X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:17

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bardziej zastanawiam sie jak ja dam rade z takim maluchem,mam doswiadczenie z dziecmi ale wiekszymi i zawsze w pracy podkreslalam ,ze chce miec grupe starszych dzieci Od 2 lat,bo sie nie nadaje do tych rocznych,a teraz jak ja dam rade z takim maluchem,jak sie z nim dogadam ...cos czuje,ze bedzie ciekawie i bedzie sie dzialo ;-) dobrze,ze mam pelno doswiadczonych ciotek jak cos bede je molestowala o pomoc ;-)- w koncu to przedszkolanki ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja spokojnie. To się poprostu czuje i wszystko samo przychodzi...zobaczysz...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka napewno posiedzi nie martw sie,bo gdzie mu moze byc lepiej jak nie w brzuszku u mamy ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję tej operacji, ech :/ Rozwiązanie mnie po prostu przeraża...

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra trzeba się trochę ogarnąć i położyć spać...może się uda zasnąć...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka mam nadzieje,ze tak bedzie ,chociaz czasami to jak mysle ze to takie malutkie i co jak z nim postepowac,a jeszcze jak by mial kolke czy tego typu sprawy...ale trzeba myslec pozytywnie jakos dam rade :-) a jak tam Misia? Znalezli jej karte w koncu dzis w szpitalu?jak sie czula dzis?juz lepiej bylo z brzuszkiem?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy nie jest tak strasznie. Ból będzie po kilkunastu godzinach, ale początkowo dają ketonal, potem paracetamol tylko ale jakoś idzie wytrzymać szczególnie jak na dzidzie patrzysz...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Buffy nie jest tak strasznie. Ból będzie po kilkunastu godzinach, ale początkowo dają ketonal, potem paracetamol tylko ale jakoś idzie wytrzymać szczególnie jak na dzidzie patrzysz...

Ale to cewnikowanie, wenflon i samo otwieranie brzucha - no strach e ciul... Bólu się nie boję...

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy a mnie przeraza opieka nad tym maluchem, porodu sie nie boje ,bo nie wiem co mnie do konca czeka bo to pierwsze dziecko,bardziej sie boje zeby mlodemu sie na ten swiat za szybko nie pchalo zeby dotrwac do 37tyg

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:18

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku programu chciałam nie oglądać bo nie mogę patrzeć na chore dzieci ale jak widziałam jak mój się wkrecil to dotrwalam do końca. Rozczulaly go te maluszki :) uświadomiliśmy sobie ze nasza ponad 3 razy wieksza od tej najmniejszej. Ale niech siedzi u mamy w brzuchu ile się da!
    I chyba panna mi w ta szyjkę kopie bo jak się porusza to aż zdarza mi sie jeknac z bólu. Chyba gmera tam raczka :P

Życzę wszystkim przespanej nocy!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy najpierw będzie wenflon. Będziesz tak przejęta, że nawet tego nie odczujesz. Potem będzie znieczulenie w kręgosłup. To takie uczucie jakby ci ktoś troszkę mocniej palcem na krąg przycisnal. Potem cię kładą i czekają aż znieczulenie zacznie w pełni działać czyli ok 1 min. Potem jest cewnik i już tego nie czujesz. Jak mnie kroili też nie czułam. Potem powiedzą poczuje pani szarpniecie i za moment zobaczysz dzidzie. Już Cię nie będzie obchodzić co z tobą robią tylko będziesz się przyglądać jak dziecko badają i ważą. No a potem wioza cie na pooperacyjna. Dziecko na trochę tacie dają do poogladania i zabierają pod opiekę położnych. To tyle chyba...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie was podczytalam :)

Ja dzis tez malo co siedzialam i przyznam szczerze ze takie aktywne dni to juz nie na moje sily.
    Odebralam wyprawke z chicco - naprawde fajna ta butelka no i smoczek.
    Poszwendalam sie po sklepach z kuchniami, meblami itd - szukajac kolejnych pomyslow, w drodze powrotnej zajechalam do lumpka i uwaga kupilam sobie 2 kurtki - ach zaszalalam i mam juz cos na chlodne dni :)

Na koniec warsztaty bezpieczny maluch-siedzac tam zastanawialam sie czy ktoras z was ( mieszkajaca w stolycy) siedzi wsrod uczestnikow ;)

Wypilam juz meliske i klade sie do lozka - wam tez zycze spokojnych snow!

Edit: dzis na zywo widzialam baby disgn husky - zrobil na mnie pozytywne wrazenie - nie pamietam tylko kto sie na niego zdecydowal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 00:21

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamuski moze uda mi sie zasnac odezwe sie do was po czwartkowych wizytach rano mam 3badanie w ciazy"genetyczne,czy jak tam sie zwie" a popoludniu u ginekologa mam nadzieje,ze z moja szyjka wszystko dobrze,takze trzymajcie kciuki za nas .Spokojnej nocy :-*

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger pamietam o Tobie i Patryku,sciskam was mocno i wiem,ze wszystko bedzie dobrze :-*

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziś znowu tylko ja nie śpię? ;)

• mikado Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jeśli chodzi o strach przed porodem to ja miałam wczoraj panikę kilku minutowa ze nie dam rady przeżyć bólu porodowego..

Program mnie rozczulil ale bardziej byłam w strachu o małego i ci chwileu powtarzałem ze ma grzecznie do 10.11. Siedzieć u mamy w brzuszku a on się tak słodko wiercil :)

Zaczynają się zimne noce ..jak dziś zmarzlam.. trzeba będzie spodnie od dresy przeprosić póki grzać nie zaczną..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 06:25

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj żadnych rannych ptaszków nie ma? :)
    Witam :) wygoniłam męża do pracy bo ktoś musi zarobić na te przyjemności i leże sobie z moim malutkim Adasiem, wypiliśmy kakao i chyba bardzo mu smakowało bo aż "skacze" z radości, czuję jak rośnie :)

Kitaja trzymam kciuki za spokojny lot ;)

Słuchajcie chciałam zapytać o Wasze rożki kupiłyście usztywniane czy zwykle? Prałyście je też?
    I pytanie odnośnie waszych szlafroków, piżama Prałyście w tym samym środku co dla maluszka?

Kitaja lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Mikado mnie uprzedziła :)

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ