X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Biedroneczka ja mam dwie pary siateczkowych majtek i 5 par tych jednorazowych. Ale z tego co pamiętam to te jednorazowe były do bani a te wielo się sprawdzily.
    Dzięki Ginger :-)

Witaj Paulinkas ;-)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Ginger ogromna...wreszcie miekki brzuch. Już mnie cały boli od tego napinania...

No napewno wiem co czujesz;) ale teraz już z górki. Ja to na wizytach zawsze mam miękki brzuch i mój lekarz się dziwi ze mam takie bóle:/
    A mój biedny mąż umiera skacowany w pracy nawet mi go trochę szkoda;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wybawiłysmy na placu zabaw a miałam zrobic tylko zakupy i na lody. Laseczki mi padły wiec zabieram sie do szycia:)
    Właśnie cycate mamusie gdzie staniki do karmienia bo ja jzu nei wchodze w te z h&m w miseczke E:(:(:(

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używalam przy katarku jak słyszałam ze cos mu w nosku swiszczy. Naprawdę warto mieć w apteczce. Są też takie podłączane do odkurzacza ale to chyba dla starszego trochę dziecka. Maja dobre opinie ale nie stosowałam wiec się nie wypowiem.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam się Patryka czy umyl ręce jak wrócił z podwórka a on mi mówi: mama wyluzuj wszystko jest pod kontrolą i ze jak się urodzi Marcel to on zazna w końcu trochę spokoju bo będę się czepiać młodego. Ehh

Mala_Czarna_89, Molcia, Kitaja lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie moje kochane dziewczynki te co nie podały jeszcze adresów do wysyłki to poprosze o nie na priv bo od poniedziałku zaczynam wysyłac stopniowo wasze zamówienia:)

Anulaa lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona przy Laurce ja tylko używałam (tyle ze gruszki, teraz myślę nad aspiratorem) bo maluszek dluuuugo nie potrafi sam wysmarkac. A profilaktycznie to maz codziennie przed kąpielą czyscil nosek tymi patyczkami z kuleczka- tak było u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 17:04

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka chyba Ty pisalas o wodzie morskiej - mozesz polecic konkretny produkt?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty i usg. Mały miewa się dobrze, na początku był foch i się od nas odwrócił :-) Pozniej pięknie pozował.
    Sprzęt nfz duuuzo slabszy w porównaniu z tym w prywatnym gabinecie,gdzie bylam tydzień temu (u innego lekarza). Synek wazy okolo 1850g :-)
    Dostałam foteczki,ale tylko jedno buźki,a reszta to głowa,brzuszek, serduszko ;-)

Wizytę mam za 2 tygodnie. Jak to powiedział lekarz "szyja trzyma". Uffff :-D

Micia, Molcia, Cebulka, Galaretka, Ginger84, haen, perelka89, Nymeria, Mala_Czarna_89, Shibuya, szczesciara25, Kitaja, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs posiłki staram się jeść co 2.5 - 3 godziny, ale najgorsze jest ich skomponowanie .

Wczoraj po bułce grahamce z chuda wędlina drobiową i sałata , ogórkiem i rzodkiewka cukier po godzinie skoczył do 181 ,a na czczo miałam 91 :-(

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja może poprostu podjadę gdzieś i się rozliczymy. Mam niedaleko to po co wysyłać, ale jak wolisz pocztą to daj znać .

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, wysłany adres :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:38

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie właśnie pękło ponad 3.5 tyś. Została wanienka i kilka drobnych rzeczy jeszcze jakieś 300 zł.
    Aparatka chyba u Ciebie widziałam taką piękną kokardke na foteliku, ja też chcę taką kupiłaś czy uszyłaś ? nigdzie w pasmateri nie widziałam.

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka jak moje zamówienie juz będzie to daj znać wtedy się rozliczymy i wyślę Ci adres bo jeszcze cały czas myślę nad tym kompletem do wózka a to wtedy by poszło jedna wysyłka;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 wrote:
    Beebs posiłki staram się jeść co 2.5 - 3 godziny, ale najgorsze jest ich skomponowanie .

Wczoraj po bułce grahamce z chuda wędlina drobiową i sałata , ogórkiem i rzodkiewka cukier po godzinie skoczył do 181 ,a na czczo miałam 91 :-(

Wina grahamki niestety. Z pieczywem jest o tyle problem, ze nie możesz na 100% polegac na producencie ( a juz w ogole jak nie masz podanego składu). Możliwe, ze był tam dodatek otrab pszennych lub owsianych stad wystąpił wzrost cukru. Obawiam sie, ze bułki powinnaś odstawić i spróbować pieczywa żytniego. Ja nie mieszkam a Polsce wiec ciezko mi doradzić tobie ale moze spróbuj ten chleb baltonowski ( jak podpowiedziala jedna z forumowiczek), na innym forum dla ciężarnych cukrzyków dziewczyny pisały tez o chlebie ProBody ( z Biedronki lub z Lidla, nie pamietam) podobno tez sie sprawdza. Cała reszta ( wędlina i warzywa) sa OK, nie miały prawa ci cukru podnieść. Ja jem chleb żytni pełnoziarnisty Mastemacher ( kupuje w polskim sklepie i jeszcze mi nigdy cukru nie podniósł) dobry tez jest pumpernikiel jesli lubisz. Jestes na początku i metoda prób i błędów musisz zobaczyć jak twoj organizm reaguje. Na początku to męczące i frustrujace, znam to zniechęcenie i załamanie czasem. Dasz rade! ;)

MW26 lubi tę wiadomość

• MW26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam sobie chleb żytni -jest tam 61% mąki żytniej mam nadzieję , że to będzie trafiony zakup. Mam jeszcze problem z częstotliwością i ilością posiłków , ale metodą prób i błędów muszę dać radę. To dopiero 2 dzień zmagań :-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jeden rożek wystarczy? Mamy dla młodego kupiony kosz mojzesza i jak on ma spać na początku tylko w Rozku? Czy kupić taki śpiworek na szelkach? Czy pd kocem / kołdra ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 wrote:
    Właśnie kupiłam sobie chleb żytni -jest tam 61% mąki żytniej mam nadzieję , że to będzie trafiony zakup. Mam jeszcze problem z częstotliwością i ilością posiłków , ale metodą prób i błędów muszę dać radę. To dopiero 2 dzień zmagań :-)

A co wchodzi w sklad reszty? Unikaj jak ognia pszenicy pod każda postacią. To ona jest głównym winowajca wysokich cukrów ( w pieczywie i nie tylko) ukryta pod otrębami lub niewielkim dodatkiem maki pszennej. Ciezko mi doradzić tobie czas posiłków, bo nie znam twojego rytmu dnia. Ja zaczynam dzien następująco:
    7:00 sniadanie
    10:00 przekąska
    13:00 lunch/obiad
    16:00 przekąska
    19:00 kolacja

Jesli jestem głodna to zawsze pod reka mam orzechy ( dozwolona garść ), specjalne ciastka owsiane dla diabetyków ( 2-3 max), mały jogurt naturalny, lub robie koktajl na bazie maślanki z minimalna ilością owoców ( jagód, malin) lub wczesniej wspomniana salatka z jajem. Ilosc to jest kolejny problem, bo ja czasem tez bywam głodna ( szczególnie po przekąskach), niewiele da sie z tym zrobic. Im wyższa ciaza tym wyższa podaż na kalorie. Wiecej kalorii= wiecej cukrow i węglowodanów i koło sie zamyka :/ czasami mysle ze to wszystko jest bez sensu, no ale chwile zwątpienia na szczescie mijają i trzeba spiąć poslady i isc do przodu. Najwazniejsze zdrowie dziecka. Musisz przywyknąć, ze nie dane ci na ta chwile jedzenie ogromnych porcji do syta ( tylko węglowodany sa w stanie człowieka zaspokoić na dłuższy czas a tego niestety nie możesz jesc ile chcesz i jak czesto chcesz). Najadać sie powinnaś na pewno podczas śniadań/obiadów/kolacji tu nie możesz głodować. Z przekąskami trudniej, bo owoce i warzywa chwila moment i przelecą i człek znow by cos solidnego na ruszt wrzucił a nie wolno... Masakra nie? :)

MW26 lubi tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ