X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja jak zdejmuję biustonosz to czuję jakby mi głazy spadywały na podłogę a co dopiero Wy :p
    A co z usztywnianymi rożkami? Prać czy nie prać oto jest pytanie?
    Urządziłam sobie drzemkę, odkurzyłam mieszkanie i chyba pójdę na zakupy :)
    Marzy mi się krem pomidorowy z mozzarellą albo krem brokułowy z serkiem topionym... :) mniam :D
    No i muszę zaległe z wczoraj drożdżowe zrobić :) teść dzisiaj z mężem będą się dzisiaj przy remoncie produkować więc muszą coś zjeść a obaj łasuchy :) a mnie się kopiec kreta marzy :)

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu właśnie też mam nadzieję, że tak się zabezpieczają a przyjdzie wcześniej.

Fajne te wasze rożki, dzięki za propozycje :)

Zamawiacie już karuzelę? Ja wrzuciłam do koszyka i kupię szybko zanim mąż zauważy :P Wzięłam też tą pościel z modułowym ochraniaczem, a co mi tam. Mąż nie wie, że ostatnio prasowałam 7 kompletów pościeli :D a jak już przyjdzie to będzie po fakcie, nie? ;)
    I się zrobiło ponad 1000zł, a jeszcze nie skończyłam, ale czuję się jak dziecko, które broi i dobrze mi z tym ;)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze zamknięta w pokoju bo przyjechał mamy kolega i żali się na żone i mama mi wysłała smsa "nie wychodź" pewnie ,żeby się nie speszył ,że słysze :D

biedroneczka1910, perelka89 lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO maz wraca ...
    A mi glowa peka, wiec chyba wezme apap bo ciezko bedzie mi spacerowac po sklepach..

Milego dnia :)

Mala ale broisz hehe

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i kupujecie posciel 90x120 czy 100x135?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba ja faktycznie miałam takie szczęście, że dostałam wózek 3 dnia roboczego od zamówienia... Choć na początku też mi pisali, że 30 dni roboczych będę czekać.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90x 120 :-)

Ginger, jestem z Wami myślami. Usciski dla Patryka

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę teraz z mamą w zusie, bo biedna ma komisję dzisiaj i się stresuje jak przed maturą, wiec postanowiłam, że pojadę z nią, żeby było jej raźniej. Sama nie mam nic do roboty, a tak przynajmniej ja też później wykorzystam by jechać na komendę z tym L4, bo po przebojach Aparatki nie ufam jeszcze bardziej tej naszej poczcie :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 9 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90x120

ja tam mogę czekać nawet i 2 miesiące, ale nie wiem, czy moje dziecko poczeka ;)

Galaretka grubo :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100x135 :)
    Póki co nie kupuje karuzeli, bujaczka, projektora i innych pierdol bo nie chce dziecka otaczać zbyt duża ilością bodźców :) to już będę kupować jak Leon się urodzi :)

haen lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, żeby od razu dzidzi to włączać, ale nauczona doświadczeniem wiem, że czego nie kupię od razu, to nie kupię wcale. Także wzięłam karuzelę z projektorem :P z bujaczkiem się wstrzymuję, nie wiem, czy jest mi potrzebny..

A co dziewczyny z chustą do noszenia?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że pewnie by mnie korciło od razu włączyć stąd wstrzymam się :p poza tym w ciąży jestem skrajnie niezdecydowana i nie wiem, który wziąć, a podoba mi sie kilka :D
    Bujaczek też ostatnio wnikliwie oglądałam na żywo i jakiś taki lichy mi sie wydaje... no nie wiem, muszę to przemyśleć, bo przyda mi się na pewno, ale nie wiem czy zamiast bujaczka kojca nie wziąc i tam dziecku dac dużo zabawek...

Wysłany: 9 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy miałam to samo- przeżyłam lekkie rozczarowanie po zobaczeniu tiny love na żywo. Niby ładny, ale kosztuje naprawdę sporo. No i też zawiesiłam wzrok na takim kwadratowym kojcu ;) w sumie na dłużej by starczył.. na razie się wstrzymuję z jednym i drugim.
    Co do podejmowania decyzji to ja mam taki problem, że otwieram konkretną aukcję z przewijakami, tam ich jest 30 i nie wiem który wziąć :P

Ale jak już kupię wszystko co mamw koszyku, to zostanie mi kilka rzeczy do kupienia w aptece i sklepach stacjonarnych (np kapcie do szpitala ;) ). Nie wyobrażam sobie, żeby wszystko kupować w zwykłych sklepach..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole poczte (a przynajmnije jak pracowalam), bo z kurierami mialam przeboje...firma GLS pobila wszystkich na lopatki, a teraz zamawiam to co tansze, jak wiem, ze moge odebrac bo bede w domu

ostatnio odbieralam palete paneli (jakies 500 kg:D) i chcialam doplacic kurierowi, zeby wniosl i mowil, ze nawet chetnie, ale mial napiety grafik i jeszcze mu sie samochod popsul (maz niestety nie mogl wtedy byc), juz sie smialam, ze bede koczowac na tej palecie pod klatka, az maz wroci, na szczescie udalo sie ogarnac kolege do pomocy;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, 400zł za taki jakiś ortalion no i zawieszka raptem z dwiema zabawkami... Póki co tez się wstrzymuję z tym :)

Przedwczoraj zrobiłam zakupy dla siebie do szpitala, myślę że do pt powinno przyjść i generalnie torbę mam gotową :) Wczoraj już spakowałam torbę na salę noworodka, mam też spakowaną torbę dla siebie oraz z resztą rzeczy niemowlęcych i okazało się, że taka kupiona specjalnie na tę okazję jest za mała :D muszę większą jednak wziąć :)
    To co mi zostało do włożenia do torby to japonki - nie mogę nigdzie znaleźć takich jakie chcę, musze przejrzeć sklepy sportowe, oprócz japonek kosmetyczka do włożenia i poza tym wszystko już jest gotowe na tip top :)
    Wczoraj też już założyłam falbanę maskująca na łóżeczko, prześcieradło i ochraniacz - ale tylko po jednej, od ściany, stronie łóżeczka. Ułożyłam prześcieradło i kocyk w gondoli - ewidentnie mam syndrom wicia gniazda :D
    Czekamy aż nasz zamówiony fotelik przyjdzie do sklepu, żeby go odebrać.

Z jednej strony nie mogę się doczekać Leona na świecie, z drugiej boję się jak cholera rozwiązania, z trzeciej jestem teraz jak człowiek niepenosprawny bo nawet wstanie z łóżka to nie lada wyczyn...

• Molcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy a gdzie w końcu kupiłaś fotelik? No i gdzie kupowałaś ochraniacz na materac? aa no i z ciekawości gdzie kupowałaś koszulę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:45

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak zobaczyłam bujaczek tiny love na żywo to stwierdzilam ze nie dam za niego 400zl, ale znalazlam na allegro używany i z przesyłka zapłaciłam 199zl. Fajne jest w nim to ze sie rozkłada fo pozycji leżącej wiec nawet noworodka tam poloze, dlstego się na niego zdecydowalam.

Kitaja lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Buffy a gdzie w końcu kupiłaś fotelik? No i gdzie kupowałaś ochraniacz na materac? aa no i z ciekawości gdzie kupowałaś koszulę?

Fotelik w Entliczku na ul.Wadowickiej :)
    Ochraniacz w necie, na allegro od sprzedawcy okularki_com; a koszule dwie w Esotiq i dwie w necie od allegrowicza push_up z marki IF :) Pokusiłam sie tez o stanik do karmienia :p Nie wiem czy użyję, ale nie był drogi więc wzięłam :)

• Sajgonara Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam bujaczek już, wózek tez już mam ale u teściów stoi bo miejsca nie mamy. Łóżeczko z poscielą upatrzone w aukcjach obserwowanych. Została wanienka i przewijak. Dla mnie najgorsze są te zakupy apteczno kosmetyczne bo nie wiem co mi potrzebne będzie a na co szkoda kasy.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Ja tez jak zobaczyłam bujaczek tiny love na żywo to stwierdzilam ze nie dam za niego 400zl, ale znalazlam na allegro używany i z przesyłka zapłaciłam 199zl. Fajne jest w nim to ze sie rozkłada fo pozycji leżącej wiec nawet noworodka tam poloze, dlstego się na niego zdecydowalam.

Właśnie ta pozycja leząca mnie do niego najbardziej przekonywała, ale teraz zastanawiam się jednak nad kojcem mimo wszystko. Mam dwa pieski i po prostu jak będę choćby robiła obiad to dziecko położę w kojcu i bez obaw, że najje się sierści ogarnę wszystko :)

‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ