Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No uprzedzila bo ja codziennie tak wstaje i mąż i głód mnie budzi
Odnosniee rozkow to jedna ma usztywniany inna nie więc kwestia smakuja mam nie usztywniany ale to dostałam bo tak nie wiem czy decydowalabym się na zakup bo mi w rożki nie wygodnie. Jak młody będzie miał silny odruch moro i nie będzie mógł spać to wtedy kupię otulacz ale to w sklepach dostępne jest więc nie będzie problemu.
Jeśli chodzi o pranie pizamy i szlafroka to na chłopski rozumum musialabys całkowicie zmmienic proszek wasz na dziecięcy i prac w nim wszystko od rzeczy Adasia po waszą bieliznę więc nie popadajmy że skajnoesci w skarajnosc.. Ja dzidziusiowych Prószków nie kupuje nauczona doświadczeniem koleżanek, siostry i szwagierki bo potem ciężko wrócić do normalnego proszku a i te dla dzieci lubią uczulac.. metoda jak ze wszystkim prób i błędów..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 06:55
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Aha..
I oficjalnie rozpoczynam jesień i wrzesień który jak co roku mnie nie oszczedzil.. już mam katar i pobolewa gardło. Oby się nie skończyło jak co roku zapaleniem górnych dróg oddechowym bo bez antybiotyki nie rusze żeby wyzdrowiec.. A łapie mnie dwa razy w roku to samo wrzesień i styczeń.. -
Wczoraj właśnie koleżanka, mama dwójki dzieci pytała w czym zamierzam prać a mam zamiar w Dzidziusiu albo w Loveli a ona, że najlepsze płatki mydlane. I właśnie ona mówiła, żeby wszystko co swoje wyprać w tym samym, ale tak jak piszesz, musiałabym w ogóle się przerzucić na proszek dziecięcy.
Trzeba zakładać skarpetki do spania;) ale nie ma się co śmiać, w blokach zimnoperelka89 lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
Witam sie i ja ,ciezko bylo zasnac i o 5:30 maz mnie obudzil szykujac sie do pracy i pakujac na podroz,pytaniami " Kochanie a gdzie mam to,a gdzie tamto"- jakby nie mogl sie wczoraj spakowac wrrrrrr.... Paola dziekuje
mam nadzieje,ze brzuszek nie bedzie sie zbytnio spinal wezme przed nospe.A co do prania to ja pizamy do szpitala wypiore w proszku dzidziusiowym,ale pozniej bede prala w normalnych.Milego dnia mamuski,lot dopiero o 18stej takze jeszcze do was zajrze:-*
perelka89, olcia88 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Przebieranie czy kapanie spoko te sie nie boje;-) prEbieranie nawet w warunkach ekstremalnych doswiadczylam w pracy! Chodzi mi bardziej jak ja zrozumiem co taki maluch w danym momencie chce czy jesc czy cos go boli czy co <help>Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Właśnie o to też mi chodzi, siedziałam z trójką małych dzieciaczków ale nie aż tak maleńkich Bo po 3 miesiącu były Maluszki. nie obcinałam paznokci, może jeszcze troszkę tego się obawiam. Ale bądźmy dobrej myśli, na pewno nauczymy się rozumieć nasze Kruszynki lepiej niż ktokolwiek inny
Kitaja a jak teraz się czujesz? Wszystko ok?
Ginger o Was też pamiętamy :*Paolka _25 -
Kitaja m.in. chodzi o remont i w ogole bardzo duzo spraw mamy do zalatwirenia w tym tygodniu i wizja odpoczynku jakos sie oddala. Wszystko nalozylo nam sie w tym samym czasie, a przez to, ze jestem w ciazy wielu rzeczy nie zrobie.
W ogole to moje dziecko mnie testuje obecnie, przez noc sie nie poruszyla jak sie przebudzalam (a zazwyczaj tak), ale bylam tak zmeczona, ze usypialsm od razu i myslalam, ze moze ona tez. Zjadlam przed chwilka bulke z Nutella, zeby ja rozruszac i tez cisza...jak za jakis czas nie da mi znaku dziewczyna, to zaczne panikowac. -
To i ja dołączam do tych ktore mąż obudził. Zawsze udawalo mi się usnąć jak już wyszedł, a dziś się kręcę i nic z tego.
Co do opieki nad maluszkiem to tez mnie to przeraża. Kapiel, zmiana pieluch- spoko, ale kolki i jak maluszka będzie coś bolało to co ja wtedy zrobie? Skad bede miala wiedziec jak zareagować?
perelka89 lubi tę wiadomość
-
HEAN napewno wszystko jest dobrze moze mala jeszcze sobie spi,wdech i wydech Wandzia pewnie ma gorszy dzien i straszy mame,polz sie na plecach potem na lewym boku moze mala da zaraz znac! Pewnie sie ruszala w nocy,a Ty twardo spalas ze zmeczenia!
haen lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Witam się i ja
tez mnie mąż obudził i nie potrafiłam zasnąć, a jak już w końcówki się udało, to teraz oczu nie mogłam Otworzyć
Powiem Wam, że co przechodzę obok pokoju młodego i widzę ten wózek, to twarz mi się tak śmieje, że szokPaolka_25, perelka89, Ona_89', olcia88 lubią tę wiadomość
-
Haen, zgadzam się z Kitają
na pewno Mała się wygodnie ułożyła i jeszcze słodko śpi. Na mojego np.jedzonko wogole nie działa, wiec muszę cierpliwie czekać aż łaskawie sam zacznie brykac
nieraz czuję go od razu, a innym razem zanim książę się obudzi, to trochę trwa
haen lubi tę wiadomość
-
Paolka jeśli boisz się komunikacji z dzieckiem to polecam książkę "język niemowląt" Tracy Hogg. Świetnie opisane jak rozumieć dany płacz i zachowanie dziecka
Ja mimo, że po północy zasnęłam (ale spałam caaaałą noc), to od 7 zasuwam. Jestem po spacerze z psem, wyprawieniu moich do szkoły i pracy, trochę posprzątane, pranie wstawione. Nie chciało mi się, ale jak nie zacznę z rana to później już niewiele zrobię. A mam jeszcze tyle szafek do posprzątania przed porodem, że boję się, że nie zdążę.
Ginger trzymam kciuki dziś za Patryka -
Ruszyla sie! Uf i eh.
Ja najchetniej bym dzis sie nie ruszala poza obreb lozka, zeby nie widziec syfu rremontowego i tego co musi zrobic jeszcze moj maz i tesc, a kiedy to nastapi, to najstarsi gorale nie wiedza...moodliszka, Mala_Czarna_89, Kitaja, MadaLena30, Ona_89', Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiecie ile idzie przelew z jednego banku do drugiego? konkretnie z pko do ing. Wczoraj wieczorem ok 22 przelalam mezowi pieniadze i jeszcze ich nie ma- myslalam ze rano juz beda. nie ma ich ani na moim koncie ani na mezowym to gdzie do diaska sa?
haen lubi tę wiadomość
-
A wracając do wczorajszego programu, to też oglądałam. Na szczęście się nie rozczuliłam, tylko trzymałam rękę na brzuszku mówiąc do małego w myślach, żeby nigdzie się nie spieszył. Kurczę, te Maluszki takie dzielne, tak walczą. Nawet nie potrafię wyobrazić sobie jak czują się Ci rodzice... W ogóle zdziwiłam się, że ta jedna mama, która choruje na astmę nie miała cc. Myślałam, że astma jest wskazaniem do cc. Bidulka z jej córeczki, że mimo przyjścia na świat w terminie i tak musi walczyć o zdrowie... I jak tak na to wszystko patrzałam, to jeszcze bardziej zaczęłam modlić się o to, żeby wszystko przy porodzie poszło dobrze.
Cholercia, muszę dostarczyć L4 do pracy, a nie mam jak. Zawsze mężu brał i zanosił do kadr, ale przez to jego szkolenie, nie jeździ teraz tam, tylko prosto na szkołę. Wraca, gdy dziewczyny z biur już wychodzą do domu. No nic. Chyba będę musiała zebrać dupkę i zrobić sobie spacer na pocztę, żeby wysłać to L4 poleconym. -
Kitaja - no ostatecznie chyba stanie u nas na Janku - taki kompromis nam wyszedł, wiem że dość popularne teraz no ale przynajmniej tradycyjne, ładne polskie imię, poza tym nazwisko dość długie to Jan pasuje
dzień dobry! ja niestety obejrzałam początek tego programu, oczywiście się popłakałam i kiepsko spałam z nerwów, bo leżałam niedawno w tym szpitalu i zaczęłam sobie oczywiście wizualizować - no nie nadaję się do oglądania takich rzeczy w ciąży
mała - sprawdź sobie sesje wychodzące i przychodzące w tych bankach, zwykle 1 sesja przychodząca jest koło 12..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:42
Mala_Czarna_89, Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Dziewczyny, wiecie ile idzie przelew z jednego banku do drugiego? konkretnie z pko do ing. Wczoraj wieczorem ok 22 przelalam mezowi pieniadze i jeszcze ich nie ma- myslalam ze rano juz beda. nie ma ich ani na moim koncie ani na mezowym to gdzie do diaska sa?
Zamiast zacytowac polubilam. Mala one pewnie w 1ej sesji banku Twojego meza wyszly czyli dzis rano, a spodziewalabym sie dzis wueczorem u Ciebie lub jutro rano.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Dziewczyny, wiecie ile idzie przelew z jednego banku do drugiego? konkretnie z pko do ing. Wczoraj wieczorem ok 22 przelalam mezowi pieniadze i jeszcze ich nie ma- myslalam ze rano juz beda. nie ma ich ani na moim koncie ani na mezowym to gdzie do diaska sa?
Wiszą w powietrzualbo w blokadach na rachunku albo w transakcjach oczekujących
dzisiaj powinny być. Zależy o której bank ksieguje przelewy :p moja mama jak przelewa z pko do ing, to przeważnie jeden dzień to trwa.
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość