X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszystkie wizyty zaliczamy z mężem razem. Tak ustawiam godziny żeby mógł być ze mną. No i kilka razy Patryk tez był z nami;) angażuje go w sprawy związane z bratem. Właśnie zrobił miejsce w swojej szafce w kuchni na butelki itp;) kochany mój;*

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na zwykle usg ze mna nie chodzil,a wrecz sie bal lekarza hihi.
    Dopiero na prenatalne go wzielam i to niepewnie stal przed gabinetem tak,ze az musialam gina zapytac czy moze ze mna wejsc.
    Zobaczyl,ze nic sie nie dzieje i mozna cos podgladnac tak na polowkowych tez za mna byl i pozniej jak wyszlismy to komentowal jak Mala sie wiercila (przy lekarce za to ani slowem sie nie odezwal chojrak hihi).
    Tak to lekarz mi usg dawno juz nie robil zwyklego bo twierdzi,ze nie ma takiej potrzeby jak juz tyle mialam i mam te prenatalne porobione.
    Z tego co mowil to w 37 jeszcze ostatnie zrobi.

Jestes juz z nami :)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, uroczy jest :-)

Ginger84 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, dobrze ze wstawilas bo jak lato sie skonczy to szkoda mi bedzie kasy na kolejne spodnie ciazowe i chyba sie skusze na legginsy.

haen lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a to już liczysz z takimi większymi rzeczami typu łóżeczko, fotelik itp?

Mnie zostało w sumie łóżeczko no i myślę i myślę nad tym wózkiem;) łóżeczko ogarnę pod koniec września żeby mąż od razu skręcił zobaczyć czy jest ok i wtedy juz zostanie złożone w sypialni.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • anet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka ty to wiecznie jakieś dziwne akcje masz :/
    Shibuya widzę, że lecisz z wyprawką na całego, pozazdrościć :) ja cały czas mówię, że zacznę ale jakoś jeszcze nic nie zaczęłam
    Kitaja mi się podoba podejście do dzieci w Norwegii, pisałam na ten temat prace mgr po podróży z m do norwegii byłam zachwycona tym krajem, jak ci się pracuje tam w przedszkolu? bo z tego co pamiętam to jesteś przedszkolanką tak? domyślam się, że zupełnie inaczej niż u nas

Kitaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba kupie leginsy chociaż wchodzę do dżinsów ale mi nie wygodnie. W środę mam zamiar wejść do hm bo jest 20% na dziecięce rzeczy do któregoś września to przy okazji popatrzę na te legi. Mam zamiar obkupić Patryka na jesień. No i może coś na przyszłe lato lato jak będą fajne przeceny. Tak mi go wyciąglo w górę w ciągu mc ze wszystkie spodnie za krótkie:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic próbuje sobie drzemkę zrobić bo w nocy godz tylko spałam uwaga zasnęłam o 7 rano i wstałam o 8:/
    A i moje dziecię poszło do swojego pokoju się przespać to może i mnie się uda. Ostatnio ma dni ze po obiadku idzie spać aż w szoku jestem.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Ja też chyba kupie leginsy chociaż wchodzę do dżinsów ale mi nie wygodnie. W środę mam zamiar wejść do hm bo jest 20% na dziecięce rzeczy do któregoś września to przy okazji popatrzę na te legi. Mam zamiar obkupić Patryka na jesień. No i może coś na przyszłe lato lato jak będą fajne przeceny. Tak mi go wyciąglo w górę w ciągu mc ze wszystkie spodnie za krótkie:/

nie wiem czemu, ale w hm w ktorych dopoki byly dzialy ciazowe, jakos je zlikwidowali, ale moze ten kolo Ciebie sie uchowal:d

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi. Na IP powiedzieli ze jakby się napinal brzuch to brać 3x.

Pies to kupa roboty uwierzcie wiem co mowie mój ma dzis właśnie 11tygodni ;) i kilka razy dziennie siedzi na karnym jezu :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mozecie polecic aspirator do nosa?

i pytanie nr 2: czy po kazdym przebraniu dziecka nalezy stosowac krem? na odparzenia czy jakis bardziej zwykly?

I jakie wkladki laktacyjne polecacie?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zawsze jedzie ze mną do lekarza, a od wizyty w 13 tc wchodzi do środka :p za pierwszym razem czekał aż go lekarz poprosi, a teraz już się wbija ze mną do gabinetu od razu :p gdy się rozbieram bądź ubieram, to panowie sobie rozmawiają :P i bardzo to lubię, bo lekarz go wypytuje np.o ruchy, czy moje samopoczucie i juz się zdarzyło tak, że mój pamiętał by o czymś wspomnieć a o czym ja zapomniałam :) także bardzo sobie cenię to, że wchodzi ze mną :p a żeby mnie nie krepowac, to nie patrzy w moja stronę jak przechodzę z pomieszczenia gdzie się rozbieram na fotel :P

Byłam z rodzicami teraz na zakupach i tak rozmawialiśmy i powiedzieli, ze zrobią nam przelew na wózek :) także bardzo mnie to cieszy :P bo to oznacza, że nie mają nic przeciwko, żeby od razu stał u nas :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, mnie szwagierka poleca aspirator Nosefrida i taki też zamawiam :)
    co do drugiego pytania to nie mam pojęcia:) sama z chęcią się dowiem.

a ja mam takie pytanko: ile zamawiacie majtek poporodowych? bo nie mam w ogóle rozeznania.I które lepsze te z siateczką, jednorazowe czy wielorazowe??

• mikado Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna nam powiedziała z fajnie pupę smarować nawilzajacym. Moja siostra używa cały zaś sudokremu co pielucha a on wysusza i jest typowo na odpazenia. Ja kupię bepanthen nawilżający a sudokrem tylko na odpazenia.

Mała czarna co to karny jeż dla psa?

Ja wlasni kończę obiadek i trzeba się z psiunia na dwór zebrać a szczerze nie mam na to siły..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawialam nad aspiratorem,ale jak zobaczylam jak to trzeba robic to zdecydowalam sie na gruszke.

• mikado Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ci do buzi nie wyleci :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nawet nie wiedziałam jak będzie ciężko na tej diecie cukrzycowej. Jestem cały czas głodna :-( Muszę jednak zasięgnąć porady specjalisty dietetyka,bo inaczej zwariuje.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalalam z tym spaniem.. ledwo oczy zamknęłam przyszedł Patryk spal całe 15min a i mój młodszy syn solidaryzujac się ze starszym bratem stwierdził że mama przecież ma tyle energii ze spać nie musi i zaczął wywijac harce w brzuchu;) uwielbiam te moje dzieci;*

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie u ginekologa.
    Przemcio ładnie rośnie, wszystko jest w porządku waży 1317g, czyli tyle co na 29 tydzień tak lekarz powiedział.
    Ale co najważniejsze gin mówił, to że waży więcej nie oznacza, że urodzi się wcześniej i dalej liczy się termin porodu z pierwszego USG czyli 22 listopada. Czyli tak jak już było tutaj pisane na tym etapie dzidziusie będą różnie ważyć :).

haen, perelka89, Shibuya, mikado, Zorro, Kitaja lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy aspirator nose frida i teraz tez taki kupuje. Rozmarzona u nas gruszka kompletnie się nie sprawdzila. Aspiratorem nie wciągasz tego do buzi jeśli tego się obawiasz ;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ