X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, a mój mąż nie chce mi kupić ps4 :( xD juz się zastanawiam czy nie kupić mu na święta haha :D taki psikus :P

Kitaja, Shibuya lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. W miarę przespana noc, ale jak tylko się obudziłam to od razu brzuch się spina. Poszperalam trochę w necie i ten lek wycofany jest dostępny np w Niemczech pod nazwą Adalat. Podobno w szpitalach też go mają. Jak coś to znajoma weźmie receptę i wykupi u sąsiadów...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest taka"tradycja" ze dzieci w piatek popoludniu dostaja slodycze ,a tak przez caly tydzien nic,w piatek mielismy dzemy do konapek w przedszkolu,albo pieklismy razem gofry.W domach w piatek rodzice wspolnie ogladaja bajki z dziecmi i jedza slodycze! A w ciagu tyg dzieci nie dostaja nawet wody z rozcienczonym sokiem tylko maja do wyboru mleko albo wode do picia

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja własciwie juz gotowe jest i czekam do 4 wrzesnia zeby wysłac zeby bylo na 9.09 bo juz dowiadywalam sie na poczcie jak to zrobić mam :)

Mój własnie tez chce do Norwegi badz szwecji jechac. A ja jestem anty wyjazdowi. Tylko u nas tez inaczej bo mała ma miec te zabiegi od listopada.

Swoja droga boje sie tych zabiegow i boje sie ze zaczne rodzic bo to 4 dni przed moim terminem bedzie:(

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się pomadrze: fajnie się wychowuje dziecko do czasu aż nie ma kontaktu z innymi dziećmi. Puszcza się bajki które stymulują rozwój. A potem idzie do przedszkola i gdy wszyscy oglądają pony, monster high i Barbie to co zrobisz? Ja zaczęłam też pozwalać choć moim zdaniem to glupiebajki. Po to by wiedziała o czym mówią rówieśnicy. Bo mi rodzice nie pozwalali oglądać filmów wieczorem i bardzo niefajnie czułam się w otoczeniu rówieśników nie wiedząc o czym mowia

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka wiem z doswiadczenia,ze to prawda co mowi kolezanka

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj reka mniej boli wiec wezme sie za reszte Waszych zamowien i w poniedzialek jzu czesc wysle. Przez ta reke bylam wyłaczona na 2 dni:( co to za cholerstwo bylo to nie wiem ale masakra jakbym miala zbita czy skrecona jakas sie czulam

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mówie o jedzeniu tylko słodkiego bo tez swoim na to nie pozwalam. Ale kawałek czekolady czy ciasteczka nie zaszkodzi. U nas słodkie jest tez hmm jak to napisac w nagrode. U nas dziewczynki wiedza ze jak zjedza obiadek to dostana cos słodkiego. Nie musi to byc czekolada ale moze byc ciasteczko, ciasto ktore upieke budyń czy kisiel. Owoców nie traktuje jako słodkie bo daje zawsze po sniadanku i kiedy maja ochote.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Oliwia np raz w tygodniu pije coca cole badz pepsi ale to znowu zalecila nam lekarka. Ona ma problemy z wyproznieniem i mimo stosowania leków nic nie pomagalo wkoncu lekarka kazala jej dac cocoa cole i nieuwierzycie ale pomoglo. Jelita zaczeły pracowac prawidlowo.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka jak miałam tak z lewym bokiem jak mały leżał głową w dół po lewej stronie a teraz jak się przemieścić juz mu leżenie na lewym nie przeszkadza.

Co do gości po porodzie nie chciałabym , żeby przychodzili z dobrymi radami ale jakby mnie nikt nie odwiedził byłoby mi smutno.

Właśnie zrobiłam wycieczkę do lidla i zauważyłam , że więcej czasu mi to zajmuje. Zaczynam się toczyc

• haen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde dziecko jest inne...znajomi maja 2 corki, nawyki zywieniowe takie same itd. jedna powie, ze nie chce czekolady, a jak juz to zje 1 kosteczke, a druga potrafi wyjesc cukier z cukierniczki (nie wierzylam dopoki nie zobaczylam) i kostka czekolady to dla niej nic...
    a robienie ze slodyczy owocu zakazanego skutkuje tym, ze dzieci sie rzucaja na slodycze jak sa u kogos

Cebulka lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra, lat 19 NIGDY w życiu wody nie piła. Jedyne co pije, to soki, icetea i inne przesłodzone napoje. Z jedzeniem tez u niej kiepsko, z mięsa zje tylko kurczaka. Warzywa dla niej nie istnieją. Z owoców zje truskawki. Co z tego, że jest chuda, skoro tak jak pisała Shibuya nie dostarcza organizmowi wszystkiego. Przy wzroście 160 prawie waży 40kg. Słodkiego je mnóstwo, nie mówiąc już o fast foodach. Nawet nie wiem jak do tego doszło, że jest jaka jest, bo rodzice zawsze dbali, by nie brakowało nam niczego. Ze mną nie mieli takich problemów jeśli chodzi o jedzenie...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka gratuluje i trzymam mocnooo kciuki :)!!!!!

Haen ach.. wiem doskonale co czujesz i dobrze Cie rozumiem!
    Jesli chodzi o pierwsze zajecia w SN, to sa takie bardzo organizacyjne, wiec jesli Twoj M nie zdazy dojechac to sie nie martw. Beda o wiele ciekawsze i wymagajace obecnosci obydwojga, wiec pewnie zdazysz sie wtedy nadenerwowac czy maz dojedzie czy nie :/
    Dzieki Bogu ze jestesmy na tyle mobline do tej pory i mozemy zalatwic wiele spraw...

No nic trzeba sie wziasc w garsc - prawda :)
    Postanowialm zmienic nastawienie, mniej sie denerwowac i bardziej cieszyc danym okresem - bo uwazam ze jest to jak by nie bylo najpiekniejszy okres w zyciu kobiety!
    A ze dodatkowo pewne sprawy sie nawarstwily, trudno jakos musze dac sobie rade z hormonami ;P

Mala nie dziwie sie ze poczulas sie zle, mozna powiedziec odtracona bo "nie czulas blusa po bro"...

Perelka masz racje, przynajmniej ja napewno jestem ostatnim czasem placzka straszna :/ mam nadzieje ze to okresowe.

Co do laptopow, tabletow, gier itd... mam podobny stosunek jak wy. Oczywiscie wszytsko w granicach normy, ale nie na zasadzie masz idz zagrajs obie bo mamusia chce mniec chwile spokoju... a bardzo czesto tak to niestety dziala. I tak jak pisze Mala fajnie jest do poki dziecko siedzi w domu, a jak pojdzie do przedszkola/szkoly to widzi u kolezanki najnowszy model iphona itd no i co tez chce- bo nie chce czuc sie gorsza!
    Ciezki to orzech- ale damy rade.

Dobra uciekam, jade poogladac kuchnie itd, pozniej spotkanie z kolezankami i wieczorem szkola rodzenia - dam rade :)

Milego dnia

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen jest dokładnie tak jak mówisz. U nas stoi na stole tace z cukierkami moje dziewczyny wiedza ze jesli maja naprawde juz ochote to po posilku (normalnym) moga sie poczestowac ale jak wpadaja wlasnie tej mojej koleznaki dzieci to pierwsze co nie zdejma butow tylko do tej tacy leca. Ile razy nie zdarza rodzice wejsc i usiasc a oni juz maja calosc zjedzona.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialo mi sie jak zastanawialam sie co ja bede robic na L4, ze do pracy idac to spotykam sie z ludzmi, musze sie ogarnac, umalowac, wyjsc z domu.....

A teraz zaluje ze nie poszlam wczesniej na zwolnienie ;)

Shibuya moze skonczysz chirurgow :)

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam odpowiedz z urzedu miasta odnosnie mieszkania komunalnego o ktore sie staram. Nie dostane mieskznaia bo uwaga stac mnei na wynajmowanie a mieszkania sa dla ubogich. No kurwa nie rozumiem tego oni nie beda placic rachunkow bo ich nie bedzie stac a ja chce oplacac regularnie wszystko i co nei bo mam prace i stac mnei wynajac cos. No co za pierdolniety kraj!!!!

ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajki Nati oglądała od roku, na zasadach jak u Aparatki. Mimo tego znała bardzo dużo wierszyków i piosenek. Książeczki nosiła tonami aby jej czytać i uwielbiałam zbierać ślimaki. Uważam,że wszystko jest dla dzieci z umiarem.

Słodycze u nas leżą na stole. Czasem jest tak, że Nati musi codziennie coś zjeść słodkiego, a czasem przez miesiąc nie ruszy nic. Nigdy bym nie pozwoliła aby jadła tylko słodkie. Kiedyś nie piła wody, tylko sok jabłkowy lub herbatkę. Teraz tylko woda :-)
    Ruchu ma bardzo dużo 4 godz wf. Oraz 5 godz tańca.

Tableta nie ma ale ma komputer i komórkę. Jednak w roku szkolnym może w tygodniu po odróżnieniu lekcji godzinę. Dużo rysuje na komputerze ale i na kartkach.

Wg mnie wszystko jest dla ludzi z umiarem,a to czy dziecko będzie opychac się słodyczami,czy gnic przed tv i komputerem to tylko od nas rodziców zależy

Zorro, haen, perelka89 lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przeciwna dawaniu słodyczy małym dzieciom. Póki im sami nie pokażemy,ze istnieje coś takiego jak lizak, czekolada albo sztuczne napoje, to dziecko samo z siebie nie będzie się tego domagać.
    Corka sąsiadów ma roczek, a non stop widzę ją z lizakiem w ustach :-\ Szkoda zębów! Moj kuzyn dawał synowi cukierki albo czekoladki jak nie chciał zjeść obiadu :-D Na pytanie dlaczego to robi odpowiadał,ze chce mu przynajmniej trochę kalorii dostarczyć skoro normalnego jedzenia nie chce tknąć... Bez komentarza :-) No i w wieku 4lat jego synek miał wszystkie zeby czarne :-\

Rozumiem,ze jak dziecko pójdzie do przedszkola to rówieśnicy na pewno pokażą mu co to słodycze, ale im dłużej się da nie zaznajamiać z tym smakiem, tym lepiej

Mala_Czarna_89, Shibuya, perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no słodkie zamiast normalnego posiłku to lekkie przegięcie. U nas są zachowane 4 posiłki (normalne) i nie ma od tego odstepstwa. Oliwa miala taki okres ze przy obiedzie potrafiła siedziec mi 4 godziny ale nei zastepowalam jej tego posilku czyms innym. Jesli chodzi o słodkie mapoje to ja czesto daje kompocik dziewczynka z roznych owocow nie mam jakis stalych. Ale jak pisalam ze wzgledu na jelita raz w tygodniu coca cole. Wole jej dac raz w tygodniu szklanke coli niz 3 razy dziennie faszerowac lekami ktore i tak guzik daja.
    Szkoda mi jej wątroby.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorro dziecko samo w sklepie bedzie widzialo nie musi isc do przedszkola. Juz nei wspomne o reklamach w tv a tez nie jestes w stanie tego uniknac bo i dorosli ogladaja tv czasami wiec mimo woli dojzy taka reklame.

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ