X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero Was nadrobiłam, widzę, że troszkę Was cierpi na bezsenność u mnie pierwsza taka noc. Kopniaki Przemcia nie dały mi spać, pół nocy się wiercił uderzał w żołądek żebra, pęcherz i wszystko po drodze :P, plecy bolały okropnie. A rano szłam do laboratorium ledwo żywa. Na szczęście teraz spokojniej ale to wszystko i tak pikuś.
    Miłego dnia życzę dziewczyny :D.
    Ginger udanej wizyty :).
    Aga super wieści nie ma jak domeczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:53

Rozmarzona lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planowaliśmy wypad do Energy w tym roku no a ze ja odpadam to moi sami nie chcieli jechać. Także dopiero w przyszłym roku i wtedy ja też skorzystam;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już któraś łóżeczko zamówiła, może polecicie jakieś namiary z allegro?
    Bo zdjęcia zdjęciami, a jak któraś już ma to by powiedziała jak jakościowo dane łóżeczko się ma.

perelka89 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka ja nawet nie chcialabym Od niej dostac wozka,co tylko pozyczyc jak bede w Polsce na pare dni! Jak bedziemy jechac samochodem to wezme swoj wozek,a jak samolotem to nie dam rady ! A jeszcze jak sie dowiedziala jaki wozek kupilismy to mowi do mojego meza:" te wozki sa beznadziejne,bo gondoli nie mozna zlozyc,mina mojego meza na jej slowa byla bezcenna,skomentowal to tak kupilem taki wozek by mi i Adzie sie podobal,a nie Tobie !

Mala_Czarna_89, perelka89, Sajgonara, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger jechali z siostrą meża i jej partnerem- naszymi najlepszymi przyjaciółmi. Wszyscy obiecali mi że za rok jedziemy razem :D Już wyczaiłam, że Nadia będzie miała wstęp za złotówkę ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, ludzie są beznadziejni :-\ Czasem to się zastanawiam czy z czystej zazdrości pewnych rzeczy nie mówią. Rozumiem wyrazić swoje zdanie (jak ktoś chce je znać),bo np waha się przy wyborze. Ale jak już coś się kupiło, ma i się z tego cieszy to takim osobom chyba zalezy jedynie na popsuciu naszego dobrego nastroju :-\

haen, Kitaja, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, oj tak, coraz gorzej się śpi :) gdy w nocy obudziła mnie zgaga, było po pierwszej i poszłam sobie do kuchni mleka nalać, które dla mnie jest zbawienne. No i leję sobie tak tego mleka i nagle uświadomiłam sobie, że już niedługo o tej porze takie nocne wstawanie będzie normalką :D na początku trochę mnie zmroziło, ale po chwili sama się do siebie uśmiechnęłam :)

Rozmarzona, Galaretka lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doswiadczone pytanie higieniczne:

po porodzie zaklada sie podklad poporodowy i na tym sie siedzi, a jak sie chce przejsc, to wtedy na pupe majtki siatkowe?
    http://sklep.pollenaewa.com.pl/chusteczki-i-podklady-higieniczne/322-podklady-poporodowe-bella-mamma-10-szt.html

Czy jakies wieksze podpaski?
    Jak to jest w praktyce? (chce miec jakies wyobrazenie zanim sie dowiem na sr ;D)

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu kazda mama musi miec ten podklad rozlozony na lozku. poza tym ma sie zalozone majtki i taka wielka podpaske. przed obchodem sciaga sie majty i lekarz hurtem oglada panie ;)

Sajgonara, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala a jaka wielka podpaske? moglabys wrzucic jakis link, zebym mogla to sobie wyobrazic?

Sajgonara lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Mala a jaka wielka podpaske? moglabys wrzucic jakis link, zebym mogla to sobie wyobrazic?
    lepiej sobie nie wyobrażać, to chyba trzeba przeżyć :-)

Mala_Czarna_89, Kitaja lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen powiem ci że jeszcze nie kupiłam (a myślałam że kupiłam ;) ), bella bodajże ma takie. One są długie i grube, takie jak kiedyś były :P
    Ale ja wolałam założyć swoje majtki (zamiast siateczkowych) i zwykłą podpaskę, ewentualnie taką na noc i częściej zmieniać, bo inaczej wszystko leciało mi z tyłka i czułam się jak w pampersie ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie czasem tak, że maluch kopnie jakby w to miejsce, z którego będzie wychodzić, tzn w szyjkę?- moja lubi tak się przeciągnąć, czuję się wtedy, jakby zaraz ten cały czop miał puścić, wody chlustnąć i jeszcze boli :P JUż się zdążyłam przyzwyczaić, ale na początku za każdym razem była panika

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja tak mam często od czasu do czasu :P Aż podskakuję wtedy, bo przyjemne to nie jest :P

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja od niedawna tez to czuje na poczatku bardzo sie wystraszylam,ale chyba to normalne ,mi jeszcze dokucza bol krocza czuje takie rozciaganie,wszystko tam sie szykuje do porodu :-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej moje słoneczka kochane:):)

Ręka mnie dalej cholernie boli i chyba dzisiaj podjade do lekarza z nią. Mam narazie przywiazana bandarzem do tłowia bo tylko tak mnie nei boli.
    Wygladam komicznie:P:P:P

Wczoraj z tego bólu połozylam sie i odpadlam i spalam do 22. Wstalam przerazona a mój tylko spij dalej dzieciaki śpią już. Nie pamiętam kiedy tak spałam w dzień. No ale o 1 w nocy pobudka bo coś naszej Lence odwaliło i zaczeła sie drzec w niebogłosy i tak do 4. Kolki nei miała grączki tez nie podejzewamy że zęby znowu dają jej popalić.

Jeśli chodzi o Oliwke to uspokoiła się po tym klapsie od mojego. Chyba zrozumiała że to już nie jest zabawne i odpuściła nam.

Kitaja zabiła bym za taki tekst ale niestety ludzie sa bardzo ale to bardzo zawistni jak widzą że komuś się lepiej powodzi. Znam to z własnego doświadczenia:(

Ktoraś pisała ze kolezanka chciala 100 za jej kombinezon to ja mam podobnie porozdawalam rzeczy po Lenie i tez zapytalam sie kolezanki czy dalej z nich kozysta wiecie co uslyszalam "wiesz juz obiecalam je kolezance ale ona moze Ci je odsprzeda potem"
    Spojzalam na nia i powiedzialam "nie licz na to ze jeszcze cos dostaniesz"

WOgole wczoraj dzwonila mojego siostra ze poronila wiecie co jestem mega wredna ale ciesze sie z tego że jej sie też to przytrafiło. Pamietam jak mi wyrzucala ze jestem zła matka i ze ciazy nei potrafie donosci (poronilam 2 razy). Wogole za wszystko co mi zrobila nie wspolczuje jej ani troszke.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! Właśnie Was poczytalam a od wczoraj trochę tego było .
    U mnie noc raczej spokojna tylko bo chwilę sprawdzałam czy mała się rusza i kołysałam brzuch , bo ona spała. Jak porusze brzuchem to ona daje znać że jest ok.

Nie wytrzymam chyba do wtorku do kolejnego badania ktg , ale sobie tłumaczę , że tętno spadło jak lekko zmieniłam pozycję . Oby tak było.

Teraz muszę się skupić na okiełznaniu poziomu cukru ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ,ze 2 tygodnie przed pierwszym porodem czulam skurcze w szyjce (malo bolesne) i dlatego jestem wyczulona na nacisk w tym miejscu. ale teraz juz wiem ze to kopniaki malej wiec luz ;) w kazdym razie wtedy zawsze byly skurcze po serduszkowaniu a moj maz jakis anty ostatnio sie zrobil :( w ciagu calego tygodnia tylko raz probowal mnie dorwac. pytalam go o to i twierdzi ze oczywiscie nic zlego sie nie dzieje tylko czuje sie od kilku dni jak wyplute toffi ale nie podoba mi sie to.

widzialyscie ze u wrzesniowek juz 10 mam rozpakowanych? ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci!
    Co do pozyczanych ubranek ja też dostałam torbę al z zaznaczeniem ze do zwrotu i nie mam zamiaru mówić później ze mogę je odsprzedac.. kurczę to trzeba wstydu nie mieć po 1. Żeby obiecać komuś cudze rzeczy a po 2. Żądać za zwrot pieniędzy.. To raczej osoba która pożycza powinna się liczyć z tym że może trafić tak ze ktoś za zniszczone rzeczy zarzada kasy..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szkoda gadac o takich osobach dlatego wole czasami oddac obcym ludziom niz znajomym:)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ