X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka Europa Centralna jest w Gliwicach, przy autostradzie :) Meeeeega Smyk tam jest, którego nie polecam, bo zostawiasz kilka stówek :P

Aparatka nie mówię, że przyczynia się do wcześniejszego porodu- ja też Laurę rodziłam w terminie. Po prostu od 8 miesiąca zaczęła być u mnie wtedy bardzo dokuczliwa

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dobrze ze nie pyta jeszcze czy ma z pracy sie zwolnic i przyjechać ;)
    Ja bym chciała do października chociaz dociągnąć ;)

A ja sie dalej zle czuje.. Dzisiaj tez mnie zmuliło ...prawie bym zwymiotowała..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nocy to,ja juz nie mogę z miejsca znalezc.. Moj śpi pod kołdra a ja pod kocem i koc mam pod brzuchem bo jak nie mam nic pod brzuchem to ciągnie i boli ;) a poduszki nie kupiłam w końcu ;)
    Ogólnie coraz gorzej. Jak siedzę to ciężko się oddycha..
    Dzisiaj jak mi się zlabo zrobili chciałam wziac głowę na dol ale brzuch uniemożliwia...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) myślałam, że w Katowicach taki Smyk duży chociaż ten w Silesi wcale taki mały nie jest. Ja nie stamtąd, jestem tam jakieś 2-3 razy w roku więc mogę nie wiedzieć :p ale pewnie wybiorę się do tego Smyka w Gliwicach :)

Paolka _25

Wysłany: 4 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z tyłu głowy taki stresik, że mąż nie zdąży na poród, a był przy pierwszym i wiem, jak bardzo byłby mi potrzebny.
    Ale szwagier się zaofiarował, że może być :D

Paolka a skąd jesteś? :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagier to żadny wrazen najwidoczniej;)

wczoraj na SR polozna mowila, ze w 1ej fazie tata ma robic to co zona mu kaze :D jak ma stac to stac, siedziec to siedziec, jak kaze mu wyjsc, to ma wyjsc, a jak po kroku go zawraca, to potulnie ma wrocic;)

i wazna informacja: jak sie zaczyna rodzic w nocy i szybko porod nastapi, to zeby wziac kanapki ze soba, bo w dzien dostanie sie jakis posilek, a w nocy nie i trzeba bedzie czekac do rana.
    Maz sie smieje, ze musimy kupic 2 termosy, jeden dla mnie z herbata z cukrem i cytryna, a drugi z kawa dla niego :D

Mala_Czarna_89, MadaLena30, Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze wymiotowalam i miałam mdłości 24/7 :-P przez ostatni miesiąc modlilo mnie może z raz, a zgage miałam z trzy raz, więc od dłuższego czasu mega cieszę się ciąża i wcale nie chce jej końca :-D

A co do siusiania w nocy to oszukuje się jak się obudze i wmawiam sobie, że tylko mi się to śni i tak serio siku mi się nie chce i zasypiam dalej :-D hehe

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen u mnie wczoraj ten sam temat na SR.
    Bardzo fajna polozna prowadzila, zadawala duzo pytan tatusiom i o dziwo tylko mamusie odpowiadaly hehe

Nie tylko ta SR daje duzo mojemu m ale i mi, coraz bardziej jestem swiadoma co mnie czeka i co moze mi pomoc, a co nie.

Mialam mieszane uczucia co do wspolnego porodu, moj m tez ale chyba po cichu dojrzewamy obydwoje do tego aby byc razem podczas niego... czas pokaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 12:49

Micia, Mala_Czarna_89, perelka89, haen, Kitaja lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to racja u nas położna to samo mówiła, jeszcze dodatkowo, że męża z porodówki nie wypuszczą póki dziecko się nie urodzi, więc trzeba mieć swoje jedzenie :P. Bo Mój się śmiał i mówił w SR, że myślał, że pizze zamówi do szpitala :P. I że podczas porodu, żona przede wszystkim słucha męża bardziej niż poleceń położnej, jak już jest ta kolejna faza porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:37

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tym jedzeniem w nocy to niby takie oczywiste, ale zapisalam to sobie wielkimi literami, bo lepiej miec kanapke niz jej nie miec:)

A i jakies lizaki, cukierki, dla mam cukrzycowych sok jablkowy, zeby sie doenergetyzowac w trakcie.
    A z higienicznych rzeczy zalecaja korzystac z tych podkladow Belly i maksymalnie bez majtek, zeby wietrzyc krocze...(nawet podczas chodzenia czego sobie nie wyobrazam...).

U nas powiedziano, ze w 1ej fazie komunikacja maz-zona, w 2ej kobieta-polozna, bo to polozna wie co sie dzieje w kroku.

Ja tylko sie boje, ze maz tak mnie wkurzy, ze sie zbuntuje i powiem, ze nie rodze i ze sie poklocimy

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 4 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wujek zamówił pizzę po porodzie właśnie dla siebie i cioci :D ale dostał opieprz od lekarza haha

Godzina na nogach i brzuch cały spięty, kurwa.

Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:59

Rozmarzona lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 4 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen wszystko pięknie ładnie brzmi, tylko niestety często te położne mają takie podejście, że szkoda gadać. Moja w połowie drugiej fazy wyszła z tekstem "nie chce pani rodzić, to nie" :/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka zwykly bepanthen maść :)

perelka89 lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam co Wam mówią na tych szkołach rodzenia i przypomina mi sie jak to ja byłam pierworódką taka nieświadoma szłam i się nie bałam i wogóle taki pełen luz chciałam się stosowac do rad na sr ale no wlaśnie szczerze to nic mi sie nie przydało z tej szkoły wszystko sie toczylo zupełnie innym tokiem. Jak szłam z Lenką ze strachu przed tym co mnie czeka zęby mi latały i co jakiś czas skurcze zanikały ze strachu.
    Piszecie zeby wziaść jedzenia uwierzcie nie bedzie Wam sie chcialo jesc podczas porodu nawet z samego bólu jaki temu towarzyszy co innego po porodzie ja byłam głodna ale z emocji nei mogłam za duzo zjesc i na siłe mi połozna wciskala.
    Ja podczas porodu byłam miła dla swojego a właściwie nic sie nie odzywalam prawie ale kobiety obok tak sie darły na swoich a jak wyzywały ich ze oj byl przerazony i tylko czekal az ja zaczne.
    A i najwazniejsza wskazówka nei ma co krzyczec bo to odbiera siły do parcia. Lepiej ta energie sporztykowac i szybko wypchnac maluszka:):):)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam właśnie położna mówiła, że często jest tak,że nie ma się kontaktu z kobietą rodzącą, bo się zdenerwuje i nic do niej nie dociera i właśnie wtedy słucha tylko tego co mąż powie. Ale każda kobieta jest inna i każdy poród też ;). Teoria teorią, a w praktyce się okaże :D.
    Mam problem z wchodzeniem na 3 piętro, słabo mi się robi, jak przez ponad 2 miesiące będę wchodzić to nie wiem :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 12:28

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Jaki to luz psychiczny, że on obok jest. A wiem co mówię, bp z Nati 5 dni byłam na porodówce i gdyby nie on,to bym chyba zwariowała. Położne są różne niestety, choć przerobilam wszystkie zmiany wtedy i ta która sprawiała wrażenie jedzy okazała się świetna. Teraz nie wiem jak będzie, rodze w innym szpitalu. Fakt,ze teraz jestem bardziej świadoma swoich praw. Jakoś jeszcze nie panikuje, że poród się zbliża. Pewnie zacznę jak brzuch opadnie.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 4 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nikt łaski nie robi. Kobiety mają prawo krzyczeć i panikować, a prawdziwa położna powinna stworzyć taką atmosferę, aby rodząca czuła jak największy komfort.
    Niestety państwowe posadki rządzą się własnymi prawami

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATI matko 5dni?!?!?!?! oszalałabym ja byłam z Oliwka 7 h a Lenka 1h23 minuty

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właściwie z wyprawki zostały do kupienia pieluszki, ręczniki i stelarz od wózka. I uszyc posciel na która ne mam czasu narazie:)

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ