X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też pozytywne opinie przekonały by spróbować. Bralam z allegro ale z tel nie umiem linku skopiować. Jedna z pierwszych

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w zasadzie to gdzie wy chcecie chusty używać? :) Tak pytam z ciekawości, bo w sumie nie wiem jaki jest jej cel zimą :p Zamiast wózka? :) Czy tak po domu? :)

Micia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a co do tej chusty to też się teraz zastanawiam, ale trochę się obawiam :-)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest miś szumiś? :-) obilo mi się juz o uszy,ale nie wiem co on robi :-D

Ja nie kupuje chusty, bo nie jestem zwolenniczką noszenia dzieci. Moja przyjaciółka w ten sposób uzaleznila od siebie córkę. Potem nawet do wc musiała z nią chodzić...

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Buffy dałaś mi teraz do myślenia :P chociaż kumpela używała chusty wiosną, a jej młody urodził się ostatniego października i jeszcze spokojnie z nim śmigała, a on był spokojny.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja troche jak Zorro, nie uważam by była potrzeba właśnie nosic dziecko non stop w chuście po domu :)
    A zimą z tym całym kombinezonem i moją zimową kurtka to nie wyobrażam sobie chusty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miś szumiś to taka zabawka, któa szumi trochę jak suszarka i to usypia dzieci podobno :) raczej kupię :p

Zorro lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie na allegro zamawialyscie przewijaki rozki pieluchy tetroweitp?? :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, ale ja broń Boże nie chcę go w domu w niej nosić :P bo to tak jakbym sobie sama w kolano strzeliła. Też nie chcę by się dziecko do noszenia przyzwyczaiło, ale uważam, że w granicach rozsądku nic nie zaszkodzi :)

moremi lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w granicach rozsądku to ja też, bardzo bardzo już chcę tego maluszka tulić do siebie :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak myślę, że może pożyczę chustę od kumpeli i zobaczę, czy w ogóle jest mi potrzebna. Czy w ogóle nauczę się ją wiązać/zakładać, bo z moją (nie)cierpliwością może być różnie. Chyba taka opcja dla mnie będzie jednak najlepsza :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam,ze,nie ma,co kupować takich rzeczy na zapas :P po co wydawać kasę jak nie wiadomo czy się przyda w oggole :P

moodliszka, Buffy, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, bardzo ladnie to wszystko ujelas i napisalas :)
    Bardzo fajny model wozeczka tak wgl.
    Podobaja mi sie dla blizniakow takie jedno obok drugiego siedziska,a nie ze jedno przy mamie,a drugie daleko w tylnej gondoli :)
    I ten nie wyglada na takiego kolosa.

Mikado, gratulacje udanej wizyty :)
    Wow,ale masz dlugaa szyjke tylko pozazdroscic.
    Ja jutro mam wizyte i tez ciekawa jestem co mi powie.
    Tak wgl to czuje dziwny jakby ucisk przy wstawaniu badz przekrecaniu na wyrze w macicy na dole jakby,a troche jakby od szyjki.
    Dziwne uczucie bo to nie klucie,a wlasnie cos na rodzaj ucisku i nie wiem jak to ginowi jutro wytlumaczyc.

Hihi moda na kopczyki kreta :D!

olcia88, mikado lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawialam sie nad karuzela po Waszych linkach/zdjeciach i wstrzymam sie z 2 powodow:
    - to co juz kiedys pisalam czyli prezent swiateczny
    - to co sama czytalam sobie, a dzis na SR sie utwierdzilam, ze dla takiego noworodka wlaczanie karuzeli moze btc za duzo, ze i tak wyvhodzi na swiat i wszystko jest dla niego nowe, a takie zabawki nad glowa czy muzyczki to troche za duzo jak na start.

Ochraniacz na lozeczko bede miec czarno-bialy, bo kontrastowe kolory sa najlepsze dla takich maluszkow (musze sie tylko wybrac po swoja przesylke na poczte). Ew. poszukam czegos na ksztalt karuzeli (na zasadzie palak z zawieszkami w kontrastowych kolorach lub sprobuje zrobic sama).
    No to takie przemyenia na koniec dnia:)

Buffy, moremi lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to wczoraj chciałam z kolei gdzieś swojego męża sprzedać, bo chrześniak słodziak śpi u mojej mamy-babci i chciałam z nimi. Zawsze jak A. jedzie na jakiś kawalerski to ja myk i do mamusi :) taka ze mnie córeczka z nieodciętą pępowiną. Dziś wraca mój tata z morza to już się nie będę pakować do nich :P

Ja na początku istnienia listopadówek wstawiałam zdjęcie jak kota noszę w chuście. Tak na nią podziałała, że i ona była bardzo uspokojona i nie uciekała. Ogólnie fajna sprawa, dzidziusiom się podoba.

Mąż mnie pogania żeby torbę spakować. Dziś kurcze lipa, kuje w pachwinach, uciska na wątrobę czy co tam jest po prawej pod żebrami no i ciężko się oddycha. Jutro będzie lepiej.

Też mam nadzieje, że zasnę normalnie bo od 3 dni wstawałam oglądać mecze w siatę w pucharze świata. Jutro śpię do 12 achhhh :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karuzeli nie,kupuje póki co ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia to jutro przerwa z meczami i kolejny dopiero w sb:P ciekawe jak im pojdzie z Iranem...

olcia88 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie ze ja też nie jestem zwolenniczka noszenia dzieci :) ale po Laurce wiem ze są takie podbramkowe sytuacje ze mala maruda nie odklei się a obiad trzeba dokończyć. I zamiast sadzac ja na biodrze to lepiej mieć dwie ręce wolne.
    W zimie na dworze nie ale np na wiosnę w knajpce juz bym tak posiedziala ;)
    No i ja właśnie kupuje kilka rzeczy na zapas (chusta, karuzela, pościel) bo zostało mi trochę z budżetu przewidzianego na dziecko a potem pewnie by się rozeszło. A dwa- by nikt nie uprzedził mnie z takim prezentem.
    Nie mowie ze jest to niezbędne nawet nie wiem czy u mnie się sprawdzi. Ale chciałabym spróbować i sama się przekonać.
    O ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 21:31

moodliszka, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenak mialam karuzelke od 2 miesiaca dopiero bo tak zasnac przez nia nia nie mogla wrecz ja wkurzala.

A jesli chodzi o chuste to bedzie torszke zimno zeby maluszka tak nosic na dworzu wiec jak narazie dla mnie zbedny wydatek. Zreszta naczytalam sie jak to noworodki zasypialy w nich i juz sie nie budzily bo zle glowka sie podczas chodzenia ulozyla :( I jakos malo przekonana bylam do tego

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam Przyjaciółki i akcja szpital odbywa się na Karowej :-D

izulkaa, moodliszka lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ