WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Biedroneczka ja mam dwie pary siateczkowych majtek i 5 par tych jednorazowych. Ale z tego co pamiętam to te jednorazowe były do bani a te wielo się sprawdzily.
    Dzięki Ginger :-)

Witaj Paulinkas ;-)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Ginger ogromna...wreszcie miekki brzuch. Już mnie cały boli od tego napinania...

No napewno wiem co czujesz;) ale teraz już z górki. Ja to na wizytach zawsze mam miękki brzuch i mój lekarz się dziwi ze mam takie bóle:/
    A mój biedny mąż umiera skacowany w pracy nawet mi go trochę szkoda;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wybawiłysmy na placu zabaw a miałam zrobic tylko zakupy i na lody. Laseczki mi padły wiec zabieram sie do szycia:)
    Właśnie cycate mamusie gdzie staniki do karmienia bo ja jzu nei wchodze w te z h&m w miseczke E:(:(:(

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używalam przy katarku jak słyszałam ze cos mu w nosku swiszczy. Naprawdę warto mieć w apteczce. Są też takie podłączane do odkurzacza ale to chyba dla starszego trochę dziecka. Maja dobre opinie ale nie stosowałam wiec się nie wypowiem.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam się Patryka czy umyl ręce jak wrócił z podwórka a on mi mówi: mama wyluzuj wszystko jest pod kontrolą i ze jak się urodzi Marcel to on zazna w końcu trochę spokoju bo będę się czepiać młodego. Ehh

Mala_Czarna_89, Molcia, Kitaja lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie moje kochane dziewczynki te co nie podały jeszcze adresów do wysyłki to poprosze o nie na priv bo od poniedziałku zaczynam wysyłac stopniowo wasze zamówienia:)

Anulaa lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona przy Laurce ja tylko używałam (tyle ze gruszki, teraz myślę nad aspiratorem) bo maluszek dluuuugo nie potrafi sam wysmarkac. A profilaktycznie to maz codziennie przed kąpielą czyscil nosek tymi patyczkami z kuleczka- tak było u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 17:04

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka chyba Ty pisalas o wodzie morskiej - mozesz polecic konkretny produkt?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty i usg. Mały miewa się dobrze, na początku był foch i się od nas odwrócił :-) Pozniej pięknie pozował.
    Sprzęt nfz duuuzo slabszy w porównaniu z tym w prywatnym gabinecie,gdzie bylam tydzień temu (u innego lekarza). Synek wazy okolo 1850g :-)
    Dostałam foteczki,ale tylko jedno buźki,a reszta to głowa,brzuszek, serduszko ;-)

Wizytę mam za 2 tygodnie. Jak to powiedział lekarz "szyja trzyma". Uffff :-D

Micia, Molcia, Cebulka, Galaretka, Ginger84, haen, perelka89, Nymeria, Mala_Czarna_89, Shibuya, szczesciara25, Kitaja, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs posiłki staram się jeść co 2.5 - 3 godziny, ale najgorsze jest ich skomponowanie .

Wczoraj po bułce grahamce z chuda wędlina drobiową i sałata , ogórkiem i rzodkiewka cukier po godzinie skoczył do 181 ,a na czczo miałam 91 :-(

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja może poprostu podjadę gdzieś i się rozliczymy. Mam niedaleko to po co wysyłać, ale jak wolisz pocztą to daj znać .

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, wysłany adres :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:38

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie właśnie pękło ponad 3.5 tyś. Została wanienka i kilka drobnych rzeczy jeszcze jakieś 300 zł.
    Aparatka chyba u Ciebie widziałam taką piękną kokardke na foteliku, ja też chcę taką kupiłaś czy uszyłaś ? nigdzie w pasmateri nie widziałam.

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka jak moje zamówienie juz będzie to daj znać wtedy się rozliczymy i wyślę Ci adres bo jeszcze cały czas myślę nad tym kompletem do wózka a to wtedy by poszło jedna wysyłka;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 wrote:
    Beebs posiłki staram się jeść co 2.5 - 3 godziny, ale najgorsze jest ich skomponowanie .

Wczoraj po bułce grahamce z chuda wędlina drobiową i sałata , ogórkiem i rzodkiewka cukier po godzinie skoczył do 181 ,a na czczo miałam 91 :-(

Wina grahamki niestety. Z pieczywem jest o tyle problem, ze nie możesz na 100% polegac na producencie ( a juz w ogole jak nie masz podanego składu). Możliwe, ze był tam dodatek otrab pszennych lub owsianych stad wystąpił wzrost cukru. Obawiam sie, ze bułki powinnaś odstawić i spróbować pieczywa żytniego. Ja nie mieszkam a Polsce wiec ciezko mi doradzić tobie ale moze spróbuj ten chleb baltonowski ( jak podpowiedziala jedna z forumowiczek), na innym forum dla ciężarnych cukrzyków dziewczyny pisały tez o chlebie ProBody ( z Biedronki lub z Lidla, nie pamietam) podobno tez sie sprawdza. Cała reszta ( wędlina i warzywa) sa OK, nie miały prawa ci cukru podnieść. Ja jem chleb żytni pełnoziarnisty Mastemacher ( kupuje w polskim sklepie i jeszcze mi nigdy cukru nie podniósł) dobry tez jest pumpernikiel jesli lubisz. Jestes na początku i metoda prób i błędów musisz zobaczyć jak twoj organizm reaguje. Na początku to męczące i frustrujace, znam to zniechęcenie i załamanie czasem. Dasz rade! ;)

MW26 lubi tę wiadomość

• MW26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam sobie chleb żytni -jest tam 61% mąki żytniej mam nadzieję , że to będzie trafiony zakup. Mam jeszcze problem z częstotliwością i ilością posiłków , ale metodą prób i błędów muszę dać radę. To dopiero 2 dzień zmagań :-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jeden rożek wystarczy? Mamy dla młodego kupiony kosz mojzesza i jak on ma spać na początku tylko w Rozku? Czy kupić taki śpiworek na szelkach? Czy pd kocem / kołdra ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 wrote:
    Właśnie kupiłam sobie chleb żytni -jest tam 61% mąki żytniej mam nadzieję , że to będzie trafiony zakup. Mam jeszcze problem z częstotliwością i ilością posiłków , ale metodą prób i błędów muszę dać radę. To dopiero 2 dzień zmagań :-)

A co wchodzi w sklad reszty? Unikaj jak ognia pszenicy pod każda postacią. To ona jest głównym winowajca wysokich cukrów ( w pieczywie i nie tylko) ukryta pod otrębami lub niewielkim dodatkiem maki pszennej. Ciezko mi doradzić tobie czas posiłków, bo nie znam twojego rytmu dnia. Ja zaczynam dzien następująco:
    7:00 sniadanie
    10:00 przekąska
    13:00 lunch/obiad
    16:00 przekąska
    19:00 kolacja

Jesli jestem głodna to zawsze pod reka mam orzechy ( dozwolona garść ), specjalne ciastka owsiane dla diabetyków ( 2-3 max), mały jogurt naturalny, lub robie koktajl na bazie maślanki z minimalna ilością owoców ( jagód, malin) lub wczesniej wspomniana salatka z jajem. Ilosc to jest kolejny problem, bo ja czasem tez bywam głodna ( szczególnie po przekąskach), niewiele da sie z tym zrobic. Im wyższa ciaza tym wyższa podaż na kalorie. Wiecej kalorii= wiecej cukrow i węglowodanów i koło sie zamyka :/ czasami mysle ze to wszystko jest bez sensu, no ale chwile zwątpienia na szczescie mijają i trzeba spiąć poslady i isc do przodu. Najwazniejsze zdrowie dziecka. Musisz przywyknąć, ze nie dane ci na ta chwile jedzenie ogromnych porcji do syta ( tylko węglowodany sa w stanie człowieka zaspokoić na dłuższy czas a tego niestety nie możesz jesc ile chcesz i jak czesto chcesz). Najadać sie powinnaś na pewno podczas śniadań/obiadów/kolacji tu nie możesz głodować. Z przekąskami trudniej, bo owoce i warzywa chwila moment i przelecą i człek znow by cos solidnego na ruszt wrzucił a nie wolno... Masakra nie? :)

MW26 lubi tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ