X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam..ale tylko do mielonego i kupnych wędlin.
    A to burczenie w brzuchu zaraz po przebudzeniu jest straszne tak jakby mi sie żołądek do kręgosłupa przyrastal..

agulla03 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wstręt do mięsa, wędlin, parówek itp. Już przed ciążą nie przepadałam za mięsem a teraz już mam odruch :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wstret co dzien do czegos innego... ale najbardziej do kalafiora i fasolki szparagowej na sama mysl mi nie dobrze a jak wczoraj moj powiedzial ze kupi fasolke do obiadu bo mam warzywa jesc to poplakalam sie przy lodowkach w sklepie ...no i nie kupil :-)

• Magu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się w sobotni poranek. Od rana sprzątam. Firanki już uprane, pościel zmieniona, pół mieszkania odkurzone. Teraz chwila oddechu.
    Z głodem mam tak - czuję się bardzo głodna, więc przygotowuje sobie dużo jedzenia, po czym zjadam 1/3 tego co przygotowałam i jestem bardzo najedzona. I za dwie godziny powtórka. :D
    Wieczorem planuje zrobić sobie listę pytań do lekarza na poniedziałkową wizytę, bo tak jak któraś z Was wspomniała jak się wchodzi do lekarza to pustka w głowie, a jak się wyjdzie to lawina pytań. ;)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w4sqe6hh5fx520tr.png

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Melduje się w sobotni poranek. Od rana sprzątam. Firanki już uprane, pościel zmieniona, pół mieszkania odkurzone. Teraz chwila oddechu.
    Z głodem mam tak - czuję się bardzo głodna, więc przygotowuje sobie dużo jedzenia, po czym zjadam 1/3 tego co przygotowałam i jestem bardzo najedzona. I za dwie godziny powtórka. :D
    Wieczorem planuje zrobić sobie listę pytań do lekarza na poniedziałkową wizytę, bo tak jak któraś z Was wspomniała jak się wchodzi do lekarza to pustka w głowie, a jak się wyjdzie to lawina pytań. ;)
    ja mam tak samo:-D i pod koniec jedzenia chce jeszcze np keszcze jedna kanapeczke ale mam odruch wymiotny:-) na szczescieaz dokancza po mnie :-D dopiero wstalam, moglabym spac jeszcze ze 2 godziny, ale obowiazki sobotnie wzywaja;-) obudzilam sie ze strasznymi mdlosciami i cos czuje ze gdyby nie pusty zoladek to bym leciala do wc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Melduje się w sobotni poranek. Od rana sprzątam. Firanki już uprane, pościel zmieniona, pół mieszkania odkurzone.
    Kochana to wpadnij do mnie ja tylko się wykapalam i pranie jedno zrobione i nic dalej mi się nie chce, siadam i patrze w ścianę.

Izzy lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na razie odrzuciło tylko od słodyczy i tak czuję i z kalendarza chińskiego wychodzi mi chłopiec ;-)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wolnej chwili tez z ciekawości ten chiński kalendarz sprawdzę a póki co chcialam sobie zrobic polgodzinna drzemkę a musze isc do pracy bo gapa ja zapomniala kluczy zostawic :D

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i Hiacynta trzymajcie się dzielnie. Po burzy zawsze przychodzi słońce jestem na to dobrym przykładem. 22 .12.2014 miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu zatrzymanym ,a 4.03.2015 test pozytywny.

olcia88 lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się teraz obudziłam :o aż dziw ze nikt mnie nie zbudzil. maz zamknął drzwi z sypialni żeby mi nie przeszkadzać chyba. Słyszę ze cos działa w kuchni a Laura przy komputerze. Aż mi wstyd teraz wyjść :P ale się wyspalam za wszystkie czasy :D
    Dobrze ze wczoraj wszystko porobilam dziś tylko zakupy..

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) W prawdzie koniec bo 29 ale tez listopad :) Z checia sie do Was przylacze :) Milego, spokojnego dnia dla Was wszystkich :)

Galaretka, Mala_Czarna_89, Izzy, Nuffeq, szczesciara25, perelka89, mikado, olimama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna to taki mały gest a tak wazny. Jak nie mogą Ci pomóc to przynajmniej nie przeszkadzają :-)

Wysłany: 28 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskakuje mnie ostatnio. Mój to samiec alfa twardziel do czułości nieskory.
    Mam wyszorowana cala kuchnie :) właśnie skręca jakas srubke przy piecu a ja czekam na kawę :D pochwalilam żeby nie było ;)

Przy porannym myciu zębów coraz gorzej mam wrażenie ze flaki wypluje. Ale nie wymiotuje bo rano nie mam czym a wam leci z samego rana? Czy musicie coś zjeść?

Izzy lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Ewulek a co oglądałaś? :)

Ja zjadam resztki pizzy z wczoraj. :)

Jakas komedie romantyczna. Szwedzka telewizja jest do niczego wiec przewaznie ogladamy filmy z kompa ale wczoraj im sie udalo ;)

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem banana dla świętego spokoju bo faktycznie jak posiedzę bez jedzenia to mi bardzo źle. A mycie zębów to tragedia.

• ewulek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma tez wstret codziennie do czegos innego. Nawet jak rano ze smakiem wyciagne np kurczaka z zamrazalki to po pracy juz nie mam ochoty go zjesc i mnie cofa na sama mysl. Wiec przestalam cokolwiek przygotowywac. Moja diete tez szlag trafil bo mi nic z tych rzeczy co moge jesc nie smakuje wiec mnie brzuch boli non stop.
    NAjgorsze ze musze jedzenie na impreze przygotowac a nie mam sily wystac 5min w kuchni. N szczescie kolezanka ja robiu siebie wiec ona wiekszosc ogarnie. Kochan jest bo ja bym za nic nie dala rady. Zreszta najchetniej bym sie wykrecila ale zaplanowalismy zanim wiedzialam ze jestem w ciazy. I to nasza pozegnalna. MImo ze ja jeszcze nie wyjezdzam to na pewno nie bede nic juz organizowac.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 28 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade kochana też się bałam bardzo robić urodziny córki ale w dwa dni w zwolnionym tempie dałam rade i było łatwiej niż myślałam :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na razie mdłości omijają co mnie cieszy a z drugiej strony trochę martwi

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży na pastę do zębów mnie cofalo.mylam dziecięca. Dziś rano pierwszy raz mnie cofnelo po myciu zębów :-(

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ