X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a zamawiałaś u LU-PI-LU pieluchy tetrowe i flanelowe i jak w dotyku, bo chcę u niego parę rzeczy zamówić to może pieluchy też bym tam wzięła za jedną przesyłką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:50

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger przyszły czesciowo

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia brałam; flanelowe super, dość grube i miłe w dotyku, a tetrowe to do końca nie wiem jakie powinny być :P nie są zbyt grube, może gdzie indziej szłoby dorwać grubsze, ale na moje potrzeby ok. To tak bardziej na podcieranie przy ulaniu lub na pampersa między nóżki, gdyby był problem z bioderkami.
    A jeśli chodzi o nadruki na tetrze to bardzo fajne ;) ale widziałam na niejednym wózku w parku, że te wzory z czasem się spierają

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała bo ja w sklepie te tetrowe widziałam to one chyba są takie cienkie z natury :P. To zamówię :). Zresztą wszystko z czasem się wyciera i niszczy ;), a w sklepie są droższe.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, swietna figura w ciazy ;)

Micia,ze sie wtrace lu-pi-lu ma swietne jakosciowo pieluchy i jedne i drugie bo tez bralam :)

Ogladalam wlasnie porody i normalnie wzruszam sie jak glupia i powstrzymuje lzy.
    Najgorsze czego sie boje to czy nie spanikuje na koncu,jak potraktuja podczas porodu i wgl tych wszystkich czynnosci :)

Dzisiaj byl obiad na szybko ryz w curry w sosie slodko kwasnym z ananasem i piersia z kurczaka.
    Teraz czas na jakas kawe i wypoczyneczek.

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl to wczoraj w tym sklepie dzieciecym babka zrobila tez prezentacje nowej butelki antykolkowej z canpola,ktora niedawno wyszla.
    Swietna bo wciska sie u gory takie jakby wglebienie i w smoczku automatycznie odciaga sie cale powietrze i zostaje samo mleko.
    Chcialam nawet kupic,ale na to juz nie bylo promocji to stwierdzilam,ze moze w przyszlym miesiacu.
    Z drugiej str mam juz az 4 butelki z aventu :D
    Oszalec idzie w tym szale zakupow hihi :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny miała któraś też takie wyniki leukocytów w morfologii? zmartwiłam się tymi badaniami.. :/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie on miał dość dobre ceny. U mnie pieluszki już wyprane i wyprasowane i narazie nic się z tym nie dzieje.

To moje zakupy od lu-pi-lu, dawno to było, już nie pamiętam co zamówiłam :P

23lhxcp.jpg 2s9rm3c.jpg

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja niestety się nie znam a kiedy masz wizytę?

Rozmarzona co do butelki- ile kosztuje? Bo nie wiem, czy z tym powietrzem to nie taki chwyt marketingowy; przecież wystarczy przechylić bardziej do pionu i dziecko wcale nie łyka powietrza. Ja zawsze pilnowałam, żeby po prostu w smoczku było mleko a nie powietrze :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia co do moczu, to też tak miałam, trzeba dobrze pobierać, żeby ze środkowego strumienia był i najlepiej rozchylić sobie tam na dole, by bakterie z pochwy się nie dostały do moczu.
    Za to leukocyty mam 7,8 , więc nie pomogę a neutrofili nie mam w morfologii a neutrocyty i mam 4,3, więc wszystko w normie hm :/.
    Ja mam za to problemy z hemoglobiną, erytrocytami i hematokrytem lecą w dół :P, im większy dzidziuś.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie niepokoi ten mój brzusio dzisiaj... w nocy te skurcze, a teraz mnie tak nisko nieprzyjemnie boli, prawie jak na okres. Pierwszy raz tak mam :/ położyłam się, mam nadzieję, że przejdzie.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała - wizytę mam w środę, Micia - to u Ciebie to chyba anemia, a to akurat niby standard w ciąży, neutrofile to też leukocyty taka jakby "podgrupa", co do moczu to tak właśnie pobierałam - zawsze tak robię ph mi skoczyło i czytałam już w internecie, że wtedy właśnie się pojawia osad i te całe fosforany..
    a tak w ogóle to urząd załatwiony zakupy zrobiłam, powinnam posprzątać ale zaczął mnie coś kłuć prawy bok i boję się przeforsować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:55

• Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Molcia anemia jak nic mimo brania żelaza :P. To do wizyty mało zostało ciekawe co lekarz powie.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja tak mam;leukocyty ponad 14 tys i podwyższone neutofile. Jest to stan jak najbardziej normalny, zakres białych krwinek dla kobiet w ciąży to od 10-15 tys. Zobacz czy wcześniej też już miałaś podwyższone czy stało się to nagle. Na pojedyncze bakterie w moczu możesz łykać żurawinę, ale może to być też zanieczyszczenie próbki, o ile w moczu nie masz też leukocytów bądź erytrocytow. Możesz zrobić sobie też CRP, czy nie masz podwyższonego.

Micia, Molcia lubią tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i co z tymi recznikami z kapturkiem???:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Was nadrobiłam :-) Od rana siedziałam na działce i starałam się nie myśleć o tym,że mamy 34stopnie ;-) Wróciłam i padam na cycki,ufffff

Mała! Wyglądasz świetnie ze swoimi dziewczynami :-D A Laura jaka duża!!!

Ja się nie chwaliłam na fb ciążą- rodzina, przyjaciele i ludzie z pracy i tak wiedzą. Mooooże kiedyś dodam jakąś fotkę, podobnie jak napisała Haen ;-)

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mało kto wie o ciąży a na fb się nie chwalę pewnie po porodzie wstawię po jakimś czasie zdjęcie dzidzi. Niektórzy na fb piszą wszystko i wstawiają wszystko mnie to nie kręci :P.

Zorro, perelka89 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 wrote:
    Molcia ja tak mam;leukocyty ponad 14 tys i podwyższone neutofile. Jest to stan jak najbardziej normalny, zakres białych krwinek dla kobiet w ciąży to od 10-15 tys. Zobacz czy wcześniej też już miałaś podwyższone czy stało się to nagle. Na pojedyncze bakterie w moczu możesz łykać żurawinę, ale może to być też zanieczyszczenie próbki, o ile w moczu nie masz też leukocytów bądź erytrocytow. Możesz zrobić sobie też CRP, czy nie masz podwyższonego.
    dzięki:* to mieszczę się w normie, niestety ostatnią morfologię robiłam na początku czerwca i wtedy miałam leukocyty w normie, więc nie wiem czy to rośnie systematycznie czy nie :/
    bakterie mi w moczu nie wyszły, ale to było ogólne badanie a w diagnostyce raczej nic nie piszą o bakteriach wtedy, wyszedł mi tylko ten osad i w nim niby leukocyty 0-1 w polu widzenia i obok norma, która jest ponoć do 5, w samym moczu leukocytów i erytrocytów- brak

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, nie wiem jak na necie,ale stacjonarnie byla po 29,90
    No wlasnie sama sie zastanawialam,ale jak pokazala to calkiem fajnie i praktycznie to wygladalo noi ten smoczek taki na boku osadzony.
    Niby fakt butelke sie przechyla by mleko bylo w calym smoczku i nie bylo powietrza.
    Zobacze moze najpierw wyprobuje w praktyce te co mam,a pozniej bede testowala w razie czego ;)

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszą w diagnostyce o bakteriach; ja nigdy nie miałam wypisane co oznaczało ze ich w osadzie nie znaleźli, a ostatnio miałam pojedyncze w polu widzenia. Czyli jak Ci nie wpisali, tzn ze nic nie znaleźli. Jak dostałam moje wyniki to tez się zestresowalam i czytałam tez, ze leukocyty skaczą, jak są upały, wiec może być tak, że następne badanie będzie juz lepsze :-)

Molcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ