X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zgadzam się z Tobą w 100%. Ważna jakość, a nie ilość czasu spędzonego z dzieckiem. No i te buziaki. Moja mimo wieku dalej siada na kolana tatusiowi,tuli się, daje buziaki i chodzi za rękę

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jako stara baba dalej sie lubie przytulic do swoich rodzicow, ale ja w ogole jestem typem "pieszczochy" :)

MadaLena30, Cebulka, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen teraz to obciach wg dzieci buziak na dzień dobry,czy przytulać się do rodziców. Takie dzieci rosną

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie tule do rodzicow, a czasami "wymuszam" od nich slowo kocham- bo oni sie chyba krepuja to mowic sami z siebie - mysla chyba ze za duza jestem na takie przymilance :P

haen lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to pod szkoła całusa mi da, ale jak za głośno mówię "kocham cię" to słyszę "oj mamo.." teraz już wiem, że przy innych dzieciach nie wolno :P

Anet są też dzieci, które jak się położą popołudniu to o północy jeszcze nie śpią ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to straszna zgaga zaatakowała :/ ech, nic nie pomaga

• mikado Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Mój też pracuje całymi dniami (czasem od niedzieli do soboty nie było go w domu, na szczęście to już przeszłość). Ale nie chodzi o ilość a o jakość czasu. Ja bardzo walczyłam o to, by mąż nie strofował córki (tą złą miałam być ja, bo byłyśmy na codzień), bo jak cały tydzień go nie było a potem zaczynał od zwracania uwagi to mała się wycofywała. Nawet 2 godziny na tydzień (np. w niedzielę) mogą sprawić, że dziecko jest wpatrzone w ojca jak w obrazek :) moi mają takie "swoje miejsca", gdzie jeżdzą we dwoje- knajpki, parki, place zabaw. Grają razem w piłkę (ja nie gram :P ). Wygłupiają się tak "po męsku". Już nie mówię o przekupstwie- tata zawsze kupi więcej, niż mama ;)
    A jak wy będziecie mieli syna to już w ogóle mogą mieć wiele wspólnych zajęć dla chłopaków. I naprawdę nie trzeba codziennie- dziecko czeka na ten jeden dzień w tygodniu, to jest wtedy coś wyjątkowego :) No i dla mojej córki bardzo ważne jest, że gdy mąż wychodzi do pracy (lub wraca) a ona jeszcze śpi, to tata przychodzi dać jej buziaka.
    Mam nadzieję że trochę pomogłam :)
    autentycznie się wzruszyłam...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Mnie za to straszna zgaga zaatakowała :/ ech, nic nie pomaga
    Buffy Ty o zgadze a ja zjadłam dwie kostki czekolady czekajac na ziemniaki i ubolewałam że nie mam ogórków kiszonych w domu bo bym zjadła.. pierwszy raz mi się tak zdarzyło.. :P

bhywqtkfje5mmlij.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy moze kefirek walnij?

Mi m.in. czekolada powoduje zgage:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean kefirek też nie zdrowy bo zawiera śladowe ilość alkoholu :D:D

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beebs bywasz tutaj jeszcze? ;)
    wyslalam ci zaproszenie do przyjaciolek, zebym mogla pisac do ciebie wiadomosci, nie chce dziewczynom zasmiecac forum sprawami cukrzycowymi...

dzis mialam wizyte u diabetologa, szlam taka szczesliwa ze dieta w miare ustabilizowalam cukry - a ona mi z insuliną wyskoczyla.... jestem w szoku!!!!!!
    nie wiem co mam robic, bo jakos wlasna intuicja mi mowi ze nie jest tak zle...zapisalam sie poki co do innego lekarza za tydzien zeby to skonsultowac, bo nie chce kluc sie w brzuch jesli nie ma takiej potrzeby...
    niby lekarze wiedza lepiej, ale czasem ciężko tak bezgranicznie zaufac, eh :((((

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piłam kefir, mleko, brałam gaviscon i nic :/ czuję sie jak smok wawelski...

• mikado Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rennie na mnie działa lepiej niż Gaviscon i Gastrotuss nie mówiąc o mleku i kefierze bo to u mnie w odwrotną strone działa

bhywqtkfje5mmlij.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wspolczuje ...
    Ja za to mam wielki wzdety brzuszek, ale co sie dziwic jak w nim sie zmiescil caly (500g) brokul z prazonymi migdalami i serkiem :/

A masz babo jak sie chcialo!

mikado lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Hean kefirek też nie zdrowy bo zawiera śladowe ilość alkoholu :D:D

Wiem;) i nic sobue z tego nie robie :D

Buffy lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz na chrzcinach mojej siostrzenicy jadłam takiego brokuła i przyznam szczerze że jakbym się nie ogarneła że sama przy stol enie jestem to bym zjadła całego.. a nie mam dobrego przepisu, Magda możesz napisać jak Ty robisz?

bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś przechodzi... uf ;)

• mikado Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Wiem;) i nic sobue z tego nie robie :D
    to było sarkastyczne nawiązanie do zdrowego odzywiania :)

Buffy, haen lubią tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm lekarka powiedziala ze mam na niecale pol palca rozwarcie. No nic w przyszlym tygodniu mam wizyte u lepszego lekarza wiec sprawdze ta wiadomosc.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja borykamy się ze zgagą...:/ ostatnio na wizycie lekarz wspomniał coś o jakimś mleczku którego używają ludzie chorzy na wrzody żołądka powiedział że lepsze niż manti tylko niestety nie podał nazwy. Czy któraś może coś słyszała Na ten temat? Pytałam w aptece ale farmaceutyki troszkę się zdziwiły.
    A u mnie w pierwszej ciąży jak na razie 8 kg do przodu rozstępów jak na razie brak, problemów ze skórą też nie mam a używam oliwki Garnier albo Kolastyna. Niestety wszystkie te oliwki dla dzieci mają jak dla mnie straszny zapach :/

Paolka _25
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ