X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pada, ale jest brzydko, pochmurno. Mąż w pracy, także my też do kościoła na 18. A ja leniuchuje :)

Dziewczyny, też nie macie w ogóle ochoty na seks? My w ciąży robiliśmy to raz i ogólnie jak dlamnie bez szału. Nawet nie mam ochoty na pieszczoty :/ Zaczyna mnie to martwić bo mąż się tak stara a ja mu odbieram taka przyjemność mimo że lekarz pozwolił.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we w tak wczesnej ciąży mozna?? My mamy generalnie obawy.. Bo ochota jest tylko jakos sie boimy poczekam na wizytę u lekarza i dopytam.
    Moj pies wrócił caly mokry z dworu bo leje i biega jak szalona po całym mieszkaniu. Jestem tez ciekawa jak zareaguje na dziecię..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia wyrazy współczucia :( jeny. Ciarki przechodzą...

Co do euthyroxu to ja nie zwiększyłam dawki. Ostatnio miałam sprawdzaną 2 tyg temu i tsh i ft4 w normie ( lepiej niż miesiąc przed ciążą)

Co do przeziębienia (nigdy nie chorowałam ze wzg na branie sterydów) to ja nie wychodzę z domu od czwartku. Gorączka, suche gardło, katar i kaszel normalnie jak gruźlica jakaś, z flegmą. Męczy mnie i brzuch. I jelita zachowują się jak kompletne zatrucie.

Piję herbatkę z miodem, imbirem i cytryną. Sok z granatu. Syrop prenalen, tabletki na gardło prenalen i syrop homeopatyczny Drosetoux ( gin poleciła) Rezultaty średnie :P Ale jutro już do pracy pójdę.

Co do pieszczot to ja mam dużą ochotę. Ale ze wzg na lekko odklejającą się kosmówkę u jednej fasolki Pani powiedziała, żeby na razie nie harcować. Poza tym przyczepiło się jakieś uczulenie od luteiny ;/ ma któraś z Was coś takiego ? Przez tą luteinę dopochwowo czuję takie bagienko i swędzi mnie i spuchnięte :( wrrrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

Dziewczyny, też nie macie w ogóle ochoty na seks? My w ciąży robiliśmy to raz i ogólnie jak dlamnie bez szału. Nawet nie mam ochoty na pieszczoty :/ Zaczyna mnie to martwić bo mąż się tak stara a ja mu odbieram taka przyjemność mimo że lekarz pozwolił.

Ona_89 ja nawet jak mam ochotę to mi się nie chce wysilać,mąż nawet jak chce się poprzytulać to sam się strofuje , że poczeka aż się BOBO porządnie zadomowi:) No ale do listopada to nie wytrzyma :D wyobraźcie sobie jego minę jak mu czasem mówię następny seks w 2016 roku hihihi

• ewulek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewunia bardzo mi przykro :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jakas infekcja ja z reguły mam tak jak mam infekcje. A tak w ogóle to wiele bym dala za luteine dopochwowo bo mam ta pod język i mnie na wymioty od niej bierze..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia :( Tak mi przykro, bądź silna :*

Co do przytulanek.. baardzo bym chciała, ale póki co nie możemy. Dowiem się w czwartek od pani dr ;)

U nas deszczowo i sennie :( chlip chlip Tylko bym spała. A mdłości najbardziej męczą mnie wieczorami :/ Mam paczkę migdałów i pomagają :)

Miłej niedzielki!

vhyHp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moglam wyjsc z podziwu bo wytrzymalam na imprezie do 5 rano (nowego czas) gdzie jak przyszlam zasypialam na stojaco. Ale potem potancowalam co nie bylo latwe momentami ze wzgledu na obalale piersi i musialam rzerwy robic bo sie szybo mecze ale i tak bylo fajnie. Na koniec to sie czulam bardziej pijana niz goscie chyba ze zmeczenia a teraz to normalnie jakbym kaca miala :P Jedzenie ktore zrobilam zniknelo raz dwa jak tylko goscie zaczeli drinkowac i sie nikt nie zorientowal ze smaku nie mialo :P Btw gotowanie w ciazy nie dla mnie... nic nie smakowalo tak jak powinno.
    Dostalismy mase fajnych pamiatkowych prezentow iscrapbook z wpisami wszystkich... malo sie nie poryczalam a wszyscy wiedza ze ja ne skora do lez ale hormony przejely wladze :) i potem sie poryczalam znowu jak rozpakowalam juz w domu prezent od jednej z kolezanek (ktora wie ze ja w ciazy) dla dzidzi. Moje pierwsze ubranko :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia ściskam mocno, trzymaj się :-(

17u9j44jl3novlzi.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na to, że to tylko ja nie mam ochoty :( bo wy macie, ale nie możecie albo nie wiecie czy możecie. Mi lekarz pozwolił na delikatne zbliżenia ale co z tego jak ja wole iść spać niż się przytulać nie ważne o jakiej porze dnia.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia trzymaj się dzielnie. :-(

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Czyli wychodzi na to, że to tylko ja nie mam ochoty :( bo wy macie, ale nie możecie albo nie wiecie czy możecie. Mi lekarz pozwolił na delikatne zbliżenia ale co z tego jak ja wole iść spać niż się przytulać nie ważne o jakiej porze dnia.

Moje libido tez jest mega niskie. Nie powiem zebym calkiem unikala ale na pewno jest o wiele mniej niz przed ciaza. Podobno moze sie to zmienic w 2 trymestrze. Oby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:02

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia strasznie mi przykro co to się dzieje ostatnio :(

Ona 89 ja też nie mam nie wiem czemu. Aż mi głupio przed moim ale nawet jak dochodzi do czegoś to czuje ze zbyt wiele z siebie nie daje

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) długo się nie odzywałam ale czytam Was i próbuję być na bierząco współczuję dziewczyną, którym się nie udało <3
    Ja w piątek byłam na pierwszej wizycie co prawda serduszka jeszcze nie było bo za wcześnie ale lekarz uspokoił i powiedział, że na tym etapie to normalne i ciąża rowija się prawidłowo i wszystko ok :) za miesiąc następna wizyta :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ONA ja tez niestety nie mam ochoty.. az mi czasem głupio, ale odpycha mnie od sexu.. może trochę strach przejął tu role.. próbowałam wynagrodzić to innymi sposobami, ale jak tu funkcojowac normalnie, co chwilę mdłości, to żołądek.. biedny ten mój tz.. a ja ciągle się ludzę, ze za jakies 2-3 tyg to minie wszystko..

km5supjy0xczfwah.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w II trymestrze będzie lepiej...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam mam dokładnie to samo. Nie potrafię się zaangażować i być sex bomba kiedy mi niedobrze jestem zmęczona i mam napuchniety brzuch.

Widzicie wszystkie suwaczki? Bo mi się dziś część nie wyświetla m.in. Mój. Fufka który tydzień?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj belly ma jakis problem. Widzialam w innym wątku że dziewczyny też dyskutowaly o tym że nie widzą suwaczkow.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia bardzo współczuje :(

Z tym seksem też mam problem.. I jeszcze większe wyrzuty sumienia, że mąż by chciał a ja się boję. Bo ochota nawet czasami jest.. Ale niech tak coś pójdzie nie tak to przecież sobie nie wybacze. Wiem, że to takie głupie myślenie ale nic nie poradze :(

Wczoraj zmusiłam się do dłuższego spacerku i bardzo odpoczełam na powietrzu. Ale ledwo do domu zaszłam przez to biodro.. No i poza domem to z cewnikiem powinnam chodzić przy takiej częstotliwości sikania.
    Także dzisiaj leniuchuje :)

Miłego dnia <3

ewulek lubi tę wiadomość

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie widzę suwaczkow..
    ale wczoraj miałam kryzys..
    tak się źle czułam, ze zasnęłam o 20, w ciuchach tak jak stałam, obudziłam się o 12 w nocy, przebralam sie i spalan dalej do 11.30 dzisiaj... :/ juz chce byc parę tygodni później..;)

km5supjy0xczfwah.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ