Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja w ten senny dzień.
Tak mi się fajnie spało ale ze Patryk na 8 do szkoły to trzeba było wcześniej wstaćnawet jego musiałam budzić co się rzadko zdarza.
Wczoraj ogarnęłam szafę z ciuchami i połowę rzeczy ubyło tak mi dziecię wyrosło
Na dziś miałam zaplanowany pokój Patryka i prasowanie pościeli. Ale po zrobieniu obiadu i posprzątaniu połowy pokoju juz wiem ze nie dam rady wszystkiego zrobić bo brzuch mi to skutecznie uniemożliwia:( ehh
Faktycznie ładny ten roan tylko pewnie u nas w sklepach go nie zobaczęw pon może się uda pojechać do sklepu tylko powiedzcie mi większy wybór w Smyku w EC czy w Silesi? Ewentualnie jakiś sklep z wózkami Gliwice, Katowice?
-
to było na NFZ od tej mojej starej lekarki takze nic nie płaciłam ale dajcie spokój ta wizyta to jakas porazka gadal tylko sam do siebie pod nosem i tyle wiem. Juz na wejscie jak zobaczylam sprzet wiedzialam ze lipa bedzie.
11 mam normalna wizyte wiec tam sie czegos dowiem -
Mala_Czarna_89 wrote:W europie smyk jest zdecydowanie większy, więc stawiałabym na EC
Ok to pewnie pojadę do ec nawet lepiej bo Silesi nie lubię.
Jeszcze w Żorach jest jakiś sklep zadzwonię tam zapytać jakie maja wózki na stanie. -
Paolka, zamówiłam szary
i właśnie rozpaczam, bo dostałam maila, że realizacja nastąpi do 15.10.2015, a wczoraj w mailu napisali, że do dwóch dni, ale okazało się, że nie mają go na magazynie
wiem wiem, niby liczyłam się, że do 30 dni roboczych trwa czas realizacji, ale jednak miałam nadzieję, że nastąpi to szybciej
Jeśli chodzi o wymioty, to ja podobnie jak Mała nie wymiotowałam w ogóle, ale dzisiaj w nocy zdarzyło mi się coś dziwnego: obudziłam się, bo czułam jakbym zaraz miała zwymiotować. Normalnie czułam jak mi się podnosi i niemal w gardle już wszystko czułam. W dodatku byłam zlana potem. Zerwałam się z łóżka i wtedy przeszło, ale jeszcze trochę dziwne uczucie miałam w gardle jak przełykałam ślinę. Długo zasnąć później nie mogłam. Nie wiem co to byłoperelka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulla teraz wszystko jasne, stad lekarz zaleca insuline. Węglowodany na wieczor to podstawa. Ja zawsze najpierw badam cukier. Jesli mam ponizej 6.0 mmol/ml to jem kanapkę z pieczywa żytniego ( nie Mastemacher tylko ten drugi, bo wiem ze mi podniesie cukier wyżej ), polecam parówkę na ciepło z kromka chleba, 2 szklanki maślanki naturalnej zmiksowanej z garscia truskawek lub bananem i do tego pol łyżeczki stewii lub ksylitolu. Z insulina ci sie troszke bardziej zycie skomplikuje, bo nie dosc ze musisz pilnować górnej granicy cukru to tez trzeba pilnować tej dolnej granicy i to chyba jest nawet ważniejsze. Nie moze zejść ponizej 4.0 mmol/ml, bo grozi to hipoglikemia ( nie bede pisała o objawach, bo sa przerażajace
) w kazdym razie ja przy łożku mam zawsze ciastka w razie "w" . a badasz cukier przed samym snem, tuz przed położeniem sie do łóżka? Jaki masz poziom cukru na noc?
Ja tez mie wymiotowałam ( moze z 5 razy na początku), teraz tylko zgaga co któryś tam dzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:09
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
U mnie kiepska noc przez ten zatkany nosobudziłam się przed 4 na siku i mi się trochę krew puściła z nosa. Macie może jakieś sposoby na katar? I kurczak, gardło też mnie pobolewa...
Rano byłam odebrać wyniki, a teraz może coś poczytam, bo pogoda ku temu sprzyjajaca -
aparatka wrote:Mam pytanko czy jak wstajecie z pozycji lezacej to macie problem usiasc. Ja mam taki kujacy ból co promieniuje az na krzyz. Nie mialam tego w popzednich ciazach:(
Ja zanim wstaję, to układam się na boku i z tej pozycji wstaję, bo jeśli wstaję normalnie, to jest mi ciężko, bo boli i brzuch i plecy.Micia lubi tę wiadomość
-
Aparatka ja zsuwam się z łóżka na boku bo tak mi wygodniej
to zazdroszczę Wam, wczoraj mało co zjadłam bo mdliło mnie i dzisiaj już 70 dag. Mniej:( dzisiaj będzie wcale nie lepiej bo jak już wymiotowałam to mam po jedzeniu
słodyczy też nie jadam a z owoców tylko banany, nektarynki i jabłka. Z warzyw mało co, chyba kiepsko to wygląda.
Paolka _25 -
kurcze to ta lekarka mogla mi powiedziec o tych posilkach wieczornych, poinstruowac mnie a nie od razu insulina...
człowiek jak jest zielony w temacie to wiadomo ze na poczatku sie uczy wszystkiego... ;/
nikt mi nie kazal badac cukru przed snem, czasami z ciekawosci patrze zeby wiedziec czy dany posilek mi podnosi czy nie, to mam najczesciej okolo 90-95(po godzinie)
chleb jem glownie probody i on w ogole nie podnosi cukru, ale rzeczywiscie na noc moze lepiej zjesc kromke zwyklego..., przetestuje to dzisiajdzięki!!!
jesli chodzi o mdlosci to do 16tc mialam ogromne!!!! caly czas bylo mi nie dobrze i co chwile musialam cos zjesc bo jak nie to bylo mi jeszcze gorzej...
a pozniej juz nie, za to ogromny apetyt -
A odnośnie wózka to skoro tyle trzeba czekać to chyba też pora już zamówić? Tylko ja przez sklep, byłam bezpośrednio w Adamexie i dostałam tylko zniżkę 7%. Dziewczyny a co to jest to EC w Katowicach? Bo jak jeżdżę z mężem do Katowic to tylko Silesia albo Fashion w Sosnowcu.Paolka _25
-
eee zgaga nie przyczynia sie do wczesniejszego porodu. Ja mialam w obu ciazach i urodziłam prawie w terminie Oliwke w 38 tygodni a Lenke w 39,5 dniu. A paliło mnie strasznie od 5 miesiaca. Teraz tez mnie pali i cuje sie jak smok wawelski:P:P:P
-
Dziewczyny witam się i ja
.
Jak tak narzekamy to ja mam co któryś dzień zgagę i mdłości, ale mniejsze niż w I trymestrze. Często mi się robi słabo, jak jestem w za ciepłym pomieszczeniu. A w nocy jak przerzucam się z boku na bok albo na plecy to czuję przeszywający ból w pachwinach, aż się chce płakać, to więzadła, na szczęście przechodzi po chwili.
U nas dziś deszczowo aż musiałam kawkę chlapnąć.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc