X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo na bank poczułabym się jakoś tak nie swojo po takim tekście :-P

Czytam was na bieżąco cały czas, ale miałam zajęte weekendy bo masę gości było tydzień temu i w miniony weekend, a pomiędzy weekendam pracę ogrodowe i domowe nie było kiedy pisać :-D

Dziś ogarnęłam wszystkie wysyłki na allegro jakie jeszcze muszę zrobić i jest ich pięć. Zostanie wózek z fotelikiem (który zamówię w czwartek po przymierzeniu fotelika do auta), łóżeczko, kosmetyki i krew pempowinowa i będę miała wszystko kupione, resztę dostanę. Poszło mi całkiem gładko z tą wyprawka i wcale nie tak źle kosztowo. Choć nie sumowalam specjalnie tylko patrząc że na koncie pustki nie ma :-P

W czwartek kolejna wizyta i mam dostać skierowanie na usg już nie mogę się doczekać aby zobaczyć jaki Mateusz duży :-)

Micia lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro osotanie badanie genetyczne ;) za dwa meisiace Adas bedzie z nami <3 a ja cala wyprawke od pcozatku do konca kupowalam nic nie mialam nic :D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger czy Twoj syn odpali forumowej ciotce jakiegos cuksa z tej tuby :D?

podobno to taki bardziej regionalny zwyczaj, tak z poludnia takie tuby dla 1ow:) (nawet nie wiemm jak sie to nazywa :))

Micia, Rozmarzona, Zorro lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio tylko u nas takie tyty dostają pierwszoklasiści? :P myślałam, że to w całej Polsce :D

moremi lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się wczoraj o nią upomniało, myślała, że co roku będzie dostawać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 17:15

haen, moodliszka lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Serio tylko u nas takie tyty dostają pierwszoklasiści? :P myślałam, że to w całej Polsce :D

w stolycy nie:P
    widac stolyca sie nie zna, bo jak na to patrze (i widzialam gdzies w internetach), to bardzo przyjemny zwyczaj i to akurat mogloby byc:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka dobrze, ze juz wracasz do domu - Dbaj o siebie i malutka!
    Molcia, az trudno mi uwierzyc, jeszcze 2-3 dni temu bylas u rodzicow i spedzalas (chyba) milo i bez stresu czas, a po powrocie takie rzeczy... :/
    Dobrze ze jestes pod opieka!
    Shibuya duza juz Twoja Julcia - gratuluje :)
    Ginger przystojniak z Twojego synka!! A te tuby widze pierwszy raz, na podlasiu skad pochodze tez nie ma takiego zwyczaju- a szkoda.

Tez wychodze z zalozenia zeby nie kupowac wszystkiego na juz. Takie rzeczy jak mata, lezaczek nie beda nam potrzebne 1 dnia wiec dajmy sie wykazac Mikolajowi :)

Bylam na dosc dlugim spacerze z pisakiem... ledwo dreptala ta moja sunia za mna! A jak tylko weszlam do domu to pod zimny prysznic wskoczylam i teraz czuje ze zyje :)

Sluchajcie dzwoni do mnie maz:
    M:Kochanie Pani ma do sprzedania wozek maxi cosi gondola, spacerowka, fotelik, spiworek, ochraniacz, parasolna no mowie ci wszystko i nowka - chca sprzedac !!
    Ja: No dobrze a co jaki model, jaki kolor itd itp.
    M: No mowie Maxi cosi
    Ja: Kochanie a co bys zapytal gdybym ci powiedziala ze Mietek ma do sprzedania BMW??
    M: No jaki model, rok produkcji przebieg itd ipt.
    Ja: No wlasnie wiec fura Twojej corci to jak fura Tatusia, dowiedz sie wszystkiego i daj mi znac.
    M: Aha, no dobrze - musze wglebic sie w temat

Usmialam sie :)

perelka89, Rozmarzona, Mala_Czarna_89, haen, moremi, Kitaja, Nymeria, moodliszka, Shibuya, Ona_89' lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:58

Mala_Czarna_89, Rozmarzona, MadaLena30, izulkaa, Nymeria, Kitaja, Shibuya lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 1 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni nie rozumieją. Jak powiedziałam ze zanim zamówimy wozek to chce w sklepie zobaczyć jak się prowadzi to mój m się śmiał.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena niezła rozmowa, co do moich ostatnich przeżyć -jak widać po nas wszystkich tutaj z ciążą nigdy nic nie wiadomo, w sumie to już się czuje dobrze mogłabym wyjść ;-) wychodzi na to że spanikowałam chyba no ale zobaczymy co na tym usg wyjdzie

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, dokladnie jak to zlecialo ahhh :)

Madzia, z facetami tak to juz jest hihi
    Trzeba wszystko przetlumaczyc :)

Ginger, bardzo podobny do Ciebie Twoj synus :)

Haen, Twoje teksty powalaja hihi :D

Ja juz drugi raz wdalam sie w dyskusje ze swoim na tematy koscielne 0.0
    Przez te chrzciny co beda moj wypalil czy moja mama by pomogla chrzciny nam zrobic by nie tracic kasy na restauracje.
    Postukalam sie po glowie i mu tlumacze,ze tam teraz ciagle remonty beda,moja mama i tak wiecznie sie tam dzieckiem opiekuje i ma swoje zajecia,a co chwile ktos jej cos dowala.
    Mowie,ze nie bedziemy szalec z chrzcinami tylko rodzice,chrzestni i nie ma co wariowac,ze to ma byc dla dziecka.
    To zaraz powiedzial,ze co zrobi jak sie reszta rodziny zwali na ogladanie dziecka bo dwa razy nie dadza przyjechac,wiec polacza pewnie odwiedzenie dziecka z chrzcinami.
    Oo jak sie wkurzylam i mowie mu,ze ma sie nauczyc odzywac,a nie co chwile przystawac na ich warunki..
    Bo oni sie obraza,ze jedni pojda na chrzciny,a reszta zostanie w hotelu,rece opadaja...
    Tylko mi cisnienie wtedy podniosl (to bylo kilka dni temu) i stwierdzilam,ze nie ma jeszcze z nami Malej,a on juz z takimi rzeczami.
    Dzisiaj druga sytuacja bo ksiadz robi problem z chrzcinami mojej bratanicy (brat poszedl nie do tego ksiedza co trzeba) i mojemu wywiad zaczal robic..
    Slub mamy,a tu pytania dlaczego ksiedza nie przyjelismy jak chodzil bla bla i wgl,ze ma papiery dostarczyc (moj chcial dzisiaj to powiedzial mu ,ze nie chce mu sie tu juz dzisiaj siedziec :O).
    Po czym mowi to w czwartek,ze ma przyniesc na co moj,ze nie wie czy da rade,a wtedy on do niego,ze co pospac sie chce (mamy badania i moj do pracy) 0.0
    Noi zaczal sie temat chrzcin Malej naszej w przyszlosci,ze u fajnego ksiedza sie da,ale bedziemy musieli miec od tego wrednego zaswiadczenie.
    Czyli,ze trzeba bedzie go tez przyjac po koledzie to powiedzialam mojemu,ze albo razem albo wgl,ze wszystko na mnie od czasu tej ciazy spoczywa i co pozniej tez?
    No to Mezu na to,ze specjalnie wolnego nie bedzie bral bo przepadnie premia itp itd,ze rob po swojemu.

Masakra daleko na przod ,a jakie problemy :D

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 1 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę ma racje twój maz- brać wolne bo ksiądz ma swoje widzimisie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara zagladaj na str. Promobaby. Tam są aktualne promocje...

moremi lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa cieszę się, że do domu wracasz. Co ci dali za leki do domu?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z facetami tak jest, mysla ze trafila sie super okazja i kropka.
    Ale akurat wytlumaczylam mu chyba na dobrym przykladzie i rozumie ze to nie takie hop siup i jest woz :)

Molcia, nie uwazam zebys zle zrobila jadac na Ip. Nie mozna bagatelizowac pod zadnym pozorem jakichkolwiek boli, objawow itd. Pozniej mozna pluc sobie w brode (tfu tfu), a jak sama piszesz z ciaza nigdy nic nie wiadomo, a to sa nasze skarby!

Rozmarzona, na spokojnie jeszcze zdazycie ustalic pewne sprawy. Teraz nie stresuj sie tym! Niestety niektorzy ksieza to gorsi biurokraci niz Ci co w urzedach siedza
    ....

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka te co brałam co 4 godz :P
    Nie pamiętam juz nazwy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Dziewczny :)) a wiecie moze gdzie sa w promocji pampersy w jakims supermarkecie??:)
    sprawdzaj tutaj
    http://www.promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenoterol czy cordafen czy coś jeszcze innego? Dali ci do domu te tabletki czy recepte?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Ja pierwszy raz od męża o tytach usłyszałam :)
    a jak mnie na początku znajomości nazwał "słodką dziurką", to zastanawiałam się czy przypadkiem nie chciał mnie obrazić ;)

haen, moodliszka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Fenoterol czy cordafen czy coś jeszcze innego? Dali ci do domu te tabletki czy recepte?
    Cebuli błagam cie, myślisz ze by w szpitalu ci dali leki do domu ? :P receptę.
    Fenoterolu juz nie ma w tabl.

moremi lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ