X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Ginger, jak tam synek? Kiedy powrót do domu? Choć Patryk na pewno dzielny pacjent :)

• haen Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado ja sobie tez kupilam mufke na rece :D

A dzis jedziemy obejrzec gondole ponoc w idealnym stanie (na zdjeciach wyglada jak nowa), co prawda kosztuje wiecej niz planowalam wydac, ale jesli bylaby taka super, to potem sama bede mogla ja sprzedac za 100-200 zl mniej, a i tak nie bede duzo stratna:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja noc spokojnie. Fakt po 22 się położyłam,a zasnelam ok północy. Wstałam dwa razy do wc i spałam. Niestety o 6:30 dzwoni ta franca i muszę wstać, co by Nati do szkoły odstawić.

Dziś jedziemy zamówić szafę dla malutkiej. 3 dni musimy czekać na odbiór. W końcu będę mogła dokończyć pokój. Tak to nie możemy ustawić mebli. Zamawiam też materiał na pościel do łóżeczka,rożek.

Mój szczęśliwy,bo córka w końcu wczoraj kopala go za każdym razem jak tylko przyłożył rękę.

Nati dziś rano z tekstem.... Dobrze, że Ala zaraz będzie z nami. Będę zazdrosna chwilami ale i tak czekam na nią. Kochana ta moja córcia :-)

moremi, Mala_Czarna_89, Ona_89' lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest jeszcze w domu. Jutro rano jada:(
    Kurde stres mam jak cholera:( to będą długie dni:( mam nadzieje ze od razu jutro mu zrobią zabieg żeby jak najszybciej wrócił do domu. Wiem ze juz pisałam ale naprawdę czuje się fatalnie z tym ze mnie nie będzie przy nim:(

Edit. Więc jutro Proszę o kciuki dla Patryka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 08:18

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam męża żeby wskoczył do biedry w drodze do pracy no i lipa :-( Zostało jedno opakowanie z różem...
    Buuuuu

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger trzymam mocno kciuki, będzie dobrze a Patryk na pewno jest w rękach specjalistów. Ty się dziewczyno nie denerwuj, wszystko się uda i wkrótce będziecie we 4 :)

Ginger84, izulkaa lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger kciuki za Patryka mocno zacisniete:)
    Ja mam Biedre pod domem, ale jak wyrwalam z domu (zapominajac, ze jestem w ciazy), to tylko ja tam bylam i zaspany kasjer, a wracajac musialam zatrzymac sie po drodze, bo tak mnie brzuch zaczal bolec :D

Ginger84, Mala_Czarna_89, MadaLena30, Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja wiem tylko kurcze nie da się nie denerwować. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką której syn tez miał ten zabieg i mówię jej ze jednak pojadę z nimi. No to ona zadzwoniła do mojego mówi mu jak ona to przeżyła jak widziała syna pod narkoza z wenflonem jak płakała a ze jestem wrażliwa na takie rzeczy jeśli chodzi o moje dziecko to jeśli nie chce żebym tam urodziła to żeby mi zabronił no wiec teraz już nawet nie ma rozmowy. Ja wiem ze oni maja racje ale jednak mama to mama.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger materialy mam ale musze jeden wymienic bo gatunek mi sie nei podoba i to bardzo. Nie wyjdzie z takiego szajsu nic z pod mojej maszyny:)
    Ogólnie mam juz Twoja kosteczke i podusie gwiazdki uszyte:)

Trzymam kciuki za Patryka ja bede przezywac zabieg malej w listopadzie 4 dni przed terminem. I tak wczoraj siedzialam z moim i sie rozryczalam powiedzialam ze sie boje i ze nie chce zeby ja bolalo. Ze a cala narkoza jest dla mnie przerazajaca itd. I doszlismy do wniosku ze moglabym urodzic przed zabiegiem. Odciagnelabym mleczko i moglabym byc z Lenka i czekac pod sala operacyjna. Tak sie boje strasznie.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja jeszcze trochę zaspana :)
    M o 5.30 już wyjeżdżał na szkolenie. Ma je tygodniowe, ale jako, że ta szkoła jest blisko, to miał zrezygnować z zakwaterowania w jednostce i wracać po południu i na noc do domu. Problem w tym, że źle napisał raport (a mówiłam mu jak się go pisze u nas w pracy ;)) i teraz się boję, że będą mu kazali zostać. Tak to jest jak się żony nie słucha :D

W ogóle jak pojechał i zasnęłam, to miałam straszny sen. Oczywiście tak realistyczny, że chwila musiała minąć po przebudzeniu zanim doszłam do siebie i uświadomiłam sobie, że to był tylko sen. Nie będę opisywać co mi się śniło, bo bym chyba pisać prędko nie skończyła xd finalnie sen skończył się dobrze, ale co się w nim nastresowałam i napłakałam, to ja wiem :D

Co do tych ballsów, to mogę później podjechać u mnie do takiej jednej biedronki, gdzie nikt nic nie kupuje, bo dzielnica biedna i kupić Wam dziewczyny, którym zabrakło czy to w ogóle, czy kolorów. Zapakuję i wyślę jeśli któraś chce - żaden problem :)

Zaraz wstaję z łóżka i jakoś się ogarnąć muszę, bo chciałam dzisiaj posprzątać choć nie wiem jak mi to pójdzie. Strasznie mi się nie chce, ale jak patrze na ten syf, zwłaszcza na podłogi, których kurz nie oszczędza, to jakoś się przemęczę chyba ;)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja nawet przeżywałam taki widok mojej siostry, gdy była mała i miała kolejną operację (urodziła się z rozczepem podniebienia), także wyobrażam sobie co Ty jako mamusia będziesz czuć :(

Aparatka, ja się już nie mogę doczekać, gdy dostanę tez Twoje cuda :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger będzie dobrze. Trzymam kciuki za Was i szybki powrót do zdrowia. Ja jako ciotka przeżywałam ten zabieg u bratanka w kwietniu.

Aparatka dobry pomysł z tym wcześniejszym porodem

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka twoja paczuszka leci dzisiaj:) Juz stoi w przedpokoju i czeka na wyjscie z domku:):)

Natali zeby mała jeszcze chciala wyjsc z brzucha 13 dni szybciej to by bylo super ja bym tez byla spokojniejsza a tak bede musiala wziasc dwie torby jedna dla Lenki a druga wrazie w dla mnei na porodowke.

natali101 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt faktem beda dwie babcie i chrzestna Lenki wrazie czego w szpitalu ale mama to jednak mama.

Moodliszka na priv masz fotki zestawu:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kulki tak łatwo zrobic samemu i to zajmuje łącznie az 10 minut:)

moremi lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka właśnie mama to mama.
    Gdyby to był późniejszy tydz ciąży to bym jechała ale teraz jeszcze za wcześnie żebym urodziła ze stresu:(
    To widzę ze ci tylko problem zrobilam z tym zamówieniem.

A my właśnie jedziemy oglądać wózki;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka zagaduje ze nam zrobi cotton balls;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden problem no coś Ty zdarza sie czasami szajsowata bawełna niestety dlatego wole sama jechac i macac:P:P:P

Ja Ciebie doskonale rozumiem ze nie mozesz jechac mnie tez by pewnie na tym etpie nie wpuscili nawet na oddzial. Lekarz mojej Lenki jest bradzo opiekuńczy i mam do niego pełne zaufanie. U Ciebie sa jeszcze skurcze teraz to tym bardziej ni epowinna jechac. Najwyzej po zabiegu pojedziesz do synka jak juz dojdzie po narkozie do siebie

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o mufkach na ręce powiem szczerze ze rok temu sama sobie szyłam i sprawdziło sie w 100% cieplutko w łapki było i rekawic nie musialam ubierac a mój to już wogóle anty rekawic wiec na spacerki super sie sprawdzało.

haen, mikado, MW26 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka negocjuj z córką. Ja ze swoją negocjuje dwa terminy :-D albo 10 listopad albo 1 grudnia

Kitaja lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ