X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to czemu nie piszesz nam o swoich przeżyciach? My tu o pierdołach a ty się biedna męczysz. Mnie to się wydaje ze musi cię już wszystko bolec od leżenia bo ileż można. Dobrze ze z maluszkiem wszystko ok :)
    A daleko macie do szkoły?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj bo nie lubię się tak użalac nad sobą. No właśnie i to w dodatku cały czas na plecach tylko bo na boku od razu bardzo boli brzuch i są skurcze nawet w szpitalu się dziwili bo zazwyczaj to na plecach jest gorzej.
    Do szkoły nie mamy daleko ok 10 min drogi ale ja niestety nawet tyle nie jestem w stanie przejść. Zostaje samochód jakoś to trzeba ogarnąć
    Mała to mnie właśnie podnosi na duchu ze Marcel rośnie zdrowo i ze mam dwóch wspaniałych synów;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kilka nocy przespalam super wiec teraz się szykuje bezsenny tydzień:(

Mój jutro idzie na kawalerskie.. mam nadzieje ze będzie grzeczny i ze zdaje sobie sprawę ze najmniejszy stres jest teraz dla mnie nie wskazany. Obiecał ze wróci o rozsądnej godz zobaczymy czy dotrzyma słowa..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co...Mały tak mi uderza w szyjkę, że aż mnie skręca z bólu...gdyby nie to to spalabym jak dziecko taka spiaca jestem...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) my juz pospalismy,o 5tej do toalety a teraz meczarnia z zasnieciem z bok na bok ..... Chyba sie Od was uzaleznilam,bo kto to widzial by tak wczesnie zagladac tutaj...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ,ze smacznie spicie i wyspicie sie tez za mnie....

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • mikado Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Kitaja mam nadzieję że udało się zasnąć :) ja to zawsze wstaje odprawie męża do pracy zjem coś i idę dalej spać :)
    Gigner wiem że łatwo mówić ale nie denerwuj się każdy ma prawo do kryzysu a tym bardziej w burzy hormonalnej. Dacie radę z Patrykiem.
    Mała aż mnie z ramą zmrozilo jak napisałaś o tym śnie :p

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana! Ginger trzymaj się. dasz radę! teraz to już z górki. Ja to w ogóle podziwiam dziewczyny, które mają już dzieciaki, i muszą ogarnąć wszystko. Ja ledwo daje rade, nic mi się nie chce, jak zaczynam coś robić to zaraz gorzej się czuje i boli mnie wszystko. Z resztą najlepiej czuje się rano. Nic nie boli nie ciągnie a wystarczy że zakupy zrobię, ogarnę mieszkanie i zaraz jest gorzej.
    Co do ciuszków to mnie kupowanie strasznie cieszy, i to co mam jak mała wyrośnie chętnie komuś oddam nawet za darmo. My juz nie planujemy dzieci więc szkoda żeby się komuś nie przydało. Gdybym jednak pożyczyła komuś coś i potem potrzebowała a ten ktoś zażądał zapłaty jeszcze, to chyba bym sobie awantury nie podarowała.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza noc była straszna. Jak nie siku, to katar, jak nie katar, to zgaga, jak nie zgaga, to brak wygodnej pozycji, jak nie brak wygodniej pozycji, to znów siku i tak w kółko... Choć jak myślę Ginger Kochana o Tobie, to stwierdzam, że i tak mam zajebiście :( biedna Ty... Podziwiam Cię za to, jaka jesteś dzielna.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane;)
    Staram się od rana nakręcić pozytywnym nastrojem;)
    Słoneczko u nas świeci. Załączylam kolejna partie prania dla maluszka.
    Na 11.30 mam wizytę Patrys jedzie z nami bo potem szkoła to może juz być ciężko żeby jechał a on uwielbia te wizyty bo brat zawsze mu macha rączka. Macha tylko wtedy jak jest Patryk się śmiejemy ze juz punkty zbiera u starszego brata;)

Obiad mam zrobiony z wczoraj kotleciki mielone buraczki ziemniaczki.
    Dziś mam ochotę żeby coś zrobić np ciasto czy jakiś deser ale wiem ze nie mogę:( bo nawet krótkie stanie kończy się jak się kończy wiec musze odpuścić.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oddawania to ja zatrzymałam ciuszki po Patryku bo wiedziałam że chce drugie dziecko poza tym wśród bliskich koleżanek kuzynek nie miałam komu. Teraz się u nas urodziło trochę chłopaków wiec to ja korzystam ale nigdy bym nie pomyślała żeby nie oddać tych ciuszków.
    Natali ja bym odpowiednio skomentowała zachowanie koleżanki brak słów normalnie.

ogarnęłam zamówienie na Gemini i z takich rzeczy jeszcze osłonki i pampersy mi zostaną ale to w Auchan kupię.
    Zdecydowałam się na ten termometr co shibuya Geratherm non contact poczytalam opinie i jest ok.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka jak reszta nocy?

Kitaja zasnęłas w końcu?

Izulka jak samopoczucie?

Aparatka jak sytuacja z córcia? Dalej takie numery robi?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, kciuki zaciśnięte :D

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to my tu prosimy o wysnienie samych pozytywnych wieści i donoszonych ciąż no i bezbolesnych porodów Ty nasza forumowa wiedźmo;)

Kitaja, perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Izulka pytanie mam odnośnie twoich skurczy. Ile ich masz mniej więcej i czy są bolesne? Zastanawiam się ze u ciebie reagują od razu i chcą podawać sterydy a u mnie nic:/ i jaka masz szyjkę?
    Bo u mnie niby nic nie wskazuje żebym wcześniej się coś działo ale dziś juz częstotliwość skurczy zwiększyła się z 2 do 4/5 na godzinę. Jutro mam wizytę to zapytam co i jak. Nie chce panikować ale wykończy mnie to.

Ja dzisiaj mam tak 5 na godzinę mimo kroplówki...szyjka niby zamknieta i ma 3,5 ale 2 tyg temu byla dluzsza..
    U ciebie pomoglo jak bylas pod kroplówka? Bo rozumiem ze cos ci dali..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Idę na glukoze właśnie, proszę trzymajcie kciuki bo mam mega stresa :/
    to badanie jest przereklamowane :-) tzn nie jest tak źle ale kciuki potrzymam. Może się ze mną zgodzisz jak wrócisz.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Kroplowke tylko jak przyszłam do szpitala z magnezem. Bóle się wyciszyly ale skurcze zostały. A teraz bóle znów wróciły :( i coś mi się wydaje ze do końca będzie tylko gorzej:/
    To ja mam krótsza szyjkę 3 tyg temu miałam 32mm zobaczymy ile dzisiaj będzie.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, obudziłam się w dobrym nastroju,bo dziś zaczynam 32tc :-D

Współczuję Wam,ze macie problemy ze snem. Czasem budzę się w nocy,ale to dosłownie góra pól godzinki i śpię z powrotem.
    Jutro mam wizytę, odbiór wyników badań krwi i już nie mogę się doczekać.

Z tymi ciuszkami to po prostu chamstwo, nie da się tego inaczej nazwać :-\ Powiem Wam,ze ja to w ogóle nie lubię nic od nikogo pożyczać, bo dbam wtedy jeszcze bardziej niż o swoje (zeby nie zgubić,nie zniszczyć, nie poplamić). Dziwi mnie takie beztroskie zachowanie ludzi...
    Ja juz pożyczam książki tylko w najbliższej rodzinie,bo wiem,ze oddadzą naprawdę to co pożyczyli,a nie stare szmaty nadające się tylko na makulaturę.

Galaretka, ja bylam u wróżki raz w zyciu. Szczerze? W masę rzeczy trafiła,ale po czasie zaczęłam się zastanawiać czy ona czasem nie była tylko dobrym psychologiem :-) Moja przyjaciółka byla od niej uzależniona, bo byla nieszczęśliwie zakochana (koleś ja bardzo wykorzystywał i liczył na luźny związek,a ona chciała duuuzo więcej). No i ona traktowała te wróżkę jak receptę na swoje problemy (często słyszała "juz niebawem spotkasz tego właściwego") i chyba to jej dawało siłę do działania.

Wstaję się ogarnąć i zjeść śniadanie,bo w kuchni czekają na mnie świeżo ukiszone ogórki :-D Mniaaaam

perelka89, Micia, Molcia lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a ile wazy twój synuś ?
    Samopoczucie kijowe. Wczoraj bylo lepiej dzisiaj znowu skurcze i bol...:( staram sir jakos trzymać ale nie jest łatwo.. Dzisiaj musiałam odreagować i sie poryczeć...:(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam nie magnez a fenoterol w kroplówce.. Bo magnez to ja w domu robiłam i nic..:/ luteine dają tez i chuja za przeproszeniem to daje.

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ