X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez leze w szpitalu czekam na betę o jak będzie spadek to wyjde z szpitala i wstawie sie w poniedziałek na zabieg tez mi przykro z twojego i swojego powodu ja jestem podobno w 5 tyg ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:24

• Magu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    W sumie to nie wiem jak się z takimi małymi jajkami obchodzić, dziewczynka bezpieczniejsza xD
    Ja też nie wiem. Ale jak z dużymi daję radę to i z małymi naucze się obchodzić. :D
    Galaretko jak będę po wizycie to dam Ci znać co mi pani doktor zaproponowała w kwestii ósemki. :)

Izzy, Galaretka, ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu popłakałam się ze śmiechu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm...ten kalendarz dziwny jest jak sprawdzam sama to dziewczynka jak taki do wpisywania chłopak i wyczytałam ,ze jak koło dziewczynki chłopcy sąsiadują na polach to zmniejsza się prawdopodobieństwo na córkę więc pewnie będzie syn wedle przeczuć hihihi

Agulla ale dałaś nam zajęcie ;-D

agulla03 lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola strasznie mi przykro, pamiętam, jak pisałaś, że jesteś na podobnym etapie co ja :( :( :( ehh brak słów..

Magu a potrafisz lusterkiem obejrzeć sobie tą ósemeczkę? Ja myślałam, że będzie mi leczył, ale powiedział, że proponuje rwanie "ze względu na słaby dostęp do zęba". Fakt faktem mi się ósemki ledwo mieszczą ;/

Wyprasowałam 77 ubrań- jak wyliczyło moje drogie dziecko ;) Izzy, albo rozruszałam ten obolały tył, albo boli mnie jeszcze bardziej od machania ręką, sama nie wiem ;p

Też mam przeczucie, że dziewczynka ;) choć wiem, że mąż liczy na chłopczyka

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kalendarza plci to u mojej starszej siostry potwierdzilo sie, ma miec dwoch chlopakow- termin na lipiec:-) a z pozostalymi dwoma siostrami to sie nie zgadza:-) j

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam zdać relacje z dzisiejszej wizyty. Nowy doktor bardzo fajny, po wyjściu zastanawiałam się czemu go wcześniej nie znalazłam ;)Wyjaśnił wszystkie moje wątpliwości a nawet odpowiedział na pytania których nie zadałam ;) Groszek ma się bardzo dobrze, serduszko bije ładnie, usadowiony bardzo głęboko i ładnie.
    Dostałam kartę ciąży a przy tym doktor miał ubaw - zapytał chłopczyk czy dziewczynka, ja że nie wiem a on pyta o kolor książeczki :) wybrałam niebieską.
    Jedyny minus wizyty na NFZ kolejna za miesiąc i usg bez wymiarów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:49

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulla03 wrote:
    Dziewczyny a zastanawialiście sie czy ten kalendarz chiński płci dziecka to 100% prawdziwy? komuś wcześniej się potwierdziło? ja sprawdzałam teraz z moją 8 letnią córką to rzeczywiście wychodzi dziewczynka. A na listopada też mi wychodzi córka.

mi z kalendarza wychodziła córka a mam synka :) więc nie zawsze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi chlopak i tak tez czuje:-) sni mi sie chlopczyk w wozku i w lozeczku:-) natomiast dziewczynka to moje marzenie bylo przed zajsciem w ciaze, a teraz to juz obojetne:-) chociaz i tak nie wierze w ten kalendarz:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Wpadam zdać relacje z dzisiejszej wizyty. Nowy doktor bardzo fajny, po wyjściu zastanawiałam się czemu go wcześniej nie znalazłam ;)Wyjaśnił wszystkie moje wątpliwości a nawet odpowiedział na pytania których nie zadałam ;) Groszek ma się bardzo dobrze, serduszko bije ładnie, usadowiony bardzo głęboko i ładnie.
    Dostałam kartę ciąży a przy tym doktor miał ubaw - zapytał chłopczyk czy dziewczynka, ja że nie wiem a on pyta o kolor książeczki :) wybrałam niebieską.
    Jedyny minus wizyty na NFZ kolejna za miesiąc i usg bez wymiarów.

Super ,ze wszystko dobrze , ja też na NFZ mam za miesiąc i dziwie się cały dzień dlaczego ja takiej książeczki nie dostałam ;( chce...

Wysłany: 27 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mi wychodzi chlopak i tak tez czuje:-) sni mi sie chlopczyk w wozku i w lozeczku:-) natomiast dziewczynka to moje marzenie bylo przed zajsciem w ciaze, a teraz to juz obojetne:-) chociaz i tak nie wierze w ten kalendarz:-D
    mi przez 7 lat życia mojej córki wielokrotnie śniło się drugie dziecko (czasem trzecie :D ) i zawsze były to dziewczynki :) ciekawe na ile sprawdzą się nasze przeczucia :)

Aga zazdroszczę lekarza, mój niby spoko, ale sam od siebie nic nie powie, a ja pytania chyba zacznę sobie notować, bo po wejściu do gabinetu zawsze o czymś zapomnę :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna, tak samo moj lekarz. Spoko, mily delikatny, zorientowany bardzo w sprawach ciazy ale jak nie zapytam to nie powie.
    Ja jakos boje sie na NFZ, bylam przed ciaza raz, trafilam na okropna babe, mialam ok 19 lat, byla chamska, nie mial o co bym nie zapytala to wysmiewala... Chyba po tamtej wizycie sie zrazilam bo jak wyszlam od niej to powiedzialam Mojemu ze to ostatnia wizyta na NFZ.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• Ida88 Nowa

Wysłany: 27 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,zgodnie z zaproszeniem mamlej czarnej wpadam na listopadowki tez,bo jestem i na grudniowkach,gdzie opisalam moja historie. W skrocie jestem bo 3 poronieniach w tym blizniat. Termin z om 28 listopad :)ciaza na acard clexne i euthyroxie-tarczyca nawala.

Izzy, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

eikt3e3ku9p61w5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak, że płaczecie bez powodu? Właśnie oglądałam reklamę Whiskas i nie mogę się uspokoić... nie wiem dlaczego ryczę ! Dobrze, że synek już śpi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 20:22

Wysłany: 27 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewunia mnie mój mąż byle czym doprowadza do łez. Np. dziś zadzwonił, że musi zostać dłużej w pracy i to wystarczyło. Zawsze można zwalić na hormony, ale nie chcę być toksyczną żoną :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia, ja tak mam! Z byle powodu placze. W pracy ledwo sie powstrzymuje przy rozmowach z klientami gdy ktorys powie mi ze cos jest do poprawy (pracuje w ksiegowosci). Maz wyrozumialy tuli i caluje w takich chwilach:-) witaj Ida! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 20:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój też dłużej w pracy :( nie ma mnie kto przytulić :( Tylko mój kot patrzy na mnie jak na wariatkę...

Wysłany: 27 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my siedzimy w domu i jeszcze narzekamy ;)
    Włącza mi się faza jedzeniowa. Wkurza mnie to już. A rano nic nie potrafię przełknąć.
    Banan i płatki cini-minis, bo jak się wezmę za konkrety, to ja się nie chcę widzieć za kilka miesięcy

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola bardzo mi przykro... nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz, to już duża ciąża przecież :( ... Życzę Ci wszystkiego co najlepsze. Zawsze po burzy wychodzi słońce..

Hiacynta, mam nadzieje, że groszek jest silny.

No i znów się zestresowałam.

A mąż przy garach. Słodziak z niego, umie tylko kilka rzeczy i w kółko je robi :P ale ja dzielnie zachwalam jego bruschette :D

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to wiecie, że urodzę sobie dziecko na urodziny :) taki mam plan :D urodziny moje 20 listopada (28) a termin 22 listopad. hehehe mam taki fajny plan ;) ale co z tego wyjdzie... 1 syn sam chciał wychodzić w 37 tyg i 4 dniu. Uznali go za wcześniaka jeszcze. hihi 3400 g i 58 cm wcześniak :D

perelka89 lubi tę wiadomość

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ