X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez macie zachcianki?? Ja od pozcatku ciazy nei mialam a teraz pochłaniam arbuza z ogórkami kiszonymi. Mój na mnie juz pazry czasami jak na wariatke

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mała nic mi o tym nie wiadomo, żeby coś znaczyło :)

Ładne te wasze wózki, też mi się te adamexy podobają no ale.... ;)

Pani której pożyczyłam gondolki wysłała mi zdjęcie swoich dziewczynek. Ledwo się mieszczą, mają 3 mce i 5 kilo. Urodziły się w 35 tyg a Pani od 33 leżała na patologii. Przyglądam się ubrankom ze zdjęcia i bardzo mi się podobają, chyba fajny układ wymyśliłam, że ubranka za gondolki :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74d004e84e75.jpg

ps: Boziu kochana, moje takie będą <3

natali101, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, izulkaa, szczesciara25, Ona_89', perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    Wy tez macie zachcianki?? Ja od pozcatku ciazy nei mialam a teraz pochłaniam arbuza z ogórkami kiszonymi. Mój na mnie juz pazry czasami jak na wariatke

Ja się miałam Was pytać jak u Was z apetytem. Bo u mnie raczej średnio. Rano jestem głodna, zjem śniadanie. Później obiad i od obiadu mogłabym już nic nie jeść do następnego dnia :/ zwyczajnie głodna nie jestem. Nie wiem, czy się nie przejmować, czy wpychać w siebie cokolwiek.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja wiele jesc nie moge ale zestawy smakowe mam czasem z kosmosu. Np.czeresnie owijane w żółty ser lub truskawki z kiełbasa :D moj mąż widział to raz i powiedział abym jadła to pod jego nieobecność raczej :D
    Ale porcje raczej małe, żołądek skurczony, boli i łatwo teraz tez o zgagę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:17

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka, zazdroszczę. Ja mam ssanie non stop! Aż czasem nie wiem co mam jeść albo nie chce mi się przygotować. To jest zwyczajnie uciążliwe :P

Molcia pisałaś, że może po sterydach celulit- tak to na pewno, bo sterydy zatrzymują wodę. Ja mam od 4 lat inny kształt twarzy, inni tego nie widzą, ale ja widzę chomiczka. Czesto po podaniu sterydów na płucka tak szybko rośnie brzuch, że niestety robią się rozstępy- tak pisały bliźniacze. Mój rekord jak dostawałam hydrokortyzon dożylnie przy skrajnym wyczerpaniu w chorobie to nabranie 8kg wody w 5 dni !!! Myślałam, że popękam, a rodzina mnie nie rozpoznawała jak mnie odwiedzali w szpitalu. A jak dodawali żelazo w kroplówkach to jeszcze zaczynało mi wszystko puchnąć i swędzieć i szczypać w żyłach. Brrrr. Jak mnie wypuszczali to robiłam siusiu 7 razy w nocy i w 3 dni wszystko znikało.

tak samo nam znikną dodatkowe kg po porodzie dziewczynki :) Oby :) ja czuje, że połowoa moich kg to woda, bo znów mam chomiczka na twarzy i etap, że średnio chcę aby mnie znajomi widzieli...

• aparatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie tez nie mam apetytu ale arbuza i te ogorki moge jesc tonami. Siadanie to juz nei pamiteam kiedy jadłam bo nie mam ochoty jakis skromny obiadek bo trzeba wkoncu cos zjesc a kolacja to jak moj mnie przymusi.

Wogole nei jetsm głodna ale jak pokazesz mi ogorka badz arbuza to jesem pierwsza przy stole i pije strasznie duzo.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Mała, skoro czekasz ze mną, to jest mi zdecydowanie raźniej :D

Z Pocztą Polską, to w ogóle jakiś cyrk jest i to się nie zmieni. Moja mama np.wczoraj dostała list zwykły, że miała się wstawić na komisję. Szkoda, że wstawić się miała wczoraj na 7.30 ;) list wysłano 27 sierpnia, a wczoraj dopiero doszedł. W obrębie tego samego miasta!
    U nas była ta sama sytuacja babcia dostała wezwanie na komisję która miała 1.08 wysłane wezwanie 20lipca a szło dosłownie przez jedną pocztę list dostarczony 7.08..

Apetyt haha ja mam dzisiaj tasiemca od rana zjadłam kajzerke rano i kromkę chleba potem pospalam godzinkę i kolejne dwie bułeczki z kawka później kawałek placka nektarynka kostka czekolady po 12 i już Jestem po zupie i dwóch kanapkach. Tata przywiózł mi ogórki kiszone i jem kanapki ser wędlina ogórek pomidor najeść się nimi nie mogę :p

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Moodliszka, zazdroszczę. Ja mam ssanie non stop! Aż czasem nie wiem co mam jeść albo nie chce mi się przygotować. To jest zwyczajnie uciążliwe :P

Molcia pisałaś, że może po sterydach celulit- tak to na pewno, bo sterydy zatrzymują wodę. Ja mam od 4 lat inny kształt twarzy, inni tego nie widzą, ale ja widzę chomiczka. Czesto po podaniu sterydów na płucka tak szybko rośnie brzuch, że niestety robią się rozstępy- tak pisały bliźniacze. Mój rekord jak dostawałam hydrokortyzon dożylnie przy skrajnym wyczerpaniu w chorobie to nabranie 8kg wody w 5 dni !!! Myślałam, że popękam, a rodzina mnie nie rozpoznawała jak mnie odwiedzali w szpitalu. A jak dodawali żelazo w kroplówkach to jeszcze zaczynało mi wszystko puchnąć i swędzieć i szczypać w żyłach. Brrrr. Jak mnie wypuszczali to robiłam siusiu 7 razy w nocy i w 3 dni wszystko znikało.

tak samo nam znikną dodatkowe kg po porodzie dziewczynki :) Oby :) ja czuje, że połowoa moich kg to woda, bo znów mam chomiczka na twarzy i etap, że średnio chcę aby mnie znajomi widzieli...
    właśnie się trochę tym martwię, czy po tych sterydach nie nabawię się rozstępów - cellulit od wody to jeszcze spoko, to powinno zejść po porodzie niestety już mam rozstępy z okresu dojrzewania i nie chciałabym ich mieć więcej.. :/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jak mój m zobaczył w sklepie wózek dla bliźniąt to mówi "Boże, na to trzeba chyba mieć prawo jazdy!" ;)

właśnie odkryłam że porządnie wyszorowałam całą lodówkę i żadnych odruchów wymiotnych przy tym nie miałam. Chyba z moimi mdłościami nie jest tak źle ;)

co do smaków to mnie naszła dzika ochota na zupę krem. Kończę gotować porządny rosół, a do tego zmiksowany szpinak, brokuły, brukselka + grzanki, bomba witaminowa :)
    Ps. plus dla mojego osobno mięcho...

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się biorę za ubranka :) prasowanie, układanie i wybór ich do szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:04

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ty jeszcze nie masz wyznaczonego terminu cesarki nie?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie apetyt mega, ciągle bym jadla..głównie słodkie :P ale co chwile cos jem... Mam tak od pobytu w szpitalu i tych sterydach :P fakt ze od nich brzucxh rośnie jak szalony.. Jak wyszłam to mój od razu zauważył zr mi brzuch mega urósł w tym czasie :P ciul z brzuchem, grunt żeby dzidziuś przybieral na wadze :P ale co za tym idzie... Zyly mi bardzo powychodzily na brzuchu...

Dzisiaj coś mam,często te skurcze,i niektóre na prawdę bolesne..:(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy ty jeszcze nie masz wyznaczonego terminu cesarki nie?

Jutro poznam :)
    Ale powiem wam, że chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda :)i poczułam nieodparta potrzebę przygotowania już wszystkiego na tip top :)

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana boli podbrzusze jak przy okresie. Te które miały bakterie czy też tak mialyscie? Mój gin akurat się kuzwa musi urlopowac...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka tez tak mam.. I mnie kłuje w podbrzuszu ale czy to,od bakterii to nie,wiem..
    Mnie,juz wkurw*a ta infekcja ze tak powiem.. Ileż mozna brać leki i nic ? Jeszcze jak bym nie leczyla tego a tu ciągle coś biore i ciągle mi cos nie tak wychodzi w moczu :/ ... Boje sie ze przez to tez mogę wczesniej rodzic albo z dzieckiem cos bedzie nie tak...

Przyszla paczka ;) w niej min proszek.kupiłam w końcu dzidziusia ,póki co 3kg bo starczy na ciuszki i popranie a chce przetestować najpierw zanim kupie wieksza pake czy malej nie bedzie uczulac..
    Będę prac;) ale najpierw kupie cos do pralki żeby przeczyścić ja troche ...
    Na jaki tryb dajecie ? Ja mysle ciuchy 40stp. I najwyżej dac podwójne wirowanie..
    A inne rzeczy w zależności co,na metkach pisze

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile cm maja wasze materace do łóżeczka ? 8/9 czy grubsze ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie dorwałam komputer i chce uaktualnić listę z pierwszej strony więc proszę o info o zmianach.
    Z tego co pamiętam to Paolka25 prosiła o zmianę daty.
    Beebs proszę o podanie TP i płci.

P.S Właśnie dzwonili ze sklepu że przyjechała fura dla Gabrysi:) A mieliśmy czekać trzy tygodnie.

izulkaa, Beebs, Rozmarzona, Micia, Sajgonara, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ja mam takie bóle nawet jak bakterii nie mam. Dziś rano mi się nasiliły ale możliwe ze to ze stresu.

Teraz przyjaciółka po mnie przyjedzie żebym w domu nie siedziała sama a potem druga odwiezie. Więc poleze na kanapie u niej a nie u siebie może mi humor się poprawi

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja pralam wszystko na 60st i nic się nie stało z ciuszkami

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ginger ;)
    Ja właśnie jak pralam te używane po siostrzenicy ciuszki w 60to sie porozciagaly niektóre :/
    Pewnie, poloz sie w więcej osób zawsze raźniej :)

Co myślicie ?
    http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-szuflada-mokate-braz-krem-i4921309701.html?ref=mainpage-observed

http://allegro.pl/lozeczko-kacper-z-szuflada-dab-sonoma-bialy-i5647674236.html?ref=mainpage-observed#thumb/1

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ