Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała a zamawiałaś u LU-PI-LU pieluchy tetrowe i flanelowe i jak w dotyku, bo chcę u niego parę rzeczy zamówić to może pieluchy też bym tam wzięła za jedną przesyłką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:50
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia brałam; flanelowe super, dość grube i miłe w dotyku, a tetrowe to do końca nie wiem jakie powinny być
nie są zbyt grube, może gdzie indziej szłoby dorwać grubsze, ale na moje potrzeby ok. To tak bardziej na podcieranie przy ulaniu lub na pampersa między nóżki, gdyby był problem z bioderkami.
A jeśli chodzi o nadruki na tetrze to bardzo fajneale widziałam na niejednym wózku w parku, że te wzory z czasem się spierają
Micia lubi tę wiadomość
-
Mala, swietna figura w ciazy
Micia,ze sie wtrace lu-pi-lu ma swietne jakosciowo pieluchy i jedne i drugie bo tez bralam
Ogladalam wlasnie porody i normalnie wzruszam sie jak glupia i powstrzymuje lzy.
Najgorsze czego sie boje to czy nie spanikuje na koncu,jak potraktuja podczas porodu i wgl tych wszystkich czynnosci
Dzisiaj byl obiad na szybko ryz w curry w sosie slodko kwasnym z ananasem i piersia z kurczaka.
Teraz czas na jakas kawe i wypoczyneczek.Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Wgl to wczoraj w tym sklepie dzieciecym babka zrobila tez prezentacje nowej butelki antykolkowej z canpola,ktora niedawno wyszla.
Swietna bo wciska sie u gory takie jakby wglebienie i w smoczku automatycznie odciaga sie cale powietrze i zostaje samo mleko.
Chcialam nawet kupic,ale na to juz nie bylo promocji to stwierdzilam,ze moze w przyszlym miesiacu.
Z drugiej str mam juz az 4 butelki z aventu
Oszalec idzie w tym szale zakupow hihiperelka89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Molcia ja niestety się nie znam a kiedy masz wizytę?
Rozmarzona co do butelki- ile kosztuje? Bo nie wiem, czy z tym powietrzem to nie taki chwyt marketingowy; przecież wystarczy przechylić bardziej do pionu i dziecko wcale nie łyka powietrza. Ja zawsze pilnowałam, żeby po prostu w smoczku było mleko a nie powietrze -
Molcia co do moczu, to też tak miałam, trzeba dobrze pobierać, żeby ze środkowego strumienia był i najlepiej rozchylić sobie tam na dole, by bakterie z pochwy się nie dostały do moczu.
Za to leukocyty mam 7,8 , więc nie pomogę a neutrofili nie mam w morfologii a neutrocyty i mam 4,3, więc wszystko w normie hm.
Ja mam za to problemy z hemoglobiną, erytrocytami i hematokrytem lecą w dół, im większy dzidziuś.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
mała - wizytę mam w środę, Micia - to u Ciebie to chyba anemia, a to akurat niby standard w ciąży, neutrofile to też leukocyty taka jakby "podgrupa", co do moczu to tak właśnie pobierałam - zawsze tak robię ph mi skoczyło i czytałam już w internecie, że wtedy właśnie się pojawia osad i te całe fosforany..
a tak w ogóle to urząd załatwiony zakupy zrobiłam, powinnam posprzątać ale zaczął mnie coś kłuć prawy bok i boję się przeforsowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:55
-
Molcia ja tak mam;leukocyty ponad 14 tys i podwyższone neutofile. Jest to stan jak najbardziej normalny, zakres białych krwinek dla kobiet w ciąży to od 10-15 tys. Zobacz czy wcześniej też już miałaś podwyższone czy stało się to nagle. Na pojedyncze bakterie w moczu możesz łykać żurawinę, ale może to być też zanieczyszczenie próbki, o ile w moczu nie masz też leukocytów bądź erytrocytow. Możesz zrobić sobie też CRP, czy nie masz podwyższonego.
Micia, Molcia lubią tę wiadomość
-
Wreszcie Was nadrobiłam
Od rana siedziałam na działce i starałam się nie myśleć o tym,że mamy 34stopnie
Wróciłam i padam na cycki,ufffff
Mała! Wyglądasz świetnie ze swoimi dziewczynamiA Laura jaka duża!!!
Ja się nie chwaliłam na fb ciążą- rodzina, przyjaciele i ludzie z pracy i tak wiedzą. Mooooże kiedyś dodam jakąś fotkę, podobnie jak napisała HaenMicia, perelka89 lubią tę wiadomość
Synuś
-
U mnie też mało kto wie o ciąży a na fb się nie chwalę pewnie po porodzie wstawię po jakimś czasie zdjęcie dzidzi. Niektórzy na fb piszą wszystko i wstawiają wszystko mnie to nie kręci
.
Zorro, perelka89 lubią tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Nala85 wrote:Molcia ja tak mam;leukocyty ponad 14 tys i podwyższone neutofile. Jest to stan jak najbardziej normalny, zakres białych krwinek dla kobiet w ciąży to od 10-15 tys. Zobacz czy wcześniej też już miałaś podwyższone czy stało się to nagle. Na pojedyncze bakterie w moczu możesz łykać żurawinę, ale może to być też zanieczyszczenie próbki, o ile w moczu nie masz też leukocytów bądź erytrocytow. Możesz zrobić sobie też CRP, czy nie masz podwyższonego.
bakterie mi w moczu nie wyszły, ale to było ogólne badanie a w diagnostyce raczej nic nie piszą o bakteriach wtedy, wyszedł mi tylko ten osad i w nim niby leukocyty 0-1 w polu widzenia i obok norma, która jest ponoć do 5, w samym moczu leukocytów i erytrocytów- brak -
Mala, nie wiem jak na necie,ale stacjonarnie byla po 29,90
No wlasnie sama sie zastanawialam,ale jak pokazala to calkiem fajnie i praktycznie to wygladalo noi ten smoczek taki na boku osadzony.
Niby fakt butelke sie przechyla by mleko bylo w calym smoczku i nie bylo powietrza.
Zobacze moze najpierw wyprobuje w praktyce te co mam,a pozniej bede testowala w razie czegoJestes juz z nami -
Piszą w diagnostyce o bakteriach; ja nigdy nie miałam wypisane co oznaczało ze ich w osadzie nie znaleźli, a ostatnio miałam pojedyncze w polu widzenia. Czyli jak Ci nie wpisali, tzn ze nic nie znaleźli. Jak dostałam moje wyniki to tez się zestresowalam i czytałam tez, ze leukocyty skaczą, jak są upały, wiec może być tak, że następne badanie będzie juz lepsze
Molcia lubi tę wiadomość