodliszka a moze u Ciebie po prostu skonczyl sie juz czas gwaltownych ruchow i reraz jest mniej miejsca i zavxyns sie bardziej przeciaganie?
Ja w ogole mam wrazenie, ze jak u mnie dziecko bylo w glowa w dol to te ruchy delikatniejsze byly, a jak ksiezna siadla na dupce, to ruchy sa intensywniejsze, wiec moze u Ciebie dziecko tez jakos fiknelo? -
hej hej
ALe wstałam połamana dzisiaj normalnei nie moge ręką ruszac taka jakas dziwna jest.
Skroiłam wczoraj wszystkie zamówienia:) Dzisiaj część sobie juz zszyje:)
Wczoraj Oliwia dostala pierwszy raz lekko w tyłek po całej akcji z obiadem wzieła szklanke z piciem i psozla do siebie do pokoju i wylala ja na lózko i woła patrz co Ci zrobiłam. Moj juz nei wytrzymał. Powiedzial dosc dostala klapsa i poszla do kata.
MAsakra jakas
Jesli chodzi o ruchy to ja od poczatku słabo czuje mała co jest dziwne dla mnie bo z dziewczynami nie bylo ani chwili spokoju i wiecznie gdzies cos wypchane bylo.
Ładnie lecicie z wyprawkami. Ja daleko w tyle jestem. Własnie jesli chodzi o mleczko to bebilon jest ciezkim mlekiem i dzieci czesto kolki dostaja po nim. Ja z bebilonu przeszlam na NAN sama lekarka mówiła ze bebilon jest zbyt ciezkim mlekiem i mam małej nie faszerowac nim. -
Z mlek podobno tez dobre jest hipp biocombotik, duzo osob pisalo gdzies na forum ze jak po bebilonie/bebiko byly kolki to przechodzily na hippa i jak reka odjal.
nie polecam enfamilu - pierwszy skladnil syrop glukozowo-fruktozowy!!!! Pewnir ze dziecko sie tym zajada bo jest slodkie, ale po co... -
Ona - Sol morska dp duzo mam chwali disnemar, ze ma najdelikatniejsza mgielke
jesli chodzi o wit d to patrz na sklad oby byla na oleju z oliwek (bobik) lub na slonecznikowym (tu jest sporo), unikac oleju mct bo to ten niedobry;)Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Ja soli morskiej nie mam tylko sol fizjologiczna w ammpulkach.. Mam ich chyba 9 na początek wystarczy.
Modliszka dzieki kochana. Pociesze cie ze ty sie martwisz o ruchy a ja mam co 2 godz mierzone tętno dziecka i to,chyba gorsze ,bo stresuje sie ze skacze,albo ze,za wysokie, albo za niskie.. Lepiej chyba nie wiedzieć..
Wczoraj sir zestresowałam tak jak mierzyli ,bo nie mogli znaleźć ze w końcu tętno dziecko miało 170 a to za dużo.. Wiec juz w ogóle spanikowalam.
Mowie wam ze osiwieje.. Ja tez za,bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzę, łatwo sir denerwuje ..np,jak mnie przyjmowali do szpitala to miałam 150/90.. Nerwowa jestem , nerwice mam nawet ale staram,sir jak mogę dla Amelki..wiecie z reszta jak ciężko olac niektóre rzeczy. Zwłaszcza z dzieckiem -
Witam
wyspałam się
Jej mam 3 z przodu coraz poważniej:)
Tantum rosa podmywalam się po porodzie wiec kilka saszetek kupie.
Ampułki z solą mam bo używam do inhalatora.
Sól morska chyba marimar wezmę.Kitaja, moremi lubią tę wiadomość
-
miałam dać znać co z tą moja kolezanka co odeszły jej wody. Niestety urodziła o 1:38 córeczke z wagą 405g. Mała żyła aż 1,5h:(
Dostała skurczy mimo kroplówek i małej zaczeło spadac tętno, zaczęło się odklejać łożysko bardzo krwawiła i zabrali ją na cc żeby obie ratować. Tyle wiem od jej mamy która jest na lekach uspokajajaćych wiec jej wypowiedź była bardzo chaotyczna.
-
nick nieaktualny
-
Ginger próbowałam juz od kilku dni ale ona twierdzi tzn odpowiada "bo tak" i koniec jej wypowiedzi.
Dzisiaj mój ja zapisal do psychologa zobaczymy co po wizycie bedzie nie mam siły juz momentami. Ona nigdy taka nie była. Owszem była niegrzeczna i pyskata jak kazde dziecko ale teraz to juz przesadza i to bardzo. -
Aparatka, co za tragedia koleżanki
nie potrafię sobie wyobrazić co musi czuć ona i cala rodzina, to straszne
kurcze... Kilka tygodni więcej i Maleństwo miałoby większe szanse
Powiem Wam, że sama się już uspokoiłam. Chyba zwyczajnie myślenie w nocy mi nie służy. Napisałam Wam co mnie martwi, pocieszyłyście mnie, ogarnęłyście mi dupę, wiec przestałam srać ogniem i co? Mały zaczął fikać niemal jak zawsze. Aż Zasnęłam jeszcze uspokojona i obudziłam się teraz...z trudem. Bo głód mnie obudził. Także zajebiste jesteście cioteczki :*
Izulka Kochana, Ty to faktycznie masz stresaż mi głupio. Tylko tak jak piszą dziewczyny, staraj się nie denerwować, bo to tylko może zaszkodzić, sama już coś o tym wiem. Najważniejsze, że jesteś pod opieką ;*
-
Kubuś jest po 2 operacjach powiem szczerze ze nie wiem co sie ostatnio u nich dzieje bo nie maja czasu telefonu odebrac ale to wiadome siedza calymi dniami i nocami przy małym. WIem ze zbieraja na kolejna operacje z fundacja.
jacyś obrazeni chyba są na nas ale dlaczego nikt nie wie. Pomogłysmy jak umiałysmy z dziewczynami.
No jakis taki pechowy ten rok jest w moim otoczeniu. Siotra mojego tez niby w szpitalu bo krwawi w 2 miesiacu ciazy ale jej jakos nei wspolczuje po tym co mi zrobila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:57
-
Hej dziewczyny
. Ja dziś się obudziłam po 5 i jakaś pobudzona byłam Przemcio też nie mogłam spać, ale po godzinie na nowo zasnęłam. Wiem co było przyczyną pogoda się u nas zmieniła i zaczęło padać jak zasnęłam na nowo
, niestety reaguję na zmiany pogody jestem chodzącym barometrem, przed ciążą brałam tabletki na ciśnienie, żeby nie mieć wahań ciśnienia.
Izulkaa ja też jestem nerwowa zwłaszcza jak idę do lekarza, albo do szpitala to ciśnienie momentalnie mi skacze i puls. Piję codziennie melisę i jakoś jest lepiej. Też za bardzo się wszystkim przejmuję, pracuję nad sobą ale jakoś ciężko jest
. Trzymaj się tam w szpitalu i szybko wracaj do domku.
Tak Was podczytuję, a za dużo się nie udzielam bo też zapisuję cenne rady i robię listę na zakupy w tym tygodniu, może jak coś będę miała to będę spokojniejsza.
Aparatka biedna ta Twoja koleżanka, taka tragedia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:56
perelka89 lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc