Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Coraz trudniej jest mi was nadrobic... ale mam coraz mniej czasu na komputer itd..
A tyle cennych rad, az zaczelam je zapisywac bo nie sposob zapamietac
Powiem wam kilka slow na temat szkoly rodzenia.1wsze zajecia to wiadomo organizacyjne, bylo ok 15 kobiet wiekszosc z partnerami. Po pytaniu ile mezczyzn jest zdecydowanych na rodzinny porod mialam wrazenei ze tylko moj nie podnios reki - sama nie wiem czy chce zeby byl ale zrobilo mi sie nieco smutno... najfajniejsze pytania padaly z ust mezczyzn typu ile trwa porod, czy oni tez moga sie znieczulic gazem itd
dostalismy plan zajec, bedziemy mieli masaz niemowlecia metoda Shantala ( ponoc rzadko w ktorej szkole w Wawie jest prezentowany ) - ale sie jeszcze nie zaglebilam co to takiego.
Po szkoel pojechalismy do sklepu bud. i wpadly nam w oko plytki, czyli jakis punkt zaczepienia sie zrobil.
Co myslicie o lazience bialej z brazem ala'drewno ?
( Troszke was odciagne moze od kremow, podkladow poporodowych itd
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Aparatka wiem cos o tym bo w obecnym wynajmowanym tez mam w kuchni jasne i do tego blyszczace kazda kropla zostawia slad.
W lazience mysle o podlodze takiej a'la drewnianej - tak sobie poogladalam i mnie to urzeklo a ogolnie sciany glazura bielhaen lubi tę wiadomość
-
Mała Czarna tez dostał odmowe. Teraz zaczełam sie starac o mieszkanie z miasta (pewnei nie realne) ale próbuje. Najgorsze jest to że uchodzcą daja zajebiste mieszkania plus kase na życie a polakowi uczciwie pracujacemu nie chcą pomóc.
Izulka dobrze ze dadza sterydy to bardzo dobre rozwiazanie dla maluszka. A wrazie W zawsze ma szansu duzo wieksze dzieki tego. JA trzymam kciuki za Was aby sie wyciszyło. Mi powstrzymali akcje porodowa w 6 miesiacu po pobiciu a bylo to 5 lat temu wiec wierze ze i teraz bedzie dobrze:) -
Witam mamusie powracam :* Chyba nie będę wstanie nadrobić tygodniowych postów.
Wróciłam wczoraj ze szpitala, na następny tydzień idę do swojego gina i wtedy na pewno czegoś się dowiem teraz w dalszym ciągu lezymy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:10
-
Izulka nie denerwuj sie, widocznie to dobra decyzja lekarzy w tej sytuacji. Lepiej chuchac na zimne, ale i tak zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze. Malutka jest juz duza!
Aparatka a kto wam powiedzial ze nie ma szans na kredyt? U nas byla podobna sytuacja. Doradca twierdzil ze lepiej poczekac niz starac sie teraz bo mamy nikle szanse (moj maz wlasna dzialalnosc 1,5 roku, a ja umowa na czas okreslony, gdzie w maju mi sie konczyla a staralismy sie stycz. luty) nie podalismy sie. Skontaktowalam sie z 3 innymi.
Dostalismy kredyt w 3 bankach bez problemu, a 3 tyg temu dzowni do mnie ten doradca (ktory mowil ze sa nikle szanse)i pyta sie jak moja umowa i czy wracamy do tematu kupna mieszkania. A ja mu na to ze kredyt dostalismy bez wiekszego problemu i czekamy na oddanie kluczy
Wiec moze warto zasiegnac opinni innych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:14
moremi lubi tę wiadomość
-
Aparatka, masz rację z tymi uchodźcami. A co więcej oni jeszcze narzekają, że TYLKO tysiąc złotych na życie dostali... A tutaj niejednokrotnie człowiek ciężko cały miesiąc pracuje na te 1000 pln
w dodatku jeszcze pozostałe służby są zaangażowane w pilnowaniu ich. Niedaleko nas wlasnie wprowadzili rodzinę z Syrii i mój mi mówił, że muszą jeździć i sprawdzać czy nic się tam nie dzieje. I to nie na zasadzie, czy oni przypadkiem czegoś nie robią, tylko czy my Polacy nie uprzykrzamy im życia
także przyjmowanie imigrantów to większy wydatek niż i tak się wydaje. Ja współczuję tym ludziom, ale mimo wszystko nie rozumiem naszego chorego państwa, które nie potrafi pomoc swoim obywatelom, a przyjmuje imigrantów generujących niemałe koszta.
Izulka, będzie dobrze. Z tymi sterydami będziesz mogła być spokojniejsza. One nie zaszkodzą, a w razie czego pomogą :* -
Izulka dobrze,ze dostaniesz sterydy,podejrzewam ze oni robia tak zapobiegawczo! Amelka to silna dziewczyna,bedzie wszystko dobrze,postaraj sie uspokojc ,myslami jestem z wami :-*
skarb15, perelka89 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Mala czarna moj dostal odmowe od banku podejzewam ze przez to ze mamy dziecko wspolne. Twierdza ze ma za niskie dochody.
moodliszka własnie dlatego zastaanwiam sie czy nei umowic sie do prezydenta miasta i mu w oczy powiedziec co ja mysle o uchodzcach i postepwaniu panstwa wobec swoich obywateli. Fakt faktem mam meldunek w mieszkaniu ktore zajmuje moja babcia ale nei mam szans tam mieszkac bo sa tylko dwa pokoje wiec gdzie z 3 dzieci na jednym sie gniezdzic. A po za tym nie moglabym mieszkac z ta kobieta ona wszytskich buntuje i wygaduje niestworzone rzeczy na moj temat. Nie mam z nia kontaktu jedynei moj jej co jakis czass prawnuczki zawiezie chociaz po ostatniej akcji to juz nawet nie pozwolimy zeby sie zbliyla do dziewczynek. -
Izulka co się tam u Ciebie dzieje ledwo wróciłam a czytam takie rzeczy.
Te sterydy co ja dostałam noszą nazwe dexaven podaje się ich 4 przez 2 dni, w jeden dzień dostałam rano i wieczorem i w drugi rano i wieczorem. Tak to są zastrzyki które się podaje domiesniowo.Z tego co wiem te sterydy zaczynają działać po tygodniu. Nie masz co się martwić też dostałam je w tym samym tygodniu co Ty , nie zaszkodza dzidziusiowi jak sie urodzi w terminie a jak nie daj Boże szybciej to tylko pomogą , będzie kochana dobrze zobaczysz :*moremi lubi tę wiadomość
-
wiecie co napisalam do faceta bo mial do oddania szczeniaczki labladorki bez papierow. Napisalma ze chcialabym przygarnac pieska do naszego domu ze mam dzieci itd. Zapytalam sie o warunki adopcji (pisze oddam za darmo) a ten mi odpisal ze jestem nienormalna jaks i ze 1500zł kosztuje takie piesek czyli koszta utrzymania tego szczeniaka mam zwrocic. Piesek ma 4 tygodnie!!!! Raz jest za małay na oddanie a dwa co on jadl za 1500zł???