X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam liczne bakterie w moczu :/ wizyta 3 kwietnia. Zobaczymy co lekarz powie.
    Wysprzatalam dzisiaj całą kuchnię. Pierwszy raz w ciąży miałam tyle energii. Nawet okna umylam w mieszkaniu. Oczywiście wszystko z pomocą męża. Tak mi we wszystkim pomaga... Kochany jest... :)

Jeszcze sie nie przedstawilam. Mam prawie 26 lat i jestem z Podkarpacia

Izzy lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dziękuję Bogu że jest Zu :D..bez niej pewnie bym cały dzień leżała ;) a tak daje mi motorek napędowy ;)) chociaż ja ogólnie np. wstaję już o 5:30 by męża do pracy pożegnać i śniadanie zrobić,mieszkanie ogarnąć ;) etc.

Izzy lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zastanawialiście sie czy ten kalendarz chiński płci dziecka to 100% prawdziwy? komuś wcześniej się potwierdziło? ja sprawdzałam teraz z moją 8 letnią córką to rzeczywiście wychodzi dziewczynka. A na listopada też mi wychodzi córka.

Magu lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrzątku nie siedziałam, nazwałabym to przyjemną kąpielą. Bo od kiedy w ciąży jestem, to kąpałam się w takiej wodzie, że po wyjściu od razu pod kołdrę. Nie była zimna, ale jak ktoś uwielbia parującą, to jest problem. Zastanawiam się, czy nie przenieść się pod prysznic.

Magu z tego co pamiętam, to daje znieczulenie bez adrenaliny, ale nie jestem pewna. Co musisz zrobić?

Izzy moja córcia bardzo o mnie dba, już nie muszę jej rano wynosić z łóżka :D stara się mnie nie denerwować itd :) Ale wiadomo, obiad na czas musi być, spacerek, pobudka i kąpiel też. Umówiłyśmy się za to, że od drugiej klasy tj. od września będzie sama chodziła i przychodziła ze szkoły :) Izzy a ty jeszcze w pracy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:06

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jak sprawdzić, bo nie znam dat poczęcia dzieci znajomych. :D ;) Jak wstępnie sprawdzałam to u mnie wychodzi chłopak i takie też mam przeczucia (mąż zresztą też, ale u niego to jest też życzeniowe myślenie, bo jakby była dziewczyna to już by musiał bejsbola kupować). Ale muszę sprawdzić jeszcze raz, bo wcześniej nie byłam pewna daty poczęcia.

ewulek lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png

Wysłany: 27 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulla03 wrote:
    Dziewczyny a zastanawialiście sie czy ten kalendarz chiński płci dziecka to 100% prawdziwy? komuś wcześniej się potwierdziło? ja sprawdzałam teraz z moją 8 letnią córką to rzeczywiście wychodzi dziewczynka. A na listopada też mi wychodzi córka.
    Szwagierka robiła całej rodzinie, wszystko się ponoć zgadzało :) Mi też wychodzi dziewczynka. Tylko co jak się bliźniaki- parka rodzą? ;)

agulla03 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na pewno szyjkę odsłoniętą w jednym zębie dość mocno i ten ząb mam do zrobienia. Mam też jeden, który chyba będzie trzeba wyrwać. To jest ósemka i poprzedni dentysta sam nie wiedział co z tym zębem zrobić, więc w końcu nie zrobił nic, a teraz mi się kawałek już ułamał. :/ Najwyżej z tym wyrywaniem wstrzymam się do drugiego trymestru albo może nowy dentysta wymyśli coś co jeszcze pozwoli ząb uratować i będzie mniej inwazyjne.

3jgxvfxmmo60rzi2.png

Wysłany: 27 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden ząb plombowałam tydzień przed testem, a jeden rwałam dzień po teście :D
    W obu ponoć użył delikatnego znieczulenia, którego używa dla kobiet w ciąży. Powiem ci, że rwanie mniej bolało i trwało dużo krócej. Ponoć rwanie jest o tyle niebezpieczne, że może wystąpić silne krwawienie. U mnie nie było prawie w ogóle.
    Ta ósemka na dole czy na górze?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronienie zatrzymane. W środę do szpitala, tabletki na skurcze i zabieg. W niedzielę miał się zacząć 9 tydzień... Nigdy nie zapomnę tego uczucia kiedy zobaczyłam 2 kreski, to był najszczęśliwszy dzień w moim życiu.

• Magu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ósemka na górze. :/

Paola bardzo mi przykro. :( Tulę mocno! Trzymaj się!

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola tulę mocno :(

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Ja też mam liczne bakterie w moczu :/ wizyta 3 kwietnia. Zobaczymy co lekarz powie.
    Wysprzatalam dzisiaj całą kuchnię. Pierwszy raz w ciąży miałam tyle energii. Nawet okna umylam w mieszkaniu. Oczywiście wszystko z pomocą męża. Tak mi we wszystkim pomaga... Kochany jest... :)

Jeszcze sie nie przedstawilam. Mam prawie 26 lat i jestem z Podkarpacia

Dziewczyny liczne bakterie w moczu mogą wynikać ze złego pobierania próbki! Po pierwsze przed pobraniem próbki należy się podmyć, pobrać do kubeczka drugi strumień, nie pierwszy i nie dotykać kubeczka częściami intymnymi. Tak mi zaleiła moja koleżanka lekarka jak mi też wychodziły bakterie. I na następny raz ich nie było.

Ona_89' lubi tę wiadomość

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola takim przykro, ściskam mocno

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja sie nie przedstawilam :-)
    Ania l.23:-)

Paolka przykro mi bardzo:-( trzymaj sie :-*

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:46

Ona_89' lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola-tulę :(

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola strasznie mi przykro.. Naprawde wiem co czujesz Kochana. Ściskam Cię mocno <3

Mała Czarna, Agnike to super macie córcie :) Zmotywowałyście mnie.. Postaram się bardziej ogarnąć. Ide pomóc mężowi w kolacji :) I przed chwilą z psem wyszłam. :)

A z pracy dzisiaj uciekłam o 14, strasznie lało i totalnie zero ludzi. Pospałam w domu i dobrze mi taka drzemka zrobiła.

I ja mam przeczucie, że będzie dziewucha u mnie! Chciaż zawsze chciałam syna pierwszego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula <3

Magu ja zrezygnowałam z rwania 8 jak dowiedziałam się o ciąży ale jeśli faktycznie można to może znów się zapiszę?

Co do płci kalendarz chiński pokazuje dziewczynkę a ja czuje w kościach chłopca i odwrotnie niż Izzy jakbym miała wybór to na początek córeczka :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie wiem jak się z takimi małymi jajkami obchodzić, dziewczynka bezpieczniejsza xD

• Agnike Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z córcią się sprawdził kalendarz,teraz też córa wychodzi,a ja czuję synka :P

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ