X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:12

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale Buffy ma brzuszek ciążowy, a po porodzie go nie będzie. Nie wiem jak z tyłu wygląda :D mówię tylko, że przymierzyłam moją starą ostatnio to miałam nawet teraz do kolan ;)

ROzmarzona serio? :P to nawet nie wiem. Narazie nie kupuję :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dziwnie wkleja. Jak wy zdjęcia wklejacie z jakichś stron sklepów?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki.. Polecicie jakis grzejnik/farelke żeby szybko ogrzała pokój 20m2?? Przyda się na zimę do ogrzania przed kąpielą :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, no ktos wczoraj chyba pisal badz przedwczoraj,a mi sie to dzisiaj dopiero przypomnialo hihi :)
    Wybacz za pomyleczke,a zobacz dzieki temu wiesz juz na co mialabys smaka hihi :D

Mala, no tak mi sie cos przypomina,ze byl w srodku spiworek,te lapki na chlodniejsze dni i cos jeszcze,ale oczywiscie tak sie zafascynowalam wozkiem,ze nie oblukalam dokladnie :)
    Mowisz,ze chusta praktyczniejsza niz nosidelko?
    Kurcze bo wlasnie ja nie bylam pewna co do pleckow czy dziecko w tym sie nie bedzie gniotlo i nie meczylo kregoslupa.
    Bede musiala przemyslec temat bo nad nosidelkiem takim mysle,a jaka dezycje podejme :)?
    Tego nie wie nikt hihi.

Aparatka, sliczna karuzelka az sie zakochalam :O
    Powiedz mi za ile takie sa i gdzie?
    Bo jak wchode na to, to tylko fotka karuzelki jest bez infa.

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka Twoja karuzelka to na bogato. Jeszcze nie widziałam z tyloma wisiorkami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:27

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak - ale brzuszek sie nie od razu obkurcza no nie?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiscie super cena za te pampersy!!!

dziewczyny a macie moze jakies sprawdzone leginsy ciążowe (nieprześwitujące) - jesli tak to z jakiego sklepu? bo mam 1 spodnie ciążowe i planuje cos jeszcze dokupic a w leginsach najwygodniej..

jeśli chodzi o karuzelki to wszystkie sa śliczne, aczkolwiek slyszlalam ze do 3miesiaca nie powinno sie za wiele dziecku przed oczkami zawieszac, bo to zbyt duże bodźce dla niego i wówczas może byc niespokojne, miec problemy z zaśnieciem pozniej itp..

izulka - w szkole rodzenia mowili tez zeby nie dogrzewac za bardzo pomieszczen, nawet podczas kapieli, maxymalna temp powinna byc 22stopnie.. bo wyzsza temperatura wysusza powietrze=sucha sluzowka nosa nawet u malucha = przeziebienie

moremi lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 10 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a gdzie będziecie kąpać? Bo u nas jak było zimno to w kuchni załączaliśmy 4 palniki i od razu się ciepło robiło ;)
    Farelkę też mieliśmy (używaliśmy w łazience), ale jakiej firmy to nie pamiętam..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sezonie grzewczym nawilżacz chodzi non stop. Bez niego był horror w naszych nosachi zatokach

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 10 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka u nas też. Ale to zależy od wilgoci w domu, bo w poprzednim mieszkaniu wcale go nie używałam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co znajoma ma na sprzedaz za 60zł bo jej córka dostala az 4 na chrzciny

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no wstępnie w pokoju , w lazince nie ma miejsca za bardzo żeby,wszystko rozłożyć :)
    Wiem ze wysusza ale ponoc ceramiczne sa ok.. U nas wrzesień październik to zimno w bloku.. W okresie grzewczym w miare ok ale jak corka będzie miała po nas odczucia cieplne to bedzie jej ciągle zimno :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    Wiecie co znajoma ma na sprzedaz za 60zł bo jej córka dostala az 4 na chrzciny

chodzi o karuzele?

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka mi tez zimą ciągle zimno :p moj maz chodzi w krotkim rekawku a ja w bluzie i czasami pod kocem (a temp jest ok 21stopnie) - dla mnie to zdecydowanie za zimno!!!! ja lubie jak jest ok 25 :)))) no ale to nie zdrowe...

izulkaa lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w okresie grzewczym min 24 st jest przy otwartym oknie i zakręconym kaloryferze. Do tej pory nie brałam nawilżacza.,bo akwaria robiły za nawilżecz. Teraz muszę kupić, bo brak akwariów. Aparatka, to tanio ta karuzela

perelka89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy juz po wizycie. "Szyja super trzyma" :-) Miałam dziś pobrany wymaz na GBS, a na następną wizytę (za 2tyg) mam zrobić badania krwi (morfologię, mocz i zakaźne). Moj lekarz jest niezly- po zbadaniu mnie podszedl z detektorem, chwile popatrzył, przyłożył głowicę do brzucha i od razu znalazł tętno Małego :-)
    No i mam już odstawić Luteinę.

Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać co mogę brać na zgagę...

Anula, ja ostatnio (jakis tydzień temu) kupilam legginsy ciążowe, bawełniane z odrobiną elastanu w Netto (za 19.90zl). Miałam Wam napisać,ale widocznie mi uciekło :-\ Wiecznie o wszystkim zapominam...

Mala_Czarna_89, haen, biedroneczka1910, Molcia, MadaLena30, Micia, perelka89, Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak o karuzelke chodziło:) Ok lece na spotkanie z nasza MW:):)

MW26 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Tak, ale Buffy ma brzuszek ciążowy, a po porodzie go nie będzie. Nie wiem jak z tyłu wygląda :D mówię tylko, że przymierzyłam moją starą ostatnio to miałam nawet teraz do kolan ;)

ROzmarzona serio? :P to nawet nie wiem. Narazie nie kupuję :)

Ta koszula nie skraca się z przodu pod wpływem brzuszka :) Jest z takiego rozciągliwego materiału, że długośc jest taka sama na szczęście z przodu jak i z tylu :)

To krótką drzemkę zaliczyłam, ale mam lenia :)

Wysłany: 10 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy właśnie mi przypomniałaś że miałam się o 2 położyć :D

Zorro rennie ;)

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ