WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki dziewczyny, patrzę jeszcze na ten husky- bardzo ładny, mam nadzieje, że w końcu coś wybiorę bo te wózki to mi się już po nocach śnią ;)

Buffy, perelka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya hehe jak za mało kopie to źle, jak za dużo to też źle ;) z tą macicą to mam tak samo- mimo, że dużo przytyłam, to pod piersiami widać mi żebra i idealnie odcina się na nich macica

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z psami to jeszcze bardzo dużo zalezy od temperamentu osobnika :-) Moja byla jak żywe srebro- wszędzie bylo jej pełno, na spacerach nie chodziła tylko szalała. Codziennie jeździłam z nią do lasku żeby mogla spożytkować energię. Za to pies moich teściów nigdy ruchliwy nie byl, w domu nic nie niszczyl,a spacery sluzyly mu tylko do załatwienia potrzeb fizjologicznych i obwąchaniu trawników :-)

Buffy lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    do takiego śpiworka to nie zakłądałabym już w ogóle komblinezonu, bo dziecko się zapoci...

no wlasnie do takiego spiworka to body+pajac czy co tam z takich zwyklych ciuchow, bo jak na niego patrze, to juz mi cieplo
    ta firma robi tez polarowe spiworki (niestety nie rosnace z dzieckiem)
    inna sprawa, ze akurat w tym wozku, gondola to najslabsze ogniwo, ale to i tak tylko na kilka msc

teraz doczytalam kolejnego posta:)
    bo mi sie wydaje, ze tak: zwykle ciuchy+cieplejszy spiworek lub kombinezon cienszy i na to koc (cienszy lub grubszy w zaleznosci od pogody)
    a ta pokrywka to bardziej od wiatru chyba chroni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:30

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Shibuya hehe jak za mało kopie to źle, jak za dużo to też źle ;) z tą macicą to mam tak samo- mimo, że dużo przytyłam, to pod piersiami widać mi żebra i idealnie odcina się na nich macica

Hahahah, tez masz takie jakby "dołeczki" w miejscu,gdzie widać żebra? :-D

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro sprawdzało się; musimy wziąć też pod uwagę, że my na mrozie idziemy, a maluszek leży, więc wiadomo, że jest mu zimniej.
    Ale też wszystko zależy od dziecka- Laurze zawsze jest gorąco. W pierwszym mieszkaniu mieliśmy piece kaflowe, a ja pańcia z bloku nie umiałam w nich palić więc było zimno. Ale zahartowała się tak, że wcale nie chorowała; zresztą (odpukać!!!) Do dziś nie miała zapalenia płuc, oskrzeli, czy tym podobnych historii

Madalena moja pierwsza sunia też nic nie psuła i wszystkiego do dziś się boi (ma już 14 lat, została u mamy). A ten mały łobuz gryzie co się da (i kogo się da). Wylewa wodę z miski, rozsypuje jedzenie po pokoju, wchodzi mi pod prysznic, gdy się kąpię. I chodzi po parapecie jak kot, a to rottweiler... Wesoło mamy ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm jesli chodzi o wyjscie na dwor to my ubieramy dziewczyny tak jak nas moze tez dlatego ze im wiecznie goraco jest. Czyli normalne ciuszki Lenka body krotki rekaw bluzeczka spodenki (badz pajac) i na to kombinezon z racji tego ze moje obie mocno kudłate mialy ciensze czapki ni zte typowe zimowe bo w niby byly cale mokre. A Oliwia normlanie podkoszukla bluzka spodnie i kurtka badz plaszczyk. Szalik i czapka. LEnke przykrywalam kocem z minky i bylo ok.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakies dziwne drgania dzisiaj czuje w brzuchu zamiast ruchów małej.
    Juz mówiłam do brzuszka Nadia a teraz mój mnie wytrącił z przekonania czy oby napewno bedzie Nadia

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Hahahah, tez masz takie jakby "dołeczki" w miejscu,gdzie widać żebra? :-D
    Wygląda to tak, jakby brzuch ciążowy był przyczepiony do mojego prawdziwego :P

Wiecie, ostatnio leżałam na boku (obok mnie brzuch), patrzyłam na niego i stwierdziłam, że wbrew prawom fizyki jest, żeby ta skóra wróciła do pierwotnych kształtów.

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z shibuya :) nie ma co przegrzac dziecka, a jego temp kontrolować sprawdzając kark :) pytałam o to na fb innych mam i tam też raczej trzymają się wersji kombinezon plus kocyk :)

Zorro zgadzam się co do temperamentu :) ale zabawki w postaci rozpraszaczy dla psa to super sprawa. Moje mają cały koszyk zabawek i nawet jak w domu jestem to wyciągają ich mnóstwo i die bawią :) dodatkowo polecam Ci Mała kupić takie kostki z wiazanej skóry - w kakadu są różne kolory o różnym smaku, ale jak psu będą się zęby zmieniały to będzie chciał gryźć a jak przyzwyczai się do tych kostek to jest szansa ze uchronisz meble. Moja do tej pory uwielbia te kostki no i kamień ścierają. Cola tez przy milce nauczyła się je gryźć :)

Zorro, Mala_Czarna_89, Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja swojej kupowałam w Kakadu penisy wieprzowe :-D Nie powiem jak z nimi wyglądałam maszerując do domu,bo cholernie długie to dziadostwo jest ;-) Ale fakt faktem psiak się nimi zajadał bardzo!

haen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez raz kupiłam ale jak to smierdzialo :P
    Miały też cygara dla psa, czekoladę, piwo :) ja moje psy strasznie rozpieszczam, ale co zrobić, kocham je na zabój :)
    Dla moich szał to są myszki z Ikei i takie piłki wypełnione groszkiem czy czyms podobnym z obi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:35

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    To ja swojej kupowałam w Kakadu penisy wieprzowe :-D Nie powiem jak z nimi wyglądałam maszerując do domu,bo cholernie długie to dziadostwo jest ;-) Ale fakt faktem psiak się nimi zajadał bardzo!
    Mój mąż ostatnio w zoologicznym wziął pudełko z tymi penisami i mówi "Aniu, coś dla ciebie". Myślałam, że spalę się ze wstydu przy sprzedawczyni :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mysle co zrobic z pampersami taki badziew sie zrobil ze nei wiem co robic czy kupowac dalej czy nie upic małej innych bo skoro sie pogorszyly to po co mam płacci za firme

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to w watku kolezanek pazdziernikowych maluszek nr 2 jest juz na swiecie:)

cos mi sie wydaje, ze u nas pierwsze porody beda na przelomie wrzesnia/pazdziernia

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    przed snem nic wiecej:))) ale.... z 3h wcześniej zjadlam garsc nerkowcow i 6 PRINGELSOW, nie moglam sie powstrzymac...ale godz po tym, cukierr byl ok, 118. Wiec nie wiem czy to miało wplyw.

najsmieszniejsze jest to ze na 2gie sniadanie jadlam ten sam chleb z salata wędlina i pomidorem i cukier byl ok, wiec nie moge zrozumiec...

zorro to fakt ze jak zasypiam czuje troche glod, ale dla maluszka sie poswiecam.

Nie garść nerkowców i 6 pringelsow nie powinny miec wpływu. Coss jest nie tak ze spalaniem cukrów. Radzę po kolacji cos w domu ogarnąć, wyjsć na krotki spacer itp. Musisz sie ruszyć aby spalić. Nie wiem tez, czy jesli sie ta tendencja utrzyma to czy na tabletkach nie wylądujesz :/

Co do 2-go śniadania i cukru w normie to metabolizm :) poruszasz sie miedzy 1 a 2 śniadaniem, pewnie drobne zakupy, dom ogarniasz, ogólnie ruszasz sie i spalasz.

Ja mam 2 rodzaje chleba, pisałam o tym Mastemacherze ( i to jadam na sniadanie i kolacje, zawiera tylko make żytnia i otręby żytnie, ciemny chleb, podobny do pumpernikla tylko nie jest taki kwasny ) i drugi chleb tez 100% z maki żytniej ale taki bardziej "normalny" foremkowy i ten na 1-sze sniadanie czy na kolacje potrafi mi podnieść cukier grubo ponad normę ale na 2 sniadanie cukier jest idealny. Z reszta to tez poniekąd loteria. Duzo rozmawiałam z lekarzem i dietetyczka jak to jest. Bo tez sie wkurzylam, ze raz jest tak raz siak. Ciaza wszystko dodatkowo komplikuje, bo hormony nie sa na stałym poziomie, ba nawet w ciagu dnia sie zmieniaja i to tez ma duzy wpływ. Oszaleć mozna, bo człowiek sie stara a czasem wszystko idzie na marne.
    Pamiętaj, ze stres, nerwy potrafią tez bardzo cukier podnieść...
    Na szczescie niewiele czasu zostało i potem albo wszystko wróci do normy albo przynajmniej bardziej bedzie mozna nad tym panować, bo hormony sie uregulują ( mowie o sobie, bo ja z cukrzyca niestety zostaje do konca zycia :/ )

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala to rosnie maly terrorysta :)
    A moja sunia jest z tych leniuchowatych.... teraz jak jestem w domu to widze jaki ma rytm dnia . Lezy odlogiem dopiero pod wieczor jak wracamy z pracy zaczyna szalec. Ogolnie jest tez plochliwa,boi sie innych psow-jak byla mala nie bylo tak do poki wielki czarny pies jej nie zaatakowal. Probowalam ja oswajac ale nic z tego.

Aparatka kup inne pieluszki jakas mala ppaczke i zobaczysz, moze akurat znajdziesz lepsze.

Zjadlam jogurt z otrebami i borowkami zagryzlam 3(malymi ;) ) kanapkami z serem i pomidorem i co dalej glodna jestem wiec zagryzlam platkami kukurydzianymi na sucho...... no masakra jakas :/

perelka89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nei wiem co robic z tymi pieluchami kurde zeby tak sie popsuły to jestem az w szoku. Teraz sa na poziomie tych dada z biedronki

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ebeb78947db.jpg

To zdjęcie sprzed chwili :) Zjadły i poszły leżeć, Cola dalej w sumie je ;p a w tle widać kilka zabawek, to na kanapie to właśnie ta piłeczka z obi, zaś królik to "ruchadełko" Milki :p

perelka89, Mala_Czarna_89, Sajgonara, Micia lubią tę wiadomość

• MW26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs , a czy możesz mi przypomnieć normy cukru:$

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ