X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    a ja kupiłam bujaczek już, wózek tez już mam ale u teściów stoi bo miejsca nie mamy. Łóżeczko z poscielą upatrzone w aukcjach obserwowanych. Została wanienka i przewijak. Dla mnie najgorsze są te zakupy apteczno kosmetyczne bo nie wiem co mi potrzebne będzie a na co szkoda kasy.

Dla mnie te zabawki to zmora ;p jest tyyyyle tego i większośc taka łądna :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• agulla03 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę prać ostatnie ciuszki, koleżanka twierdzi żeby wziąść do szpitala 5 kompletów dla maluszka, a miałam przygotowane tylko 3, przecież trzymają tylko 2 doby.

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją na razie pościeli chyba nie kupuje ani kolderki :) dziewczyny też któreś pisały że tylko kocyki ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy jak masz psa to może faktycznie lepiej ten kojec... Chyba będzie praktyczniejszy.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja na początku będę używać rożka/śpiworka i kocyka w razie potrzeby :)

Agulla u mnie w wyprawce do szpitala napisane jest 2 komplety, ale wzięłam 5, bo jak mi dziecko się ubrudzi? To co ma w brudnych siedzieć... Wolę miec więcej niż mniej. A po cc jest się 4 doby to mimo wszystko 2 komplety wg mnie to mało.

Ona co prawda sa to chihuahua więc psy bardzo nisko podłogowe, ale chodzi mi o sierść głównie, nawet jak się odkurzy to sa okresy w roku, że gubia jej tyle, że musiałabym ciągle odkurzac by nadążyć :) A tak będę spokojna :)

• aparatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozek mamjeden po Lenie i tak go uzywac nie bede ale jest dla zasady jakby ktos sie bal na rece wziasc dziecka.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwie pralki wyprane nie mam dzisiaj mocy normalnie mam dosc tej ciązy. Tak mnei boli podwozie ze szok. Kuje strasznie ciagnie i rwie az na krzyz mi promieniuje jak siadam

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka kładź się, siadaj, jak tylko masz możliwość. Jak mnie dzisiaj ból złapał, to dopiero po 2h leżenia puściło.

Tak mi się teraz przypomniało, że na dziś mama i babcia męża się zapowiedziały fck... ;(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wrocilam od endokrynologa i jestem zła :-\
    Okazało się bowiem, że mojej lekarki nie było a pielęgniarki dzwonily do mnie wtedy jak prowadzialam auto więc nie odebralam. Była jakas inna na zastępstwie, która nawet mnie nie zbadała, powiedziała tylko żeby brać taką sama dawkę a po porodzie, jakichś 2miesiacach zmienić dawke na ta sprzed ciąży, zrobić badania i przyjść na kontrolę w styczniu. Ide do rejestracji a Pani mówi ze najwcześniej może mnie zapisać na maj! Ech...

• aparatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedziec wlasnie nei moge tak mnei tak kuje. Leze ile moge ale do 15 niestety musze byc w ciagłym ruchu przy małej.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kłuje bo dzidzia naciska? Ja mam ciągle taką nadzieję, że moja po prostu rączką w tym miejscu kręci

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • megi90 Nowa

Wysłany: 9 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , jestem tutaj nowa wiec też sie pochwale naszą pociechą:)
    My mamy termin na 17 Listopada i juz nie możemy sie doczekać :D

biedroneczka1910, izulkaa, moodliszka, haen, alus21, Sajgonara, MadaLena30, MW26 lubią tę wiadomość

• aparatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem z Lenka i Oliwka nie mialam tak. Dzisiaj procz zrobieia dwoch pralek nie mam nawet czau obiadu robic. Lena wiecznie ryczy i na rece chce. A ja opadłam juz z sił. Zeby jej przeszło szybko bo sie wykoncze chyba ta jej choroba:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam ostatnią wizytę u dentysty ;) obyło się bez znieczulenia. Teraz odpoczywam bo brzuch trochę spięty.

Mała nam też powiedzieli że na wózek trzeba czekać miesiąc a odebraliśmy wczoraj po 10 dniach od zamówienia.

Nam do kompletu brakuje tylko rzeczy kosmetycznych dla małej, ale nie umiem się zdecydować tzn. bardziej nie wiem co będzie mi potrzebne. Może wszystko się wyjaśni po spotkaniu z położną, bo z zajęć w SR musieliśmy zrezygnować :(

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Patryk juz jest wybudzony:) drenow nie musiał mieć na szczęście zakładanych. Wszystko jest ok wiadomo płacze bo go boli:( ale dobrze ze juz po. Jak będzie wszystko w porządku to jutro albo w pt będzie ze mną;)
    Jeszcze raz dziękujemy za kciuki;*

biedroneczka1910, Buffy, moodliszka, haen, Aga_502, Nymeria, natali101, mikado, anet, Ona_89', Zorro, Mala_Czarna_89, Sajgonara, Rozmarzona, izulkaa, MadaLena30, perelka89, Paolka_25, Cebulka, MW26 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy megi :-)

Ginger to super wieści!! Mam nadzieję, że w pt będziecie już razem w domu. Dzielnego masz synka ;-) i mamusi też gratulacje że to wszystko przetrzymala!

Aparatka i Mała, mnie boli bardzo z tyłu jak siedze, ale jak się poloze jest lepiej, choć nie zawsze mam możliwość, tak jak i dziś gdy Czekalam w kolejce do lekarza.

Aga, zazdroszcze że tak mało Ci rzeczy zostało do ogarnięcia ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger super wiesci, moze bedziesz teraz mniej zdenerwowana .

Ja mam wrazenie , ze jestem jak pies przy lozku uwiazana. Cos zrobie i za chwile pupa ma.lozku. Zjadlam obiad a czuje sie jakbym sama serwowala na 100ludzi .

Lezaczek tez chyba kupie uzywany, mialam plan ,ze pierwsze dziecko , ze bedzoe mial wszystko nowe ale juz mi minelo ;-) bo kupic wszystko nowe tych marek ktore mi sie podobaja to majatek Kulczyka idzie wydac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka tez mialam tak ostatnio z endykrynologiem wyskoczyl z pyskiem ,ze.co wizyte jestem u innego lekarza , kazal przyjsc za miesiac z.czego do niego pierwszy wolny termin za 3 a on dodatkow nie przyjmuje . I to w luxmedzie , wiec stwierdzilam ,ze ide tam gdzie termin wolny juz chyba inny lekarz zauwazylby jakies nieprawidlowosci przdciez karte ma przed oczyma !

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię Megi :)

Jestem już w domku, dorwałam kompa, więc w końcu mogę wstawić fotki fury Michałka :P

slmbdc.jpg

15dp0lf.jpg

biedroneczka1910, Molcia, Ginger84, Aga_502, Nymeria, natali101, alus21, mikado, Micia, haen, Shibuya, anet, Ona_89', Mala_Czarna_89, Rozmarzona, izulkaa, MadaLena30, perelka89, Paolka_25, Zorro, Cebulka, MW26 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Biedroneczka tez mialam tak ostatnio z endykrynologiem wyskoczyl z pyskiem ,ze.co wizyte jestem u innego lekarza , kazal przyjsc za miesiac z.czego do niego pierwszy wolny termin za 3 a on dodatkow nie przyjmuje . I to w luxmedzie , wiec stwierdzilam ,ze ide tam gdzie termin wolny juz chyba inny lekarz zauwazylby jakies nieprawidlowosci przdciez karte ma przed oczyma !
    Galaretka, no ręce opadają do tego wszystkiego :-\

Moodliszka, super fura! ;-) przypomnj proszę co to za model, jaka cena i gdzie kupowalas ;-)

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ