X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziewczynki do Krynicy odpocząć na trzy dni ;) trzymajcie się w poniedziałek Was nadrobie ;);**

Sajgonara, haen, perelka89, Micia, Galaretka, MadaLena30 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu kąpią codziennie ;)

Co do pieniędzy jeszcze to ja wole kupić te "złote klamki" jak pisała Sajgonara a mój m rozpierd... Pieniądze na byle co- tu postawi całej ekipie piwo, tu durne automaty, niepotrzebne gadżety na zwykłym spacerze.
    I znów wczoraj napięcie: wrócili z parku rozrywki o 21 ok, ale to juz mpja pora na wyciszenie a tu wchodzą szwagier i szwagierka bo mój zaprosił ich na piwo. Uwielbiam ich naprawdę! Ale wolałabym spędzić wieczór z mężem (szkoda ze nie on ze mną skoro z nimi był cały dzień). Wyszli po 23 a m nagle na tulenie się zebrało. Zapach piwska i papierochow hmmm. Wiem ze byłam zimna i oschla i poszłam spać. A teraz nie chce mi się nawet do niego wychodzić.

Aparatka ile twoje dziewczyny jeżdżą w wózkach? Od kuzyna córka ma 4 lata (juz rok chodzi do przedszkola) i czasem dalej biorą wozek. Wygląda jakby była niepełnosprawna..

Zorro u mnie często powtarza się koszmar ze jestem w liceum kompletnie nieprzygotowana do lekcji i jest wstyd :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Sajgonara, ja pisałam o tym, że pieniądze są po to by je wydawać :p i miałam dokładnie to samo co Ty na myśli :) podróże, przyjemności... Do złotych klamek mi daleko, bo do szczęścia mi to niepotrzebne :P

Dzisiejsza nocka poza przerwami na siku, bez żadnych niespodzianek :) także jestem wyspana i już zastanawiam się co dzisiaj robić.

W ogóle jak kładę się na lewym boku, to mój mały lokator jakby ADHD dostawał, istne szaleństwo. Do tego stopnia, że się przewracam na chwilę na plecy, bo się boję, że mu niewygodnie :p

Sajgonara, perelka89, Micia lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane listopadóweczki :) byłam z wami ale niestety w kwietniu poroniłam. Piszę żeby się Wam pochwalic że dziś znowu zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym więc chyba będę kwietnióweczką 2016 ale sercem cały czas jestem też z Wami. Pozdrawiam i proszę żebyście bardzo mocno trzymały za mnie i moje dziecko kciuki :)

Mala_Czarna_89, Sajgonara, moodliszka, haen, Rozmarzona, Shibuya, perelka89, Molcia, natali101, Kitaja, Cebulka, Micia, szczesciara25, Galaretka, MadaLena30, mikado, MW26, Aga_502, Nuffeq lubią tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff nadrobiłam was :) ja wczoraj bardzo miło spędziłam 4h w kinie na kinie kobiet, najpierw jakieś babskie pokazy makijażu, konkursy sasasasa wygrałam perfum z douglasa a później film to właśnie seks pośmiałam się za wszystkie czasy, jak wyszłam o 17 z domu tak wróciłam po 22, jeśli u was w mieście też są organizowane takie spotkania to polecam :) warto
    Dziś przychodzi do mnie kobietka z euro firan do domu będziemy wybierać firany do całego mieszkania a potem gin i szkoła rodzenia- odwiedziny na oddziale :) jakoś ostatnio mi dobry humor dopisuje, oby tak dalej :)

Mala_Czarna_89, perelka89, Kitaja, Micia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do waszych rozmów to ja też nie chcę, żeby mi nikt po porodzie siedział na chacie, chcę dać sobie trochę luzu, nie spinać się, dać sobie czas na zapoznanie się z Zuzią, na nauczenie się siebie, a jak to już ogarniemy to niech sobie przychodzą, kto tam chce :) my z m postanowiliśmy, że nawet sobie zaplanujemy obiady na ten czas, pomrozimy kilka rzeczy, żeby spiny tylko nie było
    co do wózków oooo tak złote rady są najlepsze :D też to mam z każdej strony, jedni mówią, że za wcześnie kupujemy (choć jeszcze nie mam) inni, że za drogi, jeszcze inni, że zły kolor itd :) już sie teraz z tego śmieje, wcale nie mam zamiaru się tym denerwować
    któraś z was pisała o camarello koleżanka go ma i jestem mega niezadowolna, bardzo szybko sie jej wnętrze gondoli zmechaciło, i już dwa razy oddawała na gwarancję, nie wiem czy taki pechowy model, ale ja go olałam
    albo adamex albo bebbetto holland

Sajgonara lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka trzymam kciuki :) mocno mocno

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Witam się i ja :)
    Sajgonara, ja pisałam o tym, że pieniądze są po to by je wydawać :p i miałam dokładnie to samo co Ty na myśli :) podróże, przyjemności... Do złotych klamek mi daleko, bo do szczęścia mi to niepotrzebne :P

Dzisiejsza nocka poza przerwami na siku, bez żadnych niespodzianek :) także jestem wyspana i już zastanawiam się co dzisiaj robić.

W ogóle jak kładę się na lewym boku, to mój mały lokator jakby ADHD dostawał, istne szaleństwo. Do tego stopnia, że się przewracam na chwilę na plecy, bo się boję, że mu niewygodnie :p

Moodliszka cos mi sie zdaje, ze ten Twoj syn jest poprzecznie ulozony i moze mu glowe zgniatasz:D? moja tak ma,o ile nie zmienila polozenia i tez bardziej szaleje, jak leze na tym boku

perelka89 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka je teraz przez Ciebie dołączyłam do grona płaczących z rana!!!! Gratuluję! Trzymam kciuki!
    W moim poście o kasie chodziło mi o to, że każdy powinien przeznaczać pieniądze na to co go uszczęśliwia. Jeden złote klamki, jeden podróże a jeden browar dla wszystkich!!! I oczywiście jeśli się ma wspólne konto to trzeba się dogadać ale dalszej rodzinie i znajomym wara od tego na co ja wydaje zarobiona kase!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:44

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna Oliwia miala 2 latka jak juz nie chciała mi jeżdzić w wózku ale kupiłam lekko spacerówkę jak skończyła 14 miesiec i tak ją ze sobą brałam wrazie w na spacery do 2,5 roku. Jak mialam 3 latka poszla sama do przedszkola z małym plecczkiem na pleckach:) Z Lenka jest ten problem ze nie chce mi juz siedziec w wózku a ma dopiero 9 miesiecy i ratuje mnie to ze sama nie idzie jeszcze tylko za raczki badzo przy meblach. ALe tez max do 2 lat i na nogi juz. To jest taka wiercipięta ze nie umie usiedziec w miejscu.

Shibuya wiesz co ja bym zrobiła te ozdoby z filcu albo z grubego materiały coś w stylu płutna zeby to sie nie odkształcało. Podpytam jeszcze mamy mojej bo ona sie zajmuje u nas szyciek ubranek na okna:P:P:P zawodowa krawcowa:) Kiedys szyła suknie slubne:)

Shibuya, perelka89, MW26 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka, gratulacje :) :) i powodzenia!

Kurde, dzielnicowy mi do mieszkania dzwonił, a ja w piżamie :D przecież się koledze tak nie pokażę hahah :D mam nadzieję tylko, że go szef nie wysłał na pezeszpiegi czy w domu siedzę na L4 :P

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka pamiętam cię trzymam mocno kciuki :)

Jeśli chodzi o dawanie rad.. Sama wielokrotnie gryzlam się w język gdy ktoś rodził po mnie i robił coś przy dziecku całkiem inaczej niż ja bym to zrobiła. Ale wychodziłam z założenia ze każdy robi po swojemu.
    Powiem wam ze pomimo komentarzy głównie rówieśników (po co wam taki wozek?), lub babci (zmiencie to imię) to na razie nikt nam nie mówi co i jak mamy robić :D
    A, tesciowa wypowiadała się o materacu. Ale np szwagierka powiedziała ze naraxie nic maluchowi nie kupuje potem nas zapyta czego potrzebujemy i to kupi ;) tyle ze ja z wyrachowania juz dawno im powiedziałam ze juz wszystko mam powybierane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:48

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała u was też troche inaczej bo już macie dzieciaczka, ja myślę, że szczególnie się to tyczy pierworódek, wiecie ile ja już historii i dobrych rad słyszałam na temat porodu, łohohooo ;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Cebulka, trzeba wierzyc,ze bedzie dobrze i nie ma innej opcji.
    Dobrze,ze lekarza jakiegos w porzadku masz co zalatwi Ci ten lek.
    Zapytaj moze nastepnym razem jak Ci sie skonczy to znowu Ci zalatwi?
    Nie ma co sie krepowac w koncu co masz zrobic jak tego nigdzie nie idzie dostac.

Zorro,mi ten etap snow minal strasznych.
    Na poczatku jednak mialam co chwile,ze przed kims uciekam itp.
    Tobie moze dopiero teraz sie pojawiaja bo wielki dzien coraz blizej i stres zaczyna dzialac ;)?

Mala, pewnie wsciekla ladnie bylas,ze Ci jeszcze wieczorem gosci przyprowadzil,a jeszcze po pijaku to juz wgl agresor by mi sie wlaczyl :D
    Facet sie napije i mysli,ze swiat jest piekny,a zapomina juz,ze kobieta w ciazy chcialaby odpoczac i wieczorem ma mniej sil.

Zytka, trzymamy mocno kciukasy!
    Bedzie teraz wszystko dobrze i trzeba w to mocno wierzyc :)!

Molcia, ja ostatnimi czasy to ciagle w nocy z dwa razy i nad ranem sie budze z bolem az na boki bo mam tak pelny pecherz.
    Wyproznie sie i jest jednak wszystko potem ok.
    Sadze,ze malo teraz miejsca i wszystko uciska i stad nawet bol moze sie pojawic,gdy sie nam zachce siuski.

Madzia, glowa do gory z facetami tak to juz jest.
    Musimy miec tez dla nich wiecej zrozumienia choc wiadomo czasem nam ich brakuje szczegolnie gdy dopadna glupie mysli.

A my z malutka juz od rana pojadlysmy nalesnikow tym razem z jabluszkami ;)
    Ostatnio cos mam na nie faze hihi :)

Jestes juz z nami :)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya juz wiem jaka nazwa jest tego materialu zadzwonilam do mamy bo ona bardziej oblatana w nazwach

PVC KODURA

Shibuya lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat wczoraj czy przedwczoraj na fb jefna mama pisała ze dziecko na usg ważyło 2kg. 32tc ;)

moodliszka, perelka89, Micia, Galaretka, MW26 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam ostatnio motylki na szafke z koszy wiklinowych bo mi sie wydawała taka nudna.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony jak ktoś się pyta o moje zdanie no to mówię jakie jest. Jak ja Was pytam co myslicie o czymś to przecież liczę się z tym ze się komuś mój pomysł może nie podobać. Jestem wdzięczna każdemu za opinie nawet jak jest inna od mojej.
    A nawiązując do porannego tematu golenia miejsc intymnych do porodu to mnie golenie nie straszne. Mnie przeraża LEWATYWA

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to boję się jedynie właśnie tych złotych rad dotyczących pielęgnacji i wychowania. Bo jeśli chodzi o wyprawkę, to mamuśki się poddały i zgodnie stwierdziły, że tyle się zmieniło, że się nie znają :p
    Co do rad odnośnie porodu, to niewiele słyszałam od mamy, ale jak rzuciła tekstem: przecież Ty nie dasz rady z tym bólem, Ty miękka jesteś, to zrobiło mi się zwyczajnie przykro. :/ chyba później sobie dopiero przemyślała co powiedziała. Teściowa miała cc przy moim, wiec sama stwierdziła, że nie ma co się wypowiadać :p

O kurczę... Ze niby zaczynam juz 31 tydzień? Jak ten czas przyspieszył...

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu lewatywy nei robia za to wiem ze wrazie nie ogolenia sie samemu bo to roznie bywa czasami z drogi kogos zgarniaja do porodu to polozna to robi.

Masakra zaczyna do mnie docierac ze znowu dupa bedzie bolala az mi sie odechcialo i wolalabym byc chyba na poczatku ciazy :P:P:P

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ