X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co..troche mi dupa ożyła to mam kurczę mocniejsze i częściej :/ nie mowie nawet mojemu bo się wydrze ze nie leze :P chocisz staram się jak mogę.. To obiad bym musiała na leżąco jeść, nie myc sie itd..
    Ginger powiem ci zr wolalbym z,jednej strony miec juz za sobą poród.. Nie denerwowałabym sie o te skurcze..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bedzie córka Blanka Zofia, TP 20-24.10 na razie, bo to tylko teoria w moim przypadku :/
    Ja prałam wszystko w 60 i nic sie nie zrobiło, pieluchy tetrowe w 90 ( te z nadrukiem troszke pobladły, ale nie ma to dla mnie większego znaczenia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:01

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ja też miewam bóle okresowe, a infekcji żadnej nie miałam.

Izulka ja prałam w 40 stopniach, ale naprawdę porządnie prasowałam. Cieszę się, że mam to już zrobione, bo z dnia na dzień czuję się coraz cięższa

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle w max 40 stopniach prac bo moja pralka cos w wiekszych temp zwyczajnie niszczy rzeczy (juz te 40 nawet ma za duza moc ;/).
    Dlatego wole bezpiecznie w nizszej temp bo szkoda mi ciuszkow by cos sie z nimi stalo.
    Samo wypranie juz w takiej temp zabija bakterie,a jeszcze jak sie wyprasuje to juz wgl spokojna glowa :)

Jestes juz z nami :)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa a ty macmiror bralas chyba? Co dzień czy rzadziej?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka brałam,codzienne przez 14 dni chyba tzn cale opakowanie ale mi to nic,nie dalo..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulkaa ja jak mialaam bakterie i cel podwyższone to miałam ostry ból brzucha ze wstać nie mogłam dostałam antybiotyk monural.
    Ja już bym się z chcia zabrała za pranie ale czekam na ubranka po znajomych synku jedziemy po nie za półtora tygodnia. Jak wrócimy to pranie wszystko 2x plus prasowanie wolę to zrobić teraz niż potem jak będzie mi ciężej. Dzisiaj kolejne 80 zł poszło byłam u dziewczyn w pracy kupiłam pajaca kaftanik i dwa polspiochy i tyle kasy :p
    Młody zaczął 30 tydzień z uciskaniem w żołądek i przepone mało co nie zwymiotowalam w autobusie jeszcze tak duszno w środku było..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, ja tez brałam- codziennie na noc 1 / przez 6dni (uczuliłam się). Brałam razem z Amoksycyliną z powodu zapalenia dróg moczowych. Mi bardzo pomogło.

Synuś :-)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin wroci dopiero za dwa tygodnie. Ide jutro na wizyte do enelmed. Wolę sprawdzić co się dzieje bo mi gin kazał tylko dwa razy na tydzień brać ten Monural a mam poczucie że infekcja się pogarsza. Do tego skurcze mam znów częste. Na szczęście nieregularne i nie bolą, ale myślę że to od infekcji...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja zawinelam w recznik i agrafkami szczelnie zapielam..

Shibuya lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 8 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya a ja nieszczelnie- poukladalam w umytej zamkniętej szafie. W kilku źródłach czytałam ze powinny przejść zapachem domu. Z reszta szafa jest w sypialni gdzie pies nie ma wstępu i praktycznie tylko ja tam chodzę

Jejku od 12:30 nie siedziałam na tyłku, czuje się jakbym wróciła z górskiej wycieczki. A brzuch nie boli aż dziwne :O

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    i co zrobiłyście z tymi wypranymi i wyprasowanymi ubrankami?

Ja mam poskładane, posegregowane i poukładane w komodzie. Od góry przykryte prześcieradłem bawełnianym

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Monural tylko macmiror...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręcznik pachnie nami i domem no i kurz nie ma dostępu...a to jeszcze mam nadzieje trochę czasu zostało...

perelka89 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem czy będę czymś przykrywac te ubranka, które poukładałam w szafie. Myślicie, że jest serio potrzeba znowu je szczelnie owijać?

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi tylko o to żeby się nie kurzylo

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka mnie po założeniu pessara kazali stosować macmiror na zmianę z lactovaginalem do tego mam probiotyk doustnie - provag.
    Dostałam natomiast uczulenia na luteinę, swędzi i piecze że wytrzymać nie można - zaczęłam brać podjęzykową mam nadzieje że działa tak samo.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png

Wysłany: 8 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak na wszystko sto milionów teorii ;)

Shibuya pranie i prasowanie to sama radość :)

Cebulka, Shibuya lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocia, teraz już nie powychodzą od sterydów, jak coś, to jest efekt natychmiastowy. Ja walę tony olejków i oliwki na brzuchol rano i wieczorem.

Niestety nie wyszła mi afera w rossmanie, paczka była. Za to za inne produkty chciałam zapłacić kartą i pani mi oznajmiła, że wyświetliło jej się, że musi mi zabrać kartę a ja muszę iść z panem ochroniarzem spisać protokuł zabrania karty;/ dziwnie to wyglądało, jakbym coś nakradła. Chciałam przygodę to dostałam :P po drodze narobiły mi się różne smaki przez tydzień włoski w biedrze, więc zrobiłam zakupy i wróciłam i zrobiłam carbonare :D i jeszcze wstawiłam rosół i jeszcze gulasz na jutro. I jeszcze sałatke zrobiłam- tyle z moich postanowień, że nie gotuje. No ale co ja mam robić jak męża nie ma cały dzień a ja mam na coś smaka i coś muszę porobić ( poza sprzataniem bo tego nienawidzę :( )

teraz se leżę z nogami na górze i zaraz przyjdzie mój ukochany chrześniak bratanek, zacałuję go na śmierć jest takim słodziakiem !!

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia podziwiam Cię, naprawdę. U mnie nawet niewielka ilość ruchu kończy się skurczami...a ty masz dwie panienki w brzuchu...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ