X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka Europa Centralna jest w Gliwicach, przy autostradzie :) Meeeeega Smyk tam jest, którego nie polecam, bo zostawiasz kilka stówek :P

Aparatka nie mówię, że przyczynia się do wcześniejszego porodu- ja też Laurę rodziłam w terminie. Po prostu od 8 miesiąca zaczęła być u mnie wtedy bardzo dokuczliwa

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dobrze ze nie pyta jeszcze czy ma z pracy sie zwolnic i przyjechać ;)
    Ja bym chciała do października chociaz dociągnąć ;)

A ja sie dalej zle czuje.. Dzisiaj tez mnie zmuliło ...prawie bym zwymiotowała..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nocy to,ja juz nie mogę z miejsca znalezc.. Moj śpi pod kołdra a ja pod kocem i koc mam pod brzuchem bo jak nie mam nic pod brzuchem to ciągnie i boli ;) a poduszki nie kupiłam w końcu ;)
    Ogólnie coraz gorzej. Jak siedzę to ciężko się oddycha..
    Dzisiaj jak mi się zlabo zrobili chciałam wziac głowę na dol ale brzuch uniemożliwia...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) myślałam, że w Katowicach taki Smyk duży chociaż ten w Silesi wcale taki mały nie jest. Ja nie stamtąd, jestem tam jakieś 2-3 razy w roku więc mogę nie wiedzieć :p ale pewnie wybiorę się do tego Smyka w Gliwicach :)

Paolka _25

Wysłany: 4 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z tyłu głowy taki stresik, że mąż nie zdąży na poród, a był przy pierwszym i wiem, jak bardzo byłby mi potrzebny.
    Ale szwagier się zaofiarował, że może być :D

Paolka a skąd jesteś? :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagier to żadny wrazen najwidoczniej;)

wczoraj na SR polozna mowila, ze w 1ej fazie tata ma robic to co zona mu kaze :D jak ma stac to stac, siedziec to siedziec, jak kaze mu wyjsc, to ma wyjsc, a jak po kroku go zawraca, to potulnie ma wrocic;)

i wazna informacja: jak sie zaczyna rodzic w nocy i szybko porod nastapi, to zeby wziac kanapki ze soba, bo w dzien dostanie sie jakis posilek, a w nocy nie i trzeba bedzie czekac do rana.
    Maz sie smieje, ze musimy kupic 2 termosy, jeden dla mnie z herbata z cukrem i cytryna, a drugi z kawa dla niego :D

Mala_Czarna_89, MadaLena30, Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze wymiotowalam i miałam mdłości 24/7 :-P przez ostatni miesiąc modlilo mnie może z raz, a zgage miałam z trzy raz, więc od dłuższego czasu mega cieszę się ciąża i wcale nie chce jej końca :-D

A co do siusiania w nocy to oszukuje się jak się obudze i wmawiam sobie, że tylko mi się to śni i tak serio siku mi się nie chce i zasypiam dalej :-D hehe

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen u mnie wczoraj ten sam temat na SR.
    Bardzo fajna polozna prowadzila, zadawala duzo pytan tatusiom i o dziwo tylko mamusie odpowiadaly hehe

Nie tylko ta SR daje duzo mojemu m ale i mi, coraz bardziej jestem swiadoma co mnie czeka i co moze mi pomoc, a co nie.

Mialam mieszane uczucia co do wspolnego porodu, moj m tez ale chyba po cichu dojrzewamy obydwoje do tego aby byc razem podczas niego... czas pokaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 12:49

Micia, Mala_Czarna_89, perelka89, haen, Kitaja lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to racja u nas położna to samo mówiła, jeszcze dodatkowo, że męża z porodówki nie wypuszczą póki dziecko się nie urodzi, więc trzeba mieć swoje jedzenie :P. Bo Mój się śmiał i mówił w SR, że myślał, że pizze zamówi do szpitala :P. I że podczas porodu, żona przede wszystkim słucha męża bardziej niż poleceń położnej, jak już jest ta kolejna faza porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:37

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tym jedzeniem w nocy to niby takie oczywiste, ale zapisalam to sobie wielkimi literami, bo lepiej miec kanapke niz jej nie miec:)

A i jakies lizaki, cukierki, dla mam cukrzycowych sok jablkowy, zeby sie doenergetyzowac w trakcie.
    A z higienicznych rzeczy zalecaja korzystac z tych podkladow Belly i maksymalnie bez majtek, zeby wietrzyc krocze...(nawet podczas chodzenia czego sobie nie wyobrazam...).

U nas powiedziano, ze w 1ej fazie komunikacja maz-zona, w 2ej kobieta-polozna, bo to polozna wie co sie dzieje w kroku.

Ja tylko sie boje, ze maz tak mnie wkurzy, ze sie zbuntuje i powiem, ze nie rodze i ze sie poklocimy

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 4 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wujek zamówił pizzę po porodzie właśnie dla siebie i cioci :D ale dostał opieprz od lekarza haha

Godzina na nogach i brzuch cały spięty, kurwa.

Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:59

Rozmarzona lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 4 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen wszystko pięknie ładnie brzmi, tylko niestety często te położne mają takie podejście, że szkoda gadać. Moja w połowie drugiej fazy wyszła z tekstem "nie chce pani rodzić, to nie" :/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka zwykly bepanthen maść :)

perelka89 lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam co Wam mówią na tych szkołach rodzenia i przypomina mi sie jak to ja byłam pierworódką taka nieświadoma szłam i się nie bałam i wogóle taki pełen luz chciałam się stosowac do rad na sr ale no wlaśnie szczerze to nic mi sie nie przydało z tej szkoły wszystko sie toczylo zupełnie innym tokiem. Jak szłam z Lenką ze strachu przed tym co mnie czeka zęby mi latały i co jakiś czas skurcze zanikały ze strachu.
    Piszecie zeby wziaść jedzenia uwierzcie nie bedzie Wam sie chcialo jesc podczas porodu nawet z samego bólu jaki temu towarzyszy co innego po porodzie ja byłam głodna ale z emocji nei mogłam za duzo zjesc i na siłe mi połozna wciskala.
    Ja podczas porodu byłam miła dla swojego a właściwie nic sie nie odzywalam prawie ale kobiety obok tak sie darły na swoich a jak wyzywały ich ze oj byl przerazony i tylko czekal az ja zaczne.
    A i najwazniejsza wskazówka nei ma co krzyczec bo to odbiera siły do parcia. Lepiej ta energie sporztykowac i szybko wypchnac maluszka:):):)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam właśnie położna mówiła, że często jest tak,że nie ma się kontaktu z kobietą rodzącą, bo się zdenerwuje i nic do niej nie dociera i właśnie wtedy słucha tylko tego co mąż powie. Ale każda kobieta jest inna i każdy poród też ;). Teoria teorią, a w praktyce się okaże :D.
    Mam problem z wchodzeniem na 3 piętro, słabo mi się robi, jak przez ponad 2 miesiące będę wchodzić to nie wiem :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 12:28

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Jaki to luz psychiczny, że on obok jest. A wiem co mówię, bp z Nati 5 dni byłam na porodówce i gdyby nie on,to bym chyba zwariowała. Położne są różne niestety, choć przerobilam wszystkie zmiany wtedy i ta która sprawiała wrażenie jedzy okazała się świetna. Teraz nie wiem jak będzie, rodze w innym szpitalu. Fakt,ze teraz jestem bardziej świadoma swoich praw. Jakoś jeszcze nie panikuje, że poród się zbliża. Pewnie zacznę jak brzuch opadnie.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 4 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nikt łaski nie robi. Kobiety mają prawo krzyczeć i panikować, a prawdziwa położna powinna stworzyć taką atmosferę, aby rodząca czuła jak największy komfort.
    Niestety państwowe posadki rządzą się własnymi prawami

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATI matko 5dni?!?!?!?! oszalałabym ja byłam z Oliwka 7 h a Lenka 1h23 minuty

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właściwie z wyprawki zostały do kupienia pieluszki, ręczniki i stelarz od wózka. I uszyc posciel na która ne mam czasu narazie:)

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ