Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Perełka, ja już nawet nie mam pojęcia jak mój jest ułożony po obserwacji ruchów. Niby lekarz powiedział ostatnio, że jest ułożony główką w dół, ale patrząc na to jak ten szaleje, to nie jestem tego taka pewna. Może znowu się przekręcił
Co do pościeli :p my kupiliśmy kolderke rozmiar 120x80, a później zonk, że pościel głównie na 120x90perelka89 lubi tę wiadomość
-
Mała, nie dziwię Ci się, że zrobiło Ci się przykro. Sama bym chyba była wściekła na mojego, gdyby mi jeszcze gości sprowadził, nawet takich, których uwielbiam :p niestety żaden facet do końca nas nie zrozumie.
Mój wczoraj do mnie, gdy malował kuchnię: kochanie chodź tutaj, powycieraj tutaj pod kaloryferem. Jatakie oczy i do niego czy naprawdę sądzi, że mam się położyć z tym brzuchem, by to wytrzeć? Bo faktycznie musiałabym się położyć xd no to pomyślał i sam to zrobił, a ile się przy tym nawzdychał ze zmęczenia :p
Tak samo z oknami. On ciągle liczy na to, że je umyję. Chciałam, naprawdę chciałam. Nawet wam o tym pisałam. Ale wtedy też brzuch zaczął mi się spinać tak po prostu, że stwierdziłam, że nie będę się za to łapać, bo nie będę później odchorowywać tych okien. Trudno, jeśli on się za to nie złapie, to nie będziemy świata widzieć przez okna niedługo :pShibuya lubi tę wiadomość
-
Shibuya, sama znam rodziców, którzy na piąte urodziny swojego syna kupili mu tableta, bo ON TAK FAJNIE PALUSZKIEM PO NIM ŚMIGA, no ja pierdzielę
a później taki mały terrorysta jak dostanie w prezencie ubranko, to do nich z krzykiem GSZIE JEST PREZENT, BO TO PREZENT NIE JEST i trach tymi ciuchami do kosza na śmieci. Reakcja babci malucha? Jejku jejku, przepraszam, bo babcia zapomniała zabrać prawdziwy prezent... No ręce opadają.
-
U mnie Oliwka miala bajki puszczane godzine dziennie jak skonczyla rok ale to głównie dlatego zeby słuchała niz ogladala i tak własnie bylo. Kładłam jej kocyk na podłoge dawałam kosz z zabawkami i puszczałam ona sie bawiła a jak ja cos zainteresowalo to zerkala na chwile na tv. Z Lenka jest juz inaczej bo jak Oliwka oglada to ta tez siada sobie obok sama i oglada. Nie zabraniam bo nie moge jednej pozwolic a drugiej nie.
Ja ogolnie jestem za tym zeby czas spedzac na dworzu ale jak pada to pozwalam na tv. -
Ci nasi faceci
najbardziej to mnie wkurza jak gada o tym, że jak mały się urodzi, to ma tyle miejsc do zjechania, żeby to opić, że nie wie jak z czasem wyrobi. To uprzejmie się go Zapytałam czy w ogóle ma w planach nas odwiedzić lub ze szpitala odebrać czy od razu mam się na taksówkę nastawiać. A z alkoholowym wyziewem nawet nie ma do mnie przychodzić xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:30
haen lubi tę wiadomość
-
moja tez dostala tableta na 5 urodziny od babci tzn moje mamy. Dostaje go tylko dlatego ze ma tam gry edukacyjne typu pamieciowe czy literki badz cyferki ze musi cos policzyc. Tak by nie dostala go do zabawy. Telefon tez dostala od chrzestnego ale zabralam i schowalam dostanie jak bedzie starsza
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Ja tez jestem przeciwniczka tabletow, laptopow itp. Patryk owszem oglada bajki ale rano jak wstaje a my jeszcze spimy. Jak jest pogoda to wyganiam go na dwor. Granie na playstation ma ograniczone do soboty 1 godz. Teraz wiadomo ze na troche wiecej mu pozwalam ale ze wzgledu na moj stan nie jestem mu w stanie zorganizowac czasu tak jak bym chciala.
Ja to musze mojego meza pochwalic:) byl wczoraj na tym kawalerskim stara jego ekipa a potem nasza do imprezowania. Kontakt raczej sporadyczny teraz utrzymuja. Czesc za granica lacznie z panem mlodym. Odebrali go z lotniska i zrobili mu niespodziankemaz wrocil tak jak obiecal czyli o 3. czekalam na niego. oczywiscie smierdzialo od niego masakrycznie ja chyba z samych tych oparow mialam % w sobie. przyszedl zadowolony i zaczyna opowiadac jak super tak po latach sie spotkac itp widac ze mu tego bardzo brakowalo. i jak opowiadal jaki on szczesliwy ze ma wspaniala rodzine ze wszyscy mu zazdroscili ze sobie tak ulozyl bo tamto towarzystwo to raczej nie bardzo ulozone. polozyl sie do lozka ledwo zywy i resztkami sil mowi jak on nas kocha ze lepiej trafic nie mogl i takie tam az mi sie lezka zakrecila:)
a teraz jeszcze spi nawet mu obiad odpuscilam dzisiaj i zrobilam tylko zupe:)Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Witam was mamuski
dzis w koncu sie wyspalam,chyba moj organizm potrzebowal snu,bo czulam przez sen jak Jasio kopie,ale spalam dalej,odrazu chce sie zyc;-) mala adamexa kupilismy ciemny granat na bialym stelazu,poszukam link do allegro to wstawie pozniej jak bede na kompie.Cebulka i Ginger nie fajnie,ze te leki na skurcze zostaly wycofane przeciez ona nie jednej mamusce pomogly dotrwac do konca ciazy!CEbulka dobrze,ze Twoj lekarz zalatwil CI to opakowanie jak sie skonczy popros go o drugie.Co do madrych rad innych?! Mnie one smiesza i w ogole ich nie slucham moje dziecko moje decyzje,zrobie zle to sie naucze na swoich bledach i nastepnym razem zrobie dobrze! A jezeli chodzi o "pieniadze" jak wyjechalismy za granice to potracilismy duzo "pseudo znajomych"ktorzy chcieli ciagle Od nas kase pozyczac,ogolnie to wiekszosc osob mysli,ze u nas to pieniadze na drzewie rosna....czasami jest mi przykro jak ide do rodziny mojego meza i slysze jak to oni ciezko maja jak im brakuje,ze ile my szczescia mamy,ze wyjechalismy!wkur....mnie to bo nikt nie pomysli o nas,ze tesknimy za Polska,domem i rodzina,chlebem,pogoda itd.my musielismy nauczyc sie zyc tu Od nowa,ale kogo to interesuje jak w dzisjejszych czasach najwieksza wartoscia dla czlowieka sa pieniadze:-(
perelka89 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Shibuya wrote:No niestety tak właśnie jest. Dzieci w tych czasach mają pozwalane na wszystko.
I wiem, że będzie płącz jak będzie przychodziła ze szkoły/przedszkola, że tamten ma tableta, tamten laptopa, a tamta może bajki oglądać całe dnie. Ale cóż, będę się starała, żeby córci zapewniać inne rozrywki, żeby nie czuła się przez to gorsza.
chyba bedzie:( moja 10letnia siostrzenica nie ma w domu konsoli do gier itp., ale jej kolezanki tak i bylo jej smutno, ze kolezanki maja, a ona nie itd. Zebys widziala, jak byla szczesliwa, gdy do nas przyjechala, bo niedawno kupilismy, maz specjalnie wybral taka gre, zeby dala rade i byla dopasowana do wieku, zrobil jej profil na konsoli, no taka radosc byla, ze az sie lza zakrecila:) ja sie nie dziwie mojej siostrze, ze nie kupili, bo to kupe kasy jest, pozera czas i to ma byc na zasadzie czasami, czyli tak jak do nas przyjezdza i ja pewnie tez bym nie kupila. Ale fajnie jej bylo taka frajde sprawic na te kilka h:)
Moja siiostra tez zapewnie wszytskie takie fajne atrakcje i zabawy, ale niestety wplywu innych dzieci sie nie uniknie... -
No właśnie dziewczyny, ale Wy starcie się, żeby korzystanie z tabletów, laptopów czy innych bajerów było rozsądne i to jest ok, ale nie rozumiem rodziców, którzy nie mają nad tym żadnej kontroli i są zadowoleni, że nie muszą dzieckiem się zająć. Teraz jak byliśmy w tym Wrocławiu, to jeden 10latek nie miał telefonu przyklejonego do ręki tylko wtedy, gdy poszedł spać.
-
Kitaja a gdzie wyjechaliście??? Mój też cały czas mnie namawia na wyjazd z polski. Ja sie boje jednak tu mam moja mame, znajomych, Oliwka ma szkołe teraz Lenka zabiegi itd. Zreszta ja sie boje tak sama wyjechac z 3 dzieci.
-
Co do tabletow to czesto rodzice naduzywaja ich jako opiekunki do dzieci,w przedszkolu mialam tez taka znajoma,ze tylko dziecko przyszlo,a ta juz tableta mu dawala,bo kawke poranna musiala dopic:-/ dzieci 2letnie liczyc nie potrafia,a na obsludze tableta znaja sie lepiej jak ja
wszystko jest dla ludzi,ale w granicach rozsadku
Shibuya lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
APARATKA mieszkam w Norwegii Od 5lat,przyjechalam na wakacje do taty z mezem i moj dostal prace i zostalismy,na dzien dzisjejszy gdybym miala podjac decyzje nie wyjezdzalabym! Jezyk znamy,prace i znajomych mamy,ale brakuje nam bynajmniej tej mentalnosci Polskiej,Norwegowie to bardzo dziwny narod ....a jak tam moje zamowienie aparatka? Mam nadzieje,ze bedzie 9.09, bo bede bardzo krotko w Pl;-)Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
ja np nie rozumiem matek co zabraniaja słodkiego zjesc. Kurcze przeciez takie dziecko tez potrzebuje jak i dorosły czasami cos słodkiego. Nie mowi o tym zeby dziecku tonami tego dawac ale z umiarem. Jej laseczki dostaja cos słodkiego po obiadku w nagrode ze ładnie zjadły.
Kiedys tez mówiłam ze nie bede dawac dziecku słodkiego ale z biegiem czasu doszłam do wniosku ze skoro mi sie chce zjesc czekolade czy batonika to i dziecku przeciez.
Zreszta wszytsko jest dla ludzi jesli umiej z tego korzystac. Czasami mi zal dzieci mojej kolezanki ktora wlasnei nie pozwala im na slodkie uwaga bo maja za duzo energii po tym:(