Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nie wiem czy dziś jest jakieś święto ale moi są dzisiaj do rany przyłóż. Nakupilam jedzenia na prawie do Wielkanocy ledwo się lodówka zamyka ale przynajmniej nie trzeba będzie nosić w rękach. I książkę kupiłam na długie wieczory spędzone w łóżku
Kurcze i jak się podcieralam to część sluzu była ciemniejsza. Nie brązowa, pomaranczowa ani krwista. Taki jakby "brudny śluz" niewiele ale jednak ja juz nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 15:20
-
w końcu i ja mam suwaczek. Sprawdzałam kalendarz chiński i wychodzi chłopak tak jak czuje
Mała Czarna może nie ma co się martwić. Ja miałam plamienia koloru kawy z mlekiem ale to było ewidentnie sluz o tym kolorze przy podcieraniu i na wykładce pojechałam na sor dostałam luteine i nospe plamienia ustapiły luteine mam brac nadal.. -
U mnie to bardziej mleko z kawa. Zdarzyło się drugi raz zawsze po długiej przerwie w siusianiu (tak jakby musiało się nagromadzić). Od tego czasu byłam cztery razy sprawdzić i nie było. Mój zabronił mi czytać głupot w googlach i twierdzi ze przecież wszystko było dobrze przecież dopiero byłam u lekarza. Normalnie na pewno bym to zlekcewazyla albo wręcz nie zauważyła a teraz po humorze We wtorek mam gina
Mikado z suwaczkiem łatwiej bo za dużo nas żeby spamiętać tygodnie od wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:41
-
Mala_Czarna_89 wrote:nie wiem czy dziś jest jakieś święto ale moi są dzisiaj do rany przyłóż. Nakupilam jedzenia na prawie do Wielkanocy ledwo się lodówka zamyka ale przynajmniej nie trzeba będzie nosić w rękach. I książkę kupiłam na długie wieczory spędzone w łóżku
Kurcze i jak się podcieralam to część sluzu była ciemniejsza. Nie brązowa, pomaranczowa ani krwista. Taki jakby "brudny śluz" niewiele ale jednak ja juz nie wiemMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Ja też sprawdzałam kalendarz chiński i wychodzi chłopak i chcemy mieć właśnie synka Ale to nie najważniejsze, Ważne żeby było zdrowe. Mnie od mięsa nie odrzuciło póki co. Wręcz przeciwnie. Dzisiaj jak zrobiłam kurczaka z ryżem to mój ział ogniem, chociaż też lubi na ostro. A ja jeszcze bym sobie doprawiła
-
Wiem ze w ogóle nie powinnam o tym czytać ale ponoc: gdy na usg usłyszy się serduszko to ryzyko poronienia spada wielokrotnie to raz. A dwa- o ile w początkowym stadium ciąży ryzyko to sięga nawet 70% (o wielu ciazach kobiety nie wiedza) to miedzy 6 a 12 tc ryzyko wynosi tylko 5%
perelka89, Ona_89', Molcia, Izzy, zytka lubią tę wiadomość
-
Bylam wczoraj u ginekologa termin potwierdzil sie na 14.11.2015 dzidzius byl juz widoczny na usg bilo mu serduszku i mierzy 8.6 mm
perelka89, Mala_Czarna_89, Ona_89', Molcia, Izzy, olimama, Kasia Kraków, natali101, ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Wiem ze w ogóle nie powinnam o tym czytać ale ponoc: gdy na usg usłyszy się serduszko to ryzyko poronienia spada wielokrotnie to raz. A dwa- o ile w początkowym stadium ciąży ryzyko to sięga nawet 70% (o wielu ciazach kobiety nie wiedza) to miedzy 6 a 12 tc ryzyko wynosi tylko 5%
To dobrze chciałabym już usłyszeć serduszko ale jeszcze muszę czekać. Jutro jadę na betę i do gina. Pewnie usg nie będzie jeszcze chciał zrobić no ale zobaczymy. Dzisiaj jakoś mnie piersi nie bolą. Mój się ze mnie śmieje. Jak bolą to źle, jak nie bolą to też źle. W sumie to dobrze się czuje. Nie dogodzi też tak macie? -
perelka89 : o jaka duza dzidzia u mnie ciaza jest mlodsza o 6 dni wiec to jest 6 tydzien i 7 dzien czy 7 tydzien i 0 dni
-
też was tak ciągło w dole brzucha? mnie tak ciągnie od prawego jajnika do srodka brzucha i promieniuje do pachwiny z prawej strony.. musiałam wziac nospe bo któryś raz już przez pare godzin a ten taki silny jednorazowy..
-
nie bolało mnie nic jak brałam zaleconą nospe po plamieniach ostatnio 3x1.. w piątek lekarz już kazał przestać brac a tylko w przypadku jak bedzie bolało bo macice mam miekką i nie powinno się nic dziać.
a gin dopiero w srode po świetach..
najbardziej boli wtedy jak pecherz mi się zapełni tak jakby jedno na drugie naciskało. -
Czesc dziewczynki ja myslalam ze mnie tylko przy myciu zebow zrywa, juz mam tego dosc ale dla dzidzi wszystko. Poza tym caly czas mi niedobrze, pomaga tylko jak cos zjem ale za godzine lub dwie dalej mnie ssie w zoladku i dalej mi nie dobrze, ale pocieszam sie ze jeszcze 4 tyg i koniec pierwszego trymestru i moze bedzie lepiej.
Wczoraj powiedzialam w pracy o ciazy, pani dyrektor mnie wysciskala i wycalowala, zapytala do kiedy chce pracowac i bylo super, reszcie w pracy powiem po swietach.
Dziewczyny ile czasu czeka sie na wyniki badan tych pierwszych ciazowych? Bo w poniedzialek chce zrobic i nie wiem na kiedy sie do gina umowic a chce jeszcze przed swietami zeby moc pokazac rodzince zdjecie nowego czlonka rodziny.
Co do kalendarza chinskiego to jesli liczyc ze mam 30 lat (w pazdzierniku skoncze) to wychodzi dziewczynka a jesli 29 lat to chlopak, nie wiem ile mam lat i nie wiem jaka bedzie plec a ptzeczuc nie mam.
Poza tym mam na imie Zyta, mam29/30 lat mieszkam w lubelskim, w takiej sobie wsi blisko Bialej Podlaskiej