X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, wózek to Adamex Barletta, płaciłam 1499 na stronie Adamexu ;) ale może gdzieś będzie taniej, szczerze powiem, że nie szukałam, bo zakupiliśmy szybko i spontanicznie :P

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka mam wrażenie,że będziemy mieć identyczne fury dla naszych maleństw. Ze zdjęcia wnioskuje, że to.ten jasny szary, co mi się podoba

moodliszka, biedroneczka1910, perelka89 lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Modliszka mam wrażenie,że będziemy mieć identyczne fury dla naszych maleństw. Ze zdjęcia wnioskuje, że to.ten jasny szary, co mi się podoba

Tak, to taki jasny szary :) powiem Ci, że kolor ostatecznie wybrał mój mąż, ja do końca nie byłam przekonana, ale na żywo wygląda super i kolor jest idealny :)

perelka89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak byliśmy z mężem zobaczyć, to wlasnie w nim się zakochałam

Wczoraj byłam u koleżanki i przywiozłam łóżeczko turystyczne,leżaczek, kilka zabawek i reklamowke ubranek. Za wszystko dałam 130 zł. Zabawki jak nowe,leżaczek też ładny.

Kupilysmy też z Nati w f&f półsśpiochy,apaszke i dwa boody. Nati nie lubi różu,a dla siostry. By kupiła wszystko różowe.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny!
    Jeszcze tylko 30 dni i finał. My patrzyliśmy używany model adamexa, ale zdecydowaliśmy się na używany wózek baby-merc. Nie sprawdziłby się na krętych i dziurawych drogach. U moich teściów nie ma chodnika na wsi, a tym bardziej trzeba jeździć poboczem po trawie i piachu.
    Co do łóżeczka i ochraniaczy/kompletu pościeli, to kupiliśmy tani z wyceny. I wcale nie w dziewczęcych kolorach, tylko niebiesko-biały. U mnie królują neutralne kolory jak: zielony, szary, niebieski, czerwony, jasny pomarańcz. Wózek mamy czerwono-szary, jedynie rożek jest różowy z tych wszystkich rzeczy.

Niech to 30 dni szybko upływa i będzie koniec mordęgi. Niunia niech już będzie w łóżeczku/ wózku

moodliszka, Aga_502, perelka89 lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją byłam teraz w pracy cały zespół ubolewa że odchodzenia końcem września ale to mile :) wracam za rok ;) dziś byłam na cmentarzu i już po mału porządki i pomyśleć że na wszystkich świętych mogą być z nami małe brzdace ;);*

perelka89, Paolka_25 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D. Dziś się w końcu wyspałam, aż energii dostałam od tego wyspania :). Cała chata wysprzątana na błysk. Obiad zrobiony i muffinki upieczone. Pachnie w mieszkaniu czekoladą i malinami :D.
    Ja dziś się załamałam przymierzyłam kurtkę na jesień i co ciasna, specjalnie na ciążę sobie kupiłam, ma dwa rzędy guzików, i jak się zapięłam to wyglądam jak biedne dziecko :P. Chyba muszę w lumpie coś wynaleźć albo jeszcze doszyć 3 rząd guzików :D

biedroneczka1910, perelka89 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasny wózek miałam z Lenka ale powiem Wam ze to był niewypał ten kolor wiecznie prać musiała. Wiadomo kazdy ciekawy i zagladał wiec na budzie od cholery rąk było. A jeszcze jak chlapa na dworze to juz wogole nie wspomne jak kosz wygladal i spod gondolki:(

Teraz kupiłam ciemny ale tez nei wiem czy nei bede musiala kupic innego przez to ze stelaza nei maja podwojnego zeby dokupic

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka piękny ten moj wozek :D

Pol dnia na allegro ale pozamawialam 95% potrzebnych rzeczy włącznie z tymi których najbardziej się balam- wózek, łóżeczko, fotelik itd.
    I dobrze bo szyjka znowu się odzywa :| gdyby nie to że jutro mam wizytę to pojechalabym na ip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:54

moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka cisza dzisiaj na forum:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TVP2 polecam teraz włączyć

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o tak pozniej porze.

Kolejna noc z dupy.
    Kolo 5 obudzilam sie z bolacym spieciem brzucha (skurcz?) i dopiero po chwili mnie puscilo.
    Czy to zaczynajace sie cwiczenia macicy do porodu?
    To juz kolejna noc gdy zlapalo mnie takie cos, tez tak macie??

Pozniej po 5 zadzwonil domofon :O
    Moja mama przyjechala tak wczesnie z bratem bo jechal do pracy,a ona pozniej miala isc na badania i do lekarza.
    Spanie mialam,wiec z glowy bo usnac nie moglam tylko "czuwalam".
    Moze dzieki temu tej nocy uda mi sie wyspac?
    Pozniej lazilam troche po miescie i brzuszek mnie bolal to chyba nie jego dzien.
    Chcialam u zegarmistrza dac do naprawy zegarek mojego bo urwala sie bransoleta.
    Najlepsze jest to,ze marka casio (kupilam niecale dwa lata temu mojemu) i po niedlugim czasie cos z tarcza sie stalo.
    Zareklamowalam i wymienili,pozniej minelo kilka dni i bransoleta sie zerwala,a ponoc to dobra marka..
    Chcielismy zareklamowac to powiedzieli,ze to sie tyxzy tylko mechanizmu,a nie bransolety.
    Zegarmistrz natomiast mowi,ze tego nie zrobi bo slady zostana i to trzeba do reklamacji.
    Powiedzialam mu jaka jest sytuacja (najlepsze,ze ta bransolete dawalam do zegarmistrza od roku i dopiero teraz sobie przypomnialam),a on ze mnie oszukali w sklepie i powinni ti przyjac zebym sie klocila.
    Eh,a jak maja to zastrzezone w regulaminie to co sie wykloce?
    Wiecie jak to z tym jest?
    Dzien jakis do dupy i gdzie bym nie poszla to nie po mysli wszystko.

Modliszka, sliczny wozio ;)
    Czekam z niecierpliwoscia na swoj hihi.

Gimger, Ty wiesz ze jestem myslami ciagle przy Was :* :)

Kitaja, szczesliwego i szybkiego lotu ;)

Widze,ze nie tylko ja mam problemy z brzuchem ;/

Mala, pojechalas po bandzie z zamowieniem hihi :)
    A co do Meza "Czego oczy nie widza tego sercu nie zal" ;)

Ja nie wiedzialam kiedy ten program leci i nie widzialam.
    Pewnie bym nawet nie dala rady ogladac bo zaraz bym myslala.

Aaa i jeszcze przy chodzeniu dzisiaj troche mnie szyjka jakby bolala.

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Mała, piękny ten Twój wózek :D na pewno będziesz zadowolona :D

Mój wrócił i do mnie, że na imprezę chce dzisiaj jechać z chłopakami ze SP xD a jak mu wczoraj mówiłam, żeby sobie został na noc skoro ma zakwaterowanie, to mnie zbeształ, że co go wyrzucam. I zrozum tu chłopa :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pp wizycie :) mala jest nie taka mala..wazy 1450g ! Czyli przytyla w TYDZIEN 300 g po tych sterydach.. Mi lekarz powiedzial ze tez duzo przytylam ale to tez z tego samego powodu :(..+8kg z czego 3kg w tydzień... Odwrocona dalej miednicowo, bardzo nisko dlatego tez czuje bardziej bol i ruchy. Szyjka sie skrocila troche przez te skurcze, gdyby powtorzyla sie akcja ze skurczami to mam dzwonić do niego i przyjechać do niego do szpitala... Niby kolejna wizyta w październiku ale czuje ze będzie szybciej...infekcja dalej szaleje u mnie..antybiotyk kolejny mam brać, ponadto luteina..i mega dawki magnezu bo 6tabl +aspargin który tez jest z magnezem..a tak to standardowo masa witamin i leków....

Mala_Czarna_89, haen, Shibuya, perelka89, Ona_89', MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to taka jestem ze mnie wyrzuty sumienia brały i przyznalam się do tej karuzeli. przebolal. I kupił sobie telefon za 700zl. Używany, wiec juz mi nie jest głupio, wcale a wcale, i jeszcze ta pościel modułowa kupie choć na razie zostawiłam w koszyku

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie obyło sie bez przygód bo mój zakręcony gin nie wypisal mi na recepcie oddzialu nfz i pacjenta :/ nie chcieli mi nigdzie przyjac recepty.. Głównie to o ta luteine chodzi bo na ryczalt,.
    Byliśmy w kilku aptekach ale nic z tego..:/ nerwy takie ze szok. W końcu pojechaliśmy do apteki bliżej nas, okazalo sie ze babka zna mojego,gin i stwierdzila zr on często lubię sobie zapomnieć o czymś i dala w końcu :P
    Chociaz tyle dobrego :)

perelka89, Paolka_25 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa dobrze , ze jest dobrze :-)

Tak sobie mysle gdzie zapisac te wasze rozmowy o poscieli i materacach bo mamy kosz mojzesza czyli temat lozeczka, karuzelki itd. odpuszczamy na jakis czas.

I ja tez nie moge sie zdecydowac na kolor wozka.

perelka89, izulkaa lubią tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:00

Rozmarzona, Mala_Czarna_89, biedroneczka1910, Ona_89', Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! U bylam odebrać paczuszkę z chicco ;) przy okazji weszłam na chwile do entliczka..tyle tam ślicznych rzeczy :P zazdroszczę wam tych wózków..:(
    Przeszłam 15 min , godzina w jedna stronę samochodem do gin u ledwo wysiadlam pod blokiem. Teraz leze w lozku i wszystko boli...:( myślałam ze po sklepie chociaz przejdę ale gdzie tam...musialam sie mojego trzymać bo tak brzuch,podbrzusze bolalo :( brzuch dalej spięty po jeździe...ale nawet nie mowie mojemu bo juz się darl na mnie ze do entliczka,chce,iść :P aaa chlopy :P nie rozumieją tej potrzeby popatrzenia chocisz na,te slodkosci dla,dzieci :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, jak widac nasi lubia sobie na ciezarne mamy pokrzyczec :)
    Dzisiaj tez mowilam do mojego,ze jak mylam sobie stopki to ledwie sieglam i wygniotlam brzuch (chcialam mu wejsc na sumienie by jutro mi ogolil nozki i obcial paznokcie :D).
    Dostalo mi sie,ze to po co sie schylalam,a moglam sobie tak o wytaplac w brodziku.
    Eh faceci latwo im sie mowi,ale pewnych spraw nie rozumieja :)

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ