X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją zawsze byłam szczupła s lub xs a teraz przybrała już 16 kg ale w ogóle nie tym nie marwtie ;))

moremi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja właśnie myślałam nas cybex cloud q i aton q. Padło na aton bo ten rozkładany do pozycji całkowicie leżącej jest bardziej pod galerie czy użytkowanie jako leżaczek dla dziecka bo w samochodzie i tak dziecko na całkiem płaski leżeć nie może bo to by było niebezpieczne dla jego kręgosłupa przez hamowanie i przyspieszanie. A że nie planuje z maluszkiem siedząc dni w galerii to stwierdziłam, że nie ma co przepłacać :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co w moje sukienki xs wchodzę :p spodnie sprzed ciąży tez ok o ile mają nisko zapięcie bo tych co bliżej brzucha to nie zapne :) mąż się czasem ze mnie śmieje, że mam nogi jak patyki a brzuch taki duży i ze to śmiesznie w kontraście wygląda :p jedyne co wkurza, że pojawił się cellulit wodny bo strasznie woda mi zostaje w organizmie. No ale czytałam, że po porodzie schodzi :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, dzieki Ci wielkie za rade :)
    Tak tez chyba zrobie,ze wezme ten bez tej regulacji bo po co przeplacac.
    Juz i tak polecimy dzisiaj z zakupami jak szaleni.
    Zobacze co jeszcze Mezu na to,ale mysle,ze problem sie rozwiazal juz dzieki Twej radzie.
    Myslalam,ze ta regulacja jest pomocna jak dziecko rosnie,ze np go sie bardziej rozklada i fotelik jest na dluzej czy cos,a tak to do spacerow raczej zbedne mi to :)

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Buffy, dzieki Ci wielkie za rade :)
    Tak tez chyba zrobie,ze wezme ten bez tej regulacji bo po co przeplacac.
    Juz i tak polecimy dzisiaj z zakupami jak szaleni.
    Zobacze co jeszcze Mezu na to,ale mysle,ze problem sie rozwiazal juz dzieki Twej radzie.
    Myslalam,ze ta regulacja jest pomocna jak dziecko rosnie,ze np go sie bardziej rozklada i fotelik jest na dluzej czy cos,a tak to do spacerow raczej zbedne mi to :)

No właśnie tak myślałam tez, ale potem moje wątpliwości zostały rozwiane :) a bierzecie isofix do tego?

Ginger84 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona popatrzyłam do 24 na film i powiem że dosyć szybko zasnęłam.
    Ale dziś jakoś się wypompowana czuje taka słaba ze nie mam siły wstać. Zaciska mnie w klatce i ciężko mi się oddycha:/
    W nocy mi pocieklo z cycka. I tak się zastanawiam czy to jednorazowe czy zacząć nosić wkładki jak wychodzę bo lipa by była chodzić z plamami na cyckach. A jak to u was wygląda?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co żadnych wycieków, choć czasem na sutkach znajduję malutkie zaschnięte grudki białe. Może to to?

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widze,ze nie tylko ja mialam ciezka noc dzis :-( wczoraj troche przesadzilam ze sprzataniem mieszkania,az wieczorem brzuszek sie buntowal i napinal:-( przeraza mnie to jak czytam,ze pazdziernikowe mamy juz sie wypakowywuja,a jeszcze ten czas mi sie tak dluuuuuuzy.... Ostatnio tryskalam energia,a dzis ta kolejna nieprzespana noc i moj humor jest do d...y,maz zobaczyl moja mine rano i uciekl na lodke- dobre i to chociaz jego moje hormony oszczedza....

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROZMARZONA co do fotelika nie pomoge,ale ja bym kupila ten tanszy,bo one i tak dlugo nie posluza wiec po co przeplacac ;-) MICIA ale fajnie z ta szkola rodzenia,sama bym swojego zabrala ale u nas nie ma :-( a zakupy....potrafia poprawic humor,szkoda ze u nas dzis wszystko pozamykane,bo bym pojechala na maly shopping ;-)

Micia lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wybujalas/wykolysalas Nadie to teraz smacznie spi :-) milo,ze mialas mile popoludnie,fajne sa takie wypady,nam tez sie w koncu cos nalezy;-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie - Antek złapał owsiki od kolegów albo z placu zabaw, ja zaczęłam pranie dla Leona robić - myślicie by się wstrzymać ze względu na możliwośc osadzenia się jaj na tych ubraniach podczas suszenia?

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger mi też w nocy czasem siara wycieka ale myślę ze to wtedy gdy przycisne cycka :P bo w dzień może raz mi się zdarzyło. Ja wkładek narazie nie nosze.

Ogarnęłam cale mieszkanie, zrobiłam obiad a mój śpi :P dziwnie tak bo zawsze wstawał wcześniej. Cóż alkohol meczy ;)

Moja wczorajsza kiecka też xs :D ale spodni sprzed ciąży juz kilka miesięcy temu na uda nie potrafiłam wciągnąć

Piszecie ze nie możecie się doczekać października.. A mi się właśnie przestało spieszyć. Staram się nacieszyć względnym spokojem no i tyle rzeczy trzeba jeszcze kupić...

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Dziewczyny co sądzicie - Antek złapał owsiki od kolegów albo z placu zabaw, ja zaczęłam pranie dla Leona robić - myślicie by się wstrzymać ze względu na możliwośc osadzenia się jaj na tych ubraniach podczas suszenia?
    miałam owsiki po urodzeniu Laury (nie wiem jakim cudem bo wtedy aż do przesady dbalam o higienę ale mniejsza z tym). Od lekarza dostałam jakieś tabletki; ja i cala moja rodzina. Pytałam co z mala- miałam jej nic nie dawać bo lek przenikał do niej razem z mlekiem.
    Moim zdaniem dobrze byłoby iść do lekarza bo to cholerstwo przenosi się nawet pod paznokciami

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Si si, do lekarza idziemy, ale jutro dopiero; bez lekarza się nie obejdzie bo leki przecipasożytnicze są na receptę :)
    Chodzi mi o to czy kontynuować pranie dla maluszka czy wstrzymać się. Nie chcę niepotrzebnie panikować :)

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może poczekaj kilka dni? Mamy czas :)

Buffy lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja właśnie nie przycisnelam bo to zanim się położyłam wyciekło ale może na razie to jednorazowe było. Ale coś tam się zaczyna dziać bo dziś bolą piersi.

Laski upały wracają po 35st ma być..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja bym się kilka dni jednak wstrzymała z tym praniem.

Buffy lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dawałas wczoraj psiaka do tego hotelu dla psów?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, część już poprałam - kocyki i prześcieradła więc trudno. Z ubraniami zaś się wstrzymam.

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger dawaliśmy, zaraz po niego jedziemy. Ja wczoraj zostałam w domu bo chyba jestem zbyt wrażliwa :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ