Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam liczne bakterie w moczu
wizyta 3 kwietnia. Zobaczymy co lekarz powie.
Wysprzatalam dzisiaj całą kuchnię. Pierwszy raz w ciąży miałam tyle energii. Nawet okna umylam w mieszkaniu. Oczywiście wszystko z pomocą męża. Tak mi we wszystkim pomaga... Kochany jest...
Jeszcze sie nie przedstawilam. Mam prawie 26 lat i jestem z PodkarpaciaIzzy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a zastanawialiście sie czy ten kalendarz chiński płci dziecka to 100% prawdziwy? komuś wcześniej się potwierdziło? ja sprawdzałam teraz z moją 8 letnią córką to rzeczywiście wychodzi dziewczynka. A na listopada też mi wychodzi córka.
Magu lubi tę wiadomość
-
We wrzątku nie siedziałam, nazwałabym to przyjemną kąpielą. Bo od kiedy w ciąży jestem, to kąpałam się w takiej wodzie, że po wyjściu od razu pod kołdrę. Nie była zimna, ale jak ktoś uwielbia parującą, to jest problem. Zastanawiam się, czy nie przenieść się pod prysznic.
Magu z tego co pamiętam, to daje znieczulenie bez adrenaliny, ale nie jestem pewna. Co musisz zrobić?
Izzy moja córcia bardzo o mnie dba, już nie muszę jej rano wynosić z łóżkastara się mnie nie denerwować itd
Ale wiadomo, obiad na czas musi być, spacerek, pobudka i kąpiel też. Umówiłyśmy się za to, że od drugiej klasy tj. od września będzie sama chodziła i przychodziła ze szkoły
Izzy a ty jeszcze w pracy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:06
-
Ja nie mam jak sprawdzić, bo nie znam dat poczęcia dzieci znajomych.
Jak wstępnie sprawdzałam to u mnie wychodzi chłopak i takie też mam przeczucia (mąż zresztą też, ale u niego to jest też życzeniowe myślenie, bo jakby była dziewczyna to już by musiał bejsbola kupować). Ale muszę sprawdzić jeszcze raz, bo wcześniej nie byłam pewna daty poczęcia.
ewulek lubi tę wiadomość
-
agulla03 wrote:Dziewczyny a zastanawialiście sie czy ten kalendarz chiński płci dziecka to 100% prawdziwy? komuś wcześniej się potwierdziło? ja sprawdzałam teraz z moją 8 letnią córką to rzeczywiście wychodzi dziewczynka. A na listopada też mi wychodzi córka.
Mi też wychodzi dziewczynka. Tylko co jak się bliźniaki- parka rodzą?
agulla03 lubi tę wiadomość
-
Mam na pewno szyjkę odsłoniętą w jednym zębie dość mocno i ten ząb mam do zrobienia. Mam też jeden, który chyba będzie trzeba wyrwać. To jest ósemka i poprzedni dentysta sam nie wiedział co z tym zębem zrobić, więc w końcu nie zrobił nic, a teraz mi się kawałek już ułamał.
Najwyżej z tym wyrywaniem wstrzymam się do drugiego trymestru albo może nowy dentysta wymyśli coś co jeszcze pozwoli ząb uratować i będzie mniej inwazyjne.
-
jeden ząb plombowałam tydzień przed testem, a jeden rwałam dzień po teście
W obu ponoć użył delikatnego znieczulenia, którego używa dla kobiet w ciąży. Powiem ci, że rwanie mniej bolało i trwało dużo krócej. Ponoć rwanie jest o tyle niebezpieczne, że może wystąpić silne krwawienie. U mnie nie było prawie w ogóle.
Ta ósemka na dole czy na górze? -
Ona_89' wrote:Ja też mam liczne bakterie w moczu
wizyta 3 kwietnia. Zobaczymy co lekarz powie.
Wysprzatalam dzisiaj całą kuchnię. Pierwszy raz w ciąży miałam tyle energii. Nawet okna umylam w mieszkaniu. Oczywiście wszystko z pomocą męża. Tak mi we wszystkim pomaga... Kochany jest...
Jeszcze sie nie przedstawilam. Mam prawie 26 lat i jestem z Podkarpacia
Dziewczyny liczne bakterie w moczu mogą wynikać ze złego pobierania próbki! Po pierwsze przed pobraniem próbki należy się podmyć, pobrać do kubeczka drugi strumień, nie pierwszy i nie dotykać kubeczka częściami intymnymi. Tak mi zaleiła moja koleżanka lekarka jak mi też wychodziły bakterie. I na następny raz ich nie było.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paola strasznie mi przykro.. Naprawde wiem co czujesz Kochana. Ściskam Cię mocno
Mała Czarna, Agnike to super macie córcieZmotywowałyście mnie.. Postaram się bardziej ogarnąć. Ide pomóc mężowi w kolacji
I przed chwilą z psem wyszłam.
A z pracy dzisiaj uciekłam o 14, strasznie lało i totalnie zero ludzi. Pospałam w domu i dobrze mi taka drzemka zrobiła.
I ja mam przeczucie, że będzie dziewucha u mnie! Chciaż zawsze chciałam syna pierwszego.. -
nick nieaktualnyPaula
Magu ja zrezygnowałam z rwania 8 jak dowiedziałam się o ciąży ale jeśli faktycznie można to może znów się zapiszę?
Co do płci kalendarz chiński pokazuje dziewczynkę a ja czuje w kościach chłopca i odwrotnie niż Izzy jakbym miała wybór to na początek córeczka