X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja bardzo bym chciała spać bo dobrze po 2 usnelam ale siku, a to leki a to mi nie dobrze a to bok boli i juz siedze. Mąż wróci z pracy za jakieś 1,5 h to może dojdę do siebie.

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie biegne z psiakiem na spacerek..... od kiedy mam swiadomosc ze jak urodze to na jakis czas ogranicza sie moje spacery z Mika -wykorzystuje kazda sytuacje, a ona najbardziej lubi spacery w 3ke :)

Dzis odwiedzimnie kolezanka z UK, przywiezie mi moje zamowienie dla malutkiej- czyli moja wyprawke ;)

Kitaja gulasz mowisz.. tez powinnam zrobic tylko nie mam przepisu na dobry i szczerze nigdy nie robilam.
    A ty jak robisz?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieso z lopatki pokroilam drobno przyprawilam roznymi przyprawami takie jakie akurat mialam pod reka ,wczoraj wieczorem wstawilam do lodowki dzis podsmazylam i zalalam woda,wrzucilam jeszcze kostke do miesa,teraz bulgocze ;-) pozniej dodam warzywa by bylo zdrowiej,ja zjem z kasza bo ma duzo blonnika,a maz dostanie ziemniaki .

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda,ze u nas nie ma szkoly rodzenia,bo napewno zabralabym T. ,ale w 32tyg mamy tu wspolna wizyte u poloznej,wiec moze wtedy zrozumie.Magdalena czekamy na zdjecja z wyprawki;-) duzo zamowilas?ciuszki czy jakies inne dodatki tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 07:23

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy faceci nie zrozumieja nigdy u nas to moja druga wspolna ciaza a moj dalej uwaza ze jak cos boli to udaje.
    Od wczoraj nie odzywam sie do niego. Ja mowie ze mnie podbrzusze boli bo źle Lenke podniosłam a ten za telefon i siostra jak sie czujesz. No kur** powiedzialam dosc wczoraj i nie odzywam sie ani slowem. Jak cos potrzebuje zeby zrobil to pisze mu kartke i zostawiam na stole. Szkoda mojego pięknego głosu :P:P:P

My juz z Lenką po śniadanku Oliwka do zerówki odtransportowana.
    Dzisiaj mam wizyte ale bez usg u mojej starej lekarki (bje sie przestac chcodzic zeby becikowe mi nei przepadlo) a za tydzien juz u mojego normalnego lekarza mam wizyte:)

Takze ide bo ide zeby mi tylko wpis zrobila ze bylam.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak spać w swoim łóżku ;) mimo ze ciężko spać i wizyty w wc sa częste to nie ma jak dom :)

MadaLena30, Micia, Rozmarzona, Cebulka, perelka89, skarb15, Kitaja lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też o 7 wyszłam z moim małym potworem.
    I Laurcia poszła do szkoły ale przeleciało :) dzisiaj pierwszy raz wraca sama ;) chce ja nauczyć tych samodzielnych powrotów bo to ułatwi nam życie w listopadzie.
    maz śpi a ze mam focha na niego bo wczoraj wkurwil mnie nieziemsko (a bab w ciąży nie należy denerwować) to się też kładę i pospie aż nie wyjdzie.

Mowicie dwa prześcieradła starcza? Mam 4 po Laurce chciałam jeszcze 2 dokupić ale się chyba wstrzymam.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam 1 prześcieradełko,a dostalam od siostry 3. Wygladaja jak nowe, wiec mysle,ze w ogóle 2 wystarczą.

No i meldujemy się z synkiem w 33 tc :-D

skarb15, Kitaja lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja przepis do ogarniecia ;)
    Ale mnie naszlo na mielone z buraczkami i miesko juz zakupione.

Zamowilam same body i pajace, kupowane w primarku ale jakosc ok-kolezanki bardzo chwala. Za taka ilosc jak zamowilam w pl musialabym dac drugie tyle... Nie chcialam jej bagazu nadwyrezac ;)

Mam tylko nadzieje ze ciuszki sa ladne, oczywiscie jak dostane to wstawie fotke.

Ale zatrzesienie na ulicach.... wszedzie biegna rodzice z plecakami a za niki ich pociechy hehe

Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ból ustąpił, tylko lekki dyskomfort został, już po usg i potwierdziło się że mam mały zastój w nerce, biorę nospe forte 3x1, i muszę dużo pić a zatem nic groźnego się nie dzieje okazało się że w sumie niepotrzebnie te sterydy no ale już trudno został dziś jeden zastrzyk wiec wezmę do końca

Zorro, Micia, Mala_Czarna_89, Buffy, Kitaja lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f98da92c026.jpg

jak się podoba???

haen, Nymeria, justa1234, szczesciara25, Zorro, MadaLena30, Molcia, Shibuya, Sajgonara, moodliszka, Micia, Rozmarzona, agulla03, Cebulka, Ginger84, Mala_Czarna_89, Buffy, natali101, Kitaja, MW26, Ona_89' lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia super ze juz lepiej a sterydy nie zaszkodza a wrazie w (odpukać w niemalowane) masz juz pewnosc ze maluszke moze sie rodzić:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu nie dawali wszystkim.. Mi dopiero podali jak skurcze miałam co 10 min..:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ;) u nas też brzydką pogoda ale ja się ciesze:) dziś do krk ja że swojej miejscowości a mąż z pracy przyjedzie i się zobaczymy w krk :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka - sliczne jsk zawsze!

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, super :)
    Ja się dzisiaj z łóżka nie ruszam :P no chyba, że kurier zadzwoni do drzwi, to ruszę tyłek :P
    W końcu trochę chłodku :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :).
    Aparatka ale cudo z kociakiem :D.
    Madalena coś w tym jest, Mój też się zmienił po zajęciach w szkole rodzenia, jednak musiał od kogoś z zewnątrz usłyszeć, że kobieta w ciąży ma prawo się gorzej czuć i mieć humory, a mężczyzna jest od tego by zadbać również o psychikę kobiety i nie podnosić adrenaliny partnerce.
    I od tych zajęć jakby inny człowiek, stara się mnie nie denerwować ;).
    Kitaja wpadam na obiad na gulasz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:33

haen, MadaLena30, Kitaja lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitac
    Za mna mega ciezka noc ;/
    Nie dosc,ze wcozraj wieczorem mnie brzuch pobolewal to w nocy juz calkiem mialam masakre.
    Nospa nic nie dawala i nie wiedzialam nawet jak sie ulozyc.
    Do tego krzyz mnie na dole rozbolal ehhh.
    Mezu wchodzi z nocki,a ja nie spie i sie przewracam po lozku.
    Nad ranem zrobilo sie lepiej i usnelam wycienczona,ale spac juz nie moge.
    Mala sie rusza,wiec o tyle spokojna jestem noi jutro badania III trymestru,wiec ja podgladne.
    Mysle,ze taki juz moj urok tej ciazy,ze raz na jakis czas boli nieziemsko bo brzuch nie jest jak dla mnie wielkosci typowej jak na 8 miesiac.

Kitaja swietnie,ze ktos o Tobie pomyslal i Ci dostarczyl tyle ciuszkow :)
    Zawsze cos z tego moze Ci sie spodobac i okazac sie praktyczne.
    Tez mialas ciezka noc co?

Molcia ciesze sie,ze jest juz lepiej i dokopali sie przyczyny danych boli.
    Tak jak mowisz na nerki najlepsza duza ilosc wody.

Madzia super,ze Maz zrobil Ci taka niespodzianke musialas sie bardzo ucieszyc :)
    Fajnie kiedy faceci tak dbaja o nas i wiedza,ze nam robi sie ciezko.
    Moj tez robi bardzo duzo na mieszkaniu i tak naprawde ja robie te lzejsze rzeczy tylko.

Aparatka,ale slicznie ten zestaw wyglada megaa :)

Izulka,az sie ciezko przyzwyczaic,ze w domku sie budzisz co :)?
    Takie niedowierzanie na pocxatek,a potem usmiech na twarzy ;)

Wy zazwyczaj w nocy nie mozecie spac,a ja (procz dzisiejszej nocki) budze sie z rana kiedy zawsze spalam gdzies do 10 badz nawet 11 .

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka super i jak widzę kształt tej poduszki to mam pomysł ;-) Nie chcesz mi w wolnym czasie poszewek uszyć? Bo chce małemu kupić taką płaska poduszkę w Ikei ona ma wymiary 35x55 i za cholerę poszewek do tego tylko w kompletach pościeli. Z samej bawełny ?

• aparatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka moge uszyc taka poszewke :)

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ