X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też pozytywne opinie przekonały by spróbować. Bralam z allegro ale z tel nie umiem linku skopiować. Jedna z pierwszych

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w zasadzie to gdzie wy chcecie chusty używać? :) Tak pytam z ciekawości, bo w sumie nie wiem jaki jest jej cel zimą :p Zamiast wózka? :) Czy tak po domu? :)

Micia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a co do tej chusty to też się teraz zastanawiam, ale trochę się obawiam :-)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest miś szumiś? :-) obilo mi się juz o uszy,ale nie wiem co on robi :-D

Ja nie kupuje chusty, bo nie jestem zwolenniczką noszenia dzieci. Moja przyjaciółka w ten sposób uzaleznila od siebie córkę. Potem nawet do wc musiała z nią chodzić...

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Buffy dałaś mi teraz do myślenia :P chociaż kumpela używała chusty wiosną, a jej młody urodził się ostatniego października i jeszcze spokojnie z nim śmigała, a on był spokojny.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja troche jak Zorro, nie uważam by była potrzeba właśnie nosic dziecko non stop w chuście po domu :)
    A zimą z tym całym kombinezonem i moją zimową kurtka to nie wyobrażam sobie chusty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miś szumiś to taka zabawka, któa szumi trochę jak suszarka i to usypia dzieci podobno :) raczej kupię :p

Zorro lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie na allegro zamawialyscie przewijaki rozki pieluchy tetroweitp?? :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, ale ja broń Boże nie chcę go w domu w niej nosić :P bo to tak jakbym sobie sama w kolano strzeliła. Też nie chcę by się dziecko do noszenia przyzwyczaiło, ale uważam, że w granicach rozsądku nic nie zaszkodzi :)

moremi lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w granicach rozsądku to ja też, bardzo bardzo już chcę tego maluszka tulić do siebie :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak myślę, że może pożyczę chustę od kumpeli i zobaczę, czy w ogóle jest mi potrzebna. Czy w ogóle nauczę się ją wiązać/zakładać, bo z moją (nie)cierpliwością może być różnie. Chyba taka opcja dla mnie będzie jednak najlepsza :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam,ze,nie ma,co kupować takich rzeczy na zapas :P po co wydawać kasę jak nie wiadomo czy się przyda w oggole :P

moodliszka, Buffy, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, bardzo ladnie to wszystko ujelas i napisalas :)
    Bardzo fajny model wozeczka tak wgl.
    Podobaja mi sie dla blizniakow takie jedno obok drugiego siedziska,a nie ze jedno przy mamie,a drugie daleko w tylnej gondoli :)
    I ten nie wyglada na takiego kolosa.

Mikado, gratulacje udanej wizyty :)
    Wow,ale masz dlugaa szyjke tylko pozazdroscic.
    Ja jutro mam wizyte i tez ciekawa jestem co mi powie.
    Tak wgl to czuje dziwny jakby ucisk przy wstawaniu badz przekrecaniu na wyrze w macicy na dole jakby,a troche jakby od szyjki.
    Dziwne uczucie bo to nie klucie,a wlasnie cos na rodzaj ucisku i nie wiem jak to ginowi jutro wytlumaczyc.

Hihi moda na kopczyki kreta :D!

olcia88, mikado lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawialam sie nad karuzela po Waszych linkach/zdjeciach i wstrzymam sie z 2 powodow:
    - to co juz kiedys pisalam czyli prezent swiateczny
    - to co sama czytalam sobie, a dzis na SR sie utwierdzilam, ze dla takiego noworodka wlaczanie karuzeli moze btc za duzo, ze i tak wyvhodzi na swiat i wszystko jest dla niego nowe, a takie zabawki nad glowa czy muzyczki to troche za duzo jak na start.

Ochraniacz na lozeczko bede miec czarno-bialy, bo kontrastowe kolory sa najlepsze dla takich maluszkow (musze sie tylko wybrac po swoja przesylke na poczte). Ew. poszukam czegos na ksztalt karuzeli (na zasadzie palak z zawieszkami w kontrastowych kolorach lub sprobuje zrobic sama).
    No to takie przemyenia na koniec dnia:)

Buffy, moremi lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to wczoraj chciałam z kolei gdzieś swojego męża sprzedać, bo chrześniak słodziak śpi u mojej mamy-babci i chciałam z nimi. Zawsze jak A. jedzie na jakiś kawalerski to ja myk i do mamusi :) taka ze mnie córeczka z nieodciętą pępowiną. Dziś wraca mój tata z morza to już się nie będę pakować do nich :P

Ja na początku istnienia listopadówek wstawiałam zdjęcie jak kota noszę w chuście. Tak na nią podziałała, że i ona była bardzo uspokojona i nie uciekała. Ogólnie fajna sprawa, dzidziusiom się podoba.

Mąż mnie pogania żeby torbę spakować. Dziś kurcze lipa, kuje w pachwinach, uciska na wątrobę czy co tam jest po prawej pod żebrami no i ciężko się oddycha. Jutro będzie lepiej.

Też mam nadzieje, że zasnę normalnie bo od 3 dni wstawałam oglądać mecze w siatę w pucharze świata. Jutro śpię do 12 achhhh :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karuzeli nie,kupuje póki co ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia to jutro przerwa z meczami i kolejny dopiero w sb:P ciekawe jak im pojdzie z Iranem...

olcia88 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie ze ja też nie jestem zwolenniczka noszenia dzieci :) ale po Laurce wiem ze są takie podbramkowe sytuacje ze mala maruda nie odklei się a obiad trzeba dokończyć. I zamiast sadzac ja na biodrze to lepiej mieć dwie ręce wolne.
    W zimie na dworze nie ale np na wiosnę w knajpce juz bym tak posiedziala ;)
    No i ja właśnie kupuje kilka rzeczy na zapas (chusta, karuzela, pościel) bo zostało mi trochę z budżetu przewidzianego na dziecko a potem pewnie by się rozeszło. A dwa- by nikt nie uprzedził mnie z takim prezentem.
    Nie mowie ze jest to niezbędne nawet nie wiem czy u mnie się sprawdzi. Ale chciałabym spróbować i sama się przekonać.
    O ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 21:31

moodliszka, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenak mialam karuzelke od 2 miesiaca dopiero bo tak zasnac przez nia nia nie mogla wrecz ja wkurzala.

A jesli chodzi o chuste to bedzie torszke zimno zeby maluszka tak nosic na dworzu wiec jak narazie dla mnie zbedny wydatek. Zreszta naczytalam sie jak to noworodki zasypialy w nich i juz sie nie budzily bo zle glowka sie podczas chodzenia ulozyla :( I jakos malo przekonana bylam do tego

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam Przyjaciółki i akcja szpital odbywa się na Karowej :-D

izulkaa, moodliszka lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ