X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a polecicie jakiego allegrowicza z fajnymi pościelami do łóżeczka ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff lozeczko zamowione wraz z calym wyposazeniem :)
    Najszybsza podjeta decyzja w tej ciazy (choc na dniach mialam dylematy).
    Maz godzine przed praca mowi "to pokaz,ktore to lozeczko zamowimy",a ja rybka bo do konca jeszcze nie wiedzialam (choc na dniach bardziej juz na to wenge mnie naszlo ).
    Wbilam,wiec na allegro i jakos juz nawet nie zagladalam na biale tylko prosto na wenge, 5 minut roboty i zamowienie zlozone :O

Teraz juz tylko pozostaje czekac na wozek,ktory mial byc do dwoch tygodni i mam nadzieje,ze jutro juz bedzie oraz na lozio dla Maluszka ;)

U Was tez zaczelko grzmiec??
    Wgl to jakos zimno sie na mieszkaniu robi,a zanim zaczna grzac to sobie mozna pomarzyc.

A ze zlych wiadomosci..
    Mezu dostal tel z pracy,ze bedzie mial szkolenie za tydzien,ktore bedzie trwalo dwa tyg..
    Tak wiec bedzie szedl na rano do pracy,a potem na szkolenie.
    To jeszcze jakos przezyje (dobrze,ze to teraz sie dzieje,a nie w pazdzierniku..),ale boje sie by go nie wyslali do innego miasta na zapelnienie luk ;/
    Brakuje tam ludzi i wysylaja tutaj z firmy wtedy ludzi.
    Matko oby nas to ominelo bo co ja sama z Maluszkiem zrobie :(
    Sa niby plusy szkolenia bo bedzie mial dodatkowe uprawnienia i bedzie mogl pisac o podwyzke,a z drugiej str zastanawiamy sie czy to nie podpucha.

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Laski a polecicie jakiego allegrowicza z fajnymi pościelami do łóżeczka ?
    babylovesklep

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja pisałam o kopcu kreta :p

Zorro na zgagę na pewno możesz brać Gelatum Aluminii Bo ja biorę a poza tym manti w zawiesinie ale ja u siebie już nigdzie nie mogłam kupić bo podobno wycofują.

Piękne brzuszki macie!
    Karuzelki również i wózki :)

A ja na zakupach kupiłam dwie bluzki a muszę jeszcze jakieś spodnie dokupić.

Wracając autobusem młodziutka dziewczyna wpakowała mi się na ostatnie wolne siodełko prawie brzuchem po nosie ją dotykałam ale nie zeszła. Znieczulica straszna. Ja zawsze ustępowałam. I nie chodzi o to, że źle się czuję tylko o bezpieczeństwo bo kierowcy jeżdżą jak szaleni.

Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrzuć linka jakie zamówiłaś!

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, a widzisz skleroza nie boli hihi :)
    Tak wiec moge zapowiedziec,ze bede robila na weekend kolejnego kopczyka i nie mozesz byc gorsza ;)

Izulka, takie o łooo :)

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-ozdobny-front-16el-h6-darland-i5641105179.html

Tylko kolor poscielki ecru,a nie bez.
    Teraz pewnie bede siedziala i sie zastanawiala czy jednak nie biale poki nie przyjdzie i mi sie nie spodoba :)

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja :O
    Mezu czytal wiadomosci z miasta i mowi,ze koles pijany pomylil mieszkania i sie pijany dobijal domofonem do starszej babki 0.0
    Pol godziny wydzwanial az wybil szybe na klatke.
    Nr mieszkania dobry,ale ulice pomylil kretyn.
    Ja bym chyba zawalu dostala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 17:21

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona tez mysle nad podobnym tylko kolor dla mnie to dalej zagadka :P mojemu chyba kaze wybrac bo mi ciężko to idzie :P

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne te wasze karuzele!

Ja poki co nie kupuje takich rzeczy, ale napisze list do Mikolaja ze wskazaniem konkretow gdzie kupic :)

Mala sliczne te posciele z baby love dobrze ze jeszcze nie zamowilam. A ty wzielas ten komplet z ochraniaczem modulowym (podusie tak?)

Rozmarzona ladnie prezentuje sie to lozeczko z tym calym wyposażeniem.

No wlasnie widzialam te pieluszki new born ( z wycieciem na pepuszek) z bebydream w promo w Rossmanie - polecacie je zeby kupic?

Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 10 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu brałam ten 8 części, 6 poduch i poszewkę na kołdrę i poduszkę. I jeszcze osobno od nich poduchę do wózka bo super cena ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, dlatego ja gdy juz musze zdecydowac to najlepiej jak Maz mnie goni bo szybciej mi to idzie :)

Madziu, zobaczymy jak na zywo bedzie sie prezentowalo :)
    Na pewno jak narazie do szafy bedzie kolorystycznie pasowalo noi poscielka pewnie do firan, w bezach jasnych jakie kupilam :)

Ide sobie usmazyc chyba bliny bo mam mase zrobiona w lodowce ;)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a przyszło Ci już żeby powiedzieć jaką jakoś?

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa faktycznie ŁOOOOO!!! Rozmarzona zaszalała;)
    A co do Kopca kreta to odpada bo mój małż na diecie i nie chce mu ochoty robić :p a na weekend pewnie i tak zawiesi dietę bo do siostry na urodziny jedziemy.

Paolka _25

Wysłany: 10 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado nie, bo dzisiaj zamawiałam. Ale na fb jedna mama brała i mówiła, że super jakość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to dobrze ze maz Cie zmobilizowal!

Mala w takim razie musze na spokojnie zobaczyc te aukcje, skoro i jakosc jest ok :)

Dziewczyny co ja moge wziasc ( tab?) na gardlo zeby troche je nawilzyc i zmniejszyc bol??

Ssie zwykle landrynki - bo to ponoc tez nawilza, ale bolu nie zmniejsza :/

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki !!

Byłam dziś na wizycie i moje panny mają po 1340g wyrównały się, a na dodatek Zosia spowrotem fiknęła główką w dół, także jest szansa na naturalny :)

Gin powiedział, że w 36tc wyśle mnie do szpitala ze skierowaniem "poród przedwczesny zagrażający" i zobaczymy co postanowią, czy będą rozwiązywać w 37 ( zwykle tak jest) czy pozostawią to naturze. Niestety natura może spłatać mi figla bo szyjka się znacznie skróciła w te 2 tyg z 4,3 na 2,7.

Dziś skurcze męczą straszliwie, ciężko się oddycha, może to przez badanie usg bo trochę naciskał.

Mam cel, że muszę koniecznie wytrwać do 26 września nie lądując w szpitalu, bo bratowa zapytała czy może mi zrobić baby shower. Zdeklarowało się już 15 moich koleżanek i ostatnio powiedziała, że zamówiła na imprezę jakieś 40 rzeczy z allegro. Że będzie dużo konkursów i zabaw i składka na rzeczy które potrzebuję, mam zrobić liste :) Jaram się, muszę dotrwać !!

Obejrzeliśmy wczoraj ten dokument moje 600 gramów szczęscia i ryczałam od momentu kiedy zobaczyłam małą stópkę, aż do końca. Nie ogarniam, że tam siedzi prawdziwe bobo w brzuchu, a nawet 2. Uwierzę jak wyjdą... Oczywiście mąż przerażony i żeby dziewuszki siedziały jak najdłużej, a po dzisiejszej szyjce, że na prawdę mam leżeć. Niestety jak 2 dni nie zje obiadu to mu przejdzie ta troska...

Buffy, Perełka piękne piłeczki !! Kto tu się jeszcze dawno nie chwalił brzucholem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 18:26

izulkaa, Micia, Rozmarzona, Shibuya, Molcia, mikado, Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia moze Hallsy czarne ?
    Ja brałam jakies miodowe ale nie pamiętam nazwy...idz,do apteki,i zapytaj jakie możesz wziac w ciąży :P

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia spore te twoje panienki ;) a taki brzuszek maluszki masz :P to ja nie,wiem jak to możliwe zr one sie mieszczą w takim małym brzuszku :P

Mam w koszyku ostatnie zamówienia :) jeszcze zostanie laktator, łóżeczko, lampkę i ten grzejniczek :)

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, w aptece badz rossmanie (gdzie masz blizej) dostaniesz tabletki prenalen gardlo malinowe :)
    Ulge Ci troszke przyniosa i sa jak najbardziej bezpieczne bo dla mamus.

Paolka, sluchaj a wiec w konspirze wysle Ci kawalek tak by Twoj Maz nie wyczail tego grzeszku hihi ;)

Olcia, podziwiam Cie za to opanowanie i wiecznie pozytywne podejscie :)
    Jestes taka maszyna,ktora mnie napedza pozytywnie bo wtedy sobie mysle tak "Skoro Olcia ma dwojeczke w brzuszku i tak daje rade to i ja musze wziasc z niej przyklad i pozbierac w garsc :)! "
    W koncu Ty masz trudniej od nas :)
    Swietna sprawa z ta impreza i rewelacja,ze dziewczyny potrafily sie tak zgrac w tej kwestii i dogadac ;)

olcia88, Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, pewnie nie moze sie nacieszyc swoimi Mezczyznami i spedza z nimi rodzinny wieczor :)

‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ