X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Jejku, ale mi samopoczucie się pogorszyło przez ten brzuch :/ aż mój patrzy na mnie i mówi, że się martwi -.-

A brałaś coś rozkurczowego? Mały normalnie się rusza? Bardzo Cię boli?

Synuś :-)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zrezygnowałam z poduszkowego ochraniacza i z tego co wiem Gibger też nie ;) przedyskutowalysmy sprawę i stwierdzilysmy ze gdyby były taaaakie niebezpieczne to nie byłyby dopuszczone do sprzedaży. Moze nie dla noworodka ale później why not.
    I mam dwa materiałowe :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się wyżalić.. Nie wiem czy was to obchodzi czy nie ale muszę gdzies odreagować..
    Chce mi się ryczec. Mierzą nam tętno dziecka i jest taka baba ktora bardzo niedelikatnie to robi.. Zaczela mi mierzyć a akurat stwardniał mi brzuch. Mowie do niej kulturalnie żeby robila lżej bo mnie boli,a ta do mnie ze to nie 37 tydzień żeby bylo słychać,kurwa wszystkie inne robią to delikatnie.. Ti jej mowie ze u mnie juz 29 tydzień i poza tym boli mnie i bez tego brzuch...
    Poryczałam sie w ogóle w trakcie bo puscily mi nerwy...
    Zmniejszyli dzisiaj tez dawkę , jak brałam co 4 godz to twardnial mi kilka razy na dzień..a dzisiaj pierwszy dzien co 6 godzin i juz widzę roznice.. Zle sie czuje po tych lekach ale przynajmniej w granicach normy mi się macica stawia.. A teraz jestem załamana.. Miałam nadzieje ze będzie dobrze ale jak widzę taki obrót sprawy to raczej szybko nie wyjde.. Poza tym boli mnie szyjka i czuje napór ... Jutro mam usg i mam zle przeczucia...
    Juz tydzień temu byla lekko otwarta szyjka... Boje sie ze nie wyjde di porodu.. Juz ciul z tym ale nie chce być w tym szpitalu..nie bylam przygotowana psychicznie w ogóle ze trafie do szpitala juz.. I to na tak dlugo...
    :(:( chętnie bym sir zamknela w kiblu i ryczala jak bóbr.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, wzięłam nospę i leżę ciągle, ból ustąpił, przynajmniej jak tak sobie leżę. Mały rusza się normalnie i to mnie uspokaja. Generalnie czuję się lepiej niż te dwie godziny temu, ale jeszcze jakiś taki wewnętrzny niepokój pozostał dziwny i przez to minę mam jaką mam i nastrój, to mój co chwilę na mnie zerka ;)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzulka trzymaj sie dzielnie, moze nie bedzie tak zle?
    A jakby cos mialo sie dziac, to lepiej byc w szpitalu niz w domu (chociaz wspominalas, ze to nie jest szpital, w ktorym chcialabys rodzic).
    A z pielegniarki glupi babsztyl, skoro byla malo delikatna pomimo Twojej uwagi.
    I poplacz sobie, lepiej dac upust emocjom.

Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy i niedlugo Cie wypuszcza;*

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka tuuuulam.
    kurcze dziewczyny widzę ze nie służą wam psychicznie szpitale- pamiętam jak Skarb opadała psychicznie.
    IZULKA zaglądaj do nas częściej i trzymamy kciuki za jutrzejsze usg

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, wiem, że to żadne pocieszenie, ale zawsze trafi się jakaś Małpa, która doprowadzić może człowieka do załamki :( glowka do góry, będzie dobrze Kochana :*

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po pewnym czasie siada psychika. Co innego leżeć w domu a co innego samemu siezmagac z tym,w szpitalu.moj mąż codziennie przyjeżdża, martwi sie itd ale ti ja jednak jestem tutaj sama. Musze znosić wszystko i ja czuje te bole.
    Jestem tu juz ponad tydzień a konca nie widac.
    Zaglądam di was, czytam alr co z tego jak wy o wyprawkach,wypiekach, aktywne życie w miare możliwości a ja tu siedzę i nic nie mogę..:(
    Zazdroszczę nawet pojscia do sklepu...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka trzymaj się. Pamiętaj , że robisz to dla maleństwa. Będzie dobrze . A na pielęgniarkę możesz napisać skargę, jak widzę zero empati.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, dokladnie tak chce karmic piersia :)
    Zapytasz pewnie po co mi wiec az tyle butelek :D
    Hmm sama w sumie nie wiem po co mi az 4,ale zasugerowalam sie wpisami dziewczyn,ze dwie duze i dwie male butelki kupuja.
    Zawsze na pozniej sie przydadza albo gdy wyjde z domu to Mezu bedzie mial z czym dzialac ;)
    Czlowiek to sie naprawde przy pierwszym dziecku zielony czuje :O

Izulka, wcale Ci sie nie dziwie,ze psychicznie siadasz tez tak mialam jak lezalam w szpitalu :(
    Mysle,ze w ciazy juz i tak mamy za duzo zmartwien,a tu jeszcze jak czlowiek siedzi sam ze swoimi myslami w takich warunkach to i na placz bierze.
    Maz jak mnie odwiedzal i pocieszal to i tak mu ryczalam,ze i tak mnie nie rozumie bo to ja przez to wszystko przechodze.
    Tak samo mialam historie nieprzyjemna z lekarzem to juz wgl bylo goraco i wiesz co?
    Napisalam na niego skarge i opowiedzialam ordynatorowi jak mnie potraktowal.
    Nie ma co popuszczac takiego zachowania bo wlasnie jak nikt nic nie zglasza to oni sobie pozwalaja.
    Na pocieszenie Kochana najwazniejsze,ze jestes pod opieka i daja Ci leki bo w domu byc sie ciagle martwila w takiej styuacji.
    Trzymaj sie tam dzielnie i nie daj sie!

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam to Maz gdzies mi wypatrzyl rozstepy.
    Nie ukrywam jestem za leniwa do smarowania i tylko na poczatku sie smarowalam.
    Teraz jeszcze przy tych upalach wkurzaly mnie te balsamy bo kazdy jeden tlusty i sie nie do konca wchlanial by skutecznie napiac skore na brzuchu.
    Tak wiec byl tlusty efekt,ktory sie potrafil dlugo trzymac i to pocenie jeszcze przy tej pogodzie to juz wgl mnie odstraszylo,aa i zapachy tez mnie odstraszaly :)
    Najwazniejsze,ze ja przez brzuszek nie widze tych rozstepow na dole :D
    Pozniej sie tym bedziemy martwic hihi :)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, cieszę się,że Ci lepiej. Moja położna kiedys mi powiedziala,ze lekiem na wszystkie bole w ciąży jest odpoczynek. Oczywiście wszystko ze zdrowym rozsądkiem. Ale skoro dziecko jest aktywne jak zawsze,a Tobie przeszlo po nospie to juz się nie zamartwiaj :-)

Izulka, zacisnij zęby i bądź silna. Najważniejsze,ze Mała zdrowo rośnie. Zastanawiam się tylko co ta babka Ci musiała robić detektorem,ze aż tak Cię bolało... Masakra. Mi lekarz sprawdza co wizytę (czyli co 2tyg) tętno Małego i nigdy nic mnie nie zabolało.

Zauważyłyście też u siebie,ze jesteście bardziej drażliwe i płaczliwe niż wcześniej? Kiedyś ciężko mnie było uświadczyć płaczącą,a teraz byle błahostka wyprowadza mnie z równowagi... Ahhhh te hormony

moremi lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ten ból prawego boku nie przechodzi wzięłam nospe i nic :-/ nie wiem co to mam nadzieje że nie wyrostek ehh ciągle coś :-( miała któraś takie bóle z prawej strony trochę jak kolka?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mi sie kojarzy to kolka nerkowa,ktora mialam bol nie do zniesienia,wiec watpie bys to miala.
    Hmm,a moze Maluszek sie tak uklada,ze cos Ci uciska?

• Zorro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Molcia, ja miałam w 21tyg i dostalam skierowanie do szpitala. Brałaś jakies leki? Mnie przeszlo po rozkurczowych. Gdyby nie to,ze nie mam wyrostka to tez bym myślała,ze to on.
    Bol szybko przeszedł po lekach,ale trzymali mnie z powodu stawiającej sie macicy

Edit,juz widzę,ze wzielad nospę. Dawno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:54

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, ja też się cieszę, że mi lepiej. Teraz juz nawet spokojnie mogę usiąść, bo co się tylko ruszyłam by usiąść czy gdzieś przejść, to od razu to kłucie się też pojawiało. Ale teraz już jest ok :)

Rozmarzona, ja też zamówiłam 4 butelki :P dwie mniejsze, dwie większe, choć też chcę karmić piersią :P w sumie najbardziej do zakupu skłoniło mnie to, że były w zestawie haha :P mimo wszystko twierdzę, że się nie zmarnują :) tak jak napisałaś, np.mąż będzie mógł sobie spokojnie poradzić gdybym musiała wyjść z domu :)

Zorro lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:51

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya też mam na stelażu tyle, że 85cm. Wg mnie 102 jest za duża, ale co kto woli :)

Klin radzą stosować gdy dziecko ulewa, ja nie będę kładła dziecka na klin bez potrzeby, ale wolę mieć w razie czego na stanie. Wiadomo, że dla dziecka najlepsza pozycja to na płasko i tak tez mam zamiar robić :) Klin jedynie w przypadkach uzasadnionych.

Cebulka, Rozmarzona, Shibuya lubią tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, ja się radziłam siostry w sprawie wanienek i poleciła mi tą mniejszą. Ja mam zamiar kąpać w niej Młodego do czasu,aż bedzie stabilnie siedział. Wtedy krzesełko i pluskanie w brodziku :-)
    Przed rozmowa nastawialam sie na ta setkę,ale w sklepie mnie wryło,ze ona taka wielka :-)

Cebulka, włączyłam Twoja metoda pralkę- pustą na 90stopni :-) Jutro bede prac ciuszki

Cebulka, Shibuya, moremi lubią tę wiadomość

• mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    Mam termin na 15 listopada :)

Moje pytanko, jakie ubranko kupujecie na wyjście ze szpitala? Kombinezon zimowy już, czy taki gruby welurowy pajac czy jak? To moje pierwsze dziecko i o niczym nie mam pojęcia. moja największa schiza to czy nie przegrzeję albo nie zaziębię dziecka :)

Jeśli już była mowa o tym w tym wątku to przepraszam nie mam siły przeglądać całości...

natali101 lubi tę wiadomość

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ