X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku, w sklepach niedobor wiatrakow,a w przyszlym pewnie bedzie ich az za duzo w sklepach,ze beda wyprzedawac bo nie wiadomo czy znowu beda takie upaly :)

moremi, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powazne te nasze suwaki. Rozmarzona twoj to juz w ogole...

perelka89, skarb15, Rozmarzona, moremi, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:58

klz920mm8wuzprdr.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, a no farbowałam :p zapisałam się już dawno i nie chciałam juz odwoływać. Ale nigdy więcej... :p

perelka89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, adamexa :) mimo różnych opinii nie zrezygnowaliśmy :P ten od początku wpadł nam w oko :)

Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 1 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zusu: jest 7 dni na dostarczenie l4 (przez pracodawce lub "chora"), ale lekarz ktory je wystawia tez ma na to bodajze 7 dni. i dopiero gdy maja oba to sie zajmuja sprawa. od wplyniecia L4 maja miesiac na wyplate (przynajmniej tak jest na dg).
    warto zalozyc sobie konto na https://pue.zus.pl/portal/, wszystko mozna monitorowac na biezaco (date wyplaty l4, stawki, wlacznie z ewentualnymi zaleglosciami wobec zusu ;) ). tylko zeby je uwierzytelnic to trzeba podjechac do zusu

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka, ta masc mozesz spokojnie stosowac,a w aptece za bardzo panikuja co mi nawet polozna powiedziala :)
    Ginekolog kazal wtedy nadal smarowac ta mascia i kupic globulki feminella vagi c.
    To jest bez recepty,a dokladnie 6 globulek raz dziennie na noc.
    Po tym jak reka odjal i swedzenie i uplawy,ktore zaczynaly postepowac.
    Jak ostatnio bylam po wyleczeniu to pytalam czy jakby mnie znowu dorwalo to czy moge tego znowu uzyc.
    Powiedzial,ze jak najbardziej to jest bezpieczny lek dla kobiet w ciazy :)
    Mam nadzieje,ze Ci rowniez pomoze.
    Na Twoim miejscu bym stosowala bo gorzej jak bardziej w tym upale Ci sie cos Kochana rozwinie wtedy nie wytrzymasz do piatku.
    Tez sie meczylam pare dni zanim uzylam i myslalam,ze zwariuje :)

Mala, tez dzisiaj jak przesuwalam dzien to sie az wystraszylam,ze to tak blisko.
    Zaczynam coraz wiecej myslec i sie stresowac jak to bedzie.
    Suwaczek dobralam nie ma co, sprowadzajacy na ziemie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:36

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, tez wzielam adamexa jednak widze na wiele z nas zadzialal jego urok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:39

moodliszka lubi tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam problemu z zusem, bo przelew robi mi zakład pracy, ale jak wyglądają terminy z rozliczeniem się między zakładem a zusem, to już nie wiem... Dla mnie się liczy, że kasę mam punktualnie :P

Rozmarzona, oj zadziałał urok :P i choć opinie w necie niby różne, to wśród moich znajomych, którzy mają adamexa, nie ma nikogo kto byłby niezadowolony. Wiadomo, jak się będzie miało pecha, to i najlepszy wózek okaże się nietrafiony :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta gratuluje, jestem pewna ze w maju bedziesz szczesliwa mamusia !!! Zycze jak najmniej objawow i hustawki nastrojow ;)

Mala mam pytanie po co jest glukoza (na twojej liscie w karmieniu)?

Zus wyplaca jesli firma zatrudnia do 20 os. A jak powyzej to pracodawca wyplaca wynagrodzenie?

Wlasnie ogarnelam polki z butami, 3 reklamowki ida do kosza a ja jestem cala mokra, okna pozamykane a wiatrak dziala na maxa. Plan wyjscia do pobliskiej galerii mnie przeraza....

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, płaci zus, ale przelew masz wtedy normalnie od pracodawcy. Pracodawca rozlicza się z Zusem. Kwestia przelewu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:57

MadaLena30, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 1 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena rozcieńcza się (mocno) z wodą i daje dziecku do picia. Ale to raczej przy mleku modyfikowanym. I gdy jest ciepło. Tak z rozbiegu wpisałam (Laura bardzo mało piła, dlatego lekarz zalecił podawanie jej glukozy), będę starała się podawać samą wodę.
    A najbardziej to bym chciała piersią karmić..

MadaLena30 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,a ja znowu wyczytalam w poradniku,ze nie powinno podawac sie dziecku wody z cukrem,ze sztucznie zapycha dziecko,a nie przynosi zadnych korzysci.
    Wlasnie bardziej byli za podawaniem wody samej w razie czego.
    Mala, nie martw sie bo ponoc trzeba walczyc o karmienie piersia nawet gdy na poczatku kiepsko to idzie.
    Przeczytalam caly dzial i na poczatku wiadomo moze isc z piersi tylko nawet pol lyzeczki siary,a dziecko sie tym naje bo stopniowo potrzebuje coraz wiecej i wtedy wraz z potrzeba dziecka ilosc mleka wzrasta.
    Trzeba walczyc o karmienie jesli na poczatku idzie to kiepsko,ale jak juz sie da butelke to moze byc dziecku gorzej wrocic do piersi,przy ktorej musi sie bardziej nagimnastykowac niz przy butelce.
    Caly czas probowac,probowac i jeszcze raz probowac ;)
    Damy rade i wgl Ty masz juz wieksze doswiadczenie w tym temacie :)

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, listę robiłam na początku i wpisałam z rozbiegu. Ale jak patrzę jak Laura pięknie pije wodę (uwielbiamy, prawie 2 zgrzewki tygodniowo obracamy), to będę się starała w dzieciątku też taki nawyk wyrobić.
    Ja mam wielkie ciśnienie na karmienie piersią. Laurę karmiłam tylko 1,5 miesiąca (wyszło jej uczulenie na mleko i dostawała takie dla alergików), a mi to pasowało, było wygodniej butelką. Teraz jestem starsza ;) i bardzo chciałabym to pociągnąć kilka miesięcy.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka dzieki za odp., czyli czekam na przelew tak jak zawsze :)

Co do tej glukozy to sie zdziwilam i dlatego dopytuje, bo po co dziecku od malego podawac cukry??
    Lekarzowi pewnie chodzilo tylko o to aby zachecic malucha do picia... ale nie pomyslal jakie moga byc tego konsekwencje.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż zostaje czekać i liczyć na łaskę ZUSu ;-)

Co zrobić ze starymi telefonami? Może nawet działają ale nie chce mi se chyba bawić w sprzedawanie.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wszyscy "moi" ginekolodzy zalecają wzięcie sterydów więc się zgodziłam, była u mnie internistka i mówiła że te moje wyniki krwi i moczu są ok, nie wygląda na wyrostek prawdopodobne zastój w prawej nerce to podobno częste w ciąży no ale jutro rano usg dla potwierdzenia diagnozy

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 1 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia chyba po prostu te sterydy faktycznie nie szkodzą i lekarze podają jak luteinę i duphaston na początku ;) to teraz 4 dni leżenia na pewno?
    Trochę byłam w szoku, że z bólem cię położyli. Aż tak się zwijałaś? A jak się teraz czujesz?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka moze do elektrosmieci?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie zwijalam się i chyba faktycznie podają profilaktycznie wszystkim, prosiłam o możliwość wyjścia w piątek jak się nic nie będzie dziać, ból się przeniósł jakby do tylu na plecy

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ