X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a zamawiałaś u LU-PI-LU pieluchy tetrowe i flanelowe i jak w dotyku, bo chcę u niego parę rzeczy zamówić to może pieluchy też bym tam wzięła za jedną przesyłką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:50

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger przyszły czesciowo

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia brałam; flanelowe super, dość grube i miłe w dotyku, a tetrowe to do końca nie wiem jakie powinny być :P nie są zbyt grube, może gdzie indziej szłoby dorwać grubsze, ale na moje potrzeby ok. To tak bardziej na podcieranie przy ulaniu lub na pampersa między nóżki, gdyby był problem z bioderkami.
    A jeśli chodzi o nadruki na tetrze to bardzo fajne ;) ale widziałam na niejednym wózku w parku, że te wzory z czasem się spierają

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała bo ja w sklepie te tetrowe widziałam to one chyba są takie cienkie z natury :P. To zamówię :). Zresztą wszystko z czasem się wyciera i niszczy ;), a w sklepie są droższe.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, swietna figura w ciazy ;)

Micia,ze sie wtrace lu-pi-lu ma swietne jakosciowo pieluchy i jedne i drugie bo tez bralam :)

Ogladalam wlasnie porody i normalnie wzruszam sie jak glupia i powstrzymuje lzy.
    Najgorsze czego sie boje to czy nie spanikuje na koncu,jak potraktuja podczas porodu i wgl tych wszystkich czynnosci :)

Dzisiaj byl obiad na szybko ryz w curry w sosie slodko kwasnym z ananasem i piersia z kurczaka.
    Teraz czas na jakas kawe i wypoczyneczek.

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl to wczoraj w tym sklepie dzieciecym babka zrobila tez prezentacje nowej butelki antykolkowej z canpola,ktora niedawno wyszla.
    Swietna bo wciska sie u gory takie jakby wglebienie i w smoczku automatycznie odciaga sie cale powietrze i zostaje samo mleko.
    Chcialam nawet kupic,ale na to juz nie bylo promocji to stwierdzilam,ze moze w przyszlym miesiacu.
    Z drugiej str mam juz az 4 butelki z aventu :D
    Oszalec idzie w tym szale zakupow hihi :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny miała któraś też takie wyniki leukocytów w morfologii? zmartwiłam się tymi badaniami.. :/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie on miał dość dobre ceny. U mnie pieluszki już wyprane i wyprasowane i narazie nic się z tym nie dzieje.

To moje zakupy od lu-pi-lu, dawno to było, już nie pamiętam co zamówiłam :P

23lhxcp.jpg 2s9rm3c.jpg

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja niestety się nie znam a kiedy masz wizytę?

Rozmarzona co do butelki- ile kosztuje? Bo nie wiem, czy z tym powietrzem to nie taki chwyt marketingowy; przecież wystarczy przechylić bardziej do pionu i dziecko wcale nie łyka powietrza. Ja zawsze pilnowałam, żeby po prostu w smoczku było mleko a nie powietrze :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia co do moczu, to też tak miałam, trzeba dobrze pobierać, żeby ze środkowego strumienia był i najlepiej rozchylić sobie tam na dole, by bakterie z pochwy się nie dostały do moczu.
    Za to leukocyty mam 7,8 , więc nie pomogę a neutrofili nie mam w morfologii a neutrocyty i mam 4,3, więc wszystko w normie hm :/.
    Ja mam za to problemy z hemoglobiną, erytrocytami i hematokrytem lecą w dół :P, im większy dzidziuś.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie niepokoi ten mój brzusio dzisiaj... w nocy te skurcze, a teraz mnie tak nisko nieprzyjemnie boli, prawie jak na okres. Pierwszy raz tak mam :/ położyłam się, mam nadzieję, że przejdzie.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała - wizytę mam w środę, Micia - to u Ciebie to chyba anemia, a to akurat niby standard w ciąży, neutrofile to też leukocyty taka jakby "podgrupa", co do moczu to tak właśnie pobierałam - zawsze tak robię ph mi skoczyło i czytałam już w internecie, że wtedy właśnie się pojawia osad i te całe fosforany..
    a tak w ogóle to urząd załatwiony zakupy zrobiłam, powinnam posprzątać ale zaczął mnie coś kłuć prawy bok i boję się przeforsować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:55

• Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Molcia anemia jak nic mimo brania żelaza :P. To do wizyty mało zostało ciekawe co lekarz powie.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja tak mam;leukocyty ponad 14 tys i podwyższone neutofile. Jest to stan jak najbardziej normalny, zakres białych krwinek dla kobiet w ciąży to od 10-15 tys. Zobacz czy wcześniej też już miałaś podwyższone czy stało się to nagle. Na pojedyncze bakterie w moczu możesz łykać żurawinę, ale może to być też zanieczyszczenie próbki, o ile w moczu nie masz też leukocytów bądź erytrocytow. Możesz zrobić sobie też CRP, czy nie masz podwyższonego.

Micia, Molcia lubią tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i co z tymi recznikami z kapturkiem???:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Was nadrobiłam :-) Od rana siedziałam na działce i starałam się nie myśleć o tym,że mamy 34stopnie ;-) Wróciłam i padam na cycki,ufffff

Mała! Wyglądasz świetnie ze swoimi dziewczynami :-D A Laura jaka duża!!!

Ja się nie chwaliłam na fb ciążą- rodzina, przyjaciele i ludzie z pracy i tak wiedzą. Mooooże kiedyś dodam jakąś fotkę, podobnie jak napisała Haen ;-)

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Micia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mało kto wie o ciąży a na fb się nie chwalę pewnie po porodzie wstawię po jakimś czasie zdjęcie dzidzi. Niektórzy na fb piszą wszystko i wstawiają wszystko mnie to nie kręci :P.

Zorro, perelka89 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 wrote:
    Molcia ja tak mam;leukocyty ponad 14 tys i podwyższone neutofile. Jest to stan jak najbardziej normalny, zakres białych krwinek dla kobiet w ciąży to od 10-15 tys. Zobacz czy wcześniej też już miałaś podwyższone czy stało się to nagle. Na pojedyncze bakterie w moczu możesz łykać żurawinę, ale może to być też zanieczyszczenie próbki, o ile w moczu nie masz też leukocytów bądź erytrocytow. Możesz zrobić sobie też CRP, czy nie masz podwyższonego.
    dzięki:* to mieszczę się w normie, niestety ostatnią morfologię robiłam na początku czerwca i wtedy miałam leukocyty w normie, więc nie wiem czy to rośnie systematycznie czy nie :/
    bakterie mi w moczu nie wyszły, ale to było ogólne badanie a w diagnostyce raczej nic nie piszą o bakteriach wtedy, wyszedł mi tylko ten osad i w nim niby leukocyty 0-1 w polu widzenia i obok norma, która jest ponoć do 5, w samym moczu leukocytów i erytrocytów- brak

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, nie wiem jak na necie,ale stacjonarnie byla po 29,90
    No wlasnie sama sie zastanawialam,ale jak pokazala to calkiem fajnie i praktycznie to wygladalo noi ten smoczek taki na boku osadzony.
    Niby fakt butelke sie przechyla by mleko bylo w calym smoczku i nie bylo powietrza.
    Zobacze moze najpierw wyprobuje w praktyce te co mam,a pozniej bede testowala w razie czego ;)

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszą w diagnostyce o bakteriach; ja nigdy nie miałam wypisane co oznaczało ze ich w osadzie nie znaleźli, a ostatnio miałam pojedyncze w polu widzenia. Czyli jak Ci nie wpisali, tzn ze nic nie znaleźli. Jak dostałam moje wyniki to tez się zestresowalam i czytałam tez, ze leukocyty skaczą, jak są upały, wiec może być tak, że następne badanie będzie juz lepsze :-)

Molcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ