X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura narzeka ze jadła za mało słodyczy i zeby nie chcą jej wypadać :D
    I ma jakas obsesje na punkcie zdrowych rzeczy- warzywa i owoce, z mięsa tylko drób, do picia najlepiej woda. Lubi się szczycić tym ze je zdrowo. Wkurza mnie gdy inni pytają czemu nie je kiełbasy z grilla- ja nie mam z tym problemu to wcale nie jest zdrowe. Laura woli zamiast tego miche sałatki.

Uwaga: mój maz bierze się za okna :D sam od siebie jestem w szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:51

moodliszka, Zorro, MW26, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, zazdroszczę :D ja od mojego już w tym tygodniu cudów nie wymagam :D w końcu wczoraj pomalował kuchnię, limit wysiłku już wykorzystał :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, ale ja nie napisałam tego do Ciebie :-) Przeciez Oliwka ma juz 5lat,więc wiadomo,ze nie będziesz jej zawiązywać oczu w sklepie.
    Chodzi mi o przyzwyczajanie od małego do słodkiego smaku. Po co tej rocznej sąsiadce lizak? Czy bez niego byłaby nieszczęśliwa? :-) A moj kuzyn po latach przejrzał na oczy,bo jego kolejne dziecko bylo juz karmione zupełnie inaczej...

Edit- a jak dwulatek zobaczy w sklepie czekoladkę to można go wyrolować i wziąć wafelka,albo w ogóle nic nie kupic. Przeciez nie kupujemy dzieciom wszystkiego po co wyciągną rączki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:01

perelka89 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej dziecku nie dawać a samemu się zajadac w ciąży słodko czekoladami itd przecież ten dzieciak juz w brzuszku poznaje smaki i wie , że słodkie jest dobre. W szpitalu czasem położne sutki smaruja glukoza żeby chętniej dzieciatka cyca ssaly.

Mała zazdrość u mnie na środku mieszkania leżą kartony z szafka i czekają na dzień chęci skręcania. Terazz mam męża na 2 godz ale śpi.

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:37

Zorro, perelka89 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam taka sytuacje szłam z Patrykiem na spacer i spotkałam sąsiadkę. Patryk miał wtedy ok 1,5-2 latka i nie jadł słodyczy bo wychodzę z założenia że dopóki nie skosztuje to nie będzie wiedział co to takiego. I sąsiadka dala mu wafelka na co ja mówię że on nie je słodyczy A ona tekstem co za biedne dziecko tak mi cie szkoda ble ble ble myślałam że wtedy mnie szlag trafi. Patryk do tej pory nie pije coli, pyta się raczej jak chce coś słodkiego. W ramach rozsądku owszem ale nie w wieku kiedy dziecko nie ma pojęcia co to słodycze

perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:37

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie pranie ciuszków zrobione:) została jeszcze pościel i ręczniki. Kolejny etap przygotowan za mną;)

moodliszka, Zorro, Mala_Czarna_89, Shibuya, perelka89, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze temat slodyczy :)
    Moim zdaniem nie mozna tez dziecku zabierac dziecinstwa.
    Nie mowie by dzieci faszerowac slodkim i dawac kiedy tylko na nie bedzie mialo ochote.
    Jednak tak jak ktoras z dziewczyn pisala jesli nie da sie wgl to pozniej bedzie u kogos jak dzikie sie rzucalo na slodkie.
    Ja za lepka lubilam slodkie i rodzice nie zabraniali mi jakos specjalnie tylko wiadomo z umiarem.
    Dobrze wspominam czasy kiedy sie szlo na cos slodkiego z rodzicami w weekend lub gdy rodzic kupil cos przy okazji bedac w sklepie.
    Nie mozna zastepywac podstawowych posilkow slodkim ani uczyc do jedzenia ich tonami,ale z rozsadkiem wszystko sie da.
    A jak bedzie sie ukrocalo dziecku to w pozniejszym czasie, w szkole czy jak bedzie starsze moze sie przez to na odwrot rzucac z podwojna ochota bo tego wczesniej nie mialo.
    Wgl tez szkoda by mi bylo dziecka kiedy na podworku wszystkie dzieci by dostaly pieniazka na loda,a moje dziecko patrzylo by sie tylko ze smakiem.
    No nie wiem kazdy ma swoje podejscie,ale takie calkiem rygorystyczne podejscie tez ma swoje minusy :)

Edit: tak jak Ginger piszesz na poczatku poki nie zna slodyczy to inna sprawa bo nie jest to do szczescia potrzebne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:12

perelka89, Buffy lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:38

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to taki watek wrednych bab :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, ahhh ale Ci sie musialo milo zrobic jak uslyszalam tyle milych slow od Meza :)
    Czasem nie ma sie sil do facetow,a czasem potrafia powiedziec cos tak milego,ze czlowiek zapomina o tym co zle :)

• aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka to tak nawet w przedszkolu daja na deser cos słodkiego dzieciakom ale z Lenką mam juz duzo trudniej jak widzi że Oliwka je to ona tez chce. Cieżej jest z drugim dzieckiem jesli jest taka roznica jak u mnie 4,5 roku. Mała dotaje flipsy kukurydziane ciasteczka bebe czasmai cos z czekoladka tu akurat tatus zaczal dawac z tekstem Oliwka je to ty tez dostaniesz. No ale to jak wspomnialam po obiadku bo u mnie to sniadanie i obiad to podstawa. Czasami kolacji pozwalam nie zjesc calej bo w 38 stopniach na dworzu to i mi sie nei chce.
    Wogole musze Was zmartwic wracaja upały!!!!

Uszyłam dzisiaj pierwszą podusie ahhh jak dobrze wrocic do kochanej maszyny:) Dzisiaj z umiarem i na raty zeby łapy nie przeciazyc:)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobietki dzisiaj.
    co do słodyczy też mam zdanie że wszytsko z umiarem i na wszystko przyjdzie czas.
    co do mężów to mój mnie wczoraj wkurzył bo wypił dwa piwa i był jak nigdy prawie ugotowany.. wiec wyniosłam mu koc i poduszke do salonu. Postanowiłam że jak wypije to bedzie spał w drugim pokoju ja nie bede cała noc wdychać smrodu piwa i fajek. zawsze mi to przeszkadzało a teraz wybitnie. zobaczymy jak długo wytrzyma i co z tym zrobi.
    Ogolnie noc miałam kiepską. Wieczorem wybraliśmy się na spacer i tak doszlismy do mca zjadłam mc flurry ze snickersem
    :d (pyszne było ) a w drodze powrotnej złapało mnie znowu spinanie brzucha na dole.. siedzielismy na łąwce chyba z 10 min nim przeszło zupełnie ale i tak ledwo doszłam do domu nei mówiąć że miałam chyba z 5 przystankó na 3 piętro;/ w nocy też mnie to spinanie co zasnełam to wybudzało do tego mały dostał fisia w brzuchu i wypinał się we wszystkie strony, a to pupą a to nóżka.. mój jest ulożony znaczy był główką w dół ale tak jakby w litere U nogi ostatnio miał przy twarzy na usg i tak też czuje dziwnie kopy z lewej strony bo pupa na bank jest dalej z prawej jak się wypnie to czuje..
    Moja siostra gadała ze swoją teściową na mój temat i tego spianania a ta do niej no żeby czasem Ola wcześniej nie urodziła.. no myslalam że ją palne.. lekarza mam za dwa tygodnie do tego czasu bede się oszczedzać na ile moge sobie pozwolić.. nie są to stałe bóle zeby na IP jechać mam nadzieje że nei bagatelizuje tego, ale czytam że Wy też tak macie przy długich spacerach coniektóre...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie samo zdanie. Maluchowi nie brakuje słodyczy i można go "oszukać" czymś zdrowszym.
    Nie piszę oczywiście o starszych dzieciach.

• mikado Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i nie chce straszyć ale jak mnie bolał pecherz i brzuch jak był pełny dopoki się nie wysiusiałam to jak zrobili mi badania to wyszły bardzo liczne bakterie wysokie 3xprzekroczone crp i skonczyło się na antybiotyku na zapalenie dróg moczowych przeszło jak ręką odjął..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, mnie tez lapie bol brzucha jak za duzo pochodze.
    Wtedy organizm domaga sie odpoczynku bo juz dosyc spore klocuszki dzwigamy w brzuszkach.
    Odpocznij sobie porzadnie i polez,a na pewno przejdzie.
    Zawsze mozesz tez poraqtowac sie nospa i magnezem ;)

• mikado Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnez biore codziennie. no z tym odpoczynkiem to kiepsko bo czuje się jak jakaś nienormalna jak dzowni do mnie siostra rano a ja móie że z nimi nigdzie nie pojde na długi spacer bo od razu boli to mam wrazenie że uważa ze udaje i ze mi sie poprostu nie chce bo ona w ciazy wszytsko robiła ponoc.

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko taki bol mam w nocy kiedy pelen pecherz,a tak to nie.
    Poprostu nie budze sie jak sie chce lekko tylko organizm daje znac,ze juz musze koniecznie i boli :)
    Potem juz wszystko jest ok i za dnia tez.
    W badaniach zawsze wszystko ok wychodzi.

• Zorro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, ja tez niedawno wyleczylam antybiotykiem zapalenie pęcherza. Ale to bylo zupełnie co innego niż opisywalysmy wczesniej. Nam chodzilo o twardnienie brzucha przy pelnym pecherzu.

Jaki antybiotyk brałaś?

‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ