Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie moja córeczka ma już 1400 gramNikolcia co chwilę na badaniu ziewala, machala rączkami, pokazała jezyczek, wkladala sobie paluszki do buzi Ale na szczęście udało nam sie skarbka uchwycić , gin się śmiał razem ze mną co ta moja córcia wyprawia
Z dzidziusiem wszystko dobrze zdrowo nam rośnie, odwrocila się nam dalej główka do dołu
Co do mnie to lekarz mówił że już zeszlam z tego najgrozniejszego etapu ze pessar trzyma szyjke że na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku
Luteine mam brać już 2x1 a nospe powoli odstawiac i brać jak brzuszek będzie bolal a mnie boli jak tylko wstane. Mam prowadzić oszczedny tryb życia mogę chodzić na spacerki krótkie
No i wiadomo mam brać tabletki co 2 dzień przeciwko infekcji crotrimazolum i magnez asparaginian i jeszcze na hemoroidy mam maść bo mam :OI lekarz do mnie ze jeszcze miesiąc i mogę już rodzić, dopiero dziś uświadomiłam sobie że ten wielki moment już tuż tuż
jestem przeszczesliwa że z dzidzia wszystko dobrze aż nie wiem czy wszystko tu ujelam
Lekarz na następną wizytę mnie zapisał za 3 tyg aż byłam w szoku mam na 22.09
Dostałam jeszcze 7 zdj mojej ślicznej coruni
Jeszcze lekarz sobie zostawił zdjęcie jak Nikolcia wpycha sobie paluszki do buzi bo on ma tablice na korytarzu w poczekalni i tam wystawia zdj dzidziusiow w 4d a mówił że tam jeszcze takiego nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:41
szczesciara25, Mala_Czarna_89, Nymeria, haen, moremi, MadaLena30, perelka89, Rozmarzona, Molcia, agulla03, natali101, Galaretka, Kitaja, Zorro, justa1234, Shibuya, biedroneczka1910, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Mała, ja dopiero teraz ogarnęłam, że to u nas tylko taki zwyczaj
jeszcze zdziwiona do męża: wieeeeesz, że tylko na Śląsku są tyty?! (byłam przekonana, że nie wie) A on: no wiem, nie wiedziałaś?
hehe
Moja babcia na każdym etapie mojej edukacji dbała o to bym tytę dostałapomijam fakt, że mam 25 lat, a ostatnio babinka ma fazę, że kupuje mi Mambę
a kiedy się dziwię, to ona: nooo cooo, przecież zawsze lubiłaś.
Mala_Czarna_89, haen, moremi, skarb15, Kitaja lubią tę wiadomość
-
szczesciara25 wrote:Dziewczyny :)kolezanki i koledzy z pracy chca mi cos kupic jak bede odchodzic ( milo z ich strony) dla dziecka wymyslila ze karuzele na lozeczko moze jakas polecicie?
http://bajkolandia.sklep2.pl/fisher-price-muzuczna-karuzela-rainforest-bmm01-p-2623.html
W ten weekend widziałam właśnie taką u mojej szwagierki. Mała ma dwa miesiące i naprawdę się uspokaja przy tej muzyczce i wgapia się w ruszające się maskotki. Jeszcze nie widzi dokładnie, ale jakiś ruch rejestruje.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
A co to są tyty bo ja nie wiem
Kochana jestem przeszczesliwamyślałam że nie zejde na ziemię wychodząc z gabinetu
dziękujemy ślicznie :*
Hihi ja to nawet jak nie chcę coś przeskrobiemoodliszka, moremi, Molcia, Kitaja lubią tę wiadomość
-
skarb15 wrote:A co to są tyty bo ja nie wiem
Kochana jestem przeszczesliwamyślałam że nie zejde na ziemię wychodząc z gabinetu
dziękujemy ślicznie :*
Hihi ja to nawet jak nie chcę coś przeskrobie
Tyta, to taki rożek, a właściwie to róg z kartonu, do którego na Śląsku pakuje się słodycze. Taką tytę dostaje pierwszoklasista na osłodzenie zakończenia dzieciństwa.
Ja też nie wiedziałam, ale mąż jest Ślązakiem, to poznaję zwyczaje i gwarę. Czasami śmiesznie jestskarb15 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mala, niby tak,ale nie mozna tez wiecznie sie wyslugiwac,ze wszystko na mojej glowie.
Druga sprawa tutaj takie problemy robia w kosciele,ze potrafia nawet chrztu pozniej odmowic,wiec kosciol zaczyna miec wladze co jest chore.
Skarb,sliczne zdjecia Malutkiej
Ja bede swoja w czwartek podgladala.
Kurcze cos dzisiaj brzuch mi sie spinal i kulo mnie troche.
Juz sie wystraszylam,ze znowu od nerek,ale tfu tfu troche przeszlo.
Oby noc spokojnie przebiegla bo bede sama ;/skarb15 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
No to i ja jestem w szoku ze tyty tylko na Śląsku. A to taki fajny zwyczaj Patryk śpi po wyczerpujacym dniu a ja właśnie zjadlam wafelka z jego tyty ale ciii
Ja też padam na twarz a jutro czeka mnie ciężki dzieńhaen lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Zależy ile kasy mają. Ta jest świetna, ale samej mi szkoda na taką kasy
http://bajkolandia.sklep2.pl/fisher-price-muzuczna-karuzela-rainforest-bmm01-p-2623.html
W ten weekend widziałam właśnie taką u mojej szwagierki. Mała ma dwa miesiące i naprawdę się uspokaja przy tej muzyczce i wgapia się w ruszające się maskotki. Jeszcze nie widzi dokładnie, ale jakiś ruch rejestruje.
A karuzele wypatrzylam za ok 150zl z projektorem i pilotem do sterowania z daleka. Tylko z telefonu nie umiem linka wkleić.
Moremi i jak się maz sprawdza?specyficzne trudne charaktery
mi było trudno z moim na początku choć mieszkałam miasto obok; jednak on z takiego miasteczka gdzie jeszcze panuje tradycyjny model śląskiej rodziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:17
moremi lubi tę wiadomość
-
Agulla fajny pomysł no i wiadomo jeśli chodzi o ta firme to płaci cię sporo kasy za jakość. Ale zabawki u nas niezniszczalne
jednak nie dalabym tyle pieniędzy za wanienke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:20
Tyśka7101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCola z lodem ♥
U nas gdzie kolwiek myślę czytaj Kielce, Zamość, Warszawa nie ma tyTy. Ja po pierwszym dniu w szkole dostałam gumę z kaczorem Donaldem
Wróciłam od znajomej która miała ochotę mnie cały czas dokarmiać i co chwile pytała czy jestem głodna
moremi lubi tę wiadomość