X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis przypalilam zupe mam gorszy dzien chyba przez to ze sie nie wyspalam. Oczywiscie sie z tego powodu rozryczalam. A wczoraj mialam super nastroj i duzo energii. Ale te hormony daja sie we znaki ;).
    Ladne brzuszki Mamuski:D. Olcia Ty to juz masz co dźwigać bo podwojne skarby i juz niezle waza jak na blizniaki :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka i Buffy - super brzuszeszki ;-) ;-)

Mała, to Ty w tej chuście ;-) ? A jak taką chustę się wiąże? Ciężko bardzo? Bo wygląda na skomplikowane :-)

MadaLena, tak jak pisze Rozmarzona polecam te tabletki malinowe :-)

Olcia, super że panny rosną ;-)

Micia, zupa się nie przejmuj, ale też tak czasem mam że byłe co doprowadza mnie do płaczu :-P

Dziewczyny! Zazdroszcze Wam tych zakupów! Ale postanowilam, że od przyszłego tyg też się ostro za to wezme, także proszę mnie tu pilnować :-P

Buffy, Micia, Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ojjj juz my Cie tu przypilnujemy <nono> ;)!

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też po wizycie. Młody 1345 g Emotikon wink termin się przesunał na 22.11 z 24 ale mam się tym nie sugerować. Młodemu UKMy znowu się powiekszyły na lewej nerce było ostatnio 4 mm teraz jest 6.. mam się nie denerować bo mimo że norma jest do 5 to od 10 dopiero coś lekarze z tym robią i bedziemy obserwować. Wszytskie przepływy w normie wymiary również. Przełączył mi na 4d to mały oś buzią mlaskał Emotikon grin i kopał ogolnie za głowicą chyba mu się nie podobało. Ułożony dalej główką w dół i przynajmniej wiem jaka częścią ciała w jakie narządy dostaje Emotikon wink Problem za to mam ja bo zaczełam się tu drapać tam drapać jak z lekarzem gadałam bo coś mnie swedziało to dostałam do zrobienie ALAT ASPAT i Bilirubine... kolejna wizyta za trzy tygodnie. Szyjka dalej 5 cm i zamknięta łozysko II st odpowiednie dla III trymestru.. z jednej strony jestem spokojna z drugiej nie..

Olcia to Twoje dziewuszki ważą tyle co mój kawaler:)

Mała dzieki zaraz sobie obejrze aukcje.. te w sklepie mi się nie podobają wzory ;/ stacjonarnie tylko materac kupimy...

A apropo kopca kreta kupiłam dzisiaj tortownice i mam nadzieje że dam rade zrobić to trzepaczką od blendera :D jutro albo w sobote robie !:)

biedroneczka1910, olcia88, Mala_Czarna_89, Paolka_25, perelka89, Rozmarzona, Micia, MadaLena30, Nymeria lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż mnie przed chwilą poprosił żebyśmy juz spakowali torby do szpitala, bo w razie czego to on nie będzie wiedział co zabrać :-D
    Ja się przed 37tyg nigdzie nie wybieram, ale skoro ma być przez te torby spokojniejszy to mu ulegnę :-)

Biedronka, będziemy Cię męczyć :-)

biedroneczka1910, perelka89, Micia, moremi lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado to moja wychodzi ze cięższa od,twojego kawalera :P
    To ja szyjke mam 3,8 ...a miałam niedawno dluzsza..ale pocieszam,sie ze jeszcze nie 2 czy 1 cm,wiec chyba tragedii nie ma.. A lozysko ja mam 1 stop. To nie,wiem czy dobrze czy nie ? :/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dobrze:)
    szyjki by mi nie sprawdzał gdybym nie powiedziała o bolach brzucha..

Mała nie mogę się na pościel zdecydować. i na ochraniacz czy ten jednoczęsciowy czy modułowy... bo komplet napewno ten poszewka koldra poduszka, wypelnienie koldra poduszka, przybornik i ochraniacz.. zaraz meżu wróci to może on mi w decyzji pomoże..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż właśnie mnie zostawił i pojechał do kolegów ze szkolenia i zostanie tam na szkole na noc. Zobaczymy się więc jutro po południu... A ja się durna popłakałam z tego powodu zaraz po tym jak zamknęłam za nim drzwi. To tak jakbym płakała za każdym razem jak na nockę idzie. Durna ja.. Durna.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rozmarzona i dzięki dziewczyny. Wy też dajecie mi siłę a czasem sprowadzacie na ziemię. Człowiek zna się na tyle na ile się poznał ( świetnie to wymyśliłam, masło maślane:) chodzi mi o to, że to czym się zamartwiamy zależy od tego ile w życiu przeszliśmy. Kiedyś żaliłam się koleżance z jakiś pierdół a ona miała straszne życiowe problemy, głupio mi było, ale ona powiedziała " co Ty, dotknęły Cię tylko takie problemy, to się takimi przejmujesz. Kiedyś jak będziesz miala większe to o błahostkach zapomnisz". Zawsze o tym pamiętam. Dlatego jakieś podwyższone leukocyty będą was martwiły, a mnie nie będą dopóki nie będzie to ostra leukocytoza którą wiele razy miałam.

Mam pozytywne nastawienie, bo wszystko jest tak dobrze- to, że w ogóle udało się zajść w ciążę z moją niedowagą, tysiącem zaburzeń i problemów zdrowotnych !! Jesteśmy juz w 31 tygodniu a ja jeszcze jako tako daję radę :) I w ogóle petrda ta ciąża, wymiotowałam 1 raz, zgaga była może ze 4 razy, nawet krwiak nie był straszny. No może ta III grupa w cytologii i obserwacja onkologiczna mnie smuci i czasem myśle - dlaczego znów ja? A potem się opamiętuje i myśle- bo tam u góry wiedzą, że ja dam sobie rade. Bóg nigdy nie nakłada na nas więcej niż jesteśmy wstanie unieść. Tadam !!

A oto domek moich laleczek, zrobiłam, żeby Wam pokazać, że wcale nie taki mały !! I cały napięty :(

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a537c3689ae.jpg

Mała mówiła o pladze szarych wózków :) Oto nasz:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d7e1e508147.jpg

biedroneczka1910, moodliszka, Shibuya, Sajgonara, Buffy, haen, Mala_Czarna_89, mikado, Molcia, Zorro, Paolka_25, izulkaa, perelka89, Ona_89', Rozmarzona, agulla03, agulla03, Micia, Cebulka, MadaLena30, Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jesteś fajna, pozytywną osobka :-) trzymam za Ciebie i Twoje maleństwa kciuki!

Moodliszka tule Cię mocno - pewnie też bym tak zareagowała, ach te hormony :-P

Mikado jaką Ty masz długa szyjkę, łał !
    Izulkaa, Ty też masz długą :-)

moodliszka, mikado, perelka89 lubią tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, dzięki :) pewnie, że to hormony. Normalnie pewnie sama bym go wyganiała, żeby się rozerwał i spędził czas tylko z kumplami, a ja bym się cieszyła, że mam na całą noc wolne łóżko, ale teraz jakoś za bardzo mnie wszystko rozczula i beczę jednocześnie się z siebie śmiejąc :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bardzo zgrabnie wyglądasz :)

Modliszka, mój mąż też dziś w delegacji, potem jeszcze jedna 17.09. i na szczęście koniec, już w pracy zapowiedział, że potem nie jeździ na żadne delegacje :)
    Także łączę się w bólu samotnej nocy :(

Zorro, ja też już spakowałam :p Teraz niech sobie spokojnie czekają na 27.10. :D

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy za takie delegacje, to ja już w ogóle podziwiam! Ja jestem do mojego tak przyzwyczajona, że czasami mam wrażenie, że trochę źle :P ja tu za nim płaczę, bo pojechał, na noc nie wróci, tylko dopiero jutro po południu, a on mi chce na półroczną misję pokojową do Kosowa wyjechać :D chyba bym się łańcuchami do samolotu przypięła :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc moje drogie koleżanki jestem po wizycie :), mała waży 2360 :D. I termin prawdopodobny jak to mój zakręcony gin stwierdził to 28.10.15 :). Dziś pokazała twarz bo zawsze gdzieś ją chowała;). Jestem spokojniejsza :)

moodliszka, Mala_Czarna_89, Buffy, biedroneczka1910, haen, perelka89, Ona_89', olcia88, mikado, Micia, MadaLena30, Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ty masz brzuszek w końcu :D super

Mikado ja brałam turkus mimo dziewczynki. Nie wiem czy ten ochraniacz modułowy się sprawdzi ale tak mi wpadł w oko... Ale myślę ze poduchy zawsze się przydadzą

Biedroneczka w huscie ja na szybko wyglądało to w instrukcji skomplikowanie ale bez problemu się wiąże. I to tak dość stabilnie

Min maz się zarzekał ze posprzata i dupa zbita nic nie zrobił jeszcze :/ poszli z psem to się przeprosilam z tym cholernym mopem, z wierzchu ogarnelam kuchnie łazienkę i wszystkie podłogi i co i sxyjka się odezwała choć dzis był spokój. I czyja to wina moja czy jego?

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, a zamawiałaś chustę przez neta? Bo ja właśnie też chciałam kupić, ale nie wiem gdzie uderzyć :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Buffy za takie delegacje, to ja już w ogóle podziwiam! Ja jestem do mojego tak przyzwyczajona, że czasami mam wrażenie, że trochę źle :P ja tu za nim płaczę, bo pojechał, na noc nie wróci, tylko dopiero jutro po południu, a on mi chce na półroczną misję pokojową do Kosowa wyjechać :D chyba bym się łańcuchami do samolotu przypięła :D

Nie, nie to takie jednodniowe na szczeście :p Ja bym bez niego nie wytrzymała długo, bo tez jesteśmy bardzo zżyci ze sobą :) Dziś pojechał i jutro wraca; tak samo 17.09. jedzie i wraca na drugi dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta chusta, powiem wam szczerze, nie przekonuje. Na początku nie będę kupować nosidła; zobaczę z czasem czy mi to będzie niezbędne.

Jaka ja zmęczona jestem... mam nadzieję, że dziś juz usnę normalnie :/

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Nie, nie to takie jednodniowe na szczeście :p Ja bym bez niego nie wytrzymała długo, bo tez jesteśmy bardzo zżyci ze sobą :) Dziś pojechał i jutro wraca; tak samo 17.09. jedzie i wraca na drugi dzień :)

Aaa no to całe szczęście, że tylko takie :) bo nie wyobrażam sobie takich dłuższych :P taka rozłąka na dłużej byłaby katorgą :P

Mnie też nie przekonywała chusta, ale dużo znajomych sobie chwali właśnie i stwierdziłam, że może spróbuję. Zawsze można zrezygnować :P wyjdzie w praniu, jak zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 20:32

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, musze się pochwalić :-) właśnie dostałam to od mojej przyjaciółki dla mojej małej :-) ubranka w neutralnych kolorach, bo płeć znana dopiero od poniedziałku, no i ten miś szumis świetny! W końcu coś cieszy moje oko,bo nic jeszcze z takich rzeczy nie mam. Sorki za jakość ale robione na szybko.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/728cb402c5ef.jpg

haen, Zorro, perelka89, Ona_89', olcia88, MadaLena30, moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ