Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Molcia to dziwne. Teraz strach bedzie na ip jechac zeby nie polozyli
z dwojga zlego lepsza taka nadgorliwosc niz olewka.
a co ci daja przeciwbolowego? maluszka podgladalas?
widzialam na fb ze zostal poruszony temat lezaczka bujaczka tiny love.swego czasu dyskutowalysmy tu tez o bujaczkach i wtedy jedna mama (fajnaaga??) ktora zajmuje sie rehabilitacja mowila ze to jeden z nielicznych ktory jest zdrowy dla pleckow malucha. Buffy nam go tu przytargala a ja sie zakochalamjest o tyle fakny ze mozna z niego zrobic taka jakby kolyske bo da sie jego boki podniesc do gory. polecam
Rozmarzona, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarka powiedziała że jak ktoś przyjeżdża w nocy to przyjmują na oddział wychodząc z założenia że o tej porze to musi boleć żeby jechać na ip, generalnie mówiła że oni nie odmawiają bo nigdy nie wiadomo i wolą dmuchać na zimne..Juz po pierwszym zastrzyku, jeszcze jeden jutro, nie mam nic przeciwbolowego tylko magnez w kroplowke był żadnych innych leków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:07
-
Mi tez sie podobaja z tej firmy bujaczki-lezaczki
Wlasnie oznajmilam Mezowi,ze jeszcze to trzeba bedzie z czasem kupic bo jak bedzie Maluszek np spal u rodzicow skoro gondola do auta nie wejdzie
Stwierdzil,ze przeciez nosidelko specjalnie kupil z kiddy rozkladane by moglo w tym spac,a ja mu przetlumaczylam,ze do dwoch godzin i tak dziecko moze w nosidelku byc
Mala,a jak sprawdzili,ze dziecko akurat na Twoje mleko ma uczulenie?
Pytam bo moze akurat cos zjadlas na co dziecko sie uczulilo i zwalili to na mleko?
U nas tez woda co chwile idzie w domu litrami
Butelki 5 i 6 litrowe w domu,ktore Mezu musi obslugiwac bo dla mnie za ciezkie hihi.
A powiedz mi wode powinno sie i tak podawac czasem jak sie karmi piersia?
Pytam bo czytalam,ze mleko z cyca na poczatek wystarczy i powinno sie je jak najdluzej,ale moze jednak czasem warto podac?
Masakra coraz wiecej pytan sie nasuwa w glowieJestes juz z nami -
Ojej ale napisalyscie:)
U nas tez zostawiaja od razu na oddziale jak sie przyjedzie na IP dlatego ja juz mam zawsze teraz torbe przy sobie.
Ale padam na twarz goraco. Znajomi wzieli Patryka do mc donalda wiec mam chwile zeby odpoczac. -
Molcia w sumie.. jak ja jechalam z krwia w 11tc to mi powiedzieli na wstepie ze jesli chce zeby w ogole mnie jakis lekarz zbadal to musze wyrazic zgode na przyjecie na oddzial ... wtedy bylo naprawde goraco ale w innym przypadku napisalabym skarge bo przeciez laski nie robia.
jeszcze zbadal mnie tylko ginekologicznie a usg za 3(!) dni zrobili- zeby niby dodatkowo nie obciazac macicy. tak wiec krwawilam sobie i nawet nie wiedzialam czy moje dziecko zyje
Rozmarzona Laura zaczela pewnego dnia wymiotowac na zielono i zamiast kupki leciala zielona woda. byl oiom, podejrzenie sepsy i zapalenia opon mozgowych. bardzo zle bylo. w ciagu doby stracila 20% masy ciala. nie chciala jesc- dawali jej mm. jak doszla do siebie i probowalam ja przystawiac to znow biegunka delikatna- kazali znow odstawic i dawac mm. wtedy stwierdzilam ze nie bede juz do piersi wracac bo biedne dziecko raz dostawalo a raz nie. no i jednak pijac z butelki widzialam ile faktycznie wypila a wtedy kazdy mililitr byl cenny.
czy faktycznie byla uczulona na moje mleko? nie wiem. ponoc jest uczulona na nabial. a je i wszystko jest ok
woda sie chyba dopaja tylko w upaly a tak to piers wystarsza. ale nie wiem na sto procent bo ja w tym temacie duzego doswiadczenia nie mam -
Buffy faktycznie fajny ten z daszkiem
ale zeby dodatkowo tyle kasy za sam daszek?
Ja mam dwie maty edukacyjne po Laurze; taka zwykla i z fisher prica- polecamciekawe czy da się ja doczyscic
w auchanie dobre ceny wanienek saWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:29
-
Kurcze widze,ze co druga z nas na poczatku ciazy miala jakies nieprzyjemne historie
Dobrze,ze Malenstwa juz maja tyle sily i daja codziennie o sobie znac.
Mala, powiem Ci,ze ja z ciekawosci zapytalam na izbie dlaczego mnie zapakowali do szpitala skoro wszystko dobrze wyszlo podczas badan.
Polozna powiedziala,ze oni za kazdym razem jak dostane chocby zastrzyk czy jest jakiekolwiek podejrzenie,ze cos sie dzieje (bol brzucha) to zostawiaja bo na nich jakby odpowiedzialnosc wisi.
Haen, dzieki za info czyli poradnik sie sprawdza hihiJestes juz z nami -
Haen, dobry patent z prezentami na swieta dla Maluszka hihi
Te rzeczy tyle kosztuja,ze szok,a wszelka pomoc fajna i szkoda,ze te rzeczy tylko na chwile.
Pozniej czlowiek pewnie stanie i pomysli,ale ja glupia bylam,ze ladowalam tyle kasy niepotrzebnie bo znajac zycie polowa rzeczy okaze sie zbednaJestes juz z nami -
Rozmarzona, z drugiej strony jak 3 dni poleżysz, to dostaną za ciebie kasę, a tak nic
e szkoda słów. A jak czytam o waszych kolejkach na ip, to cieszę się, że u nas małe miasto (60tys mieszkańców), raz były 2 osoby przede mną (a i tak szłam pierwsza jako ciężarna, a właściwie na wózku jechałam), a tak to zawsze byłam jedyna w kolejce. a byłam w sumie 4 razy.
Co do rzeczy to ja mam zamiar tym razem wszystko co się da posprzedawać. Choćby kilka złotych za ubranko, bo mam tego duuuużo, a mam nadzieję, że więcej niespodzianek nam się już nie przytrafiRozmarzona lubi tę wiadomość