Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
wlasnie, niewazne jak to sie potoczy itd. Aparatka rozkrecaj swoja dzialalnosc (zdaje sobie sprawe, ze przy dwojce dzieci i 3 w brzuchu ma sie dosc ograniczone mozliwosci) i walcz o siebie! Uwazam, ze my kobiety i tak mamy czesto przekichane, ze niewazne w jak udanym i satysfakcjonujacym zwiazku trzeba dbac o swoje ja, takze w zakresie finansowym.
I bron boze nie daj sobie wmowic, ze jestes do niczego.Zorro, Rozmarzona, Kitaja, MW26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
dziekuje za miłe przywitanie.
Mała jestem/byłam listopadowka... No nie wiem jak to sie określić. Powiedzmy, ze gdyby było OK i wg transferu powinnam rodzic 6.11-11.11, ale ze wzgledu na cukrzyce to bedzie październik na 100% ale czy połowa czy końcówka tego nie wiem, wszystko zalezy od tego ile mała bedzie przybierać na wadze.
Niby wiek nie ma znaczenia ale tu w Anglii to ja jakis dinozaur jestem ( choc podobno tendencje sa takie, ze kobiety pozno decydują sie na macierzyństwo, grubo po 30-stce) tylko tego tu na ulicach nie widaćnie abym miała cos przeciw nastoletnim mamom, każdego wybór i wolna wola oczywiscie, nie mnie oceniać i komentować, bo byłoby to hipokryzją ( ktos inny na moje "późne" macierzyństwo/ pierworództwo moze patrzeć krzywym okiem). Dlatego tolerancja i akceptacja przede wszystkim.
Sajgonara ja tez zielona, istny szczypiorek w " dzieciowych" sprawach
moremi lubi tę wiadomość
-
Anulaa wrote:beebs i MW - a mialylscie robione badanie krwi hba1c? (poziom hemoglobiny glikowanej)? bo wlasnie zobaczylam w swoich badaniach ze jeszcze przed dieta mialam to robione i wynosilo 5,2% (norma u zdrowej osoby jest do 5,9%). i z tego co wyczytalam to ta wartosc mowi o tym jak mniej wiecej utrzymywal sie cukier przez ostatnie 2-3miesiace.
Cześć wszystkim ! Witam nowe dziewczyny, które się " ujawniły ".
Aparatka bardzo mi przykro
Ja dostałam skierowanie na badanie Hba1c. Idę we wtorek , bo mam wtedy dodatkowe ktg żeby sprawdzić tętno kruszynki. Wszystko za jednym razem żeby za dużo nie jeździć , bo źle znoszę podróże komunikacją miejską
-
Sajgonara pochwal się ile masz lat
Beebs ja też raczej nastawiam się na październik. Ale jak patrzę ile dzieje się w wątku wrześniowym i październikowym to raczej więcej z nas zahaczy o ten miesiąc
Maz i córka pojechali zawieźć malucha do hotelu i kurde przykro mi -
Eh skad brac ta cierpliwosc do chlopow.
Mezu posprzatal mieszkanie i pacnal dupskiem przed laptopem z sluchawkami na uszach i o tyle.
Chcialam bysmy szybciej poszli do sklepu z dzieciecymi rzeczami bo dzisiaj jakas promocja jest to,ze dopiero co skonczyl sprzatac i chce odpoczac bla bla.
Caly tydzien siedzialam w domu i bym chciala jakos spozytkowac ten dzien,ale staram sie nie odzywac by sie nie zdenerwowac.
Jeszcze kolega ten przejezdny dwa razy juz tarabanil tel i wstyd sie przyznac,ale nie odbieram bo jestem pewna,ze jest w miescie i chce sie spotkac.
Wtedy to juz do jutra bym byla uziemiona ani pojechac do rodzicow,ani na sklepy,a z drugiej str tak glupio troche
Podla jestem co?Jestes juz z nami -
Oj tam podla
w ciąży jesteś. A my w ciąży jesteśmy zmierzle, zmęczone, chciałybyśmy kupować kiedy panowie chcą odpocząć. I czepiamy się o wszystko. Zaczynam się juz przyzwyczajać
ale w sumie taka prawda
Skapitulowalam i od wczoraj sprzątam mopem. BleeeeRozmarzona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała ja wole nie czytać za duzo
:D
MW pierwsze dziecko?
Co tam babeczki, zycie zaczyna sie najpierw po 18-stce, potem po 25 roku zycia, potem po 30-stce, po 40-stce....
Rozmarzona, gdzie tam podła , ja widze raczej zdrowy egoizm ( nie chcesz, nie masz ochoty i koniec) i kazdy powinien to zrozumiec.
Moj wczoraj po pracy skosił trawę w ogródku i odkurzył w całym domu, a narobiony jakby wlasnie hektar koniem zaorała ja 2 łazienki ogarnelam, salon i sypialnie, do tego obiad i 2 placki upiekłam/zrobiłam + 1h z psem na spacerze i to z 9kg nadbagazem na ciele
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:21
Rozmarzona, moremi lubią tę wiadomość
-
A ja myślałam, że to ja jestem tu najstarsza i mało się udzielałam bo właśnie czułam się jak "dinozaur"
A widzę, że jest nas więcej. Ja ma 35 lat i 10 kg na plusie. To moja 4 ciąża, mam 8 letnią córkę.
natali101, moremi lubią tę wiadomość
Córka 8 lat
2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)