X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez macie zachcianki?? Ja od pozcatku ciazy nei mialam a teraz pochłaniam arbuza z ogórkami kiszonymi. Mój na mnie juz pazry czasami jak na wariatke

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mała nic mi o tym nie wiadomo, żeby coś znaczyło :)

Ładne te wasze wózki, też mi się te adamexy podobają no ale.... ;)

Pani której pożyczyłam gondolki wysłała mi zdjęcie swoich dziewczynek. Ledwo się mieszczą, mają 3 mce i 5 kilo. Urodziły się w 35 tyg a Pani od 33 leżała na patologii. Przyglądam się ubrankom ze zdjęcia i bardzo mi się podobają, chyba fajny układ wymyśliłam, że ubranka za gondolki :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74d004e84e75.jpg

ps: Boziu kochana, moje takie będą <3

natali101, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, izulkaa, szczesciara25, Ona_89', perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    Wy tez macie zachcianki?? Ja od pozcatku ciazy nei mialam a teraz pochłaniam arbuza z ogórkami kiszonymi. Mój na mnie juz pazry czasami jak na wariatke

Ja się miałam Was pytać jak u Was z apetytem. Bo u mnie raczej średnio. Rano jestem głodna, zjem śniadanie. Później obiad i od obiadu mogłabym już nic nie jeść do następnego dnia :/ zwyczajnie głodna nie jestem. Nie wiem, czy się nie przejmować, czy wpychać w siebie cokolwiek.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja wiele jesc nie moge ale zestawy smakowe mam czasem z kosmosu. Np.czeresnie owijane w żółty ser lub truskawki z kiełbasa :D moj mąż widział to raz i powiedział abym jadła to pod jego nieobecność raczej :D
    Ale porcje raczej małe, żołądek skurczony, boli i łatwo teraz tez o zgagę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:17

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka, zazdroszczę. Ja mam ssanie non stop! Aż czasem nie wiem co mam jeść albo nie chce mi się przygotować. To jest zwyczajnie uciążliwe :P

Molcia pisałaś, że może po sterydach celulit- tak to na pewno, bo sterydy zatrzymują wodę. Ja mam od 4 lat inny kształt twarzy, inni tego nie widzą, ale ja widzę chomiczka. Czesto po podaniu sterydów na płucka tak szybko rośnie brzuch, że niestety robią się rozstępy- tak pisały bliźniacze. Mój rekord jak dostawałam hydrokortyzon dożylnie przy skrajnym wyczerpaniu w chorobie to nabranie 8kg wody w 5 dni !!! Myślałam, że popękam, a rodzina mnie nie rozpoznawała jak mnie odwiedzali w szpitalu. A jak dodawali żelazo w kroplówkach to jeszcze zaczynało mi wszystko puchnąć i swędzieć i szczypać w żyłach. Brrrr. Jak mnie wypuszczali to robiłam siusiu 7 razy w nocy i w 3 dni wszystko znikało.

tak samo nam znikną dodatkowe kg po porodzie dziewczynki :) Oby :) ja czuje, że połowoa moich kg to woda, bo znów mam chomiczka na twarzy i etap, że średnio chcę aby mnie znajomi widzieli...

• aparatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie tez nie mam apetytu ale arbuza i te ogorki moge jesc tonami. Siadanie to juz nei pamiteam kiedy jadłam bo nie mam ochoty jakis skromny obiadek bo trzeba wkoncu cos zjesc a kolacja to jak moj mnie przymusi.

Wogole nei jetsm głodna ale jak pokazesz mi ogorka badz arbuza to jesem pierwsza przy stole i pije strasznie duzo.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Mała, skoro czekasz ze mną, to jest mi zdecydowanie raźniej :D

Z Pocztą Polską, to w ogóle jakiś cyrk jest i to się nie zmieni. Moja mama np.wczoraj dostała list zwykły, że miała się wstawić na komisję. Szkoda, że wstawić się miała wczoraj na 7.30 ;) list wysłano 27 sierpnia, a wczoraj dopiero doszedł. W obrębie tego samego miasta!
    U nas była ta sama sytuacja babcia dostała wezwanie na komisję która miała 1.08 wysłane wezwanie 20lipca a szło dosłownie przez jedną pocztę list dostarczony 7.08..

Apetyt haha ja mam dzisiaj tasiemca od rana zjadłam kajzerke rano i kromkę chleba potem pospalam godzinkę i kolejne dwie bułeczki z kawka później kawałek placka nektarynka kostka czekolady po 12 i już Jestem po zupie i dwóch kanapkach. Tata przywiózł mi ogórki kiszone i jem kanapki ser wędlina ogórek pomidor najeść się nimi nie mogę :p

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Moodliszka, zazdroszczę. Ja mam ssanie non stop! Aż czasem nie wiem co mam jeść albo nie chce mi się przygotować. To jest zwyczajnie uciążliwe :P

Molcia pisałaś, że może po sterydach celulit- tak to na pewno, bo sterydy zatrzymują wodę. Ja mam od 4 lat inny kształt twarzy, inni tego nie widzą, ale ja widzę chomiczka. Czesto po podaniu sterydów na płucka tak szybko rośnie brzuch, że niestety robią się rozstępy- tak pisały bliźniacze. Mój rekord jak dostawałam hydrokortyzon dożylnie przy skrajnym wyczerpaniu w chorobie to nabranie 8kg wody w 5 dni !!! Myślałam, że popękam, a rodzina mnie nie rozpoznawała jak mnie odwiedzali w szpitalu. A jak dodawali żelazo w kroplówkach to jeszcze zaczynało mi wszystko puchnąć i swędzieć i szczypać w żyłach. Brrrr. Jak mnie wypuszczali to robiłam siusiu 7 razy w nocy i w 3 dni wszystko znikało.

tak samo nam znikną dodatkowe kg po porodzie dziewczynki :) Oby :) ja czuje, że połowoa moich kg to woda, bo znów mam chomiczka na twarzy i etap, że średnio chcę aby mnie znajomi widzieli...
    właśnie się trochę tym martwię, czy po tych sterydach nie nabawię się rozstępów - cellulit od wody to jeszcze spoko, to powinno zejść po porodzie niestety już mam rozstępy z okresu dojrzewania i nie chciałabym ich mieć więcej.. :/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jak mój m zobaczył w sklepie wózek dla bliźniąt to mówi "Boże, na to trzeba chyba mieć prawo jazdy!" ;)

właśnie odkryłam że porządnie wyszorowałam całą lodówkę i żadnych odruchów wymiotnych przy tym nie miałam. Chyba z moimi mdłościami nie jest tak źle ;)

co do smaków to mnie naszła dzika ochota na zupę krem. Kończę gotować porządny rosół, a do tego zmiksowany szpinak, brokuły, brukselka + grzanki, bomba witaminowa :)
    Ps. plus dla mojego osobno mięcho...

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się biorę za ubranka :) prasowanie, układanie i wybór ich do szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:04

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ty jeszcze nie masz wyznaczonego terminu cesarki nie?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie apetyt mega, ciągle bym jadla..głównie słodkie :P ale co chwile cos jem... Mam tak od pobytu w szpitalu i tych sterydach :P fakt ze od nich brzucxh rośnie jak szalony.. Jak wyszłam to mój od razu zauważył zr mi brzuch mega urósł w tym czasie :P ciul z brzuchem, grunt żeby dzidziuś przybieral na wadze :P ale co za tym idzie... Zyly mi bardzo powychodzily na brzuchu...

Dzisiaj coś mam,często te skurcze,i niektóre na prawdę bolesne..:(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy ty jeszcze nie masz wyznaczonego terminu cesarki nie?

Jutro poznam :)
    Ale powiem wam, że chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda :)i poczułam nieodparta potrzebę przygotowania już wszystkiego na tip top :)

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana boli podbrzusze jak przy okresie. Te które miały bakterie czy też tak mialyscie? Mój gin akurat się kuzwa musi urlopowac...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka tez tak mam.. I mnie kłuje w podbrzuszu ale czy to,od bakterii to nie,wiem..
    Mnie,juz wkurw*a ta infekcja ze tak powiem.. Ileż mozna brać leki i nic ? Jeszcze jak bym nie leczyla tego a tu ciągle coś biore i ciągle mi cos nie tak wychodzi w moczu :/ ... Boje sie ze przez to tez mogę wczesniej rodzic albo z dzieckiem cos bedzie nie tak...

Przyszla paczka ;) w niej min proszek.kupiłam w końcu dzidziusia ,póki co 3kg bo starczy na ciuszki i popranie a chce przetestować najpierw zanim kupie wieksza pake czy malej nie bedzie uczulac..
    Będę prac;) ale najpierw kupie cos do pralki żeby przeczyścić ja troche ...
    Na jaki tryb dajecie ? Ja mysle ciuchy 40stp. I najwyżej dac podwójne wirowanie..
    A inne rzeczy w zależności co,na metkach pisze

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile cm maja wasze materace do łóżeczka ? 8/9 czy grubsze ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie dorwałam komputer i chce uaktualnić listę z pierwszej strony więc proszę o info o zmianach.
    Z tego co pamiętam to Paolka25 prosiła o zmianę daty.
    Beebs proszę o podanie TP i płci.

P.S Właśnie dzwonili ze sklepu że przyjechała fura dla Gabrysi:) A mieliśmy czekać trzy tygodnie.

izulkaa, Beebs, Rozmarzona, Micia, Sajgonara, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ja mam takie bóle nawet jak bakterii nie mam. Dziś rano mi się nasiliły ale możliwe ze to ze stresu.

Teraz przyjaciółka po mnie przyjedzie żebym w domu nie siedziała sama a potem druga odwiezie. Więc poleze na kanapie u niej a nie u siebie może mi humor się poprawi

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja pralam wszystko na 60st i nic się nie stało z ciuszkami

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ginger ;)
    Ja właśnie jak pralam te używane po siostrzenicy ciuszki w 60to sie porozciagaly niektóre :/
    Pewnie, poloz sie w więcej osób zawsze raźniej :)

Co myślicie ?
    http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-szuflada-mokate-braz-krem-i4921309701.html?ref=mainpage-observed

http://allegro.pl/lozeczko-kacper-z-szuflada-dab-sonoma-bialy-i5647674236.html?ref=mainpage-observed#thumb/1

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ