X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    która miała ostatnio grype żołądkową??? Cos czuje że mnie chyba to dopadło cholerstwo:( Wymiotuje, słabo mi się robi a teraz jeszcze do kibelka latam z biegunką a najlepsze jest to że ze śluzem. Wiem że u dzieci nie bezpieczny jest śluz ale jak u dorosłych???

Jeszcze zgaga mnie trzyma. Co za dzień!!!!

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna nosidełko wpięte w wózek przydaje sie tak naprawde w sklepach typu galerie jak jedziesz samochodem to zeby nei taszczyc calego wozka albo samego nosidelka to wpinasz nosidelko w stelaz od wozka.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna to zadzwoń do producenta i tam zapytaj o cenę. A powiedz mi jeszcze jak w domu zrobić takie gładkie pięty u faceta? Jakimiś specyfikami czy jak??

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, w Tesco zdecydowanie lepsze ciuszki niż w Auchan. Przewijak zakupiłam w necie chyba za 49 złotych co prawda, ale mega mi się podoba i jestem zadowolona :p
    W ogóle uśmiech sam na twarzy się pojawia jak tak patrzę do pokoju małego i na to wszystko co już tam składuję :) coraz więcej tego :p teraz po wypłacie zabieram się za resztę tej drobnicy i kosmetycznych rzeczy :) wózek kupują moi rodzice, a fotelik teściowa, my tylko musimy wybrać. Mam tylko nadzieję, że nie usłyszę: kupiliśmy teraz, ale zabierzecie do domu jak się urodzi -.- jak usłyszę coś takiego, to się wścieknę :p

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, tyle ze to byl wirus...ja chyba sluzu nie mialam i dalam sobie jakis czas do poprawy sytuacji, a jak nie to ip po kroplowke (tyle, ze ja zwracalam wszystko co przyjelam). Sluzu chyba nie mialam.

Jejku chyba mam jakis kryzys...mialam zaraz wyjsc i jechac na spotkanie z kolezanka, ale chyba nie dam rady. Mam straszna zgage niewazne co zjem czy wypije (meczy od wczoraj), plecy bola i jakos mi zle psychicznie i fizycznie.
    Chyba zostane w domu, bo wizja wyjscia z mieszkania i jechania, siedzenia itd.mnie przeraza:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, mi też te foteliki wpięte w wózek kojarzą się z galeriami :P fakt faktem fajnie to wygląda :D ale jeśli mam kolejną stówę dołożyć do adapterów, to się głęboko nad tym zastanowię. Tym bardziej, że długie przewożenie dzieci w tej pozycji nie jest zdrowe, a przecież z maluszkiem do galerii też raczej się nie wybiorę, ewentualnie na szybkie zakupy.

Mikado dobry pomysł z tym producentem- tak też zrobię, ale jeszcze wózka nie kupuję ;)
    Co do pięt to jestem ekspertem, bo niestety mam wielką tendencję do zgrubień :( Najlepszym sposobem jest systematyczność (jeśli są baaaardzo twarde, to trzeba zdzierać po troszku, żeby nie bolało przy chodzeniu). Codziennie (!) smarować kremem (najlepiej z mocznikiem). No i ja zwykle ścieram frezarką, ale w ciąży nie chce mi się rozkładać całego sprzętu :D i robię zwykłą tarką. Niby robi się to na sucho ale ja wolę mieć wymoczone nogi. A i nie polecam omegi (taki przyrząd z żyletką), fakt, że zdziera pięknie, ale wtedy skóra dużo szybciej narasta, więc to błędne koło.
    A gdyby mąż nie chciał bo panowie często mają opory, to możesz mu powiedzieć, że mnóstwo facetów chodzi na pedicure. Oczywiście żony ich zapisują ;) ;) ;)

Moodliszka zazdroszczę :) nam jeszcze nikt nic nie zaproponował

Haen jesteś kolejną z nas, która ma problem ze spotkaniami z koleżankami. Listopadówki zrobiły się zrzędliwe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:59

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a co cię przekonało do adamexa? bo wiem, że jesteś na niego nastawiona, sam fakt, że jest ładny, czy jakieś szczególne walory? ostatnio widziałam go w sklepie i na prawdę robi wrażenie

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzAsami stelaz z nosidelkiem przydaje sie do lekarza, wszystko zalezy od tego jaki tryb sie prowadzi.

Natalii, a gdzie bedziecie robic takie wiekszee zakupy?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mój się wręcz upomina o to ostatnio tylko wraca tak późno ze ja już po prostu siły nie mam. A co sądzisz o tych skarpetkach zluszczajacych

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean ja się ze zgaga mecze od niedzieli po ostrych pierogach i nie mogę sobie z nią do dziś poradzić. Leki nie pomagają tymbardzirj mleko. Przez dzień staram się przemeczyc ale na noc Sse rennie i pomaga zasnąć..
    Pomaga chodzenie bez stanika bo nie uciska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 16:07

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet Natali mnie przekonała ;) fakt, jest śliczny (duży argument :) ), ale nie miałam go w rękach, nie wiem jak się prowadzi. Dlatego chcę przed zakupem odwiedzić smyka i sobie sprawdzić. My też chcemy adamex barletta (tzn mój mąż się napalił) z uwagi na resory.

Mikado szczerze mówiąc moja szefowa kiedyś je kupiła, ale nigdy nie użyłam. wydaje mi się że to bardziej takie dopieszczenie (tak jak peeling fish spa) niż namacalny efekt. Jak skora jest brzydka, to trzeba ja mechanicznie zedrzeć. ale systematycznosc naprawde robi swoje- ja kiedys mialam tak popekane (czyt. zaniedbane) piety, ze bolalo przy chodzeniu, bo pekniecia byly wglab stopy, a teraz naprawde gladkie jak policzek.

mikado lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czy te przescieradla na przewijak to sie przydaja? Nie zjezdzaja? Bo moze lepiej miec taki podklad wiekszy z Rosmanna, a jak dziecko zasiusia itp. to do smieci?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen będziemy robić na Okęciu w Al Krakowska Max baby czy jakoś tak. My z mężem typ co musi dotknąć zanim kupi. Koleżanka poleca hurtownie w Starych Babicach i Pruszkowie. Jeszcze tu zerkne na ceny. Na Okęciu mam na miejscu i miła obsługa.

Anet dla mnie Adamex za amortyzację,wielkość gondoli, sposób prowadzenia i koła.

Mała dlatego ja chcę fotelik kidy, bo tam można rozłożyć na płasko oparcie. Nie będzie mi się chciało targac gondoli na tance,czy do kawiarenki w odwiedziny do męża. Na spacery tylko gondola.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam brzydkie stopy, suche i popekane i tylko wizyty u podologa mi pomagaly... Chcialam sobie kupic takie skarpetki zluszczajace, ot dla sprawdzenia, ale w ciazy niewskazane jest ich uzywanie, wiec sie wstrzymalam.

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Aha czy te przescieradla na przewijak to sie przydaja? Nie zjezdzaja? Bo moze lepiej miec taki podklad wiekszy z Rosmanna, a jak dziecko zasiusia itp. to do smieci?
    Ja przy Laurze nie miałam. Dawałam pieluchę flanelową i na tym kładłam małą. A teraz chcę kupić i wypróbować :D choćby dlatego, że nie podobają mi się te kolorowe wzory na przewijakach.

Co do stópek to naprawdę już samo sparowanie (codziennie przed snem) daje duże efekty. I zawsze można się pocieszyć, że jak suche to nie ma problemów z potliwością ( i odwrotnie, jak się pocą, to są gładkie :D ).

Natali a ty kiedy wracasz do kawiarenki? pewnie od września bedziesz piekla ciacha w domu? ;)

Ajć, o 16 miałam zacząć sprzątać i nic nie zrobiłam..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Haen będziemy robić na Okęciu w Al Krakowska Max baby czy jakoś tak. My z mężem typ co musi dotknąć zanim kupi. Koleżanka poleca hurtownie w Starych Babicach i Pruszkowie. Jeszcze tu zerkne na ceny. Na Okęciu mam na miejscu i miła obsługa.

Stare Babice niedaleko mnie i tez slyszalam o tym sklepie/hurtowni raczej dobre opinie. Podobnie jak o sklepie Calineczka, ale on chyba drozszy jest.
    Ja dopiero teraz sie zorientowalam, ze pod domem w zasiegu 7 min na piechote mam 2 sklepy z rzeczami dzieciowymi. Pewnie zakupow tam nie bede robic, bo po co przeplacac, ale ciesze sie, ze sa i w awaryjnych sytuacjach bede tam biegac.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymałam i pomimo,ze jutro mam wizytę to juz dzis pojechałam do przychodni po wyniki badań krwi. Wszystko OK, nawet hemoglobina i czerwone krwinki mi się poprawiły (chociaż i tak miałam w normie). Bardzo polecam Femibion 2, bo to na bank dzięki niemu.
    Robiłam też TSH i moj wynik to 1.88. Dobry,prawda? Przyznam się,ze miałam stracha po Waszych doświadczeniach z niedoczynnością...

Shibuya, Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam bardziej systematyczna to dzien w dzien smarowalam te stopy kremem (tak jak pisalas z duza zawartoscia mocznika tj.20-30%), chwile sie wchlanialo i potem skarpetki, tylko slowo klucz: systematycznosc :D jakos ze stopami mi ciezko

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Haen powiem ci że jeszcze nie kupiłam (a myślałam że kupiłam ;) ), bella bodajże ma takie. One są długie i grube, takie jak kiedyś były :P
    Ale ja wolałam założyć swoje majtki (zamiast siateczkowych) i zwykłą podpaskę, ewentualnie taką na noc i częściej zmieniać, bo inaczej wszystko leciało mi z tyłka i czułam się jak w pampersie ;)

Mala a to nie takie podklady poporodowe jak Haen wrzuciła linka (bella mama) zaklada sie w majcioszki, a na lozko taki wiekszy podklad sie kladzie ?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, czyzby tez przesadna rodzina z wozkiem,ze moga go chciec trzymac w domu do ur dziecka?
    Jesli tak to witaj w klubie hihi :)
    Na szczescie nam kase wyslali,a przez tel to sie moga pomadrzyc.
    Szkoda tylko,ze moj jak mlody pelikan slucha przesadu ojca -.-

Ktos pytal o jelitowe to sie powtorze,ze tez sie meczylam i mi pomogly wedlug zalecenia gina 6 tabsow rozkruszonych i rozpuszczonych w szklance wody,probiotyk i elektrolity.
    Potem co luzniejszy stolec lyknac 2 tabsy wegla i tym sposobem zwalczylam.

Mnie dalej korci jakies nosidelko takie do noszenia dziecka przy sobie.
    Oczywiscie nie na sam poczatek kiedy jest takie malutkie,ale potem.
    Ktoras pisala,ze to niezdrowe dla Malucha,ale jak z dobrej firmy i bym poczytala na forach to moze by cos z tego bylo.
    Przeraza mnie mysl o wnoszeniu ciezkiego wozka na 3 pietro i pozostawienie chocby na chwile Malej samej na mieszkaniu nim przytargam wozek ;/
    A czasem niestety trzeba koniecznie wyjsc z domu i wtedy zaczynaja sie schody i to doslownie.

Stopy to ciezki temat.
    Ogolnie najgorzej byly zmaltretowane piety jak sie pracowalo po iles godzin na nogach w zakrytym obuwiu.
    Doprowadzic je potem do porzadku graniczylo z cudem, z czasem juz nawet z kremow zrezygnowalam,ktore nic nie dawaly.
    Teraz problem sam sie rozwiazal bo jak sie siedzi na dupce w domku to i stopy bardziej zadbane hihi :)

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ