X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uprzedzila bo ja codziennie tak wstaje i mąż i głód mnie budzi :)
    Odnosniee rozkow to jedna ma usztywniany inna nie więc kwestia smaku :) ja mam nie usztywniany ale to dostałam bo tak nie wiem czy decydowalabym się na zakup bo mi w rożki nie wygodnie. Jak młody będzie miał silny odruch moro i nie będzie mógł spać to wtedy kupię otulacz ale to w sklepach dostępne jest więc nie będzie problemu.

Jeśli chodzi o pranie pizamy i szlafroka to na chłopski rozumum musialabys całkowicie zmmienic proszek wasz na dziecięcy i prac w nim wszystko od rzeczy Adasia po waszą bieliznę więc nie popadajmy że skajnoesci w skarajnosc.. Ja dzidziusiowych Prószków nie kupuje nauczona doświadczeniem koleżanek, siostry i szwagierki bo potem ciężko wrócić do normalnego proszku a i te dla dzieci lubią uczulac.. metoda jak ze wszystkim prób i błędów..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 06:55

perelka89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha..

I oficjalnie rozpoczynam jesień i wrzesień który jak co roku mnie nie oszczedzil.. już mam katar i pobolewa gardło. Oby się nie skończyło jak co roku zapaleniem górnych dróg oddechowym bo bez antybiotyki nie rusze żeby wyzdrowiec.. A łapie mnie dwa razy w roku to samo wrzesień i styczeń..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie koleżanka, mama dwójki dzieci pytała w czym zamierzam prać a mam zamiar w Dzidziusiu albo w Loveli a ona, że najlepsze płatki mydlane. I właśnie ona mówiła, żeby wszystko co swoje wyprać w tym samym, ale tak jak piszesz, musiałabym w ogóle się przerzucić na proszek dziecięcy.
    Trzeba zakładać skarpetki do spania;) ale nie ma się co śmiać, w blokach zimno :/

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ,ciezko bylo zasnac i o 5:30 maz mnie obudzil szykujac sie do pracy i pakujac na podroz,pytaniami " Kochanie a gdzie mam to,a gdzie tamto"- jakby nie mogl sie wczoraj spakowac wrrrrrr.... Paola dziekuje :-) mam nadzieje,ze brzuszek nie bedzie sie zbytnio spinal wezme przed nospe.A co do prania to ja pizamy do szpitala wypiore w proszku dzidziusiowym,ale pozniej bede prala w normalnych.Milego dnia mamuski,lot dopiero o 18stej takze jeszcze do was zajrze:-*

perelka89, olcia88 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie boję się przebierania, kąpania, mimo że to mój pierwszy Skarbek tylko boje się, że nie będę wiedziała czego mój Maluszek w danym momencie potrzebuje, czy pić, czy jeść... boję się komunikacji z nim :/ ;)

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebieranie czy kapanie spoko te sie nie boje;-) prEbieranie nawet w warunkach ekstremalnych doswiadczylam w pracy! Chodzi mi bardziej jak ja zrozumiem co taki maluch w danym momencie chce czy jesc czy cos go boli czy co <help>

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• haen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:

Na koniec warsztaty bezpieczny maluch-siedzac tam zastanawialam sie czy ktoras z was ( mieszkajaca w stolycy) siedzi wsrod uczestnikow ;)
    :)

Ja bylam na warsztatach!!:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to też mi chodzi, siedziałam z trójką małych dzieciaczków ale nie aż tak maleńkich Bo po 3 miesiącu były Maluszki. nie obcinałam paznokci, może jeszcze troszkę tego się obawiam. Ale bądźmy dobrej myśli, na pewno nauczymy się rozumieć nasze Kruszynki lepiej niż ktokolwiek inny :)

Kitaja a jak teraz się czujesz? Wszystko ok?

Ginger o Was też pamiętamy :*

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja m.in. chodzi o remont i w ogole bardzo duzo spraw mamy do zalatwirenia w tym tygodniu i wizja odpoczynku jakos sie oddala. Wszystko nalozylo nam sie w tym samym czasie, a przez to, ze jestem w ciazy wielu rzeczy nie zrobie.

W ogole to moje dziecko mnie testuje obecnie, przez noc sie nie poruszyla jak sie przebudzalam (a zazwyczaj tak), ale bylam tak zmeczona, ze usypialsm od razu i myslalam, ze moze ona tez. Zjadlam przed chwilka bulke z Nutella, zeby ja rozruszac i tez cisza...jak za jakis czas nie da mi znaku dziewczyna, to zaczne panikowac.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam do tych ktore mąż obudził. Zawsze udawalo mi się usnąć jak już wyszedł, a dziś się kręcę i nic z tego.

Co do opieki nad maluszkiem to tez mnie to przeraża. Kapiel, zmiana pieluch- spoko, ale kolki i jak maluszka będzie coś bolało to co ja wtedy zrobie? Skad bede miala wiedziec jak zareagować?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEAN napewno wszystko jest dobrze moze mala jeszcze sobie spi,wdech i wydech Wandzia pewnie ma gorszy dzien i straszy mame,polz sie na plecach potem na lewym boku moze mala da zaraz znac! Pewnie sie ruszala w nocy,a Ty twardo spalas ze zmeczenia!

haen lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) tez mnie mąż obudził i nie potrafiłam zasnąć, a jak już w końcówki się udało, to teraz oczu nie mogłam Otworzyć :P

Powiem Wam, że co przechodzę obok pokoju młodego i widzę ten wózek, to twarz mi się tak śmieje, że szok :P

Paolka_25, perelka89, Ona_89', olcia88 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, zgadzam się z Kitają :) na pewno Mała się wygodnie ułożyła i jeszcze słodko śpi. Na mojego np.jedzonko wogole nie działa, wiec muszę cierpliwie czekać aż łaskawie sam zacznie brykac :) nieraz czuję go od razu, a innym razem zanim książę się obudzi, to trochę trwa ;)

haen lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka jeśli boisz się komunikacji z dzieckiem to polecam książkę "język niemowląt" Tracy Hogg. Świetnie opisane jak rozumieć dany płacz i zachowanie dziecka :)

Ja mimo, że po północy zasnęłam (ale spałam caaaałą noc :O ), to od 7 zasuwam. Jestem po spacerze z psem, wyprawieniu moich do szkoły i pracy, trochę posprzątane, pranie wstawione. Nie chciało mi się, ale jak nie zacznę z rana to później już niewiele zrobię. A mam jeszcze tyle szafek do posprzątania przed porodem, że boję się, że nie zdążę.

Ginger trzymam kciuki dziś za Patryka :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszyla sie! Uf i eh.

Ja najchetniej bym dzis sie nie ruszala poza obreb lozka, zeby nie widziec syfu rremontowego i tego co musi zrobic jeszcze moj maz i tesc, a kiedy to nastapi, to najstarsi gorale nie wiedza...

moodliszka, Mala_Czarna_89, Kitaja, MadaLena30, Ona_89', Rozmarzona lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie ile idzie przelew z jednego banku do drugiego? konkretnie z pko do ing. Wczoraj wieczorem ok 22 przelalam mezowi pieniadze i jeszcze ich nie ma- myslalam ze rano juz beda. nie ma ich ani na moim koncie ani na mezowym to gdzie do diaska sa? :P

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do wczorajszego programu, to też oglądałam. Na szczęście się nie rozczuliłam, tylko trzymałam rękę na brzuszku mówiąc do małego w myślach, żeby nigdzie się nie spieszył. Kurczę, te Maluszki takie dzielne, tak walczą. Nawet nie potrafię wyobrazić sobie jak czują się Ci rodzice... W ogóle zdziwiłam się, że ta jedna mama, która choruje na astmę nie miała cc. Myślałam, że astma jest wskazaniem do cc. Bidulka z jej córeczki, że mimo przyjścia na świat w terminie i tak musi walczyć o zdrowie... I jak tak na to wszystko patrzałam, to jeszcze bardziej zaczęłam modlić się o to, żeby wszystko przy porodzie poszło dobrze.

Cholercia, muszę dostarczyć L4 do pracy, a nie mam jak. Zawsze mężu brał i zanosił do kadr, ale przez to jego szkolenie, nie jeździ teraz tam, tylko prosto na szkołę. Wraca, gdy dziewczyny z biur już wychodzą do domu. No nic. Chyba będę musiała zebrać dupkę i zrobić sobie spacer na pocztę, żeby wysłać to L4 poleconym.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja - no ostatecznie chyba stanie u nas na Janku - taki kompromis nam wyszedł, wiem że dość popularne teraz no ale przynajmniej tradycyjne, ładne polskie imię, poza tym nazwisko dość długie to Jan pasuje :)

dzień dobry! ja niestety obejrzałam początek tego programu, oczywiście się popłakałam i kiepsko spałam z nerwów, bo leżałam niedawno w tym szpitalu i zaczęłam sobie oczywiście wizualizować - no nie nadaję się do oglądania takich rzeczy w ciąży :/
    mała - sprawdź sobie sesje wychodzące i przychodzące w tych bankach, zwykle 1 sesja przychodząca jest koło 12..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:42

Mala_Czarna_89, Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Dziewczyny, wiecie ile idzie przelew z jednego banku do drugiego? konkretnie z pko do ing. Wczoraj wieczorem ok 22 przelalam mezowi pieniadze i jeszcze ich nie ma- myslalam ze rano juz beda. nie ma ich ani na moim koncie ani na mezowym to gdzie do diaska sa? :P

Zamiast zacytowac polubilam. Mala one pewnie w 1ej sesji banku Twojego meza wyszly czyli dzis rano, a spodziewalabym sie dzis wueczorem u Ciebie lub jutro rano.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

Wiszą w powietrzu :P albo w blokadach na rachunku albo w transakcjach oczekujących :) dzisiaj powinny być. Zależy o której bank ksieguje przelewy :p moja mama jak przelewa z pko do ing, to przeważnie jeden dzień to trwa.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ