X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie na defrost, ale po wyciągnięciu max 10 minut i buły twarde. Dlatego jeśli rozmrażam, to wtedy, kiedy od razu jem :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Od 6;30 na nogach. Nati w szkole,Maz w pracy a ja sama. Nawet kot na dworze się chłodzi.
    Pada i w końcu normalnie można oddychać. W ogrodzie rośliny od razu zmieniły barwy na intensywne.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugotowalam kiedys jajka na twardo, swoje zjadlam meza zostaly. Chcial je zabrac do pracy i nie wiem jak to zrobil, sle wzial...surowe :D wtedy jezdzil jeszcze rowerem, dobrze ze zapakowak je do siatki, bo mozecie sie domyslic co z jajek zostalo...

moodliszka, Mala_Czarna_89, MadaLena30, Kitaja, perelka89, Micia, Zorro lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was podczytalam z rana.... tel mi sie zawiesil i jeszcze usnelam na godzinke....
    Tak sobie mysle ze przydal by mi sie nowy tel. Szybciej dzialajacy bo jak malutka bedzie to latwiej i wygodniej korzystac z neta tu niz na kompie :)
    Moja mama tez mrozi, a ja jestem fanka swiezutkiej buleczki tym bardziej ze mam fajna piekarnie pod blokiem i moj ranny rytual jest taki: spacer z psiakiem i zakup pieczywa... mhh ale to sie zmieni i moze bede zmuszona mrozic chlebek .

Dzis mam taki plan zamowic z listy troche rzeczy :)
    Czytam wczoraj mamie liste a ona w pewnym momecie ojej az mnie glowa rozbolala tyle tego ale haslo Mikolaj dla Hani sluchala uwaznie :)
    Mezu na ilosc kartek zapisanych dobrze zareagowal :)

moodliszka, haen, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie śpię, mężulek poszedł do pracy, a ja dziś biorę się za sprzątanie, żeby w weekend było wolne
    ja nie przepadam za mrożonym pieczywem, wolę sobie kupić świeżutkie bułki, ale faktycznie jak ktoś nie ma pod nosem piekarni, to co zrobić
    Nymeria ja jestem zainteresowana roanem bass, ale nigdzie, dosłownie nigdzie go nie ma, żeby obejrzeć w sklepie stacjonarnym :/

perelka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja wczoraj oglądałam chyba z 15 wózków ale tak pobierznie bo teściowa chciała i jak ten facet z obsługi wyjechał tym wózkiem to oczu oderwać nie mogłam. Jest mega lekki, duży, porządna ta rama, prowadzi się dosłownie jednym palcem (żaden jeszcze tak lekko się nie prowadził), fajne kolorki i można samemu podobierac sobie spod gondoli kolor budy i stelaża, więc super. Jedynie co dla mnie ważne to nie ma okienka w spacerowce żeby podejrzeć dziecko w czasie pchania.

201511211678.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hym no to wbiłaś mi klina, mi też się mega podoba, ale boję się kupować w ciemno, i te baranki mnie zauroczyły :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba czarna gondola i czarny stelaż i srebrna gora. Ale ogólnie fajnie dużo kolorkow do wyboru ma ten wózek. Ja też się troszkę boję kupić w ciemno koloru a w sklepie widziałam z białą rama, dołem w kwiatki i srebrna gora

201511211678.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ale dzisiaj później wstałam i o dziwo tylko raz w nocy siku a ostatnimi czasy tak 6-7 razy to minimum.
    Modliszka - dobry wybór, ja wczoraj z mężem znowu męczyłam temat wózka ale zostanie chyba Barletta lub Galactic. A jaki kolorek wybrałaś? Ja myślę o połączeniu z eko-skórką, zawsze to łatwiej wyczyścić jak się przybrudzi no ale też łatwiej zniszczyć ten materiał.
    Ale ja Wam zazdroszczę, że już kupujecie ubranka, pieluszki, kocyki, łóżeczka... ja jestem jak na razie uziemiona w jednym pokoju bo w pokoiku dla Maluszka intensywny remont i w przedpokoju również ;( dopiero w przyszłym tygodniu wjadą mi meble dlatego za bardzo nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać Bo wszystko z przedpokoju i małego pokoju wylądował jakby w jednym... no a metraż w blokach niestety nie powala :p
    Miłego dnia Mamuśki :)

moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, czy przy rzeczach z listy wyprawkowej których mi brakuje nie napisać orientacyjnej ceny, ale boję się co wyjdzie w sumie :P

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj noc nie przespana, ból kręgosłupa też tak macie?. Ale mogę się pochwalić że mam już prawie całą wyprawkę, brakuje mi tylko drobnych kosmetyków i wanienki. Kupiłam sterylizator elektryczny na olx nowy nie używany za 100 zł, to chyba tanio,podgrzewacz prawie nowy mało używany za 45 zł wszystko mam z Tommy tippee, a do szpitala 3 komplety dla malutkiej chyba wystarczy, co wy na to?, a dla siebie do szpitala kupiłam 2 koszule i 1 piżame.Koszt całej mojej wyprawki w granicach 4000 tyś

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny jak wy to robicie ze tak wczesnie wstajecie?? ja moglabym spac i spac...nastawiama sobie budzk na 8 zeby sniadanie zjesc i cukier zmierzyc i to ledwo wstaje..a dzis budzik nie zadzwonil i dopiero jestem po sniadaniu ;/

beebs cukry ok, nie przekraczam norm:) insuliny narazie nie biore, czekam jeszcze tydzien kontynuujac moja diete i we srode ide do innego lekarza skonsultowac. jesli ona tez potwierdzi ze lepiej brac, nawet jesli przekroczenie norm zdarza sie sporadycznie, to juz sie poslucham:)))

mam tylko problem z ketonami w moczu, dzis to mialam az +++, szoook, juz poczytalam troche w necie, musze jeść jakieś "węgle" na noc, albo wypijac dodatkowo pol szklanki mleka (ktorego nie lubie;/)... beebs moze tez masz jakas rade na to?

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    jestem i ja
    Byłam wczoraj n tym usg i powiem Wam ze ten lekarz jakis przywalony był. Ja wyrobić ze śmiechu nie mogłam mój myślałam że wyjdzie z gabinetu. Porażka jedna. Prosze go o sprawdzenie szyjki powiedzil no ale po co wszytsko jest ok napewno. Mówie mu ze na ostatnim usg genetycznym wyszlo ze mała ma jedna nerke lekko powiekszona no to on cisza i patrzy i patrzy i patrzy na co mój Panie doktorze spi Pan. ni eno chyba jest dobrze no to pytamy czy chyba czy napewno a on no chyba. Sobie mysle no dobra niech ci bedzie.

Ogolnie mała całe usg wytykała mu język na co lekarz no ładnie ale bedzie iała charakterek. Mój oczywiscie podchwycił i na cały głos no aparatka za mama bedzie.
    Wazy juz 1597g:) duza lalunia bedzie

Micia lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) dopiero wracam,do,świata żywych..
    Bylam n a badaniach o 7 z siostra , wróciłam i mi się słabo zrobili a sama w domu jestem.. Dopiero teraz mi lepiej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 09:36

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 4 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ja bym pospała, ale jeszcze drugie szczęście jest do ogarnięcia z rana ;)

Aparatka chcesz powiedzieć że nie zbadał ci tej szyjki?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka a ile za wizytę wziął?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze takie pytanie czy zdążają Wam się jeszcze wymioty? U mnie sporadycznie ale niestety występują 1-2 razy w tygodniu a czasami w ogóle. A jak Wasze apetyty? U mnie kiepsko nie przyswajam mięsa, za rybami nie przepadam wgl. Rzadko kiedy mam na coś ochotę. Wcinacie wszystko bez problemu?

Paolka _25

Wysłany: 4 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ja wcale nie wymiotowałam, ale często powracają mdłości (nie tak często jak w I tr ale są). Jadłąm bardzo dużo w I i II trymestrze, teraz można powiedzieć, że jem normalnie. Mam apetyt, ale w granicach rozsądku. Od mięsa też mnie odrzuca, choć zawsze byłam mięsożerna

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynyja do 9 pospalam ;D dziś i jutro wolne w niedzielę IDE do pracy :) pracuje w kinie a w ogóle nie chodze na filmy dlatego dziś i jutro się wybierany ;D mąż dziś wraca z delegacji a jutro chcemy iść na grzyby :))

Micia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 4 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w październikowych maleństwach pierwsze dziecię urodziło się 4 sierpnia, odpukać, u nas tyle nieprzyjemnych akcji było, a wszystkie dalej się trzymamy :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ