X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na początku ani karuzeli, ani maty ani innych zabawek dla dziecka nie kupuję, bo by korciło zawiesić; a też czytałam, że dla noworodka to stres. Poczekam kilka tygodni i stopniowo będzie miał coraz więcej zabawek, bo mamusia już upatrzyła ich duuużo :D

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze więcej jest śmierci łóżeczkowej niż w chuście i nie wyobrażam sobie jak można nie zauważyć ze dziecko nie oddycha mając je tuż przy piersi.

U was też tak zimno? Masakra. A do 15 miały być upaly

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 10 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto rodzi w ujastku? Zazdroszczę tego oddziału neonatologicznego :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z Buffy tak planujemy ;)

Buffy lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziś juz dzwonili do mnie z Ujastka potwierdzić, że o 7:00 jest moja godzina "w" :D

Mala_Czarna_89, szczesciara25, Ona_89', MadaLena30, moodliszka, haen, alus21, izulkaa, olcia88 lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szybko? znaczy się że o 7:00 masz przyjść czy wtedy masz zabieg?

Wysłany: 10 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 rano? To super nie będziesz się stresować cały dzień. Musisz tam być dzień wcześniej?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak to moje dziecko jednoczesnie grzebie w pachwinach i tak nad wzgorkiem oraz przy zoladku albo i wyzej bo w sumie sama nie wiem gdzie mam teraz narzady :-)

I mimo,ze jest taki duzy i rusza sie tak mocno to wciaz nie moge uwierzyc ,ze jest tam w srodk

olcia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 7:00 rano mam się zgłosić do ujastka i tam pewnie zaraz mnie będa przygotowywac do zabiegu i pewnie przed południem Leon będzie już na świecie :)
    Właśnie dzień wcześniej nie chciałam - mogłam, ale powiedziałam, że będę w domu grzeczna i nic nie będe jeść :) Zawsze lepiej we własnym łóżku niż w szpitalu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 22:00

Galaretka, Molcia lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to jak mi też dadzą taki wybór to chyba też wybiorę dom jednak,zwłaszcza że leżałam na sali z dziewczyną przed cc - miała się stawić dzień wcześniej o 10, przyjęli ją dopiero o 15, a cc miała 6:30 - cały dzień w szpitalu, przy okazji wiem teraz mniej więcej jak to przygotowanie wygląda ;)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją stawiam na Rydygiera ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka, u mnie dokładnie to samo. Rączkami majstruje nisko,a stópki wbija w żebra :-)
    W ogóle jechałam dziś z mamą samochodem (ja prowadziłam). Musiałyśmy przejechać przez taką wyboistą drogę, więc na wstrząsach złapał mnie skurcz. Od 18 tyg je mam, więc zdążyłam się już przyzwyczaić. No,ale ten skurcz był inny... W jednym miejscu bardzo bolesny. Szybko zjechałam na pobocze,wysiadłam z samochodu (bałam się,że zaczynam rodzić :-D )i dosłownie w pare sekund mi przeszlo. Pod bluzką widziałam przesuwającą się w inne miejsce nogę ;-)

Micia, Galaretka, moremi lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a gdzie na allegro zamawialyscie przewijaki rozki pieluchy tetroweitp?? :))
    Może którąś jednak pomoże ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę niestety, bo przewijak i rożek dostałam, a pieluszki tetrowe kupowałam stacjonarnie.
    Kolorowe pieluszki widziałam juz w Rossmannie,ale dość drogo za nie chcą, bo 20zł za 5szt.

Synuś :-)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak i pieluchy kupilam u allegrowicza r_p77

Rożki dostalam w spadku wiec nie kupowalam.

Edit: przewijak jest super i nie był drogi, natomiast pieluchy zwyczajne. Nie są jakieś super grube. Dokupilam jeszcze kilka o gramaturze 140. Ponoć są dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 22:54

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak zamawiam u użytkownika Swiat_Dziecka i jeszcze kilka innych rzeczy. Pieluchy flanelowe fajne w pepco kupilam. Tetrowe też lepiej w stacjonarnym sklepie żeby dotknąć. Lepsze takie grubsze bo te cieńsze po praniu się bardzo kurczą i jest zabawa w rozciąganie...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozek razem z pościelą zamówiłam i w tym samym kolorze i wzorze..

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam jak narazie czarne hallsy troche daja ulgi,Pani w aptece dala mi propolis forte ale sa do dupy! Jutro kupie te malinowe skoro mowicie ze dobre.

Mala pytasz sie czyja to wina? Twoja Kochana,jestes jak moja mama nie usiadzie poki nie zrobi mimo ze ktos sie zreflektowal.
    Olej ta podloge bo bobas jest najwazniejszy!! A maz pewnie zmeczony,tak jak moj ktory mial wykapac psa a spi na fotelu i nie da sie go dobudzic :)

Dzis byl dzien wizyt-wszystkim gratuluje zdrowych i pokaznych pociech :)
    Olcia az trudno uwierzyc ze tam w brzuszku masz 2 pannice -pieknie wygladasz :)

Mala/Mikado spodobaly mi sie te poduchy i tak mysle ze one i pozniej sie przydadza ... Ale jeszcze nie podjelam decyzji.

Ok wypilam mleko z czochem i miodem klade sie spac.
    Dobranoc

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj raczej prędko nie zasnę...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie... wlasnie pranie rozwiesilam i pije herbate z cytryna bo cos mnie chyba bierze :/

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ