Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala, no wlasnie tez teraz juz mysle nad aspiratorem.
Te do odkurzacza jak widzialam na allegro to mnie troche przerazaja
Pojde chyba w te zwykle do odciagania.
Galaretka, rozne sa opinie.
Tak jak kiedys pisalam to ja planuje by spalo w spiworku i ze jest to jak najbardziej bezpiecznie.
Z kocykami trzeba ostroznie by nie byl za gruby, podwiniety pod materacyk i tylko siegal do paszek Maluszka.
Mnie kocyk odstrasza po tym jak czytalam w ksiazce,ze wzrasta mozliwosc u niemowlat,ze zapadna na nagla smierc niemowleca.
Niby przypadek na iles sie moze zdarzyc,ale ja bym chyba za duzo o tym myslala.
Rozek to tez chyba nie glupia sprawa na poczatku.Jestes juz z nami -
Do dziewczyn,ktore musza ograniczyc cukier.
A chleb bezglutenowy?
Pytam bo jak ja bylam na diecie bezglutenowej to bardzo dobrze funkcjonowalam na produktach bez glutenu.
Jedyne minusy,ze to nie ten sam smak co "swiezy" chleb noi cena.
Wiekszosc smakuje jak gabka,ale w almie udalo mi sie wyhaczyc taki ciemny pelnoziarnisty bezglutenowy i smakowal jak ciemne pieczywo do zjedzenia nawetJestes juz z nami -
nick nieaktualny
-
agulla03 wrote:Zorro, ale masz już dużego synka
Moja niunia 27 tyg 920 gr.Duża różnica.
Wiem, spory jestAle lekarz mowi ze wszystko jest OK. No i dziś się dowiedziałam,że należy sugerować się datą wyznaczoną wg OM najbardziej,a nie wg USG.
Jeżeli faktycznie "docelowo" będzie duży to ciekawe jak go urodzę, bo drobna jestem...
Synuś
-
Galaretka, tez widzialam ostatnio w smyku fajne przecenione na 30 zl i takie wieksze,wiec na troche by byl.
Do 5 miesiaca moze spac Szkrab w rozku to w sam ram bo na str smyka male rozmiary tych przecenionych niestety sa.
A mi jak na poczatku waga nie rosla tak teraz zaczynam sie przerazac bo juz waze 72 kg,a gdzie tu do konca..
Smieje sie,ze Oliwka wazy juz 72kg to sie ze mnie smieje,ze na dziecko zwalamJestes juz z nami -
Zorro wrote:Wiem, spory jest
Ale lekarz mowi ze wszystko jest OK. No i dziś się dowiedziałam,że należy sugerować się datą wyznaczoną wg OM najbardziej,a nie wg USG.
Jeżeli faktycznie "docelowo" będzie duży to ciekawe jak go urodzę, bo drobna jestem...Zorro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCukrzyca to nie tylko problem z cukrami prostymi ale tez i z węglowodanami. Chleb bezglutenowy odpada ponieważ najcześciej jest robiony z maki kukurydzianej, mączki ziemniaczanej, ryżowej, bywa dodatek kaszy jaglanej i innych zbóż nie wskazanych .... u cukrzyków to rozwali glukometr w drobny mak
trzeba by było znac dokładny sklad takiego chleba, bo kazdy producent ma swoja recepturę.
MW26 lubi tę wiadomość
-
Mikado to Ty mowilas,ze Ci stopy puchna?
Na allegro jak szperalam sobie to jest jakis zel z dzidziusia do opuchnietych nog i stop.
Moze troche by zlagodzilo?
http://allegro.pl/dzidzius-mama-zel-krem-do-opuchnietych-nog-stop-i5146431163.htmlJestes juz z nami -
nick nieaktualnyRozmarzona wrote:Beebs to faktycznie skomplikowana sprawa ;/
A daj spokójmasakra normalnie. W ciazy to juz w ogole przerąbane, bo wszystkiego niedozwolonego sie chce z podwójna siła a tu trzeba zęby w ścianę ( mozna zgrzeszyć oczywiscie od czasu do czasu, ale jak masz z tylu głowy zdrowie maluszka pod serduchem to sie dwa razy zastanawiasz czy aby warto....)
MW26 zapomniałam ci napisać o grejfrutach. Połówka tego owocu dziennie działa cuda, bardzo ładnie reguluje cukry. Warto jesc, wierz mi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 18:47
MW26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za info wszystkie. Dzisiaj zjadłam właśnie pół grejfruta
Pozostałe posiłki staram się na obiad: kasza, makaron razowy warzywa na parze np. Brokuł, gotowana pierś z kurczaka, ryba na parze,a pomiędzy jogurt naturalny z płatkami owsianymi jakieś jabłko i ogórki świeże gruntoweWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:05
-
nick nieaktualnyProsze bardzo
miło jak komuś mozna doradzić. Tym bardziej, ze temat nie jest lekki i z początku ciezko dźwignąć.
Jaka kasza? Na makaron razowy uwazaj, bo moze byc pszenny razowy ( pułapka jak nic), na 100% żytni razowy bedzie OK, nie wiem jak zadziała na ciebie orkiszowy razowy, bo ja jak na razie jeszcze moge go jesc. Zobaczymy co bedzie potembo nic u cukrzyków w ciazy nie jest dane na zawsze
zmienia sie to jak w kalejdoskopie. Na płatki owsiane tez uwazaj, bo z czasem moga podnosić ci cukier. Ale póki tego nie robią to zajadaj
reszta bez zastrzeżeń.
-
Rozmarzona no puchna puchna ale nie tak bardzo żeli nie lubię tych chlodzacych. Ogólnie na parZenie stop ratuje się chłodną wodą ale niewiele pomaga.
Jejku jaki ja mam kiepski dzień dzisiaj...
Też mam ojca cukrzyka na insulinie ale on niewiele uważa na to o je..