X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:12

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale Buffy ma brzuszek ciążowy, a po porodzie go nie będzie. Nie wiem jak z tyłu wygląda :D mówię tylko, że przymierzyłam moją starą ostatnio to miałam nawet teraz do kolan ;)

ROzmarzona serio? :P to nawet nie wiem. Narazie nie kupuję :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dziwnie wkleja. Jak wy zdjęcia wklejacie z jakichś stron sklepów?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki.. Polecicie jakis grzejnik/farelke żeby szybko ogrzała pokój 20m2?? Przyda się na zimę do ogrzania przed kąpielą :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, no ktos wczoraj chyba pisal badz przedwczoraj,a mi sie to dzisiaj dopiero przypomnialo hihi :)
    Wybacz za pomyleczke,a zobacz dzieki temu wiesz juz na co mialabys smaka hihi :D

Mala, no tak mi sie cos przypomina,ze byl w srodku spiworek,te lapki na chlodniejsze dni i cos jeszcze,ale oczywiscie tak sie zafascynowalam wozkiem,ze nie oblukalam dokladnie :)
    Mowisz,ze chusta praktyczniejsza niz nosidelko?
    Kurcze bo wlasnie ja nie bylam pewna co do pleckow czy dziecko w tym sie nie bedzie gniotlo i nie meczylo kregoslupa.
    Bede musiala przemyslec temat bo nad nosidelkiem takim mysle,a jaka dezycje podejme :)?
    Tego nie wie nikt hihi.

Aparatka, sliczna karuzelka az sie zakochalam :O
    Powiedz mi za ile takie sa i gdzie?
    Bo jak wchode na to, to tylko fotka karuzelki jest bez infa.

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka Twoja karuzelka to na bogato. Jeszcze nie widziałam z tyloma wisiorkami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:27

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak - ale brzuszek sie nie od razu obkurcza no nie?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiscie super cena za te pampersy!!!

dziewczyny a macie moze jakies sprawdzone leginsy ciążowe (nieprześwitujące) - jesli tak to z jakiego sklepu? bo mam 1 spodnie ciążowe i planuje cos jeszcze dokupic a w leginsach najwygodniej..

jeśli chodzi o karuzelki to wszystkie sa śliczne, aczkolwiek slyszlalam ze do 3miesiaca nie powinno sie za wiele dziecku przed oczkami zawieszac, bo to zbyt duże bodźce dla niego i wówczas może byc niespokojne, miec problemy z zaśnieciem pozniej itp..

izulka - w szkole rodzenia mowili tez zeby nie dogrzewac za bardzo pomieszczen, nawet podczas kapieli, maxymalna temp powinna byc 22stopnie.. bo wyzsza temperatura wysusza powietrze=sucha sluzowka nosa nawet u malucha = przeziebienie

moremi lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 10 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a gdzie będziecie kąpać? Bo u nas jak było zimno to w kuchni załączaliśmy 4 palniki i od razu się ciepło robiło ;)
    Farelkę też mieliśmy (używaliśmy w łazience), ale jakiej firmy to nie pamiętam..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sezonie grzewczym nawilżacz chodzi non stop. Bez niego był horror w naszych nosachi zatokach

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 10 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka u nas też. Ale to zależy od wilgoci w domu, bo w poprzednim mieszkaniu wcale go nie używałam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co znajoma ma na sprzedaz za 60zł bo jej córka dostala az 4 na chrzciny

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no wstępnie w pokoju , w lazince nie ma miejsca za bardzo żeby,wszystko rozłożyć :)
    Wiem ze wysusza ale ponoc ceramiczne sa ok.. U nas wrzesień październik to zimno w bloku.. W okresie grzewczym w miare ok ale jak corka będzie miała po nas odczucia cieplne to bedzie jej ciągle zimno :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    Wiecie co znajoma ma na sprzedaz za 60zł bo jej córka dostala az 4 na chrzciny

chodzi o karuzele?

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka mi tez zimą ciągle zimno :p moj maz chodzi w krotkim rekawku a ja w bluzie i czasami pod kocem (a temp jest ok 21stopnie) - dla mnie to zdecydowanie za zimno!!!! ja lubie jak jest ok 25 :)))) no ale to nie zdrowe...

izulkaa lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w okresie grzewczym min 24 st jest przy otwartym oknie i zakręconym kaloryferze. Do tej pory nie brałam nawilżacza.,bo akwaria robiły za nawilżecz. Teraz muszę kupić, bo brak akwariów. Aparatka, to tanio ta karuzela

perelka89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy juz po wizycie. "Szyja super trzyma" :-) Miałam dziś pobrany wymaz na GBS, a na następną wizytę (za 2tyg) mam zrobić badania krwi (morfologię, mocz i zakaźne). Moj lekarz jest niezly- po zbadaniu mnie podszedl z detektorem, chwile popatrzył, przyłożył głowicę do brzucha i od razu znalazł tętno Małego :-)
    No i mam już odstawić Luteinę.

Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać co mogę brać na zgagę...

Anula, ja ostatnio (jakis tydzień temu) kupilam legginsy ciążowe, bawełniane z odrobiną elastanu w Netto (za 19.90zl). Miałam Wam napisać,ale widocznie mi uciekło :-\ Wiecznie o wszystkim zapominam...

Mala_Czarna_89, haen, biedroneczka1910, Molcia, MadaLena30, Micia, perelka89, Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak o karuzelke chodziło:) Ok lece na spotkanie z nasza MW:):)

MW26 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Tak, ale Buffy ma brzuszek ciążowy, a po porodzie go nie będzie. Nie wiem jak z tyłu wygląda :D mówię tylko, że przymierzyłam moją starą ostatnio to miałam nawet teraz do kolan ;)

ROzmarzona serio? :P to nawet nie wiem. Narazie nie kupuję :)

Ta koszula nie skraca się z przodu pod wpływem brzuszka :) Jest z takiego rozciągliwego materiału, że długośc jest taka sama na szczęście z przodu jak i z tylu :)

To krótką drzemkę zaliczyłam, ale mam lenia :)

Wysłany: 10 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy właśnie mi przypomniałaś że miałam się o 2 położyć :D

Zorro rennie ;)

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ